Seniorabonnemang

Jämför mobilabonnemang för seniorer och pensionärer med fria samtal/sms och minst 3 GB surf och välj det bästa och billigaste mobilabonnemanget för dig i Augusti 2020.

Vill du se vilket mobilabonnemang som passar just dig? Testa abonnemangsväljaren.

Hoppa till: Bästa billiga seniorabonnemang / Mobiler med seniorabonnemang

Billiga mobilabonnemang senior

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Hallon Seniorabonnemang 6 GB
2 Vimla Seniorabonnemang 6 GB
3 Fello Seniorabonnemang 10 GB
4 Comviq Seniorabonnemang 8 GB
5 Hallon Seniorabonnemang 10 GB
6 Vimla Seniorabonnemang 10 GB
7 Fello Seniorabonnemang 18 GB
8 Comviq Seniorabonnemang 16 GB
9 Hallon Seniorabonnemang 25 GB
10 Vimla Seniorabonnemang 25 GB
11 Tele2 Seniorabonnemang 10 GB
12 Comviq Seniorabonnemang 40 GB
13 Fello Seniorabonnemang 32 GB
14 Hallon Seniorabonnemang 50 GB
15 Vimla Seniorabonnemang 50 GB
16 Tele2 Seniorabonnemang 20 GB
17 Hallon Seniorabonnemang 100 GB
18 Vimla Seniorabonnemang 100 GB
19 Tele2 Seniorabonnemang 40 GB
20 Tele2 Seniorabonnemang Fri
Totalt 20 erbjudanden, mellan 49kr/mån till 439kr/mån, idag 2020-08-04

Jämför mobilabonnemang för pensionärer och seniorer

Följande tips är bra för dig som är pensionär eller senior och letar efter ett mobilabb. Första tipset är att du alltid gratis kan flytta ditt nummer. För att göra det så väljer du bara en operatör och beställer. Den nya operatören flyttar då ditt nummer och säger upp ditt gamla abonnemang åt dig helt utan kostnad. Detta förutsätter att du inte har bindningstid kvar på ditt gamla abonnemang.

Så hur hittar man bästa abonnemanget för pensionärer? Det enklaste är att läsa på om mobiloperatörerna här nedan och välja den som passar bäst. Som pensionär så får man ofta ett billigare mobilabonnemang alternativt mer surf. Vi vet att det finns många pensionärer som gärna tar ett abonnemang utan surf. Tänk då att den bästa lösningen ofta då är att välja ett mobilabonnemang med lite surf och helt enkelt inte använda den.

För de allra flesta pensionärer så är bästa mobilabonnemang det billigaste, i alla fall så länge du inte bor i norra Sverige. Då kan det vara värt att välja t.ex. Halebop eller Fello som går i Telias nät. Men bor du i resterande Sverige så kommer skillnaderna vara minimala mellan operatörerna.

Behöver du en mobil och vill köpa den med pensionärsrabatt? Då skall du kolla längre ned på sidan där vi har samlat erbjudanden på mobiler med pensionärsabonnemang, deals för dig som är senior och behöver en mobil helt enkelt.

Om du redan har en mobil så kan du istället jämföra teleabonnemang för pensionärer längst upp på sidan. Där hittar du olika abonnemang med fast pris och utan mobil för dig som är senior. Samtliga abonnemang i listan har ingen bindningstid och när du beställer så ser operatörerna att du är senior på ditt personnummer (födelsedatum).

Känner du dig osäker så kan du även göra vårt test för att hitta bästa mobilabonnemang för dig som är senior. Starta abonnemangsväljaren och testet här.

Bästa mobilabonnemang senior - Augusti 2020

Nedan hittar du de abonnemang som väljs oftast av er seniorer och pensionärer i kombination med våra betyg och resultat från tester. Genom att välja ett seniorabonnemang från listan så kan du vara säker på att du gör ett riktigt bra val.

1. Hallon

Bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga seniorabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha seniorabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billiga seniorabonnemang är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hos Hallon har du ingen bindningstid eller uppsägningtid men tänk på att telefoner som endast har 2G inte fungerar då Hallon endast har 3G och 4G.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

2. Vimla

Väldigt bra täckning och lågt pris.

Ett av de populäraste valen.

Vinnare av årets mobiloperatör på Telekomgalan (Feb 2020).


Kampanj! Beställ idag så får du Augusti månad gratis, därefter får du din rabatt i 3 månader!

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett billigt seniorabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Skulle surfen ta slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt seniorabonnemang till ett med mer surf på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp mer surf.

Hos Vimla har du ingen uppsägningtid eller bindningstid. Man erbjuder täckning med 2G, 3G och 4G. Däremot så gör deras system att mobiler tillverkade före 2013 med endast 2G kanske inte fungerar, så det kan vara bra att tänka på om du har en äldre mobil.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

3. Comviq

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som letar efter billiga seniorabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med seniorabonnemang.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Hos Comviq kan du välja mellan en bindningstid på 0-24 månader. Du får tillgång till 2G, 3G och 4G i Tele2s mobilnät.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Fördelar med seniorabonnemang

Som pensionär så har man ofta mindre pengar, men om så inte är fallet så för man skaffa ett seniorabonnemang så snart man fyllt 55 år. Genom att skaffa ett pensionärsabonnemang så får du del av följande fördelar:

Ett lägre pris på ditt seniorabonnemang.

Väldigt billig surf för dig som är senior.

En större surfpott än motsvarande vanligt abonnemang.

Specialerbjudanden för seniorer och pensionärer.

Vem kan teckna pensionärsabonnemang?

