Billigaste mobilabonnemang

Att välja rätt billigt mobilabonnemang kan vara svårt, därför har vi poängsatt operatörerna för att göra valet lättare. Jämför billigaste mobilabonnemang efter poäng och hitta det billigaste mobilabonnemanget för dina behov.

1. Vimla

97/100 poäng

Vimla mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett riktigt trevligt mobilabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Tar surfen slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt mobilabonnemang till ett med större surfmängd på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp extrasurf.

Hos Vimla har du ingen uppsägningtid eller bindningstid. Viktigt att tänka på är att mobiler tillverkade före 2013 med endast 2G kanske inte fungerar då Vimla har ett nytt system, så det kan vara bra att tänka på om du har en äldre mobil.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se alla erbjudanden från Vimla

2. Hallon

93/100 poäng

Hallon mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 3G & 4G, se täckningskarta.

För dig som är på jakt efter billigaste mobilabonnemanget så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha mobilabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billig surf är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hos Hallon har du ingen bindningstid eller uppsägningtid men tänk på att telefoner som endast har 2G inte fungerar då Hallon endast har 3G och 4G.

Hallon blir därför vårt toppval när det kommer till det billigaste mobilabonnemanget.

Se alla erbjudanden från Hallon

3. Halebop

90/100 poäng

Halebop mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G, 4G & 5G, se täckningskarta.

Halebop är operatören med Sveriges nöjdaste kunder 2021 och har vunnit titeln flera år i rad i Svenskt Kvalitetsindex undersökning av svenska mobiloperatörer. Man är därför ett otroligt bra val för dig som vill ha en ny mobil i Sveriges bästa mobilnät. Halebop ägs 100% av Telia, men är generellt billigare än Telia.

Halebops stora styrkor är att du får exakt samma täckning som hos Telia täckning vilket ofta kan vara ett krav om du bor i norra delarna av Sverige eller helt enkelt vill ha bästa möjliga täckning generellt. Du får även tillgång till 4G-samtal, WiFi-samtal och möjlighet att spara oanvänd surf.

Halebop kör med 0-24 månaders bindningstid och 1 månads uppsägningstid. Täckning erbjuds i Telias nät vilket ger riktigt bra täckning i hela landet.

Halebop är en solklar vinnare för dig som skall ha en ny telefon med abonnemang och vill ha Sveriges bästa mobiltäckning.

Se alla erbjudanden från Halebop

4. Comviq

87/100 poäng

Comviq mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G, 4G & 5G, se täckningskarta.

Få 75 % rabatt dina 3 första månader på valfritt vanligt mobilabonnemang med fastpris.

För dig som letar efter billiga mobilabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med mobilabonnemang. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Samtliga abonnemang hos Comviq finns utan bindningstid, men lägger du till en mobil så är bindningstiden 24 månader. Du får tillgång till 2G, 3G, 4G & 5G i Tele2s mobilnät.

Comviq är därför vårt toppval för dig som letar efter ett billigt abonnemang med mobil.

Se alla erbjudanden från Comviq

5. Chilimobil

83/100 poäng

Chilimobil mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 3G & 4G, se täckningskarta.

Chilimobil är nya i Sverige men har funnits i Norge i flera år och där samlat på sig fina omdömen tack vare sina låga priser och höga kvalité. I Sverige erbjuder man numera Sveriges billigaste obegränsade abonnemang och det är verkligen riktigt billigt!

Något som är unikt med Chilimobil är även att man erbjuder ett lite dyrare obegränsat mobilabonnemang där ViaPlay filmer & serier alltid ingår, har man nytta av ViaPlay så blir abonnemanget ännu mer prisvärt.

Annars så Chilimobil inget eget mobilnät utan hyr in sig hos Tre vilket innebär att man får lika bra täckning som om man hade Tre direkt. Då man tror på nöjda kunder så har man inte heller några bindningstider eller uppsägningstider.

Chilimobil blir därför vårt toppval för dig som redan har en mobil och gillar billiga abonnemang där obegränsad surf är ett krav.

Se alla erbjudanden från Chilimobil

6. My Beat

80/100 poäng

My Beat mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Man är en utmanare och man gör det riktigt bra. Man erbjuder billiga mobilabonnemang i Telenors mobilnät till ett lågt pris. Man säljer endast abonnemang så mobilen får man köpa separat.

Deras styrka är deras låga priser men samtidigt att man erbjuder telefonsupport som ofta har korta köer under en minut när vi testat. Nackdel är möjligen att största abonnemanget är på 60 GB endast.

Hos My Beat så hittar du det billigaste abonnemanget för dig som redan har en mobil och behöver ett mobilabonnemang med lite surf.

