Bästa och billigaste mobilabonnemang för företag

För att hjälpa dig hitta den billigaste mobiloperatören för företag så har vi gått igenom operatörerna som erbjuder mobilabonnemang för företag. Läs om deras styrkor och svagheter och byt till bästa mobilabonnemanget för företag och börja spara pengar.

Hallon

1. Hallon

Betyg:
97/100
 • Bäst i test för december 2023: Bästa billigaste mobilabonnemang för företag.

Hallon har länge varit en utmanare bland billiga mobiloperatörer i Sverige och är förmodligen den operatör de flesta förknippar med billiga mobilabonnemang. Sedan ett tag sedan så har man utökat och erbjuder billiga företagsabonnemang och är ett utmärkt val för mindre företag som en enskild firma där varje krona räknas.

Något som är bra med Hallon är att man har en högre maxhastighet än normalt, 150 Mbit/s. Det ihop med att alla företagsabonnemang har 5G gör att surfupplevelsen blir väldigt trevlig. Surfen känns för det mesta snabb och responsiv vilket håller det positiva humöret uppe.

I övrigt så erbjuder Hallon klassiska företagsabonnemang med surfpotter och det finns tre olika att välja på. 10 GB som räcker för de flesta kontorister, 30 GB för de som även har möten då och då utanför kontoret. Sist har vi 150 GB som är perfekt för de som sällan eller aldrig är på kontoret.

För företag där de anställda behöver mobiler så är även Hallon ett av de billigare valen ihop med Tre. Väldigt ofta har man oerhört bra priser på mobiler som delbetalas över 24 månader. Utbudet inkluderar främst de senaste och bästa mobilerna från Apple och Samsung. Se alla mobiler här.

Oavsett om du köper med eller utan ny mobil så har du ingen bindningstid på själva företagsabonnemanget. Detta då mobilen hamnar som en separat delbetalning. Hallon har även 100% nöjdhetsgaranti vilket innebär att du får pengar tillbaka om du inte är nöjd.

Hallon blir vårt toppval för företag som vill ha billigaste företagsabonnemanget oavsett om man behöver ny mobil eller inte.

Fördelar

 • Perfekta surfmängder till lågt pris som täcker de flesta företags behov.
 • Aldrig bindningstid och 100% nöjdhetsgaranti.

Nackdelar

 • Saknar företagsabonnemang med fri surf.

Priser och företagsabonnemang

Surf Pris Länk
10 GB 59 kr/mån i 6 mån, därefter 129 kr/mån Läs mer
30 GB 89 kr/mån i 6 mån, därefter 179 kr/mån Läs mer
150 GB 129 kr/mån i 6 mån, därefter 269 kr/mån Läs mer
Se täckningskarta
Tre

2. Tre

Betyg:
80/100

  Tre är en av de större mobiloperatörerna och har satsat rejält senaste åren på att bygga ett riktigt bra 3G, 4G och 5G-nät. Man fokuserar främst på mellersta och södra Sverige och där slår man ofta konkurrenterna medan i norra Sverige - ja där har man många fläckar på täckningskartan.

  Man erbjuder idag 2st företagsabonnemang och prisvärdheten är extrem enligt oss på dessa. Det första ger obegränsad surf med maxhastigheten 100 Mbit/s och givetvis ingår fria samtal och sms samt att du inom EU/EES kan använda surfen. Priset, ja det är otroligt låga 299 kr/mån (249 kr/mån om du binder dig 24 mån).

  Det andra företagsabonnemanget som heter ”3Företag Obegränsad” och kostar 399 kr/mån (349 kr/mån vid bindning 24 mån) låter dig surfa fritt i Sverige i obegränsad maxhastighet. Du kan även surfa och ringa i hela 80 länder upp till 100 GB/mån samt får med ett extra datakort med 100 GB/mån inom Sverige.

  Behöver du en ny mobiltelefon så har Tre ett ganska stort utbud av mobiler från bland annat Apple, Samsung, Google, Motorola, Sony och Xiaomi. Varje månad har man en ”månadens jobbmobil” där man vanligtvis har ett oerhört bra erbjudande. Se alla mobiler här.

  Hos Tre är det möjligt att skaffa företagsabonnemangen utan bindningstid, men då de ger rabatter ifall man binder sig så är det ofta smartare att binda sig helt enkelt.

  Tre blir vårt toppval för företag verksamma i städer där man vill ge de anställda det bästa till lågt pris, dvs fri surf och fria samtal/sms.

  Fördelar

  • 3Företag Obegränsad kan vara guld värt för företag som reser mycket och använder surf.
  • 3Företag Bas är billigaste mobilabonnemanget med vanlig maxhastighet i vår jämförelse.

  Nackdelar

  • Företagsabonnemangen passar främst företag där mycket surf används.

