Företagsabonnemang

Jämför 27 olika mobilabonnemang för företag med fria samtal/sms och minst 3 GB surf. Hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för dig i Februari 2020.

Snabbval: Se priser med mobiler / Jämför mobilt bredband

Mobilabonnemang Företag

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Hallon Företagsabonnemang 6 GB
2 Hallon Företagsabonnemang 25 GB
3 Hallon Företagsabonnemang 50 GB
4 Verbal Företagsabonnemang 10 GB
5 My Beat Företagsabonnemang 6 GB
6 Tre Företagsabonnemang Fri
7 Hallon Företagsabonnemang 100 GB
8 Verbal Företagsabonnemang 20 GB
9 My Beat Företagsabonnemang 10 GB
10 Verbal Företagsabonnemang 50 GB
11 Telness Företagsabonnemang 10 GB
12 Verbal Företagsabonnemang 100 GB
13 Tele2 Företagsabonnemang 7 GB
14 Telness Företagsabonnemang 30 GB
15 Tele2 Företagsabonnemang 15 GB
16 Telenor Företagsabonnemang 10 GB
17 Tele2 Företagsabonnemang 30 GB
18 Telenor Företagsabonnemang 50 GB
19 Tele2 Företagsabonnemang 50 GB
20 Telia Företagsabonnemang 10 GB
21 Telia Företagsabonnemang 30 GB
22 Telenor Företagsabonnemang 100 GB
23 Tele2 Företagsabonnemang Fri
24 Telness Företagsabonnemang 100 GB
25 Telia Företagsabonnemang 60 GB
26 Telenor Företagsabonnemang Fri
27 Telia Företagsabonnemang 120 GB
Totalt 27 erbjudanden, mellan 99kr/mån till 749kr/mån

Vilket mobilabonnemang för företag är bäst?

Det finns flera mobiloperatörer med företagsabonnemang och genom att titta på olika faktorer så har vi skapat följande jämförelse med vilka mobiloperatörer som är bäst för företagare genom att titta på faktorer som villkor, täckning, priser, erbjudanden m.fl.

1. Hallon

Hallon erbjuder otroligt billiga mobilabonnemang i Sverige och det gäller även företagare. Att byta till Hallon är lätt och de sköter nummerflytten åt dig.

Täckningen är bra och håller du mest till i orter så kommer det med största sannolikhet inte vara något problem alls och istället kan du räkna med en god upplevelse oavsett om du surfar eller ringer.

Hallon erbjuder mobilabonnemang både med eller utan mobil samt bredband.

Se aktuella erbjudanden från Hallon företag här

2. Tre

Tre slopade alla företagsabonnemang nyligen och införde ett med fri surf för 249kr/mån, en revolution kallade man det och vi håller med. Priset är oslagbart om man jämför olika mobilabonnemang för företag!

Täckningen är precis som med Hallon riktigt bra för dig som mest vistas i orter och städer och det är inget konstigt då Tre och Hallon använder samma mobilnät.

Något fantastiskt med Tre är att tilläggstjänsten 3 Världen Företag ingår när du binder dig i 24 månader. Tjänsten innebär att du kan surfa för 100 GB/mån i 80 länder utan extra kostnad. Det gör 3 till oslagbart för dig som reser mycket.

Se aktuella erbjudanden från Tre företag här

3. Telness

Telness är nya i Sverige och är en operatör som använder sig av Telias mobilnät men erbjuder abonnemang till ett lägre pris. Att administrera abonnemang är superenkelt genom deras hemsida och man erbjuder växelfunktion.

Täckningen med Telness är enastående då man använder samma nät som Telia. Det innebär att du kan räkna med Sveriges bästa täckning!

Telness säljer inga mobiler, så behöver du en så får du köpa den separat på annat håll.

Se aktuella erbjudanden från Telness företag här

Kan företag betala ett privat mobilabonnemang?

Vi har fått denna frågan ett par gånger och svaret är nja. Om du har enskild fima så går det normalt, men har du t.ex. ett aktiebolag så går det endast ifall du kan få mobiloperatören att skriva företagsnamnet på fakturan. Vi har inte testat själva men lite googlingar avslöjar att hos Vimla så går det och lika så hos Comviq (som någon skrev lade till företagsnamnet som C/O-adress).

Vår rekommendation är dock att välja ett mobilabonnemang för företag då det numera finns lika prisvärda alternativ. Det skall faktiskt sägas att t.ex. Tres mobilabonnemang för företag med fri surf är nästan hälften så billigt som närmaste privata abonnemang med fri surf. Så vår rekommendation är alltså att ta ett företagsabonnemang om du väljer mellan företag och privat.

Hur kan man byta från privat mobilabonnemang till företag?

Vi har flera gånger fått den här frågan och svaret varierar. Men om operatören erbjuder abonnemang för både privat och företag så rekommenderar vi att man gör en överlåtelse hos sin befintliga operatör. Om operatören endast erbjuder privata abonnemang så kan en lösning vara att flytta numret till den nya mobiloperatören och då välja ett privat abonnemang och därefter göra en överlåtelse så det istället står på företaget. Är du osäker så rekommederar vi att du kontaktar nuvarande operatör och hör vad de säger.

Mer om mobilabonnemang för företag

Ovanstående abonnemang till företag (aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor m.m.) är avsedda för just företag så tänk på att moms därför tillkommer på priserna. Momsen kan du normalt dra av dock om du har företag då den normalt är avdragsgill. Abonnemangen kan även användas av föreningar, men tänk då på att din förening måste vara registrerad för moms för att kunna dra av momsen.

Har du en enskild firma så kan du normalt även teckna ett privat mobilabonnemang och använda det i din enskilda firma. Men då många operatörer t.ex. inte specificerar moms på sina fakturor till privatkunder och man måste begära ut dessa manuellt så kan ett företagsabonnemang trots allt vara ett bra val.

I mobilabonnemangen ovanför så ingår fria samtal så kan samtalen vara hur långa som helst och de gäller till svenska mobilnummer och fastnätsnummer. Meddelanden (sms) som ingår gäller inom Sverige.

Eftersom abonnemangen är av typen fast pris och du normalt inte kan skilja på tekniskt vis om samtalen är privata så kan du normalt använda företagsabonnemanget skattefritt på din arbetsplats för privata samtal. För att få använda det skattefritt utanför arbetsplatsen så krävs det att det är av "väsentlig betydelse för den anställde att kunna uppföra sin arbetsuppgifter". Tänk på att det finns undantag för t.ex. privata utlandssamtal och annat som inte ingår i fastpris-priset.

Samtliga abonnemang ovanför finns att beställa utan bindningstid och du kan alltid flytta över ditt nuvarande mobilnummer kostnadsfritt om du så önskar. Tänk då på att numret måste stå registrerat på dig hos din tidigare mobiloperatör och att du inte får ha någon bindningstid kvar. Tänk även på att ifall du binder dig, t.ex. väljer till en mobil så har inte företag någon ångerrätt.

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Nya Galaxy S20

Köp

Då är Samsungs splitternya Galaxy S20 5G äntligen här. Förhandsboka till extra bra lanseringspris med fria samtal/sms och 15 GB surf för endast 499kr/mån i 24 mån.

Visa erbjudandet

Obegränsat bredband!

Köp

Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår 4G-routern Huawei B535 på köpet.

Visa erbjudandet