Täckning

Vem vill inte ha bäst täckning? På den här sidan hittar du täckningskarta för varje operatör samt betyg så du kan hitta bästa mobilabonnemanget eller bredbandet för dig. Läs mer om mobiltäckning och mobilnät under topplistan.

Testa vilket abonnemang som passar dig

Bäst täckning

1.

Halebop

Täckning: Enastående
Mobilnät: Telia
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 189kr/mån

Halebop erbjuder enastående täckning i Telias nät och man ägs även av de. Detta är vårt toppval för dig som vill ha bäst täckning till ett bra pris!

Vårt betyg: 10/10

2.

Telness

Täckning: Enastående
Mobilnät: Telia
WiFi-samtal: Nej
VoLTE/4G-samtal: Nej
Pris inkl. fria samtal: Från 229kr/mån

Telness erbjuder enastående mobiltäckning i Telias mobilnät. Man erbjuder endast företagsabonnemang, men på den fronten är man vårt toppval.

Vårt betyg: 9/10

3.

Fello

Täckning: Enastående
Mobilnät: Telia
WiFi-samtal: Nej
VoLTE/4G-samtal: Nej
Pris inkl. fria samtal: Från 95kr/mån

Fello har enastående täckning och är ett bra val. Tyvärr begränsar man hastigheten till 80 Mbit/s och saknar WiFi-samtal och VoLTE vilket sänker betyget.

Vårt betyg: 9/10

4.

Telia

Täckning: Enastående
Mobilnät: Telia
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 219kr/mån

Telia har enastående täckning och är ett bra val. Men det är inte ett självklart val då flera operatörer i deras nät erbjuder samma täckning till lägre pris.

Vårt betyg: 9/10

5.

Comviq

Täckning: Väldigt bra
Mobilnät: Tele2
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 145kr/mån

Comviq är en del av Tele2 och använder deras mobilnät som ger väldigt bra täckning. Man har även fina rabatter för barn, studenter, & seniorer.

Vårt betyg: 9/10

6.

Comhem

Täckning: Väldigt bra
Mobilnät: Tele2
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 199kr/mån

Comhem använder sig och av Tele2s mobilnät vilket ger väldigt bra täckning. För dig som vill ha obegränsad surf så är Comhem även billigast.

Vårt betyg: 9/10

7.

Tele2

Täckning: Väldigt bra
Mobilnät: Tele2
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 199kr/mån

Tele2 har väldigt bra täckning och är ett bra val främst för familjer då man erbjuder smidiga familjelösningar samt för seniorer över 65 år som får rabatt.

Vårt betyg: 8/10

8.

Penny

Täckning: Väldigt bra
Mobilnät: Tele2
WiFi-samtal: Nej
VoLTE/4G-samtal: Nej
Pris inkl. fria samtal: Från 99kr/mån

Penny är en del av Tele2 och använder deras mobilnät som ger väldigt bra täckning. Kombinera bredband och mobilabonnemang och få mer surf.

Vårt betyg: 8/10

9.

Vimla

Täckning: Väldigt bra
Mobilnät: Telenor
WiFi-samtal: Nej
VoLTE/4G-samtal: Nej
Pris inkl. fria samtal: Från 100kr/mån

Vimla erbjuder väldigt bra täckning och är ett bra val för dig som bara behöver ett mobilabonnemang. Man saknar WiFi-samtal och VoLTE vilket sänker betyget.

Vårt betyg: 8/10

10.

Telenor

Täckning: Väldigt bra
Mobilnät: Telenor
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 219kr/mån

Telenor erbjuder väldigt bra täckning och givetvis även WiFi-samtal och VoLTE. Ett bra val för dig som reser mycket då surfen kan användas i hela 41 länder.

Vårt betyg: 8/10

11.

Hallon

Täckning: Bra
Mobilnät: Tre
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 99kr/mån

Hallon har bra täckning i orter och samhällen men utanför är det något sämre täckning än andra operatörer, men samtidigt har man betydligt lägre priser.

Vårt betyg: 7/10

12.

Tre

Täckning: Bra
Mobilnät: Tre
WiFi-samtal: Ja
VoLTE/4G-samtal: Ja
Pris inkl. fria samtal: Från 249kr/mån

I tätbebyggda områden så erbjuder Tre bra täckning men utanför så är man något sämre. Bästa med 3 är att med utvalda abonnemang så kan du surfa i 80 länder.

Vårt betyg: 7/10

Vilken operatör har bäst täckning?