  Priser och företagsabonnemang

  Surf Pris Länk
  Fri surf 299 kr/mån Läs mer
  Fri surf 399 kr/mån Läs mer
  Se täckningskarta
  Telenor

  3. Telenor

  Betyg:
  67/100

   Telenor är en av de större mobiloperatörerna i Sverige och har satsat stenhårt på att bygga upp ett bra mobilnät med täckning i hela landet. Idag erbjuder man 2G, 3G, 4G och 5G vilket ger ett heltäckande nät. Alla företagsabonnemang inkluderar även 5G-stöd.

   Man erbjuder 3st företagsabonnemang där det första är ganska dyrt och ger endast 5 GB samt surf upp till hastigheten 300 Mbit/s. Nästa som heter ”Obegränsat” erbjuder fri surf och är mer prisvärt samtidigt som du även där har 300 Mbit/s maxhastighet.

   Det bästa företagsabonnemanget hos Telenor är ”Obegränsat Plus” och ger din obegränsad surf i obegränsad maxhastighet vilket innebär upptill 2100 Mbit/s. Du får även fria samtal inom företaget i hela världen vilket kan vara oerhört kostnadsbesparande.

   För företag som behöver nya mobiler till sina anställda så är Telenor troligen ett av de bästa valen då utbudet är oerhört stort med modeller från Apple, Doro, Fairphone, Google, Motorola, Nothing, Samsung, Sony och Xiaomi. Kort och gott, kanske det bredaste utbudet bland alla operatörer i Sverige. Se alla mobiler här.

   När det kommer till bindningstider så är det möjligt att teckna ett företagsabonnemang helt utan bindningstid. Men väljer du att binda dig så kan du räkna med fina rabatter vilket gör det oerhört attraktivt att faktiskt binda sig i 24 månader.

   Telenor blir vårt toppval för företag där de anställda behöver nya mobiler och där bra täckning i Sverige är viktigt.

   Fördelar

   • Obegränsat Plus med fria samtal inom företaget i hela världen kan vara oerhört värt.
   • Hög lägsta maxhastighet på surf i alla företagsabonnemang.

   Nackdelar

   • Något högre priser, men kvalité kostar.

   Priser och företagsabonnemang

   Surf Pris Länk
   5 GB 269 kr/mån Läs mer
   Fri surf 399 kr/mån Läs mer
   Fri surf 499 kr/mån Läs mer
   Se täckningskarta
   Chilimobil

   4. Chilimobil

   Betyg:
   87/100

    Chilimobil är en av de nyare mobiloperatörerna i Sverige, men man har funnits länge i Norge och där växt till sig. I Sverige så satsar Chilimobil på hastighetsabonnemang vilket innebär att du alltid har fri surf men betalar för maxhastighet.

    För företag där behovet främst är att kunna ringa och ta emot samtal på kontoret så erbjuder man ett 1 Mbit/s-abonnemang med fri surf. Hastigheten på surfen är oerhört låg men räcker faktiskt till det mesta förutom att se på videos i mobilen. Men har man WiFi på kontoret så löser den biten sig.

    För kostnadsmedvetna företag där varje krona är viktig skulle vi istället rekommendera att man väljer 10 Mbit/s. Det är en hastighet som kommer låta dig även se på de flesta videos i mobilen samtidigt som det absolut mesta bör fungera smidigt. Det är främst om du laddar ned större saker som appar över mobildata som det kan upplevas lite segt.

    För företag som snarare vill ha det bästa så kan man titta på 100 Mbit/s som är standardmaxhastigheten på de flesta mobilabonnemang i Sverige. Det går även att lyxa till det med toppföretagsabonnemanget från Chilimobil som är det enda som ger fri maxhastighet.

    Väldigt positivt med Chilimobil är att du aldrig har bindningstid vilket gör det möjligt att byta operatör om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd. Du har även möjlighet att enkelt och direkt ändra maxhastighet på MittChili om exempelvis en anställd plötsligt behöver snabbare surf.

    Chilimobil blir vårt toppval för kostnadsmedvetna företag där man vill ha enkla mobilabonnemang med fri surf.

    Fördelar

    • Oerhört prisvärda företagsabonnemang med fri surf.
    • Ändra maxhastighet vid behov via MittChili.

    Nackdelar

    • Mobiltelefoner säljs inte ihop med företagsabonnemang.

    Priser och företagsabonnemang

    Surf Pris Länk
    Fri surf 129 kr/mån Läs mer
    Fri surf 299 kr/mån Läs mer
    Fri surf 349 kr/mån Läs mer
    Fri surf 399 kr/mån Läs mer
    Se täckningskarta
    Rekommenderade företagsabonnemang

    Rekommenderade företagsabonnemang

    Nedan hittar du de bästa billiga mobilabonnemangen för företag utifrån olika scenarion. Vill du veta mer om operatörerna så går vi igenom de längst upp på sidan.

