Tre abonnemang

Plats 9 på vår lista med bästa mobilabonnemang.

Tre
Surfmängd:
5 GB
Pris:
199 kr/mån
Bindningstid:
0 mån
Samtal & sms:
Fria
Maxhastighet:
250 Mbit/s
Betyg:
70/100
Fler detaljer:
Tre mobilabonnemang 5 GB
Surf i EU Ja, upp till 5 GB/mån
Spara surf Ej möjligt
5G-stöd Ja, 5G ingår
Mobilnät Tre (se täckningskarta)
Support Telefon, chatt, e-post och forum
Jämförpris för detta abonnemang
Månad 0-12 199 kr/mån
...
Startavgift 0 kr
Jämförpris år 1 199 kr/mån
Totalpris år 1 2 388 kr
Tre
Surfmängd:
20 GB
Pris:
299 kr/mån
Bindningstid:
0 mån
Samtal & sms:
Fria
Maxhastighet:
250 Mbit/s
Betyg:
70/100
Fler detaljer:
Tre mobilabonnemang 20 GB
Surf i EU Ja, upp till 20 GB/mån
Spara surf Ej möjligt
5G-stöd Ja, 5G ingår
Mobilnät Tre (se täckningskarta)
Support Telefon, chatt, e-post och forum
Jämförpris för detta abonnemang
Månad 0-12 299 kr/mån
...
Startavgift 0 kr
Jämförpris år 1 299 kr/mån
Totalpris år 1 3 588 kr
Tre
Surfmängd:
Fri surf
Pris:
399 kr/mån
Bindningstid:
0 mån
Samtal & sms:
Fria
Maxhastighet:
250 Mbit/s
Betyg:
70/100
Fler detaljer:
Tre mobilabonnemang Fri surf
Surf i EU Ja, upp till 60 GB/mån
Spara surf Nej, då surfen är obegränsad
5G-stöd Ja, 5G ingår
Mobilnät Tre (se täckningskarta)
Support Telefon, chatt, e-post och forum
Jämförpris för detta abonnemang
Månad 0-12 399 kr/mån
...
Startavgift 0 kr
Jämförpris år 1 399 kr/mån
Totalpris år 1 4 788 kr

Frågor och svar / Täckning och nät / Tres hemsida

Erbjudanden på mobiler hos 3

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med jämförelsepris på 36 mån.

Om Tre

Tre är bäst för dig som reser mycket eller är på jakt efter en ny billig telefon med ett 3 abonnemang. Behöver du bredband så är Tre det enda alternativet med riktigt obegränsat mobilt bredband med sitt 3 Bredband.

Tre var först ut med 3G i Sverige och har sedan dess satsat på att bygga ett snabbt och stabilt nät. Som operatör så erbjuder man unika tjänster som 3Musiksurf som låter dig strömma musik från tjänster som Spotify, Deezer, Tidal, SoundCloud och Apple Music utan att dina surf förbrukas.

För dig som reser mycket så kommer du älska 3Världen som numera ingår med alla mobilabonnemang som är 15 GB eller större. Varför? Jo för att du kan surfa utan extra kostnad i 80 länder, se denna lista för aktuella länder.

Det är 80 länder! Och reser du mycket så kommer du spara oerhörda pengar på datatrafik mot att välja en annan operatör. Så för dig som skall välja operatör så är Tre det självklara fallet för dig som reser mycket.

Tre erbjuder abonnemang och mobilt bredband för både privatpersoner och företag. Är man privatperson så har Tre även rabatt för dig som är 18 - 27 år, men rabatten går endast att kombinera med ordinare priser och vid köp av mobil + abonnemang på 24 månader. Se alla olika abonnemang från Tre.

Tre säljer mobiler och det till riktigt bra priser. Utbudet är riktigt stort och trots detta pressar de priserna riktigt bra. Våra egna undersökningar visar att Tre ofta är topp 3 generellt på billigaste val vid köp av mobiltelefon. När de däremot kör rea eller lanseringspriser, ja då är det sällan de nöjer sig med något annat än att vara billigast. Hitta en mobil hos Tre.

