Studentabonnemang

Jämför mobilabonnemang för studenter med fria samtal/sms och minst 3 GB surf och välj det bästa och billigaste mobilabonnemanget för dig i Augusti 2020.

Vill du se vilket mobilabonnemang som passar just dig? Testa abonnemangsväljaren.

Hoppa till: Bästa billiga studentabonnemang / Mobiler med studentabonnemang

Billiga mobilabonnemang student

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Fello Studentabonnemang 6 GB
2 Hallon Studentabonnemang 6 GB
3 Vimla Studentabonnemang 6 GB
4 Fello Studentabonnemang 10 GB
5 Comviq Studentabonnemang 8 GB
6 Hallon Studentabonnemang 10 GB
7 Vimla Studentabonnemang 10 GB
8 Fello Studentabonnemang 18 GB
9 Comviq Studentabonnemang 16 GB
10 Hallon Studentabonnemang 25 GB
11 Vimla Studentabonnemang 25 GB
12 Fello Studentabonnemang 35 GB
13 Halebop Studentabonnemang 15 GB
14 Comviq Studentabonnemang 40 GB
15 Hallon Studentabonnemang 50 GB
16 Halebop Studentabonnemang 30 GB
17 Vimla Studentabonnemang 50 GB
18 Hallon Studentabonnemang 100 GB
19 Vimla Studentabonnemang 100 GB
20 Halebop Studentabonnemang 60 GB
Totalt 20 erbjudanden, mellan 47.5kr/mån till 329kr/mån, idag 2020-08-04

Jämför mobilabonnemang för studenter

För att hitta bästa abonnemang för dig som är student så har vi tagit fram denna korta text. Det finns många studentabonnemang och för de allra flesta studenter så har vi märkt att priset är viktigast. Som student så pluggar man ofta i stan och då skiljer sig täckningen desto mindre mellan operatörerna. Priserna däremot kan skilja sig stort så det lönar sig att jämföra studentabonnemang.

Så vad behöver man tänka på när man ska välja mobilabonnemang som student? Egentligen inte så mycket mer än på surf. Som student är det vanligt att välja abonnemang med fri surf har vi sett. Att ha obegränsad surf som student gör att man ofta kan skippa sitt bredband och därmed spara pengar och det tror vi är en förklaring till varför studenter just väljer dessa studentabonnemang med fri surf.

Att utse bästa mobilabonnemanget för studenter är därför inte helt enkelt då behoven skiljer sig. Men vi vet att många studenter väljer de obegränsade mobilabonnemang som du kan läsa om på vår sida med mobilabonnemang med fri surf. Utöver detta så är de vanligaste studentabonnemangen de billigaste men även de dyraste med mycket surf.

Intresserad av bästa operatören för studenter? Läs då vidare här nedanför där vi valt ut de bästa alternativen. Är priset viktigast, kolla då längre upp på sidan för topplistan med mobilabonnemang för studenter.

Bästa mobilabonnemang student - Augusti 2020

Genom att titta på vilka mobilabonnemang ni studenter främst väljer och kombinera detta med våra tester och betyg så har vi fått fram följande topplista. Följande mobiloperatörer är därför riktigt bra val för dig som studerar.

1. Hallon

Bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga studentabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha studentabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billiga studentabonnemang är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hos Hallon har du ingen bindningstid eller uppsägningtid men tänk på att telefoner som endast har 2G inte fungerar då Hallon endast har 3G och 4G.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

2. Vimla

Väldigt bra täckning och lågt pris.

Ett av de populäraste valen.

Vinnare av årets mobiloperatör på Telekomgalan (Feb 2020).


Kampanj! Beställ idag så får du Augusti månad gratis, därefter får du din rabatt i 3 månader!

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett billigt studentabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Skulle surfen ta slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt studentabonnemang till ett med mer surf på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp mer surf.

Hos Vimla har du ingen uppsägningtid eller bindningstid. Man erbjuder täckning med 2G, 3G och 4G. Däremot så gör deras system att mobiler tillverkade före 2013 med endast 2G kanske inte fungerar, så det kan vara bra att tänka på om du har en äldre mobil.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

3. Comviq

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som letar efter billiga studentabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med studentabonnemang.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Hos Comviq kan du välja mellan en bindningstid på 0-24 månader. Du får tillgång till 2G, 3G och 4G i Tele2s mobilnät.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Fördelar med studentabonnemang

Är man student så bör man definitivt skaffa ett studentabonnemang, detta även ifall man skulle ha kort tid kvar på sina studier. Genom att skaffa studentabonnemang kan du se fram emot några av följande fördelar:

Ett lägre pris på ditt studentabonnemang.

En större surfpott än motsvarande vanligt abonnemang.

Specialerbjudanden för studenter.

Speciella event där du kanske bjuds in på en föreläsning med mat & dryck.

Vem kan teckna studentabonnemang?

Vem som helst som studerar kan vanligtvis skaffa ett studentabonnemang. En vanlig missuppfattning är att det alltid krävs ett Mecenatkort eller studentkort (STUK) för att skaffa ett studentabonnemang. Men så är inte fallet, samtliga som studerar och är anslutna till CSN kan vanligtvis skaffa ett studentabonnemang.