    Jämför priser och mobilabonnemang för företag

    Jämför mobilabonnemang och priser för företag

    Som företagare kan du teckna billiga företagsabonnemang hos flera operatörer som erbjuder mobilabonnemang för företag. Jämför företagsabonnemang genom att använda listan nedan och filtrera efter önskemål för att hitta det bästa mobilabonnemang till företaget.

    Hallon
    Betyg:
    97/100
    Jämförpris år 1:
    94 kr/mån
    Surfmängd:
    10 GB
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    59 kr/mån i 6 mån, därefter 129 kr/mån

    5. Hallon mobilabonnemang Företag 10 GB

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 10 GB/mån
    Spara surf Ja, upp till 100 GB
    Maxhastighet 100 Mbit/s

    Läs om Hallon Till erbjudande

    Chilimobil
    Betyg:
    87/100
    Jämförpris år 1:
    129 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    129 kr/mån

    6. Chilimobil mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Nej, men 4G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 10 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet 1 Mbit/s

    Läs om Chilimobil Till erbjudande

    Hallon
    Betyg:
    97/100
    Jämförpris år 1:
    134 kr/mån
    Surfmängd:
    30 GB
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    89 kr/mån i 6 mån, därefter 179 kr/mån

    7. Hallon mobilabonnemang Företag 30 GB

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 20 GB/mån
    Spara surf Ja, upp till 100 GB
    Maxhastighet 100 Mbit/s

    Läs om Hallon Till erbjudande

    Hallon
    Betyg:
    97/100
    Jämförpris år 1:
    199 kr/mån
    Surfmängd:
    150 GB
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    129 kr/mån i 6 mån, därefter 269 kr/mån

    8. Hallon mobilabonnemang Företag 150 GB

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 30 GB/mån
    Spara surf Ja, upp till 100 GB
    Maxhastighet 100 Mbit/s

    Läs om Hallon Till erbjudande

    Telenor
    Betyg:
    67/100
    Jämförpris år 1:
    269 kr/mån
    Surfmängd:
    5 GB
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    269 kr/mån

    9. Telenor mobilabonnemang Företag 5 GB

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 5 GB/mån
    Spara surf Ej möjligt
    Maxhastighet 300 Mbit/s

    Läs om Telenor Till erbjudande

    Tre
    Betyg:
    80/100
    Jämförpris år 1:
    299 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    299 kr/mån

    10. Tre mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 100 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet 100 Mbit/s

    Läs om Tre Till erbjudande

    Chilimobil
    Betyg:
    87/100
    Jämförpris år 1:
    299 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    299 kr/mån

    11. Chilimobil mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Nej, men 4G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 25 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet 10 Mbit/s

    Läs om Chilimobil Till erbjudande

    Tele2
    Betyg:
    63/100
    Jämförpris år 1:
    299 kr/mån
    Surfmängd:
    50 GB
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    299 kr/mån

    12. Tele2 mobilabonnemang Företag 50 GB

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 50 GB/mån
    Spara surf Ej möjligt
    Maxhastighet Fri

    Läs om Tele2 Till erbjudande

    Chilimobil
    Betyg:
    87/100
    Jämförpris år 1:
    349 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    349 kr/mån

    13. Chilimobil mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Nej, men 4G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 30 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet 100 Mbit/s

    Läs om Chilimobil Till erbjudande

    Chilimobil
    Betyg:
    87/100
    Jämförpris år 1:
    399 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    399 kr/mån

    14. Chilimobil mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 30 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet Fri

    Läs om Chilimobil Till erbjudande

    Tre
    Betyg:
    80/100
    Jämförpris år 1:
    399 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    399 kr/mån

    15. Tre mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 100 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet Fri

    Läs om Tre Till erbjudande

    Telenor
    Betyg:
    67/100
    Jämförpris år 1:
    399 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    399 kr/mån

    16. Telenor mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 100 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet 300 Mbit/s

    Läs om Telenor Till erbjudande

    Tele2
    Betyg:
    63/100
    Jämförpris år 1:
    399 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    399 kr/mån

    17. Tele2 mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 100 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet Fri

    Läs om Tele2 Till erbjudande

    Telenor
    Betyg:
    67/100
    Jämförpris år 1:
    499 kr/mån
    Surfmängd:
    Fri surf
    Samtal & sms:
    Fria
    Bindningstid:
    0 mån
    Pris:
    499 kr/mån

    18. Telenor mobilabonnemang Företag Fri surf

    5G-surf Ja, surf med 5G ingår
    Surf i EU Ja, upp till 100 GB/mån
    Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
    Maxhastighet Fri

    Läs om Telenor Till erbjudande

    Priser kontrollerade idag 9 december 2023.