Se alla erbjudanden från My Beat

7. Fello

77/100 poäng

Fello mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Fello är ganska nya på svenska marknaden och sedan Juli 2019 så ägs man av Telia och är lite av en ultralågprisoperatör. Man erbjuder Telias täckning men inget extra som WiFi-samtal, 4G-samtal och hastigheten är låst till max 80 Mbit/s.

Samtidigt erbjuder man telefonsupport, möjlighet att spara oanvänd data och låter en använda sin surf även inom EU. Så trots allt kanske inte så ultralågpris.

Fello har 1 månads uppsägningstid, däremot har man ingen bindningstid. Du får tillgång till Telias mobilnät vilket ger bra täckning i hela landet.

För dig som som redan har en mobil och vill ha billigast mobilabonnemang med Telias täckning så är Fello vårt toppval.

Se alla erbjudanden från Fello

8. Karma Mobil

73/100 poäng

Karma Mobil mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Man är ett helt nytt alternativ på svenska marknaden och vi gillar det starkt då man erbjuder billig mobiltelefoni. Det är ett perfekt val för dig som redan har en mobil och letar efter ett bra mobilabonnemang som bara fungerar och stöder roliga funktioner som 4G-samtal och WiFi-samtal.

Man erbjuder bland de billigaste mobilabonnemangen och har riktigt bra täckning i Telenors nät. Skulle surfen ta slut så begränsas hastigheten till snigelhastighet, men du kan alltid köpa till extra surf och få full fart, eller varför inte uppgradera till ett större abonnemang?

En annan styrka är att det erbjuds telefonsupport för de som behöver hjälp. Betalar gör du på det sätt du gillar mest, du kan betala abonnemanget med e-faktura, pappersfaktura, e-postfaktura eller autogiro.

Du har heller ingen uppsägningstid eller bindningstid så enligt oss bör du prova om du känner att abonnemangen passar dina behov.

Man blir därför vårt toppval för dig som letar efter ett billigt mobilabonnemang med surf i Telenors nät.

Se alla erbjudanden från Karma Mobil

9. Fibio

70/100 poäng

Fibio mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Fibio är en ganska ny mobiloperatör som använder sig av Telenors mobilnät vilket innebär att du får tillgång till samma täckning som om du hade haft Telenor direkt.

Fibios styrka är deras kundtjänst och deras målsättning är att alla supportsamtal skall besvaras inom 10 minuter och e-post inom 24 timmar. Misslyckas de med det så bjuder de på 3 GB mobilsurf som kompensation.

Hos Fibio är uppsägningstiden 1 månad och bindningstiden är på mellan 0-24 månader beroende på om du köper med mobil eller inte.

Fibio är därför vårt toppval för dig som vill ha snabbaste möjliga support de gånger något krånglar.

Se alla erbjudanden från Fibio

10. Katshing

67/100 poäng

Katshing mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Katshing är helt nya i Sverige när det kommer till mobilabonnemang och de utmanar verkligen med prisvärda mobilabonnemang.

Man erbjuder abonnemang med nonstop surf vilket innebär att när du skaffar Katshing så väljer du en surfmängd och skulle du använda upp surfen så kan du surfa vidare i 1 Mbit/s månaden ut och det kostar inget extra. 1 Mbit/s räcker till det mesta med undantag för streaming i HD/4K.

Katshing är en virtuell operatör vilket innebär att man hyr in sig hos Tele2 och erbjuder därmed samma täckning som Tele2 gör.

Katshing blir därför vårt toppval för dig som vill ha ett billigt abonnemang till din mobil där det går att surfa vidare trots att surfmängden är slut.

Se alla erbjudanden från Katshing

11. Telness

63/100 poäng

Telness mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

För dig som driver ett företag som finns i norra Sverige så är Telness ett riktigt bra alternativ då de erbjuder företagsabonnemang i Telias mobilnät. Tyvärr erbjuds inga abonnemang för privatpersoner.

Genom att välja Telness så får du ett av de billigaste företagsabonnemangen i Telias mobilnät men samtidigt ett av de bästa i Sverige när det kommer till support för företagskunder.

Telness är ett riktigt bra alternativ för alla som behöver ett företagsabonnemang i Telias mobilnät.

Se alla erbjudanden från Telness

12. Tellus

60/100 poäng

Tellus mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G & 4G, se täckningskarta.

Tellus är väldigt nya i Sverige när det kommer till abonnemang och man utmanar riktigt fint i Tele2s mobilnät.

Som kund kan du välja mellan surfmängder upp till 100 GB och skulle surfen bli över så sparas den upp till 90 dagar. Tellus tror på nöjda kunder och har därför inte heller någon bindningstid eller uppsägningstid.

Tellus är en virtuell operatör vilket innebär att man inte har något eget nät utan hyr in sig hos Tele2 och erbjuder därmed samma täckning på som Tele2.

