Billiga mobilabonnemang just nu

Vi har utsett det bästa och billigaste mobilabonnemanget i September 2020. Se topplistan med mobilabonnemang och välj det som är billigast och bäst enligt dina behov.

Vill du se vilket mobilabonnemang som passar just dig? Testa abonnemangsväljaren.

Hoppa till: Bästa billiga mobilabonnemang / Mobiler med abonnemang / Mobilt bredband

Topp 20 med billiga mobilabonnemang

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

Mobiloperatör Abonnemang Erbjudande
Hallon
Hallon 4 GB
Med fria samtal & sms
För 49kr/mån i 3 mån, därefter 99kr/mån
Penny
Penny 3 GB
Med fria samtal & sms
För 49kr/mån i 4 mån, därefter 99kr/mån
Vimla
Vimla 3 GB
Med fria samtal & sms
För 25kr/mån i 2 mån, därefter 100kr/mån
A3
A3 3 GB
Med fria samtal & sms
För 64,5kr/mån i 1 mån, därefter 129kr/mån
Comviq
Comviq 5 GB
Med fria samtal & sms
För 145kr/mån
Penny
Penny 8 GB
Med fria samtal & sms
För 69kr/mån i 4 mån, därefter 149kr/mån
Hallon
Hallon 8 GB
Med fria samtal & sms
För 74kr/mån i 3 mån, därefter 149kr/mån
Chilimobil
Chilimobil 6 GB
Med fria samtal & sms
För 149kr/mån
Vimla
Vimla 8 GB
Med fria samtal & sms
För 40kr/mån i 2 mån, därefter 160kr/mån
Halebop
Halebop 5 GB
Med fria samtal & sms
För 189kr/mån
Penny
Penny 15 GB
Med fria samtal & sms
För 99kr/mån i 4 mån, därefter 199kr/mån
Vimla
Vimla 18 GB
Med fria samtal & sms
För 55kr/mån i 2 mån, därefter 220kr/mån
Fello
Fello 22 GB
Med fria samtal & sms
För 122,50kr/mån i 3 mån, därefter 245kr/mån
Katshing
Katshing Fri surf
Med fria samtal & sms
För 124kr/mån i 1 mån, därefter 249kr/mån
Hallon
Hallon 25 GB
Med fria samtal & sms
För 124kr/mån i 3 mån, därefter 249kr/mån
Penny
Penny 40 GB
Med fria samtal & sms
För 139kr/mån i 4 mån, därefter 289kr/mån
Hallon
Hallon 50 GB
Med fria samtal & sms
För 149kr/mån i 3 mån, därefter 299kr/mån
Hallon
Hallon 100 GB
Med fria samtal & sms
För 174kr/mån i 3 mån, därefter 349kr/mån
Vimla
Vimla 100 GB
Med fria samtal & sms
För 87,50kr/mån i 2 mån, därefter 350kr/mån
Chilimobil
Chilimobil Fri surf
Med fria samtal & sms
För 399kr/mån
Totalt 20 erbjudanden, mellan 25kr/mån till 399kr/mån, idag 2020-09-23

Jämför fler abonnemang nedanför eller välj en annan typ av abonnemang ovanför topplistan för att visa fler abonnemang och operatörer.

Topplistan ovanför är en bra start för dig som snabbt vill hitta ett billigt abonnemang som kan tecknas online. Du finner där de populäraste abonnemangen här på sidan sorterade efter lägsta pris, men då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela prisjämförelsen nedanför där vi rankat mobiloperatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta.

Jämförelserna nedanför är gjorda för att hjälp dig välja rätt operatör och innehåller lite kortfattad information om varje mobiloperatör.

Vilket billigt mobilabonnemang passar för vem?

Här kommer en jämförelse över mobilabonnemang så du kan välja det bästa för dig. Längst upp i listan hittar du den bästa operatören baserat på deras ranking.

1. Hallon

Bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.


Kampanj! Beställ ett mobilabonnemang så får du 40 GB extra surf i startpott.

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga mobilabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha mobilabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billiga mobilabonnemang är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hos Hallon har du ingen bindningstid eller uppsägningtid men tänk på att telefoner som endast har 2G inte fungerar då Hallon endast har 3G och 4G.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

2. Vimla

Väldigt bra täckning och lågt pris.

Ett av de populäraste valen.

