Bästa billigt mobilabonnemang för barn

Jämför mobilabonnemang för barn och välj ett billigt barnabonnemang som täcker dina behov på bästa sätt. Topplista med abonnemang för barn i oktober 2021.

Vill du se vilket mobilabonnemang som passar just dig? Testa abonnemangsväljaren.

Hoppa till: Bästa billiga barnabonnemang / Mobiler med barnabonnemang

Mobilabonnemang för barn

Sorterad efter ordinarie pris & minst 5 GB surf

Mobiloperatör Abonnemang Erbjudande
Hallon
Hallon Barn 8 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 24kr/mån i 3 mån, därefter 99kr/mån
Vimla
Vimla Barn 6 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 50kr/mån i 4 mån, därefter 100kr/mån
Fello
Fello Barn 10 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 72,50kr/mån i 4 mån, därefter 145kr/mån
Hallon
Hallon Barn 16 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 37kr/mån i 3 mån, därefter 149kr/mån
Fibio
Fibio Barn 10 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 75kr/mån i 5 mån, därefter 149kr/mån
Vimla
Vimla Barn 10 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 75kr/mån i 4 mån, därefter 150kr/mån
Comviq
Comviq Barn 15 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 87kr/mån i 3 mån, därefter 175kr/mån
Fello
Fello Barn 18 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 97,50kr/mån i 4 mån, därefter 195kr/mån
Vimla
Vimla Barn 25 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 100kr/mån i 4 mån, därefter 200kr/mån
Comviq
Comviq Barn 30 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 112kr/mån i 3 mån, därefter 225kr/mån
Fello
Fello Barn 32 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 122,50kr/mån i 4 mån, därefter 245kr/mån
Hallon
Hallon Barn 50 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 62kr/mån i 3 mån, därefter 249kr/mån
Fibio
Fibio Barn 40 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 125kr/mån i 5 mån, därefter 249kr/mån
Vimla
Vimla Barn 50 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 135kr/mån i 4 mån, därefter 270kr/mån
Comviq
Comviq Barn 50 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 137kr/mån i 3 mån, därefter 275kr/mån
Hallon
Hallon Barn 100 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 74kr/mån i 3 mån, därefter 299kr/mån
Fibio
Fibio Barn 80 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 149kr/mån i 5 mån, därefter 299kr/mån
Vimla
Vimla Barn 100 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 150kr/mån i 4 mån, därefter 300kr/mån
Hallon
Hallon Barn 200 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 87kr/mån i 3 mån, därefter 349kr/mån
Fibio
Fibio Barn 100 GB
Med fria samtal & sms
Utan bindningstid


För 199kr/mån i 5 mån, därefter 399kr/mån
Uppdaterad idag 2021-10-28.
Totalt 20 erbjudanden, mellan 24kr/mån till 199kr/mån.

Så här väljer du rätt billigt abonnemang för ditt barn

Vill du ha ett av de bästa barnabonnemangen? Då har du kommit rätt! När du skall välja mobilabonnemang för ditt barn så är ju ett billigt trevligt. Men vad skall man tänka på? För de allra flesta så har vi sett att det är priset som är det mest avgörande.

Många vill gärna även ha ett mobilabonnemang med kostnadskontroll vilket gör att barnet inte kan dra på sig kostnader utöver månadsavgiften. Så vilket är bästa abonnemang till en mobil när det kommer till barn för detta?

Vi har testat många operatörer och två ledande operatörer med bra kostnadskontroll är Vimla och Hallon. Båda operatörerna erbjuder fastpris vilket innebär att barnet alltid kan ringa/smsa samtidigt spärras t.ex. appköp, utlandssamtal, betalsamtal och ja allt som kan kosta extra.

Så om du väljer en operatör med fastpris och kostnadskontroll, vad mer behöver du tänka på? Så länge ni inte bor i norra Sverige så behöver ni inte tänka på täckning generellt. Däremot så behöver ni bestämma hur mycket surf ert barn ska ha.

De flesta barnabonnemang har mer surf än motsvarande vanliga för samma pris vilket är en fin rabatt kan man säga. Vår rekommendation brukar bli att ta ett abonnemang med mer surf än du själv har. Detta eftersom barn använder generellt mer surf.

