Så här flyttar du ditt nummer till en operatör

Vad behöver man tänka på när man skall flytta sitt mobilnummer till en ny mobiloperatör och hur gör man, se svaren här.

Något som är väldigt vanligt är att man vill behålla sitt nummer när man byter mobiloperatör, som tur så finns sedan många år regler att operatörerna skall kunna flytta nummer mellan varandra. För att en flytt skall kunna ske så krävs det att numret är registrerat på samma personnummer som du fyllt i hos din nya operatör samt att numret är öppet för flytt.

Om du har ett kontantkort så måste du registrera detta på ditt personnummer. Därefter kan du ansöka hos din nya operatör att flytta numret till dem. Kontantkort är alltid öppna för flytt, tänk dock på av ev. pengar försvinner vid en flytt.

På abonnemang så är nummer vanligtvis öppna för flytt när du inte har någon bindningstid. Har du bindningstid så är numren ofta blockerade för flytt. Vill du verkligen flytta ditt nummer fast du är bunden så går det i vissa fall att kontakta operatören man är bunden till och be de öppna numret för flytt mot att du tar en slutfaktura. Det innebär att du får betala resterande månader i en klumpsumma. Detta kan bli mycket dyrt och man bör därför överväga det noga.

Om villkoren är uppfyllda för personnummer samt numret är öppet för flytt så tar en flytt vanligtvis ca 3-5 arbetsdagar. Operatörer brukar dock lägga på dagar för att vara säkra på att t.ex. ditt nya SIM-kort hinner komma med posten innan numret flyttas samt i vissa fall för att ångerrätten skall gå ut. Får du ditt nya SIM-kort så kan du i vissa fall ringa till din operatör och be de skynda på flytten.

Gör så här


Om du har gjort förberedelserna ovan som innebär att du numret skall stå på dig samt inte ha någon bindningstid så går du in på vår sida med billigaste mobilabonnemang och väljer en mobiloperatör efter tycke. Därefter beställer du ett mobilabonnemang och väljer att ditt nummer skall flyttas.

Den nya mobiloperatören kommer då att sköta allt åt dig och du behöver inte ens kontakta den gamla mobiloperatören. I samband med att numret börjar gälla hos din nya mobiloperatör så avslutas den gamla automatiskt.

Obegränsat bredband!

Köp Huawei B818

Kampanj! Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår en 4G-router och SF Kids i 12 månader.

Visa erbjudandet

Nya iPhones!

Köp Apple iPhone 12Äntligen är nya iPhone 12-serien här!

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 12 Pro

Plats 1.

Apple iPhone 12 Pro från Tre med fria samtal/sms och 999 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro Max

Plats 2.

Apple iPhone 11 Pro Max från Telenor med fria samtal/sms och 3 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 12 Pro

Plats 3.

Apple iPhone 12 Pro från Tre med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 4.

Apple iPhone 11 Pro från Hallon med fria samtal/sms och 4 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro Max

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro Max från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.