Chilimobil

Plats 8 i vår ranking av mobiloperatörer.

Bra täckning och låga priser.

Ett helt nytt val.


Kampanj! Beställ idag så får du 3 månader Viaplay på köpet!

Chilimobil mobilabonnemang

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Surf Typ Pris
1 6 GB Mobilabonnemang
2 25 GB Mobilabonnemang
3 Obegränsad surf Mobilabonnemang
Totalt 3 erbjudanden, mellan 149kr/mån till 399kr/mån, idag 2020-09-23

Om Chilimobil

Chilimobil erbjuder prisvärda mobilabonnemang och bredband som betalas med kortbetalning.

Chilimobil startade 2011 i Norge och har sedan dess erbjudit billiga mobilabonnemang för alla som bor i Norge. 2020 så expanderade man och numera finns man även på den svenska marknaden. Man använder sig av Tres 3G och 4G-nät som vunnit priser för sina höga prestanda. Det gör att täckningen med Chilimobil är den samma som med Tre eller t.ex. Hallon som även går i deras nät.

Så varför skall man välja Chilimobil istället för t.ex. Tre? Den främsta anledningen är om du behöver Fri surf, då får du det betydligt billigare men med samma goda mobilnät. Utöver abonnemanget med fri surf så erbjuder man även bredband med fri surf via mobilnätet. För dig som inte förbrukar mycket så finns även abonnemang med begränsade mängder.

Chilimobil är därför ett riktigt bra alternativ för dig som redan har en mobil och behöver ett nytt abonnemang med fri surf. Har du ingen mobil så får du skaffa den separat då Chilimobil inte erbjuder några mobiler.

Chilimobil har precis som många andra mobiloperatörer på senare tid valt att köra utan bindningstid eller uppsägningstid. Det innebär att är du intresserad så är det bara att testa Chilimobil istället för att tveka, skulle du bli missnöjd vilket vi har svårt att se så kan du direkt avsluta ditt abonnemang. Chilimobil erbjuder abonnemang för både privatpersoner och företag.

Hur bra är Chilimobil?

Prisvärde:
90/100
Täckning:
85/100
Kundnöjdhet:
69/100
Branschsnitt från SKI 2019 då Chilimobil är så nya.
På resan:
75/100
Chilimobils totala betyg:
73/100
Betyget baseras på mobiloperatörens rank (mix av punkterna ovan och främst hur ofta operatören väljs).

Abonnemangsfakta

Mobilnät Tre (3G/4G)
Wifi-samtal Nej
VoLTE (4G-samtal) Nej
eSIM Nej
Surfhastighet Obegränsad
När surfen tar slut Mer surf kan köpas
Kan surf sparas? Nej
Surf i EU Upptill 25 GB/mån
Surf utanför EU Pris per Mb
Telefonsupport Nej
Chattsupport Ja
E-postsupport Ja
Supportforum Nej
Barnrabatt Nej
Studentrabatt Nej
Pensionärsrabatt Nej
Fria samtal inom Sverige Ja
Fria sms inom Sverige Ja
E-faktura Nej
Autogiro Nej
Kortbetalning Ja, Visa & Mastercard
Bindningstid 0 månader
Uppsägningstid 0 månader

Täckning

Täckning är alltid viktigt och därför har vi undersökt hur Chilimobil är på den punkten, för även om de är billiga så vill man ju ha bra täckning.

Och täckningen hos Chilimobil är bra då man använder sig av Tres mobilnät. Den är inte lika heltäckande som vissa konkurrenter men bor du i ett tätbebyggt område och lika så vistas i sådana så kommer det fungera ypperligt.

Skulle du däremot vistas mycket utanför samhällen och i skog och fjäll så är troligen inte Chili något för dig. Men gör du bara det i undantagsfall så kan du räkna med bra täckning och fantastisk prestanda i mobilnätet. Chili har som sagt heller ingen uppsägningstid eller bindningstid så om abonnemangen passar så tycker vi inte du skall vara rädd för att testa de.

Men precis som med alla mobiloperatörer så kan det vara värt att studera täckningskartan för Chili då det finns lokala avvikelser och det vore ju tråkigt om du skulle ha en just där du vistas.

Mobilnät

Vilket nät använder Chilimobil? Chilimobil använder Tres 3G (UTMS) och 4G-nät (LTE).

Då Chilimobil ännu inte stöder VoLTE så kopplar mobilen om sig till 3G vid samtal. Det i sig innebär att du alltid kan använda surf och data under dina samtal vilket inte är fallet hos alla operatörer i Sverige.

När det kommer till hastighet hos Chilimobil så är den obegränsad. Det i sig innebär att hastigheten styrs av mobilnätet Chilimobil använder och vad din mobil klarar av. Så skall det gå snabbt så är Chilimobil ett riktigt bra val under förutsättning att du har en mobil som inte sätter begränsningar i hastighet.

För dig som är intresserad av frekvenser och tekniker som används så kan du se vår sida om täckning och nät hos Chilimobil.

Vårt omdöme av Chilimobil

Chilimobil är ett välkommet nytillskott på Svenska marknaden och man erbjuder abonnemang med fri surf vilket inte hör till vanligheten till Sverige. Priserna är riktigt attraktiva och då man använder Tres mobilnät så är även prestandan god.

På sikt tror vi Chilimobil är rätt ute med sina obegränsade abonnemang och det är dit vi tror marknaden kommer att gå. I Norge har Chilimobil varit en succé och vi tror de mycket väl kan upprepa den historien i Sverige.

Men de är nya och har mycket att bevisa och det finns en hel del konkurrenter. Vår förhoppning är att när de funnits ett tag att skriva ett test eller recension för den delen där vi testar mer på djupet.

Så hur kan Chilimobil vara så billiga och bra? Som många nya operatörer så tror vi man går in ett läge där man satsar på att minimera sina kostnader. Genom att endast ha en närvaro på nätet och skippa telefonsupport så minskar man sina kostnader och kan istället erbjuda billiga mobilabonnemang till kunderna.

Hur bra är Chilimobil då? Chilimobil är ganska nya så det är svårt att hitta 3:e partsomdömen men vår egen uppfattning är att Chilimobil kan bli en riktigt vass utmanare och vi gillar både abonnemang och priser. För att sätta ett betyg så ger vi Chilimobil 7/10. Vi gillar deras snabba support samt de obegränsade abonnemangen!

Var hittar man de bästa erbjudandena?

Vårt mål är att de bästa erbjudandena, kampanjerna och rabatterna alltid skall finns längst upp på den här sidan för Chilimobil. Erbjudandena byts ut regelbundet, oftast på söndag/måndag, så ser du ett erbjudande du gillar från Chilimobil så rekommenderar vi att du beställer innan det försvinner.

Se erbjudanden från Chilimobil.

Chilimobil

Fria samtal/sms

Snabb support

Ingen uppsägningstid

Ingen telefonsupport

WiFi-samtal stöds ej


Erbjudanden
Se aktuella erbjudanden

Ta kontakt
Via Chilimobils hemsida

Företagsuppgifter
Org.nr: 559216-4387
Ägare: Chilimobil Sweden AB

Täckningskarta
Se täckning hos Chilimobil

Obegränsat bredband!

Köp Huawei B818

Kampanj! Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår en 4G-router och SF Kids i 12 månader.

Visa erbjudandet

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Samsung Galaxy S20 5G

Plats 1.

Samsung Galaxy S20 5G från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 2.

Apple iPhone 11 Pro från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S10

Plats 4.

Samsung Galaxy S10 från Halebop med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro från Halebop med fria samtal/sms och 30 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.