Vinnare av årets mobiloperatör på Telekomgalan (Feb 2020).


Kampanj! Beställ ett mobilabonnemang så får du September månad gratis och därefter 75% rabatt i 2 månader!

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett billigt mobilabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Skulle surfen ta slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt mobilabonnemang till ett med mer surf på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp mer surf.

Hos Vimla har du ingen uppsägningtid eller bindningstid. Man erbjuder täckning med 2G, 3G och 4G. Däremot så gör deras system att mobiler tillverkade före 2013 med endast 2G kanske inte fungerar, så det kan vara bra att tänka på om du har en äldre mobil.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

3. Penny

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.


Kampanj! Beställ idag så får du 40 GB extrasurf som kan sparas i 6 mån samt Penny Play (streama serier/filmer) i 12 månader utan extra kostnad!

Penny är det billiga valet för dig som redan har en mobil eller vill skaffa den separat och endast behöver ett mobilabonnemang. Priserna är bland de lägsta i Sverige.

Pennys styrka är att du helt enkelt inte betalar för onödiga saker utan du får en en enkel och avskalad tjänst med det viktigaste och med Tele2s väldigt bra täckning.

Penny tror på nöjda kunder och därför är bindningstiden 0 månader och lika så har de ingen uppsägningstid. Hos Penny får du tillgång till 2G, 3G och 4G vilket innebär att samtliga mobiler bör fungera utmärkt.

Penny är därför vårt toppval för dig som vill ha billigaste möjliga mobilabonnemang med Tele2s täckning.

Se aktuella erbjudanden från Penny här

4. Halebop

Enastående täckning till ett rimligt pris.

Ett av de populäraste valen.

Halebop är operatören med Sveriges nöjdaste kunder 2019 och har vunnit titeln flera år i rad i Svenskt Kvalitetsindex undersökning av svenska mobiloperatörer. Man är därför ett otroligt bra val för dig som vill ha en ny mobil i Sveriges bästa mobilnät. Halebop ägs 100% av Telia, men är generellt billigare än Telia.

Halebops stora styrkor är att du får exakt samma täckning som hos Telia täckning vilket ofta kan vara ett krav om du bor i norra delarna av Sverige eller helt enkelt vill ha bästa möjliga täckning generellt. Du får även tillgång till 4G-samtal, WiFi-samtal och möjlighet att spara oanvänd surf.

Halebop kör med 0-24 månaders bindningstid och 1 månads uppsägningstid. Täckning erbjuds i Telias nät med 2G, 3G och 4G.

Halebop är en solklar vinnare för dig som skall ha en ny telefon med abonnemang och vill ha Sveriges bästa mobiltäckning.

Se aktuella erbjudanden från Halebop här

5. Comviq

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som letar efter billiga mobilabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med mobilabonnemang.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Hos Comviq kan du välja mellan en bindningstid på 0-24 månader. Du får tillgång till 2G, 3G och 4G i Tele2s mobilnät.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

6. Fello

Enastående täckning och lågt pris.

Ett medelpopulärt val.


Kampanj! Få dubbel surfmängd för alltid på utvalda mobilabonnemang. Erbjudandet gäller t.om. 30 September 2020.

Fello är ganska nya på svenska marknaden och sedan Juli 2019 så ägs man av Telia och är lite av en ultralågprisoperatör. Man erbjuder Telias täckning men inget extra som WiFi-samtal, 4G-samtal och hastigheten är låst till max 80 Mbit/s.

Samtidigt erbjuder man telefonsupport, möjlighet att spara oanvänd data och låter en använda sin surf även inom EU. Så trots allt kanske inte så ultralågpris.

Fello har 1 månads uppsägningstid, däremot har man ingen bindningstid. Du får tillgång till 2G, 3G och 4G med Fello i Telias nät.

Så vår rekommendation blir att Fello är ett bra val för dig som främst vill ringa och smsa till lägsta pris med Telias täckning.

Se aktuella erbjudanden från Fello här

7. Katshing

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett medelpopulärt val.

Katshing är helt nya i Sverige när det kommer till mobilabonnemang och de utmanar verkligen med extremt prisvärda mobilabonnemang för de som behöver obegränsad surf.

Man är en virtuell operatör vilket innebär att man hyr in sig hos Tele2 och erbjuder därmed samma täckning på 2G, 3G och 4G som Tele2 gör.