För att teckna studentabonnemang krävs det därför egentligen bara att du studerar och är över 18 år så du har rätt att ingå avtal. Är du yngre så kan du istället kolla in våra barnabonnemang som är för alla under 18 år.

Får man ha kvar studentrabatten när man slutat plugga?

Detta är en ganska svår fråga att svara på då det skiljer sig enormt. De flesta operatörer genomför ungefär årliga kontroller, men vi har även sett många operatörer som faktiskt låter studenter få ha kvar sina abonnemang så länge de inte ändrar på de.

Så en god idé kan vara att att skaffa ett studentabonnemang inklusive en ny mobil med 24 månaders bindningstid lite innan du studerat klart. Då har du säkrat upp ett studentabonnemang på ytterligare 24 månader och kan njuta av din rabatt.

Finns det studentabonnemang hos de stora operatörerna?

Vi har fått frågan via e-post genom åren och tyvärr är svaret nej generellt. Av Telia, Tele2, Telenor och Tre så är det ingen som erbjuder studentabonnemang. Så vad är alternativen, vi går igenom de här nedan.

Telia

Hos Telia är svaret nja, detta då man erbjuder en viss rabatt på de dyrare abonnemangen när man binder sig. Men det är inte för att man är student utan då är kravet att man är under 27 år och då får man 50kr i månadsrabatt vilket är ganska oförmånligt.

Vill man ha Telia så skall man istället välja Halebop som ägs av Telia. Genom att göra det så får man tillgång till exakt samma täckning men till ett lägre pris och dessutom ett studentpris. Precis som hos Telia finns det ett stort utbud av mobiler att välja på och surfen har samma topphastighet på 600 Mbit/s.

Se aktuella erbjudanden från Halebop här

Tele2

Vill man ha Tele2 så finns det inte längre någon studentrabatt då de nyligen valde att ta bort alla studentrabatter. Istället är det Comviq som gäller och de ägs av Tele2 så täckningen kommer vara den samma samtidigt som priserna ofta är betydligt lägre.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

Telenor

Hos Telenor så finns det tyvärr inte studentabonnemang. Så det du får ställa in dig på är i så fall att skaffa Vimla som är en del av Telenor och därav har samma täckning. Hos Vimla kan du däremot inte köpa några mobiler, men deras studentabonnemang är ruskigt bra så kanske kan det vara värt att skaffa mobilen separat på annat håll.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

Tre

Liksom ovan så erbjuder inte Tre några studentabonnemang utan man har valt att göra det via sin dotteroperatör Hallon. Hallon ägs av Tre till 100% och täckningen är den samma. Man erbjuder WiFi-samtal, VoLTE och obegränsad hastighet på sina mobilabonnemang.

Precis som hos Tre så finns det mobiler att köpa hos Hallon, men skillnaden är att hos Hallon så finns det även studentabonnemang vilket gör mobilerna billigare för dig som student.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

Studentrabatt på mobiler

Här nedan hittar du populära studenterbjudanden på mobiler. Samtliga mobiler kommer med ett studentabonnemang där surf, samtal och meddelanden ingår och bindningstiden är på 24 månader.

Mobiler för studenter

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med 24 mån bindningstid.

Huawei Y6 2019

21

Pris: 179kr/mån

Huawei P30 Lite

22

Pris: 225kr/mån

Sony Xperia 10 II

23

Pris: 245kr/mån

Sony Xperia L4

24

Pris: 269kr/mån

Apple iPhone 7

25

Pris: 275kr/mån

Apple iPhone SE (2020)

26

Pris: 325kr/mån

Samsung Galaxy A51

27

Pris: 339kr/mån

Doro 8080

28

Pris: 359kr/mån

Huawei P30

29

Pris: 365kr/mån

Xiaomi Mi Note 10

30

Pris: 369kr/mån

Samsung Galaxy S10

31

Pris: 395kr/mån

Huawei P30 Pro

32

Pris: 399kr/mån

Sony Xperia 5

33

Pris: 419kr/mån

Apple iPhone XR

34

Pris: 419kr/mån

Apple iPhone XS

35

Pris: 425kr/mån

Samsung Galaxy S20 5G

36

Pris: 425kr/mån

Huawei P40

37

Pris: 445kr/mån

Apple iPhone 11

38

Pris: 445kr/mån

OnePlus 8

39

Pris: 479kr/mån

Xiaomi Mi 10

40

Pris: 485kr/mån

Sony Xperia 1 II

41

Pris: 515kr/mån

Samsung Galaxy S20+ 5G

42

Pris: 545kr/mån

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

43

Pris: 545kr/mån

Apple iPhone 11 Pro

44

Pris: 575kr/mån

OnePlus 8 Pro

45

Pris: 579kr/mån

Samsung Galaxy Note 10+

46

Pris: 595kr/mån

Huawei P40 Pro

47

Pris: 599kr/mån

Apple iPhone 11 Pro Max

48

Pris: 645kr/mån

Samsung Galaxy Z Flip

49

Pris: 745kr/mån
Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 11

Plats 1.

Apple iPhone 11 från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 7

Plats 2.

Apple iPhone 7 från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 40 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 4.

Apple iPhone 11 från Halebop med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S20 5G

Plats 5.

Samsung Galaxy S20 5G från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.