Billigaste företagsabonnemang för mobil

Jämför billiga företagsabonnemang till din mobil och välj det mobilabonnemang som passar ditt företag bäst, se billigaste erbjudanden för oktober 2021.

Hoppa till: Bästa billiga företagsabonnemang / Köp mobil med företagsabonnemang

Mobilabonnemang för företag

Sorterad efter ordinarie pris & minst GB surf

Mobiloperatör Abonnemang Erbjudande
Hallon
Hallon Företag 6 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 99kr/mån
Hallon
Hallon Företag 25 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 149kr/mån
Hallon
Hallon Företag 50 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 199kr/mån
Telness
Telness Företag 3 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 229kr/mån
Tre
Tre Företag Fri surf
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 249kr/mån
Hallon
Hallon Företag 100 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 249kr/mån
Chilimobil
Chilimobil Företag 6 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 249kr/mån
Tele2
Tele2 Företag 50 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 299kr/mån
Chilimobil
Chilimobil Företag 25 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 299kr/mån
Telness
Telness Företag 20 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 299kr/mån
Chilimobil
Chilimobil Företag Fri surf
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 399kr/mån
Tele2
Tele2 Företag Fri surf
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 399kr/mån
Telenor
Telenor Företag Fri surf
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 399kr/mån
Telness
Telness Företag 60 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 399kr/mån
Telness
Telness Företag 100 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 449kr/mån
Telia
Telia Företag 15 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 479kr/mån
Telia
Telia Företag 40 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 529kr/mån
Telia
Telia Företag Fri surf
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 649kr/mån
Uppdaterad idag 2021-10-28.
Totalt 18 erbjudanden, mellan 99kr/mån till 649kr/mån.

Så här jämför du mobilabonnemang för företag

Att välja abonnemang till sin mobil är inte alltid lätt. Det finns många aspekter att tänka på och för de flesta är det viktigaste täckningen och priset. Vi har därför tagit fram den här sidan så du enklare kan välja rätt teleabonnemang till ditt företag.

Så hur jämför man mobilabonnemang för företag enklast? Du kan gå på pris och då behöver du egentligen bara tänka på hur mycket surf ditt företag eller mobilabonnemang behöver. Bor du centralt i en ort/stad och bara kommer vistas där så fungerar normalt sätt alla mobilabonnemang lika bra och du kan välja ett billigt för ditt företag.

Om du däremot är en företagare som reser mycket inrikes så kanske inte det billigaste företagsmobilabonnemanget är bäst. Då brukar vi rekommendera ett i Telias mobilnät, detta då du får enastående mobiltäckning även utanför städer/orter, detta spelar framförallt roll i norra delarna av Sverige.

Behöver du en mobil och ett abonnemang till ditt företag? Om priset är viktigast så är ofta Hallon bästa valet. Annars kan det även vara en god idé att köpa mobilen separat och ett abonnemang från Telness t.ex.

Så sätt igång och jämför mobilabonnemang för ditt företag! Gå längre upp på sidan för att hitta en lista med mobilabonnemang företag efter pris eller läs vidare här nedanför för de bästa alternativen just nu.

Bästa mobilabonnemang för företag

Det finns flera mobiloperatörer med abonnemang och genom att titta på olika faktorer så har vi skapat följande jämförelse med vilka mobiloperatörer som är bäst för företagare genom att titta på faktorer som villkor, täckning, priser, erbjudanden m.fl.

1. Hallon

Hallon erbjuder otroligt billiga mobilabonnemang i Sverige och det gäller även företagare. Att byta till Hallon är lätt och de sköter nummerflytten åt dig.

Täckningen är bra och håller du mest till i orter så kommer det med största sannolikhet inte vara något problem alls och istället kan du räkna med en god upplevelse oavsett om du surfar eller ringer.

Hallon erbjuder mobilabonnemang både med eller utan mobil samt bredband och har bland de billigaste och bästa mobilabonnemangen för företagare.

Se aktuella erbjudanden från Hallon företag här

2. Tre

Tre slopade alla företagsabonnemang nyligen och införde ett med fri surf för 249kr/mån, en revolution kallade man det och vi håller med. Priset är oslagbart om man jämför olika mobilabonnemang för företag!

Täckningen är precis som med Hallon riktigt bra för dig som mest vistas i orter och städer och det är inget konstigt då Tre och Hallon använder samma mobilnät.

Något fantastiskt med Tre är att tilläggstjänsten 3 Världen Företag ingår när du binder dig i 24 månader. Tjänsten innebär att du kan surfa för 100 GB/mån i 80 länder utan extra kostnad. Det gör 3 till oslagbart för dig som reser mycket.

Se aktuella erbjudanden från Tre företag här

3. Telness

Telness är nya i Sverige och är en operatör som använder sig av Telias mobilnät men erbjuder abonnemang till ett lägre pris. Att administrera abonnemang är superenkelt genom deras hemsida och man erbjuder växelfunktion.

Telness fokuserar på nöjda kunder och har därför inte inga bindningstider eller uppsägningstider. Man har även en support som har en svarstid på i snitt under en minut och kan nås alla dagar. Skulle du inte vara nöjd så finns även en "pengarna tillbaka"-garanti oavsett anledning.

Täckningen med Telness är enastående då man använder samma nät som Telia. Det innebär att du kan räkna med Sveriges bästa täckning!