Katshing har fått fina omdömen och man kör även utan bindningstid och uppsägningstid vilket innebär att vi rekommenderar alla intresserade att inte vara rädda för att prova.

Katshing är ett självklart val för dig som behöver ett mobilabonnemang med obegränsad surf då de erbjuder god täckning och bland de lägsta priserna i Sverige.

Se aktuella erbjudanden från Katshing här

8. Chilimobil

Bra täckning och låga priser.

Ett helt nytt val.


Kampanj! Beställ idag så får du 3 månader Viaplay på köpet!

Chilimobil är nya i Sverige men har funnits i Norge i flera år och där samlat på sig fina omdömen tack vare sina låga priser och höga kvalité.

Chilimobil har inget eget mobilnät utan hyr in sig hos Tre vilket innebär att man får lika bra täckning som om man hade Tre direkt. Då man tror på nöjda kunder så har man inte heller några bindningstider eller uppsägningstider.

Chilimobil blir därför vårt toppval för dig som redan har en mobil och vill ha ett mobilabonnemang med höga surfhastigheter.

Se aktuella erbjudanden från Chilimobil här

9. Comhem

Väldigt bra täckning och bra priser.

Ett medelpopulärt val.

Comhem är ganska nya inom mobiltelefoni och började erbjuda detta när Tele2 köpte upp de. Man erbjuder flera mobilabonnemang och har faktiskt ett av de billigaste med fri surf idag.

Comhems styrka är att du kan samla bredband, tv och mobiltelefoni och därmed få fördelar som extra surf eller olika rabatter.

Comhem kör inte med bindningstid däremot så har man 1 månads uppsägningstid. Man använder Tele2s nät för 2G, 3G och 4G.

Så för dig som vill samla alla tjänster på ett ställe så är Comhem ett bra val.

Se aktuella erbjudanden från Comhem här

10. Tre

Bra täckning och bra priser.

Ett medelpopulärt val.

Tre är en bra mobiloperatör som kan ha otroligt vassa kampanjer på mobiltelefoner till och från. Skall man bara ha abonnemang däremot så är Tre ofta rätt dyra när man jämför mobilabonnemang och då är Hallon ett betydligt bättre val.

Tres styrka är dock deras tilläggstjänster som ofta ingår gratis som fri musikstreaming, surf som kan användas i 80 länder och support via telefon och i butiker. Man har även WiFi-samtal som gör att man kan få täckning överallt där just WiFi finns.

Tre erbjuder abonnemang med en bindningstid på 0-24 månader med en uppsägningstid på 1 månad. Man erbjuder täckning med 3G, 4G och 5G.

Tre blir därför vårt toppval för dig som reser mycket och behöver en ny mobil.

Se aktuella erbjudanden från Tre här

Här ovanför så har vi jämfört de bästa mobiloperatörerna och förhoppningsvis har du nu koll på vilka billiga operatörer som kan vara ett alternativ för just dig. Här nedan ger vi dig ännu fler tips hur du skall agera för att hålla ned dina kostnader.

Ta del av specialpriser och rabatter

För att få lägsta möjliga pris så är det viktigt att jämföra mobilabonnemang innan man väljer ett. De flesta mobiloperatörer har nämligen specielerbjudanden för nya kunder och dessa hittar man lätt genom att titta runt på vår hemsida då vi sammanställer dessa för att underlätt för dig och spara din tid.

Det finns även speciella rabatter för vissa kundgrupper och dessa och vilka krav som gäller tar vi upp här nedanför. Tänk på att de flesta mobiloperatörer utför kontroller regelbundet så skulle du välja ett studentabonnemang och sedan sluta studera så bör du hålla koll så ditt mobilabonnemang inte ändras till ett vanligt som kanske är dyrare.

Rabatt för barn

Om det är ett barn under 18 år som skall använda mobilabonnemanget så erbjuder flertalet mobiloperatörer rabatt eller att man får mer surf för samma pris. Kravet är egentligen bara att när du beställer mobilabonnemanget så skall du uppge ditt barns personnummer och sedan får du uppge ditt eget innan du kan gå vidare. Så länge barnet sedan är under 18 år så fortsätter det rabatterade priset.

Du kan läsa mer på vår sida om barnabonnemang om dessa abonnemang och vilka mobiloperatörer som erbjuder de.