Men annars så behöver du inte vara orolig att välja ett barnabonnemang med för lite surf. Detta då samtliga mobilabonnemang för barn som vi stött på enkelt låter dig att uppgradera till en större surfmängd i efterhand även om du t.ex. skulle vara bunden.

Och sist, skall man köpa mobil och barnabonnemang ihop? Ja det är faktiskt ofta ganska förmånligt även om vi har sett att de flesta föräldrar ofta låter sina barn ta över deras gamla mobiler.

Bästa mobilabonnemang för barn

Genom att titta på vilka mobilabonnemang ni besökare främst väljer för barn och kombinera detta med våra tester och betyg så har vi fått fram följande topplista. Följande mobiloperatörer är därför riktigt bra val för barn, ungdomar och tonåringar.

1. Hallon

Bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga barnabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha barnabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billig surf är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hos Hallon har du ingen bindningstid eller uppsägningtid men tänk på att telefoner som endast har 2G inte fungerar då Hallon endast har 3G och 4G.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

2. Vimla

Väldigt bra täckning och lågt pris.

Ett av de populäraste valen.

Vinnare av årets mobiloperatör på Telekomgalan (Feb 2021).


Kampanj! Beställ ett mobilabonnemang så får du Oktober månad gratis och därefter 50% rabatt i 4 månader!

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett riktigt trevligt barnabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Skulle surfen ta slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt barnabonnemang till ett med mer surf på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp mer surf.

Hos Vimla har du ingen uppsägningtid eller bindningstid. Man erbjuder täckning med 2G, 3G och 4G. Däremot så gör deras system att mobiler tillverkade före 2013 med endast 2G kanske inte fungerar, så det kan vara bra att tänka på om du har en äldre mobil.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

3. Comviq

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett medelpopulärt val.

För dig som letar efter billiga barnabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med barnabonnemang.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Hos Comviq kan du välja mellan en bindningstid på 0-24 månader. Du får tillgång till 2G, 3G, 4G & 5G i Tele2s mobilnät.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Bästa billigt mobilabonnemang för barn

Vad är bästa lösningen för flera barn?

Om man är en familj med flera barn så är numera den bästa lösningen ofta att helt enkelt teckna separata mobilabonnemang per barn. Detta då abonnemangen är så pass billiga som runt 100kr/barn och månad.

Det finns visserligen familjeabonnemang hos operatörer som Telenor. Men dessa tenderar att bli prisvärda först när man är riktigt många eller t.ex. behöver obegränsad surf.

För att ta två exempel med ovan nämnda abonnemang. Vi säger att man är en familj på 2 vuxna och 2 barn. Man väljer 15 GB surf (som alla delar på) på familjeabonnemanget och får då priset 836kr/mån eller 209kr/mån per peson.

Om man istället väljer att köpa separata abonnemang från Telenors dotteroperatör Vimla så kostar 4st abonnemang 400kr/mån, dvs 100kr/mån och person. Då får de vuxna visserligen 3 GB/mån och barnen 6 GB/mån.

Så vi tar istället 2 st abonnemang hos Vimla på 18 GB/mån för de vuxna och då kostar det 220kr/mån. Sedan låter vi barnen få varsitt abonnemang på 25 GB/mån för 200kr/mån, totalt 840kr/mån för 2 vuxna och 2 barn i jämförelse med Telenor som kostar 836kr/mån. Skillnaden är du hos Vimla får 86 GB/mån istället för 15 GB/mån som alla delar på hos Telenor.

Vad är skillnaderna mellan Vimla och Telenor då? För dig som kund ingen egentligen, täckningen är den samma. Det som skiljer sig är att du får chatta eller mejla för support istället för att även kunna ringa. Men hur ofta behöver man support egentligen?

Så i fallet med skall man ha familjeabonnemang hos Telenor eller separata abonnemang hos Vimla så är vinnare Vimla i vår jämförelse ovan.

Är kontantkort bättre för barn?

Förr så var den enda lösningen kontantkort. Man valde ofta kontantkort för att man helt enkelt ville begränsa hur mycket det fick kosta. Men mycket har hänt senaste åren och numera finns det abonnemang avsedda för barn som är riktigt förmånliga.