Erbjudande på mobiler & abonnemang från 3 (Tre)

Hur bra är Tre?

Tres totala betyg:
70/100
Betyget baseras på mobiloperatörens rank (mix av punkterna ovan och främst hur ofta operatören väljs).

Abonnemangsfakta

Mobilnät Tre (3G/4G/5G)
Wifi-samtal Ja
VoLTE (4G-samtal) Ja
eSIM Ja
Surfhastighet Obegränsad
När surfen tar slut Går köpa extra data
Kan surf sparas? Nej
Surf i EU Upptill 12 GB/mån
Surf utanför EU Surf i 80 länder inkl. EU via 3Världen
Telefonsupport Ja
Chattsupport Ja
E-postsupport Ja
Supportforum Ja
Barnrabatt Nja, via Hallon
Studentrabatt Nja, via Hallon
Pensionärsrabatt Nja, via Hallon
Fria samtal inom Sverige Ja
Fria sms inom Sverige Ja
E-faktura Ja
Autogiro Ja
Kortbetalning Ja, Visa & Mastercard
Bindningstid 0-24 månader
Uppsägningstid 1 månad

Bra att veta

Hos 3 ingår även 3Musiksurf vilket innebär att du kan lyssna på musiktjänster som Spotify utan att din surf förbrukas i Sverige.

Täckning

För de allra flesta så är täckning det viktigaste utöver pris när man väljer operatör. Vi har därför testat Tre för att se hur täckningen är.

Och täckningen hos Tre är väldigt bra med tanke på deras låga priser för att vara en storoperatör. Bor du i ett tätbebyggt område så kommer den vara riktigt bra. Vistas du däremot i småbyar eller kanske bor i Norrland så skulle vi rekommendera att välja ett mobilabonnemang i Telias nät istället. Men för alla andra så är Tre ett riktigt bra val och värt att prova!

Skulle du sakna mottagning med Tre eller har dålig täckning någon gång så erbjuder Tre WiFi-samtal. Det innebär att så länge det finns ett WiFi du kan använda där du är så kommer du ha täckning hos Tre trots att det kanske saknas 3G/4G/5G på platsen. Tänk dock på att WiFi-samtal bara fungerar på nyare mobiler som iPhone 6, Galaxy S7 eller nyare.

Sist men inte minst så kan vi rekommendera dig att ta en titt på följande täckningskarta för Tre. Även om Tre generellt har riktigt bra täckning så är det alltid värt att försäkra sig att täckningen finns och är god just där man bor.

Mobilnät

Vilket nät använder Tre då? Sitt eget så klart och mobilnätet hos Tre består av dels ett 3G, 4G och 5G-nät, man saknar därmed 2G. Det i sig innebär främst att Tre inte kan användas i mobiler som endast har 2G.

Tres nät stöder VoLTE som innebär att samtal kan ringas över 4G, men det kräver att man har en någorlunda ny mobil. Har man inte det så rings istället alla samtal över 3G.

När det kommer till hastighet hos Tre så är den obegränsad. Det i sig innebär att hastigheten styrs av mobilmasterna hos Tre och vad din mobil klarar av. Så skall det gå snabbt så är Tre ett riktigt bra val.

För dig som är intresserad av frekvenser och tekniker som används så kan du se vår sida om täckning och nät hos Tre.

Vårt omdöme av Tre

Tre är det perfekta valet för dig som reser mycket och de har tagit fram exakt det vi önskar och vi hoppas verkligen de fortsätter med fler än 80 länder på sikt. Priserna är låga vid köp av ny mobil och räknar man in vad man sparar på datakostnader i utlandet så är Tre extremt förmånliga. I övrigt gillar vi tjänster som 3Musiksurf som gör att man slipper slösa sin surf på just strömmande musik som annars drar väldigt mycket surf.

