Seniorabonnemang

Jämför 19 olika mobilabonnemang för seniorer och pensionärer med fria samtal/sms och minst 3 GB surf. Hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för dig i April 2020.

Hoppa till: Bästa billiga seniorabonnemang / Mobiler med seniorabonnemang

Billiga mobilabonnemang senior

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Hallon Seniorabonnemang 6 GB
2 Vimla Seniorabonnemang 6 GB
3 Fello Seniorabonnemang 8 GB
4 Comviq Seniorabonnemang 8 GB
5 Hallon Seniorabonnemang 10 GB
6 Vimla Seniorabonnemang 10 GB
7 Fello Seniorabonnemang 16 GB
8 Comviq Seniorabonnemang 16 GB
9 Hallon Seniorabonnemang 25 GB
10 Vimla Seniorabonnemang 25 GB
11 Tele2 Seniorabonnemang 10 GB
12 Comviq Seniorabonnemang 40 GB
13 Hallon Seniorabonnemang 50 GB
14 Vimla Seniorabonnemang 50 GB
15 Tele2 Seniorabonnemang 20 GB
16 Hallon Seniorabonnemang 100 GB
17 Vimla Seniorabonnemang 100 GB
18 Tele2 Seniorabonnemang 40 GB
19 Tele2 Seniorabonnemang Fri
Totalt 19 erbjudanden, mellan 1kr/mån till 439kr/mån, idag 2020-04-01

Bästa mobilabonnemang senior - April 2020

Nedan hittar du de abonnemang som väljs oftast av er seniorer och pensionärer i kombination med våra betyg och resultat från tester. Genom att välja ett seniorabonnemang från listan så kan du vara säker på att du gör ett riktigt bra val.

1. Vimla

Väldigt bra täckning och lågt pris.

Ett av de populäraste valen.

Vinnare av årets mobiloperatör på Telekomgalan (Feb 2020).


Kampanj! Beställ Vimla idag så får du hela April & Maj månad gratis! Gäller t.om. 5:e April.

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett billigt seniorabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Skulle surfen ta slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt seniorabonnemang till ett med mer surf på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp mer surf.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

2. Hallon

Bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.


Skynda och fynda! Idag får du Hallons minsta mobilabonnemang för endast 1kr/mån i 3 månader! Gäller t.om. 1:a April.

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga seniorabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha seniorabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billiga seniorabonnemang är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

3. Comviq

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som letar efter billiga seniorabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med seniorabonnemang.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Fördelar med seniorabonnemang

Som pensionär så har man ofta mindre pengar, men om så inte är fallet så för man skaffa ett seniorabonnemang så snart man fyllt 55 år. Genom att skaffa ett pensionärsabonnemang så får du del av följande fördelar:

Ett lägre pris på ditt seniorabonnemang.

Väldigt billig surf för dig som är senior.

En större surfpott än motsvarande vanligt abonnemang.

Specialerbjudanden för seniorer och pensionärer.

Vem kan teckna pensionärsabonnemang?

Vem som helst som fyllt 55 år vanligtvis. Det som krävs är att du har ett svenskt personnummer där man kan se på det att du fyllt 55 år. Operatörerna verifierar nämligen det på så vis så du behöver inte ha något medlemskap som smart senior eller vara med i Pro som är en vanligt missuppfattning.

Har du fyllt 55 år så bör du absolut byta till ett seniorabonnemang som ger dig ett lägre pris. Tänk på att i undantagsfall så kan gränsen vara högre än 55 år, men de flesta operatörer kör 55 år.

Hur länge får man ha kvar pensionärsrabatten på sitt abonnemang?

Normalt sätt så får du ha kvar så länge du har kvar abonnemanget. Om du väljer att ta ut en mobil med abonnemang samt pensionärsrabatt så bör du tänka på att rabatten kan bli sämre efter bindningstiden.

Vi rekommenderar därför att du då antingen binder dig igen eller byter till en annan operatör med seniorrabatt. Att byta abonnemang är enkelt och kräver endast att du går in på den nya operatörens hemsida och beställer samt fyller i ditt mobilnummer som skall flyttas. Därefter tar den nya operatören hand om allt som att flytta ditt mobilnummer gratis och avsluta det gamla abonnemanget.

Finns det seniorabonnemang hos de stora operatörerna?

Detta är en vanlig fråga vi får och svaret är nej generellt, detta då de stora operatörerna istället valt att ha sin pensionärsrabatt i sina dotterbolag. Att byta operatör är enkelt idag och givetvis kan du alltid flytta med dig ditt nummer helt gratis.