Precis som på kontantkort så har dessa speciella mobilabonnemang för barn kostnadskontroll eller maxpris som det kallas. Det innebär att slår man på den inställningen på mina sidor så kan räkningen inte gå över månadsavgiften och betalsamtal/utlandssamtal och annan användning som kostar blir spärrad. Kortfattat så kan endast barnet ringa vanliga samtal inom Sverige, skicka meddelanden samt använda surfen som ingår i abonnemanget.

Eftersom dessa mobilabonnemang för barn kommit så har kontantkorten blivit överflödiga och i många fall så är det faktiskt dyrare med kontantkort än motsvarande mobilabonnemang. Så vår rekommendation är att satsa på mobilabonnemang för barn snarare än kontantkort.En stor fördel är även att du kan vara säker på att alltid kunna nå ditt barn, samtidigt som barnet alltid kan ringa dig. Du slipper oroa dig för att glömma fylla på kontantkortet om du gör det manuellt.

Hur mycket surf behöver barn och tonåringar?

Detta är väldigt individuellt men vi rekommenderar att börja med minst 6 GB och anledningen till det är att de populäraste mobilabonnemangen för barn börjar just på den mängden. Det är även en ganska rimlig mängd då barn och ungdomar ofta använder betydligt mer surf än många vuxna.

För barn så är ofta den primära kommunikationskanalen just mobilen och då går det desto mer surf. Barn använder sociala medier såsom Instagram, KIK, Snapchat där mycket är video och därför drar en hel del surf. Utöver det så laddar man ner spel. Äldre barn och tonåringar kanske även använder en del streaming så som Netflix, Viaplay och Spotify och då går surfen åt snabbt.

Mobilabonnemang för barn och ungdomar sträcker sig numera upptill 100 GB vilket är en ganska extrem mängd. Utifrån vår egen statistik så väljer den största delen ett telefonabonnemang på 6-10 GB till sina barn och ungdomar.

Om ditt barn klagar på att internet tar slut så rekommenderar vi att du alltid höjer surfmängden vilket normalt kan göras på mobiloperatörens hemsida och mina sidor eller genom att kontakta kundtjänst. Undvik alltid att köpa extrasurf mer än i undantagsfall då det är betydligt dyrare i längden.

Kan man begränsa surfen för sina barn?

Vi har fått frågan via e-post om man kan begränsa surfen för sina barn. Ofta handlar det om att man som förälder inte vill att sitt barn skall råka illa ut. Själva mobiloperatörerna tillåter inte några sådana begränsningar utan på den nivån är det endast surfmängden som man som förälder kan styra över.

Vill man begränsa så är det istället på mobilnivå man får göra det. Har man en Apple-enhet så kan man skapa ett barnkonto som sedan kopplas till ens eget genom familjedelning. Man får då tillgång till föräldrarkontroll där man kan begränsa innehåll, förhindra köp i App Store, välja vilka funktioner och appar som skall fungera, förhindra vuxeninnehåll och/eller webbinnehåll. Man kan även ställa in skärmtid vilket reglerar hur och när användning kan ske.

Har man en Android-telefon så är principen och möjligheterna likvärdiga och då är det barnfilter man skall kolla efter.

När är det dags för ett barn att få sin egen mobil?

Nu för tiden är det vanligt att barn så små som 2 år får använda mobiler för att t.ex. kolla på YouTube. Men det är först när barnen blir runt 7 år som de ofta får sin första mobiltelefon. Det vanligaste är då att barnet får ta över en äldre mobiltelefon, ofta en av föräldrarnas före detta mobil.

Om barnen däremot är lite äldre så kan det vara en god idé att köpa en ny mobil, antingen separat eller genom att mobilerbjudande längre ned på sidan. Har man som förälder en äldre eller billigare mobil så finns risk nämligen att tonåringen inte kan använda alla appar.

Vad många inte tänker på är nämligen att många av de appar och spel som ungdomar använder har betydligt högre krav än vad de appar som vuxna använder och då kan det bli helt fel att ge en äldre mobil som inte uppfyller dessa krav.