Så hur kan Tre vara så billiga och bra? Vår gissning är att man alltid varit en utmanare på Svenska marknaden då man trots allt är den sista av 4 storoperatörer. Är man utmanare så behöver man alltid utmana och vad är då inte bättre än med unika tjänster som 3 Världen och låga priser vid köp av ny mobil?

Hur bra är Tre då? Kollar man runt på nätet så är Tre en av de operatörer som fått mest kritik, mycket av det har berott på att man samarbetat med telefonförsäljare, butikförsäljare och gatuförsäljare utifrån vår analys där det varit väldigt mycket incidenter som lett till att den som köpt blivit missnöjd i efterhand. Vi har själva testat Tre och så länge man beställer på tre.se så är risken att bli lurad obefintlig. Tre har en av de bästa och tydligaste hemsidorna och man ser exakt vad man beställer och vad det kommer kosta.

Så vårt egna betyg för Tre blir 7/10. Priser vid köp av ny mobil är riktigt bra och täckningen är bra. Det som gör att betyget blir högt är deras unika tjänst 3 Världen som ingår vid abonnemang på 15 GB uppåt. Det som är mindre bra är att täckningen trots att den är bra inte är bäst samt att man samarbetar med tvivelaktiga försäljare.

Var hittar man de bästa erbjudandena?

Vårt mål är att de bästa erbjudandena, kampanjerna och rabatterna alltid skall finns längst upp på den här sidan för Tre. Erbjudandena byts ut regelbundet, oftast på söndag/måndag, så ser du ett erbjudande du gillar från 3 så rekommenderar vi att du beställer innan det försvinner.

Se erbjudanden från Tre.

Nedan följer en sammanfattning av Tre.

Är Tre ett bra val?

I februari 2024 så hittar vi Tre på plats 9 på vår lista bästa mobiloperatörer. Vilket innebär att Tre är väldigt bra val enligt vår ranking av mobiloperatörer.

Hur är täckningen hos Tre?

Tre använder sig av Tres mobilnät vilket är känt för sina höga prestanda. Tres mobilnät fungerar generellt riktigt bra i hela Sverige förutom de mest norra delarna. Men oavsett om du bor i norr eller inte så rekommenderar vi starkt att du tittar på täckningskartan för Tre innan du lägger en beställning.

Vilka erbjudanden på mobilabonnemang har Tre?

I februari 2024 så finner vi följande erbjudanden på mobilabonnemang hos Tre:

Kan Tre hjälpa mig att flytta numret?

Ja, Tre sköter allt åt dig. När du beställer på Tres hemsida så väljer du att numret skall flyttas och därefter sköter Tre flytten åt dig samt säger upp din gamla mobiloperatör åt dig, så du behöver faktiskt inte ens kontakta din gamla operatör.

Vilken support har Tre?

Om du behöver hjälp hos Tre så kan du kontakta Tre och deras kundtjänst på följande sätt:

  • Ringa till Tre
  • Via Tres chatt
  • Skicka e-post till Tre
  • Få hjälp i Tres forum

Se Tres hemsida för support- och kontaktinformation.

Tre

Fria samtal/sms

Surf i 80 länder med 3Världen

WiFi-samtal och eSIM

Surf sparas inte

1 månads uppsägningstid


Erbjudanden
Se aktuella erbjudanden

Ta kontakt
Via Tres hemsida

Företagsuppgifter
Org.nr: 556619-6647
Ägare: Hi3G Holdings AB

Täckningskarta
Se täckning hos Tre

Fler alternativ
Se operatörer i Tres nät

Jämför abonnemang från Vimla

Ett bra tips!

För dig som är ute efter ett billigt val med riktigt bra täckning så är Vimla det perfekta valet om du redan har en mobil du vill fortsätta använda.

Du kan spara surf (obegränsat), mina sidor gillar vi starkt och just nu får du 3 månader för 10 kr/mån på valfritt abonnemang från Vimla.

Läs mer här