Genom att studera respektive täckningskarta ovanför så bör du snabbt kunna hitta ett par operatörer som tycks ha bäst täckning där du bor. Vårt tips är därefter att beställa ett abonnemang och testa. Så länge du väljer ett utan bindningstid så kan du enkelt byta till nästa om det inte skulle duga.

Så här har vi tagit fram betygen

Vi har dels testat själva samt läst andra tester och då främst studerat rapporten från P3 Connect som är ett professionellt testföretag som genomför tester av mobilnät. Vår sammanställning bygger därför främst på resultatet från deras test för 2019. Då flera operatörer använder samma mobilnät så har vi därefter satt betyg utifrån kundnöje, pris och vår rankningsfaktor här på sidan.

Vad innebär täckning?

I vårt test så har vi tre olika grader, enastående > väldigt bra > bra. Kortfattat så håller mobilnäten i Sverige en extremt hög nivå och det finns faktiskt inga dåliga mobilnät. Men som med allt så finns det de som är något bättre och de som är något sämre.

Sedan skall sägas att betygen är satta generellt, det innebär att en operatör som har betyget bra på täckning på ett ställe faktiskt kan vara bättre än en med betyget enastående, men generellt är det inte så utan då är enastående bäst. Viktigt är därför att studera täckningskartor innan man gör sitt val och då rekommenderar vi att kolla på de ställen man vistas mest på, ofta hem och arbete.

Sverige har fyra mobilnät

Lite förenklat kan man säga att Sverige har fyra olika mobilnät och de ägs och drivs av de fyra stora jättarna Telia, Telenor, Tre och Tele2. Samtidigt finns det betydligt fler mobiloperatörer och det fungerar som så att de använder sig av dessa fyra mobilnät och därmed har samma täckning. Så Halebop t.ex. använder sig av Telias mobilnät, så oavsett om du väljer Halebop eller Telia så kommer täckningen att vara identisk. Så ofta är det ett bra val att jämföra mobiloperatörer i samma mobilnät och välja den som är billigast och bäst för en själv.

Att vi skrev att det finns fyra mobilnät lite förenklat är för att i praktiken är det mer anvancerat än så. Om vi tar Telenor så erbjuder de 2G/4G tillsammans med Tele2 men samtidigt så erbjuds 3G till stora delar tillsammans med Tre. Om du är intresserad av exakt vilka mobilnät som används av respektive operatör så kan du på vår sida med bästa mobiloperatörer välja en mobiloperatör du är intresserad av och trycka på den, därefter trycker du på täckning och nät och får då upp betydligt mer avancerad information som exakt vilka nät som används samt frekvenser.

Varför är WiFi-samtal bra att ha?

WiFi-samtal gör extrem nytta när det kommer till mobiltäckning. WiFi-samtal innebär att du kan ringa och smsa även om du inte har täckning via ditt mobilnät men om det istället finns WiFi-täckning där du är. Bor man i ett nybyggt hus så är det ofta väldigt isolerat och det innebär tyvärr att mobiltäckningen ofta blir lidande och ibland så får man ingen täckning alls eller dålig. Samma sak gäller på kontor och industribyggnader som ibland skärmar av mobilsignaler.

Den enklaste lösningen då brukar vara WiFi-samtal under förutsättning att WiFi finns samt att man har en mobiloperatör och mobil som stöder WiFi-samtal. De flesta nyare mobiler från Samsung och Apple stöder numera WiFi-samtal, men skall du köpa en ny mobil och detta är viktigt så kolla upp det för möjlighet till täckning via WiFi.

Vad är VoLTE eller 4G-samtal?

Normalt sätt så har man inte kunnat ringa över 4G-nätet vilket varit ganska störande då vissa mobiloperatörer faktiskt haft bättre täckning på 4G än övriga mobilnät. Därför har man utvecklat VoLTE eller 4G-samtal som det även kallas. Det innebär att ifall man har en nyare mobiltelefon som stöder VoLTE samt att operatören man har gör det så kan även samtal ringas över 4G-nätet.

Om du har en operatör som inte stöder VoLTE så kan du normalt även då ringa och ta emot samtal men då fungerar det som så att mobilen automatiskt växlar till 3G eller 2G. Det innebär att dessa mobilnät måste ha täckning och du har kanske även märkt att ibland under samtal så kan man inte surfa, då beror det på att din telefon har hoppat från 4G till 2G som inte stöder surf och samtal samtidigt. Dessa är problem du slipper med VoLTE och 4G-samtal.

Vilket mobilnät skall jag välja?

