Barnabonnemang

Jämför 16 olika mobilabonnemang för barn med fria samtal/sms och minst 3 GB surf. Hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för dig i Januari 2020.

Snabbval: Se priser med mobiler / Jämför mobilt bredband

Mobilabonnemang Barn

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Hallon Barnabonnemang 6 GB
2 Vimla Barnabonnemang 6 GB
3 Fello Barnabonnemang 8 GB
4 Comviq Barnabonnemang 8 GB
5 Hallon Barnabonnemang 10 GB
6 Comhem Barnabonnemang 5 GB
7 Vimla Barnabonnemang 10 GB
8 Fello Barnabonnemang 16 GB
9 Comviq Barnabonnemang 16 GB
10 Hallon Barnabonnemang 25 GB
11 Vimla Barnabonnemang 25 GB
12 Comviq Barnabonnemang 40 GB
13 Hallon Barnabonnemang 50 GB
14 Vimla Barnabonnemang 50 GB
15 Hallon Barnabonnemang 100 GB
16 Vimla Barnabonnemang 100 GB
Totalt 16 erbjudanden, mellan 19kr/mån till 75kr/mån

Bra att veta om mobilabonnemang för barn

Ovanstående abonnemang för barn innehåller i flera fall rabatter och kravet är då att barnet är under 18 år. Vi rekommenderar starkt även att du aktiverar kostnadskontroll (kan heta lite olika) när du beställer eller efter att du beställt. Det innebär att inga som helst kostnader kan uppstå utöver själva månadsavgiften.

När du tecknar ovanstående barnabonnemang så kräver vissa av mobiloperatörerna att du skall uppge ditt barns födelsedatum eller personnummer, detta för att kontrollera åldersgräns som ofta är under 18 år. Så tänk på att ha det till hands när du beställer. Själva mobilabonnemanget kommer dock att registreras på dig som är myndig då barn inte kan ingå avtal.

I mobilabonnemangen ovanför så ingår fria samtal så kan samtalen vara hur långa som helst och de gäller till svenska mobilnummer och fastnätsnummer. Meddelanden (sms) som ingår gäller inom Sverige.

Samtliga abonnemang finns att beställa utan bindningstid och du kan alltid flytta över ditt nuvarande mobilnummer kostnadsfritt om du så önskar. Tänk då på att numret måste stå registrerat på dig hos din tidigare mobiloperatör och att du inte får ha någon bindningstid kvar.

Vill du läsa mer om mobiloperatörna ovan så kan du göra det genom att trycka på respektive operatörs namn.

Ska man välja mobilabonnemang eller kontantkort för barn?

För många år sedan så var kontantkort betydligt mer förmånliga och gav bra kostnadskontroll. Numera så är mobilabonnemangen betydligt mer prisvärda samt har stöd för kostnadskontroll vilket innebär att månadsavgiften aldrig kan överstiga den som mobilabonnemanget kostar.

Vi anser därför att man alltid skall välja mobilabonnemang till sitt barn. Dels för att det allt som oftast blir billigare men även för att du kan vara säker att du kan nå ditt barn men även att ditt barn kan nå dig. Genom att välja ett mobilabonnemang här ovan så kan du alltid vara säker på det eftersom det alltid ingår fria samtal/sms.

Hur mycket surf behöver barn?

Detta är väldigt individuellt men vi rekommenderar att börja med minst 5 GB. Barn använder nämligen mobiler betydligt mer än många vuxna då i princip all kommunikation sker via mobilen nu för tiden.

Om ditt barn klagar på att internet tar slut så rekommenderar vi att du alltid höjer surfmängden vilket normalt kan göras på mobiloperatörens hemsida och mina sidor eller genom att kontakta kundtjänst. Undvik alltid att köpa extrasurf mer än i undantagsfall då det är betydligt dyrare i längden.

Köpa med eller utan mobiltelefon?

Nu för tiden är det vanligt att barn så små som 2 år får använda mobiler för att t.ex. kolla på YouTube. Men det är först när barnen blir runt 7 år som de ofta får sin första mobiltelefon. Det vanligaste är då att barnet får ta över en äldre mobiltelefon, ofta en av föräldrarnas före detta mobil.

När detta sker så rekommenderar vi starkt att man skaffar ett barnabonnemang till barnet för att det helt enkelt är billigare. Har man då ingen mobil att ge till sitt barn så rekommenderar vi Hallon där man kan köpa mobil och barnabonnemang i ett paket.

Vilka mobiloperatörer är bäst för barn?

Även om mobiloperatörerna har olika mobilabonnemang för barn så är de olika bra. Vi har därför vägt in flera faktorer och skapat denna topplista över bästa mobiloperatörer för barn.

Bästa mobiloperatörer för barn

Plats Mobiloperatör
1.Vimla
2.Hallon
3.Comviq

Samtliga av ovanstående mobiloperatörer har kostnadskontroll eller som det heter hos Comviq Maxpris. Genom att aktivera detta på mina sidor hos ovanstående mobiloperatörer så slipper du oroa dig för att ditt barn skall ringa utlandssamtal, betalsamtal eller göra andra köp som kostar pengar. Du vet helt enkelt att räkningen aldrig kan överstiga månadskostnaden.

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Billig Samsung

Köp

Samsung Galaxy A20e är enkel och billig telefon. Just nu kan du köpa den med fria samtal/sms och 3 GB surf för endast 309kr/mån i 24 mån.

Visa erbjudandet

Obegränsat bredband!

Köp

Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår 4G-routern Huawei B535 på köpet.

Visa erbjudandet