Tellus blir därför vårt toppval för dig som vill ringa billigt genom Tele2s nät och gärna vill kunna spara oanvänd surf.

Se alla erbjudanden från Tellus

13. Tre

57/100 poäng

Tre mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 3G, 4G & 5G, se täckningskarta.

Tre är en bra mobiloperatör som kan ha otroligt vassa kampanjer på mobiltelefoner till och från. Skall man bara ha abonnemang däremot så är Tre ofta rätt dyra när man jämför mobilabonnemang och då är Hallon ett betydligt bättre val.

Tres styrka är dock deras tilläggstjänster som ofta ingår gratis som fri musikstreaming, surf som kan användas i 80 länder och support via telefon och i butiker. Man har även WiFi-samtal som gör att man kan få täckning överallt där just WiFi finns.

Tre erbjuder abonnemang med en bindningstid på 0-24 månader med en uppsägningstid på 1 månad. Man erbjuder täckning med 3G, 4G och 5G.

Tre blir därför vårt toppval för dig som reser mycket och gillar billiga abonnemang med mobil.

Se alla erbjudanden från Tre

14. Telenor

53/100 poäng

Telenor mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G, 4G & 5G, se täckningskarta.

Till skillnad från operatörerna ovan så är Telenor en jätte och nu börjar det handla snarare om kvalité och högre priser, för det är vad du får hos Telenor. Men du kan komma riktigt billigt undan ifall du är en familj och samlar alla abonnemang hos Telenor. Är ni 4 st så kostar det 269kr/mån per person, totalt 1076kr/mån för obegränsad surf och det är billigt just för fri surf.

Telenors styrka utöver deras familjeabonnemang är att de erbjuder WiFI-samtal vilket gör att man kan ringa överallt där det finns WiFi-täckning. Sedan så kan surf även användas i 41 länder.

Telenor erbjuder en heltäckande täckning och har aldrig någon bindningstid, däremot är uppsägningstiden 1 månad.

Telenor är därför ett bra val för dig som är ute efter obegränsad surf.

Se alla erbjudanden från Telenor

15. Tele2

50/100 poäng

Tele2 mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G, 4G & 5G, se täckningskarta.

Tele2 är välkända inom mobiltelefoni och har numera ett brett sortiment efter att ha lagt ned Comhem och lyft in tjänsterna i Tele2. Genom att välja Tele2 så får du kvalitet snarare än bara ett billigt telefonabonnemang.

Tele2s styrka är att du kan samla bredband, tv och mobiltelefoni och därmed få fördelar som extra surf eller olika rabatter.

Tele2 kör inte med bindningstid däremot så har man 1 månads uppsägningstid. Man använder sitt egna Tele2-nät vilket ger en fin mobiltäckning.

Så för dig som vill samla alla tjänster på ett ställe så är Tele2 ett bra val.

Se alla erbjudanden från Tele2

16. Telia

47/100 poäng

Telia mobilabonnemang

Ingen bindningstid - Fria samtal/sms ingår!

Nät: 2G, 3G, 4G & 5G, se täckningskarta.

Telia är en välkänd spelare i Sverige och man kan räkna med kvalité tack vare Telias heltäckande mobilnät. Men kvalitén är inte gratis så du kan inte räkna med det billigaste telefonabonnemanget till din mobil utan du får räkna med att betala mer hos Telia än hos andra. Tittar man på täckningen så är Telias nät bäst i norra Sverige medan i resten av landet så är det ofta bra, men ofta är konkurrenterna likvärdiga men även ibland bättre.

Vill man ha Telias täckning så kan det vara värt att kolla in Halebop & Fello som är två andra varumärken Telia driver och äger men som har lägre priser.

Telia är ett bra val för dig som bor i norra Sverige, men glöm inte att jämföra priser för deras andra varumärken.

Se alla erbjudanden från Telia

Jämför billiga mobilabonnemang

Välj rätt bland billiga mobilabonnemang

Här ovanför så har vi jämfört de bästa mobiloperatörerna och förhoppningsvis har du nu koll på vilka billiga operatörer som kan vara ett alternativ för just dig.

Samtliga av abonnemangen ovan låter dig surfa inom EU utan extra kostnad men tänk på att de billigaste mobilabonnemangen kan ha en begränsning och det kan du läsa om på operatörernas hemsidor ifall det är viktigt.

När du jämför mobilabonnemang bör du även tänka på egenskaper som om du kan spara surf då det kan spara pengar för de som har en ojämn surfförbrukning. Gillar du hastighet så bör du även tänka på att vissa operatörer begränsar hastigheten till vanligtvis 100 Mbit/s och är det viktigt för dig så hittar du informationen i listan ovanför där vi beskriver operatörerna.