Lägre pris för studenter

För dig som är student så finns det även rabatt att hämta. Precis som för barn så fungerar den som så att antingen så blir ditt mobilabonnemang billigare eller så får du mer surf för samma pris som motsvarande vanligt mobilabonnemang. Kravet för att teckna dessa mobilabonnemang är vanligtvis att du är inskriven hos CSN.

Du kan läsa mer på vår sida om studentabonnemang om dessa abonnemang och vilka mobiloperatörer som erbjuder de.

Billigare pris även för seniorer

Har du fyllt 55 år så har många mobiloperatörer i Sverige valt att genom speciella mobilabonnemang för seniorer och pensionärer att ge rabatt eller mer surf. I och med att kontrollen sker genom att mobiloperatören får ut födelsedatumet från personnumret så är det enkelt att beställa dessa mobilabonnemang och man får sedan ha de kvar så länge man önskar.

Du kan läsa mer på vår sida om seniorabonnemang om dessa abonnemang och vilka mobiloperatörer som erbjuder de.

Välj ett mobilabonnemang där du kan spara surf

Ett annat knep för att sänka sina mobilabonnemangskostnader är att välja ett mobilabonnemang där det finns möjlighet att spara surf. Här gäller det dock att se upp för villkoren skiljer sig mellan operatörerna.

Det vanligaste är att man alltid får ha kvar sin sparade surf för evigt eller så klart tills man använt upp den eller avslutar sitt mobilabonnemang. Men sedan skiljer det sig mellan operatörerna vad som händer ifall man förändrar sitt mobilabonnemang.

Hos i princip alla mobiloperatörer så följer surfen med ifall du uppgraderar ditt mobilabonnemang. Men nedgraderar du ditt mobilabonnemang så nollställer många mobiloperatörer surfen.

En mobiloperatör som inte nollställer vid nedgradering är Vimla och där får du behålla surfen även när du nedgraderar (med undantag för deras 100 GB-abonnemang). Det innebär att så snart du byggt upp en pott med sparad surf så kan du nedgradera till ett billigare mobilabonnemang med mindre surf och därmed sänka dina kostnader.

Vad skiljer dyra mobilabonnemang från billiga?

I det stora hela inte så mycket för de allra flesta och det som många inte känner till är att ofta så ägs de billiga mobiloperatörerna av de stora.

Här får du en lista på vilka stora operatörer som äger vilka mindre:

Så vad skiljer sig mellan operatörerna kan man fråga sig? Här tar vi upp extremt kortfattat de vanligaste skillnaderna rent allmänt. Är du intresserad av detaljer så kan du trycka på alla operatörer ovan.

Det vanligaste är dock att folk tror att de mindre operatörerna är nedprioriterade i nätet och kanske har sämre täckning. Detta är felaktigt och sanningen är den att täckning och prioritet är den samma. Det som kan skilja är däremot vilken maxhastighet mobiloperatörerna har på sin surf och om de erbjuder t.ex. VoLTE och WiFi-samtal. För de allra flesta är dessa egenskaper dock obetydliga då majoriteten av mobiloperatörer faktiskt varken erbjuder VoLTE eller WiFi-samtal och när det kommer till surfhastighet så kör de allra flesta mobiloperatörer utan någon hastighetsbegränsning.

Något annat som skiljer sig hos de nya och mindre mobiloperatörerna är att supporten vanligtvis går via chatt och e-post. Det i sig kan vara lite ovant, men när man väl testat chatten om behov skulle uppstå så märker man fort hur smidigt det faktiskt fungerar. Så detta ser vi faktiskt som något positivt!

När det kommer till betalningar så skiljer det sig också bland de billigare operatörerna. Det vanligaste är man erbjuder kortbetalning vilket innebär att man får skriva in uppgifterna för sitt bankkort och sedan dras pengar från det automatiskt varje månad. I praktiken så fungerar det precis som ett autogiro, men du slipper skicka in blanketter.

Så för dig som är tveksam till att prova något nytt så säger vi, våga! Saker och ting kanske är lite modernare och annorlunda. Men i det stora hela så kan du förvänta dig att få samma upplevelse och kvalite men till ett betydligt lägre pris.