Erbjudanden på mobilabonnemang för de under 18 år

För att kunna ta del av ett erbjudande för barn med eller utan mobilabonnemang så krävs det att det är vuxen person som står på abonnemanget. Men för att du skall få teckna det med barnrabatt så krävs det även att du fyller i ditt barns personnummer.

Så det är alltid en vuxen som ingår avtalet och är ansvarig för det, däremot läggs barnet in som användare internt hos mobiloperatören. I det stora hela så fungerar det som så att du beställer och får ange dels ditt personnummer och barnets, ibland anger du barnets i första steget och ibland ditt eget.

Behöver ditt barn en mobil? Nedan finner du bra erbjudanden på mobiler med abonnemang för barn.

Mobilerbjudanden för barn

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med jämförelsepris på 24 mån.

Doro 7011

1

Pris: 149kr/mån

Xiaomi Redmi 9AT

2

Pris: 175kr/mån

Doro 8080

3

Pris: 269kr/mån

Sony Xperia 10 III

4

Pris: 325kr/mån

Samsung Galaxy A52s

5

Pris: 325kr/mån

Apple iPhone SE (2020)

6

Pris: 329kr/mån

Xiaomi Mi 11i

7

Pris: 345kr/mån

Apple iPhone 11

8

Pris: 375kr/mån

Apple iPhone 12 mini

9

Pris: 395kr/mån

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

10

Pris: 395kr/mån

Samsung Galaxy S20 FE 5G

11

Pris: 445kr/mån

Samsung Galaxy S21 5G

12

Pris: 445kr/mån

Apple iPhone 12

13

Pris: 465kr/mån

Xiaomi Mi 11

14

Pris: 475kr/mån

Apple iPhone 13 mini

15

Pris: 475kr/mån

Sony Xperia 5 III

16

Pris: 495kr/mån

Apple iPhone 13

17

Pris: 495kr/mån

Samsung Galaxy S21+ 5G

18

Pris: 545kr/mån

Apple iPhone 13 Pro

19

Pris: 595kr/mån

Apple iPhone 12 Pro

20

Pris: 619kr/mån

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

21

Pris: 625kr/mån

Sony Xperia 1 III

22

Pris: 625kr/mån

Apple iPhone 13 Pro Max

23

Pris: 645kr/mån

Apple iPhone 12 Pro Max

24

Pris: 695kr/mån

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

25

Pris: 845kr/mån

Vilka val har andra gjort för sina barn?

I början av 2020 så genomförde vi undersökningar runt om i Göteborg och här är resultaten kring hur föräldrar har löst sina barns mobilbehov. Citaten spelades in och har i vissa fall skrivits om något nedan för att göra de kortare och enklare att läsa.

"Vi har två barn på 10 år och 7 år och hade tidigare ett familjeabonnemang. Men för några månader sedan så kom vi i kontakt med er sida av en slump och valde då att flytta familjens abonnemang till Hallon. Vi är supernöjda och betalar cirka hälften mot tidigare."

Malin

"Vi hade Comviq kontantkort förut men nu använder vi Hallon sedan många år. Vi har köpt mobiler på blocket till oss och våra barn. Hallon är mycket bra. Stor rekommendation!"

Muhammed

"Vi är på besök från Umeå och har alltid haft Telia. Några av våra vänner bytte nyligen till Halebop och säger att det fungerar lika bra. Så vi kommer att byta snart, vi har redan beställt till ena barnet som då även får en ny mobil som vi köper kontant."

Anna

"Efter att ha sett reklam för Vimla här på centralstationen så beslutade jag mig för att testa det för min son Liam. Liam tycker det fungerar bra och även jag som slipper fylla på kontantkort som han hade tidigare."

Emma
Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Hitta bästa mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 13

Plats 1.

Apple iPhone 13 från Comviq med fria samtal/sms och 8 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 12 mini

Plats 2.

Apple iPhone 12 mini från Hallon med fria samtal/sms och 4 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Tre med fria samtal/sms och 5 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 13 Pro

Plats 4.

Apple iPhone 13 Pro från Tre med fria samtal/sms och 50 GB surf.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 13

Plats 5.

Apple iPhone 13 från Tre med fria samtal/sms och fri surf.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.