För att byta väljer du en operatör och beställer och uppger då att ditt nummer skall flyttas. Den nya operatörer tar då hand om allt och säger t.om. upp ditt gamla abonnemang åt dig. Har man idag en av de stora operatörerna så rekommenderar vi att byta till något av förslagen nedan.

Telia

Vill man ha Telia så får man tyvärr ingen seniorrabatt då Telia istället har valt att erbjuda den genom sin dotteroperatör Fello som man äger. Täckningen kommer att vara den samma men till skillnad från Telia så kan man även få rabatt om man är senior.

Se aktuella erbjudanden från Fello här

Tele2

Hos Tele2 så finns det faktiskt pensionärsrabatt men kravet är att man måste ha fyllt hela 65 år vilket är högre än de flesta andra operatörer. Som rabatt får man 20%.

Vi rekommenderar därför istället att man kollar på Comviq som ägs av Tele2. Täckningen kommer bli den samma men priserna är generellt betydligt lägre. Dessutom är gränsen hos Comviq endast 55 år för att få seniorrabatt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Telenor

Telenor har dessvärre inga seniorabonnemang men det har däremot deras dotteroperatör Vimla. Precis som Telenor så får man med Vimla samma goda 2G, 3G och 4G-täckning. Skillnaden hos Vimla är att du inte har tillgång till telefonsupport utan får chatta, men hur ofta behöver man support?

Vimla har tre år blivit utsedda till bästa mobiloperatör (2017, 2018, 2019) och deras priser är väldigt låga, ett riktigt bra val helt enkelt.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

Tre

Som de andra storoperatörerna så är Tre inget undantag och man har därför en egen dotteroperatör som heter Hallon. Hos Hallon får du samma täckning som med 3 men skillnaden är att du även får riktigt bra rabatter ifall du är senior eller pensionär, så har du fyllt 55 år så bör du kolla in Hallon.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

Pensionärsrabatt på mobiler

Som pensionär eller senior så har du rätt att skaffa seniorabonnemang med utvalda mobiler till rabatterade priser. Nedan hittar du populära erbjudanden på mobiler för pensionärer. Surf, fria samtal och sms ingår alltid inom Sverige och bindningstiden är på 24 månader.

Mobiler för seniorer

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med 24 mån bindningstid.

Samsung Galaxy A10

20

Pris: 195kr/mån

Xiaomi Mi Note 10

21

Pris: 245kr/mån

Motorola One Macro

22

Pris: 245kr/mån

Nokia 6.2

23

Pris: 275kr/mån

Huawei P30 Lite

24

Pris: 295kr/mån

Nokia 7.2

25

Pris: 315kr/mån

Samsung Galaxy A51

26

Pris: 325kr/mån

Sony Xperia 10

27

Pris: 335kr/mån

Apple iPhone 7

28

Pris: 345kr/mån

Motorola One Zoom

29

Pris: 345kr/mån

Sony Xperia 5

30

Pris: 395kr/mån

Huawei P20 Pro

31

Pris: 395kr/mån

Huawei P30

32

Pris: 415kr/mån

Apple iPhone 8 Plus

33

Pris: 445kr/mån

Huawei P40

34

Pris: 445kr/mån

Apple iPhone XR

35

Pris: 450kr/mån

Huawei P30 Pro

36

Pris: 475kr/mån

Sony Xperia 1

37

Pris: 495kr/mån

Samsung Galaxy S10

38

Pris: 495kr/mån

Samsung Galaxy S20 5G

39

Pris: 495kr/mån

Apple iPhone 11

40

Pris: 495kr/mån

Samsung Galaxy Note 10

41

Pris: 525kr/mån

Huawei P40 Pro

42

Pris: 545kr/mån

Samsung Galaxy S10+

43

Pris: 570kr/mån

Samsung Galaxy Note 10+

44

Pris: 585kr/mån

Samsung Galaxy S20+ 5G

45

Pris: 595kr/mån

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

46

Pris: 645kr/mån

Apple iPhone 11 Pro

47

Pris: 645kr/mån

Apple iPhone 11 Pro Max

48

Pris: 695kr/mån

Samsung Galaxy Z Flip

49

Pris: 795kr/mån
Jämför abonnemang från Vimla

Årets mobiloperatör har utsetts på Telekomgalan nu i Februari 2020 och är Vimla.

Vimla vinner för 3:e året i rad och är även en av våra favoriter då man har bland de bästa och billigaste mobilabonnemangen med avseende på kundnöjdhet och täckning.

Hos Vimla kan du spara oanvänd surf upptill ett helt år, mina sidor och appen gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 11

Plats 1.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 40 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 2.

Apple iPhone 11 från Telenor med fria samtal/sms och 3 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Plats 4.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.