Detta beror på att de mindre operatörerna ofta drivs som egna avdelningar inom den större operatöreren men samtidigt har egen budget. Genom att då skära ned på marknadsföring som TV-reklam samt bara sälja mobilabonnemangen på deras egen hemsida så sparar de ofantliga mängder pengar och resultatet blir helt enkelt billigare mobilabonnemang för dig som kund.

Något som tål att upprepas även är att standard är att de billigare mobiloperatörerna kör utan bindningstider och uppsägningstider. Så du har verkligen inget att förlora på att prova.

Jämför mobilabonnemang regelbundet för att hitta det billigaste

Förr i tiden var det vanligt att man skaffade en mobil och ett abonnemang och hade det i 24 månader. När tiden sedan gick ut så gick man och förlängde det i 24 månader och körde vidare. Detta går givetvis att göra även idag, men då riskerar du att få betala mer än nödvändigt.

Numera så är mobilmarknaden betydligt mer flexibel och öppen och framförallt så kan du välja att flytta ditt mobilnummer kors och tvärs utan att det kostar dig något. Att flytta med mobilnumret till en annan operatörer är nämligen alltid gratis och kan göras så länge du inte har någon bindningstid.

Så vill du prova en ny mobiloperatör så jämför erbjudanden längre upp på sidan och tryck på mobiloperatören du är intresserad av. Därefter när du beställer så fyller du i att ditt mobilnummer skall flyttas. Den nya operatören som du beställer hos kommer då att ta över mobilnumret och avsluta ditt gamla mobilabonnemang åt dig i samband med det. Det innebär att du normalt aldrig ens behöver kontakta din gamla operatör.

Supersmidigt och helt gratis! Skulle du sedan inte bli nöjd med din nya mobiloperatör för att täckningen kanske inte duger där du vistas, ja då är det lika lätt att byta igen.

Behöver du en mobil? Nedan finner du bra erbjudanden på mobiler med abonnemang.

Mobiler med billiga mobilabonnemang

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med 24 mån bindningstid.

Huawei Y6 2019

21

Pris: 179kr/mån

Xiaomi Redmi 8A

22

Pris: 195kr/mån

Sony Xperia L4

23

Pris: 249kr/mån

Huawei P30 Lite

24

Pris: 275kr/mån

Apple iPhone 7

25

Pris: 294kr/mån

Huawei P40 Lite 5G

26

Pris: 295kr/mån

Samsung Galaxy A51

27

Pris: 299kr/mån

Sony Xperia 10 II

28

Pris: 319kr/mån

Apple iPhone SE (2020)

29

Pris: 329kr/mån

Doro 8080

30

Pris: 339kr/mån

Samsung Galaxy S10+

31

Pris: 345kr/mån

OnePlus Nord

32

Pris: 349kr/mån

Huawei P30 Pro

33

Pris: 365kr/mån

Huawei P30

34

Pris: 389kr/mån

Huawei P40

35

Pris: 395kr/mån

Xiaomi Mi 10

36

Pris: 395kr/mån

Samsung Galaxy S10

37

Pris: 399kr/mån

Apple iPhone XR

38

Pris: 419kr/mån

Huawei P40 Pro

39

Pris: 445kr/mån

Samsung Galaxy S20 5G

40

Pris: 465kr/mån

OnePlus 8

41

Pris: 469kr/mån

Apple iPhone 11

42

Pris: 479kr/mån

Samsung Galaxy Note20 5G

43

Pris: 545kr/mån

Sony Xperia 1 II

44

Pris: 549kr/mån

OnePlus 8 Pro

45

Pris: 579kr/mån

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

46

Pris: 595kr/mån

Samsung Galaxy S20+ 5G

47

Pris: 599kr/mån

Apple iPhone 11 Pro

48

Pris: 599kr/mån

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

49

Pris: 645kr/mån

Apple iPhone 11 Pro Max

50

Pris: 689kr/mån

Samsung Galaxy Z Flip

51

Pris: 755kr/mån

Samsung Galaxy Z Fold2

52

Pris: 895kr/mån

Obegränsat bredband!

Köp Huawei B818

Kampanj! Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår en 4G-router och SF Kids i 12 månader.

Visa erbjudandet

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Samsung Galaxy S20 5G

Plats 1.

Samsung Galaxy S20 5G från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 2.

Apple iPhone 11 Pro från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S10

Plats 4.

Samsung Galaxy S10 från Halebop med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro från Halebop med fria samtal/sms och 30 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.