Som vi ser det så har du tre val, antingen väljer du efter bästa täckning och då har du vår topplista med betyg längre upp på denna sida. Därefter kan du välja efter billigaste mobilabonnemang och det är egentligen inte fel det heller för där är samtliga mobilabonnemang utan bindningstid så duger det inte så kan du enkelt byta till nästa operatör. Sist men inte minst så kan du välja efter bästa mobiloperatör som är en topplista där vi försökt väga samman en mängd faktorer där pris och täckning bara är två av många.

Lokala sidor

Ale Alingsås Alvesta Aneby Arboga Arjeplog Arvidsjaur Arvika Askersund Avesta Bengtsfors Berg Bjurholm Bjuv Boden Bollebygd Bollnäs Borgholm Borlänge Borås Botkyrka Boxholm Bromölla Bräcke Burlöv Båstad Dals-Ed Danderyd Degerfors Dorotea Eda Ekerö Eksjö Emmaboda Enköping Eskilstuna Eslöv Essunga Fagersta Falkenberg Falköping Falun Filipstad Finspång Flen Forshaga Färgelanda Gagnef Gislaved Gnesta Gnosjö Gotland Grums Grästorp Gullspång Gällivare Gävle Göteborg Götene Habo Hagfors Hallsberg Hallstahammar Halmstad Hammarö Haninge Haparanda Heby Hedemora Helsingborg Herrljunga Hjo Hofors Huddinge Hudiksvall Hultsfred Hylte Håbo Hällefors Härjedalen Härnösand Härryda Hässleholm Höganäs Högsby Hörby Höör Jokkmokk Järfälla Jönköping Kalix Kalmar Karlsborg Karlshamn Karlskoga Karlskrona Karlstad Katrineholm Kil Kinda Kiruna Klippan Knivsta Kramfors Kristianstad Kristinehamn Krokom Kumla Kungsbacka Kungsör Kungälv Kävlinge Köping Laholm Landskrona Laxå Lekeberg Leksand Lerum Lessebo Lidingö Lidköping Lilla Edet Lindesberg Linköping Ljungby Ljusdal Ljusnarsberg Lomma Ludvika Luleå Lund Lycksele Lysekil Malmö Malung Malå Mariestad Mark Markaryd Mellerud Mjölby Mora Motala Mullsjö Munkedal Munkfors Mölndal Mönsterås Mörbylånga Nacka Nora Norberg Nordanstig Nordmaling Norrköping Norrtälje Norsjö Nybro Nykvarn Nyköping Nynäshamn Nässjö Ockelbo Olofström Orsa Orust Osby Oskarshamn Ovanåker Oxelösund Pajala Partille Perstorp Piteå Ragunda Robertsfors Ronneby Rättvik Sala Salem Sandviken Sigtuna Simrishamn Sjöbo Skara Skellefteå Skinnskatteberg Skurup Skövde Smedjebacken Sollefteå Sollentuna Solna Sorsele Sotenäs Staffanstorp Stenungsund Stockholm Storfors Storuman Strängnäs Strömstad Strömsund Sundbyberg Sundsvall Sunne Surahammar Svalöv Svedala Svenljunga Säffle Säter Sävsjö Söderhamn Söderköping Södertälje Sölvesborg Tanum Tibro Tidaholm Tierp Timrå Tingsryd Tjörn Tomelilla Torsby Torsås Tranemo Tranås Trelleborg Trollhättan Trosa Tyresö Täby Töreboda Uddevalla Ulricehamn Umeå Upplands Väsby Upplands-Bro Uppsala Uppvidinge Vadstena Vaggeryd Valdemarsvik Vallentuna Vansbro Vara Varberg Vaxholm Vellinge Vetlanda Vilhelmina Vimmerby Vindeln Vingåker Vårgårda Vänersborg Vännäs Värmdö Värnamo Västervik Västerås Växjö Ydre Ystad Åmål Ånge Åre Årjäng Åsele Åstorp Åtvidaberg Älmhult Älvdalen Älvkarleby Älvsbyn Ängelholm Öckerö Ödeshög Örebro Örkelljunga Örnsköldsvik Östersund Österåker Östhammar Östra Göinge Överkalix Övertorneå

Obegränsat bredband!

Köp Huawei B818

Kampanj! Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår en 4G-router och SF Kids i 12 månader.

Visa erbjudandet

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Samsung Galaxy S20 5G

Plats 1.

Samsung Galaxy S20 5G från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 2.

Apple iPhone 11 Pro från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S10

Plats 4.

Samsung Galaxy S10 från Halebop med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro från Halebop med fria samtal/sms och 30 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.