Det bör vara den viktigaste informationen du behöver när du ska jämför mobilabonnemang och ovan hittar du alla abonnemang sorterat efter de bästa billigaste mobilabonnemangen. Tänk på ifall du är barn, student eller pensionär så kan du ofta få billigare mobilabonnemang eller med mer surf.

Tänk även på att ta reda på ordinarie pris när du jämför mobilabonnemang så du väljer det abonnemang som är det billigaste mobilabonnemanget på lång sikt. Det förekommer nämligen hos många operatörer 50 - 75% rabatt för nya kunder per månad i en viss period och därefter går priset över till ordinarie pris.

Topplistan ovanför är en bra start för dig som vill hitta sveriges billigaste mobilabonnemang som kan tecknas online och passar dina behov. Du finner där de populäraste abonnemangen här på sidan sorterade efter lägsta pris, men då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela jämförelsen längst upp där vi rankat mobiloperatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta.

Bra att veta om vår jämförelse

På vår sida så jämför vi endast mobilabonnemang där fria samtal och sms ingår, detta är den vanligaste typen av abonnemang och det innebär att du egentligen bara behöver välja surfmängd. Samtliga av ovanstående abonnemang låter dig surfa inom EU utan extra kostnad och när du kommer till ett EU-land så kommer du få ett SMS med alla detaljer. Abonnemangen här på sidan kan i de flesta fall endast köpas på internet och det är vanligtvis inte möjligt att köpa i fysiska butiker.

Något att tänka på när du vill hitta billigaste abonnemang är att titta nogrannt på priserna. Många gånger så får du en nykundsrabatt vilket ger dig en rabatt i till exempel 3 månader och därefter kan priset gå från t.ex. 19 kr till 99 kr/mån. Vill du köpa mobilabonnemang med mobil så har vi längst ned samlat erbjudanden på det och där kan du finna bra priser. Vi hoppas sidan skall vara till hjälp och att du hittar det billigaste abonnemanget för dina behov.

Fria samtal och sms gäller inom Sverige

Något att tänka på när det kommer till fria samtal och sms är att de gäller för användning inom Sverige samt till vanliga svenska mobilnummer och fastnätsnummer. Det innebär att ringer du ett betalnummer så till kommer kostnader, men även om du t.ex. ringer från Sverige till utlandet. Har du ett behov av att ringa till utlandet så rekommenderar vi att du går igenom utlandspriserna hos de olika operatörerna och på så vis hitar du det billigaste abonnemanget för dina behov.

Vanliga frågor om billiga mobilabonnemang

Här besvarar vi vanliga frågor kring val av billiga mobilabonnemang.

Vilka är de fem billigaste mobilabonnemangen?

I maj 2022 så är följande mobilabonnemang billigast (ordinarie priser):

Samtliga av ovanstående mobilabonnemang har fria samtal och sms, bindningstiden är 0 månader. Se hela listan med billiga mobilabonnemang.

Vilket billigt mobilabonnemang ska jag välja?

Att välja mobilabonnemang kan vara svårt därför rekommenderar vi att du läser igenom vår jämförelse av mobilabonnemang där vi går igenom alla operatörer och lyfter fram fördelar och nackdelar. Därefter kan du använda vår lista med mobilabonnemang för att hitta ett alternativ som passar dina behov.

Vad kostar billiga mobilabonnemang?

Priset på mobilabonnemang avgörs främst vilken operatör du väljer och hur mycket surf du behöver. Vi har jämfört mobilabonnemang i Sverige och funnit att ordinariepriserna går mellan 88 till 609 kronor per månad. Du kan se hela listan längre upp på sidan där du även hittar de rabatterade priserna.

Hur byter jag till ett billigare mobilabonnemang?

Att byta mobiloperatör är enkelt, välj en mobiloperatör på vår sida och tryck på den. Då kommer du till operatörens hemsida och där påbörjar du en beställning. När du beställer så fyller du i att numret skall flyttas och därefter kommer den nya operatören ge dig ett datum då numret flyttas. I samband med datumet så börjar ditt nya abonnemang att gälla och det gamla avslutas automatiskt hos den gamla operatören. Superenkelt och du behöver inte ens kontakta din gamla operatör!

Jämför abonnemang från Comviq

75 % rabatt hos Comviq!

Nu kan du skaffa ett mobilabonnemang från Comviq där du får 75 % rabatt dina 3 första månader.

T.ex. mobilabonnemanget med 4 GB surf/mån för endast 31 kr/mån i 3 månader, därefter 125 kr/mån.

Se alla erbjudanden här

Populäraste mobilerbjudandenTopplistan ovan utgår från de mest beställda mobilerna på sidan just nu.