Allt sammantaget så blir Telness vårt toppval för dig som kanske vistas i norra delarna av Sverige och därmed behöver bättre täckning än vad Hallon/Tre kan erbjuda!

Se aktuella erbjudanden från Telness företag här

Köp telefon med företagsabonnemang

Då det är många mobiloperatörer som säljer mobiler så har vi valt att spara din tid. Så för dig som vill köpa en ny mobil med abonnemang så rekommenderar vi följande alternativ.

1. Hallon

För dig där priset är absolut viktigast så är Hallon vårt absoluta toppval. De erbjuder nämligen riktigt förmånliga erbjudanden på mobiler ihop med abonnemang.

Nackdelen med Hallon är dock att utbudet av telefoner är begränsat till de populäraste modellerna. En annan nackdel är att Hallons täckning är dålig i norra Sverige men vistas du söder om Gävle/Borlänge så kommer Hallon vara likvärda med övriga operatörerna.

Se Hallons erbjudanden på mobiler

2. Telenor

För dig som söker en balans mellan god täckning och ett bra pris så är Telenor vårt toppval. Man har ett riktigt stort utbud av mobiler och deras täckning finns i hela Sverige.

Man erbjuder olika surfmängder men det är endast abonnemanget på 50 GB och det obegränsade som stöder 5G vilket vi rekommenderar att du väljer om du köper en mobil med 5G.

En annan fördel med Telenor är att det ingår ett extra sim-kort (tvillingkort) med alla deras fastprisabonnemang för data. Detta kan du sätta i en surfplatta, 4G-router eller dator och då använder det samma surfpott som ditt huvudsakliga abonnemang.

Se Telenors erbjudanden på mobiler

Billigaste företagsabonnemang för mobil

Kan företag betala ett privat mobilabonnemang?

Vi har fått denna frågan ett par gånger och svaret är nja. Om du har enskild fima så går det normalt, men har du t.ex. ett aktiebolag så går det endast ifall du kan få mobiloperatören att skriva företagsnamnet på fakturan. Vi har inte testat själva men lite googlingar avslöjar att hos Vimla så går det och lika så hos Comviq (som någon skrev lade till företagsnamnet som C/O-adress).

Vår rekommendation är dock att välja ett mobilabonnemang för företag då det numera finns lika prisvärda alternativ. Det skall faktiskt sägas att t.ex. Tres mobilabonnemang för företag med fri surf är nästan hälften så billigt som närmaste privata abonnemang med fri surf. Så vår rekommendation är alltså att ta ett företagsabonnemang om du väljer mellan företag och privat.

Hur kan man byta från privat mobilabonnemang till företag?

Vi har flera gånger fått den här frågan och svaret varierar. Men om operatören erbjuder abonnemang för både privat och företag så rekommenderar vi att man gör en överlåtelse hos sin befintliga operatör. Om operatören endast erbjuder privata abonnemang så kan en lösning vara att flytta numret till den nya mobiloperatören och då välja ett privat abonnemang och därefter göra en överlåtelse så det istället står på företaget. Är du osäker så rekommederar vi att du kontaktar nuvarande operatör och hör vad de säger.

Mer om mobilabonnemang för företag

Ovanstående abonnemang till företag (aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor m.m.) är avsedda för just företag så tänk på att moms därför tillkommer på priserna. Momsen kan du normalt dra av dock om du har företag då den normalt är avdragsgill. Abonnemangen kan även användas av föreningar, men tänk då på att din förening måste vara registrerad för moms för att kunna dra av momsen.

Har du en enskild firma så kan du normalt även teckna ett privat mobilabonnemang och använda det i din enskilda firma. Men då många operatörer t.ex. inte specificerar moms på sina fakturor till privatkunder och man måste begära ut dessa manuellt så kan ett företagsabonnemang trots allt vara ett bra val.

I mobilabonnemangen ovanför så ingår fria samtal så kan samtalen vara hur långa som helst och de gäller till svenska mobilnummer och fastnätsnummer. Meddelanden (sms) som ingår gäller inom Sverige.

Eftersom abonnemangen är av typen fast pris och du normalt inte kan skilja på tekniskt vis om samtalen är privata så kan du normalt använda företagsabonnemanget skattefritt på din arbetsplats för privata samtal. För att få använda det skattefritt utanför arbetsplatsen så krävs det att det är av "väsentlig betydelse för den anställde att kunna uppföra sin arbetsuppgifter". Tänk på att det finns undantag för t.ex. privata utlandssamtal och annat som inte ingår i fastpris-priset.

Samtliga abonnemang ovanför finns att beställa utan bindningstid och du kan alltid flytta över ditt nuvarande mobilnummer kostnadsfritt om du så önskar. Tänk då på att numret måste stå registrerat på dig hos din tidigare mobiloperatör och att du inte får ha någon bindningstid kvar. Tänk även på att ifall du binder dig, t.ex. väljer till en mobil så har inte företag någon ångerrätt.

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Hitta bästa mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 13

Plats 1.

Apple iPhone 13 från Comviq med fria samtal/sms och 8 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 12 mini

Plats 2.

Apple iPhone 12 mini från Hallon med fria samtal/sms och 4 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Tre med fria samtal/sms och 5 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 13 Pro

Plats 4.

Apple iPhone 13 Pro från Tre med fria samtal/sms och 50 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 13

Plats 5.

Apple iPhone 13 från Tre med fria samtal/sms och fri surf.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.