Vem som helst som fyllt 55 år vanligtvis. Det som krävs är att du har ett svenskt personnummer där man kan se på det att du fyllt 55 år. Operatörerna verifierar nämligen det på så vis så du behöver inte ha något medlemskap som smart senior eller vara med i Pro som är en vanligt missuppfattning.

Har du fyllt 55 år så bör du absolut byta till ett seniorabonnemang som ger dig ett lägre pris. Tänk på att i undantagsfall så kan gränsen vara högre än 55 år, men de flesta operatörer kör 55 år. För att hitta bästa mobilabonnemang för dig som är 55+ så rekommenderar vi att läsa hela den här sidan.

Hur länge får man ha kvar pensionärsrabatten på sitt abonnemang?

Normalt sätt så får du ha kvar rabatten så länge du har kvar telefonabonnemanget eftersom du hela tiden uppfyller kravet på 55+. Om du väljer att ta ut en mobil med abonnemang samt pensionärsrabatt så bör du tänka på att rabatten kan bli sämre efter bindningstiden.

Vi rekommenderar därför att du då antingen binder dig igen eller byter till en annan operatör med seniorrabatt. Att byta abonnemang är enkelt och kräver endast att du går in på den nya operatörens hemsida och beställer samt fyller i ditt mobilnummer som skall flyttas. Därefter tar den nya operatören hand om allt som att flytta ditt mobilnummer gratis och avsluta det gamla abonnemanget.

Finns det seniorabonnemang hos de stora operatörerna?

Detta är en vanlig fråga vi får och svaret är nej generellt, detta då de stora operatörerna istället valt att ha sin pensionärsrabatt i sina dotterbolag. Att byta operatör är enkelt idag och givetvis kan du alltid flytta med dig ditt nummer helt gratis.

För att byta väljer du en operatör och beställer och uppger då att ditt nummer skall flyttas. Den nya operatörer tar då hand om allt och säger t.om. upp ditt gamla abonnemang åt dig. Har man idag en av de stora operatörerna så rekommenderar vi att byta till något av förslagen nedan.

Telia

Vill man ha Telia så får man tyvärr ingen seniorrabatt då Telia istället har valt att erbjuda den genom sin dotteroperatör Fello som man äger. Täckningen kommer att vara den samma men till skillnad från Telia så kan man även få rabatt om man är senior.

Se aktuella erbjudanden från Fello här

Tele2

Hos Tele2 så finns det faktiskt pensionärsrabatt men kravet är att man måste ha fyllt hela 65 år vilket är högre än de flesta andra operatörer. Som rabatt får man 20%.

Vi rekommenderar därför istället att man kollar på Comviq som ägs av Tele2. Täckningen kommer bli den samma men priserna är generellt betydligt lägre. Dessutom är gränsen hos Comviq endast 55 år för att få seniorrabatt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Telenor

Telenor har dessvärre inga seniorabonnemang men det har däremot deras dotteroperatör Vimla. Precis som Telenor så får man med Vimla samma goda 2G, 3G och 4G-täckning. Skillnaden hos Vimla är att du inte har tillgång till telefonsupport utan får chatta, men hur ofta behöver man support?

Vimla har tre år blivit utsedda till bästa mobiloperatör (2017, 2018, 2019) och deras priser är väldigt låga, ett riktigt bra val helt enkelt.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

Tre

Som de andra storoperatörerna så är Tre inget undantag och man har därför en egen dotteroperatör som heter Hallon. Hos Hallon får du samma täckning som med 3 men skillnaden är att du även får riktigt bra rabatter ifall du är senior eller pensionär, så har du fyllt 55 år så bör du kolla in Hallon.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

Pensionärsrabatt på mobiler

Som pensionär eller senior så har du rätt att skaffa seniorabonnemang med utvalda mobiler till rabatterade priser. Nedan hittar du populära erbjudanden på mobiler för pensionärer. Surf, fria samtal och sms ingår alltid inom Sverige och bindningstiden är på 24 månader.

Mobiler för seniorer

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med 24 mån bindningstid.

Huawei Y6 2019

21

Pris: 179kr/mån

Huawei P30 Lite

22

Pris: 275kr/mån

Apple iPhone 7

23

Pris: 294kr/mån

Sony Xperia 10 II

24

Pris: 295kr/mån

Apple iPhone SE (2020)

25

Pris: 329kr/mån

Huawei P30

26

Pris: 389kr/mån

Apple iPhone XR

27

Pris: 419kr/mån

Samsung Galaxy S10

28

Pris: 445kr/mån

Huawei P30 Pro

29

Pris: 469kr/mån

Apple iPhone XS

30

Pris: 475kr/mån

Samsung Galaxy S20 5G

31

Pris: 475kr/mån

Apple iPhone 11

32

Pris: 479kr/mån

Huawei P40

33

Pris: 495kr/mån

Xiaomi Mi 10

34

Pris: 535kr/mån

Sony Xperia 1 II

35

Pris: 565kr/mån

Samsung Galaxy S20+ 5G

36

Pris: 595kr/mån

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

37

Pris: 595kr/mån

Apple iPhone 11 Pro

38

Pris: 625kr/mån

Samsung Galaxy Note 10+

39

Pris: 645kr/mån

Apple iPhone 11 Pro Max

40

Pris: 689kr/mån

Samsung Galaxy Z Flip

41

Pris: 795kr/mån
Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 11

Plats 1.

Apple iPhone 11 från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 7

Plats 2.

Apple iPhone 7 från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 40 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 4.

Apple iPhone 11 från Halebop med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S20 5G

Plats 5.

Samsung Galaxy S20 5G från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.