Billigaste mobilabonnemangen i Augusti 2020

Vi har utsett det bästa och billigaste mobilabonnemanget i Augusti 2020. Se topplistan med mobilabonnemang och välj det som är billigast och bäst enligt dina behov.

Vill du se vilket mobilabonnemang som passar just dig? Testa abonnemangsväljaren.

Hoppa till: Bästa billiga mobilabonnemang / Mobiler med abonnemang / Mobilt bredband

Topp 20 med billiga mobilabonnemang

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Hallon Mobilabonnemang 4 GB
2 Penny Mobilabonnemang 3 GB
3 Vimla Mobilabonnemang 3 GB
4 Comviq Mobilabonnemang 5 GB
5 Penny Mobilabonnemang 8 GB
6 Hallon Mobilabonnemang 8 GB
7 Chilimobil Mobilabonnemang 6 GB
8 Vimla Mobilabonnemang 8 GB
9 Halebop Mobilabonnemang 5 GB
10 Penny Mobilabonnemang 15 GB
11 Vimla Mobilabonnemang 18 GB
12 Fello Mobilabonnemang 22 GB
13 Katshing Mobilabonnemang Fri
14 Hallon Mobilabonnemang 25 GB
15 Penny Mobilabonnemang 40 GB
16 Hallon Mobilabonnemang 50 GB
17 Hallon Mobilabonnemang 100 GB
18 Vimla Mobilabonnemang 100 GB
19 Chilimobil Mobilabonnemang Fri
20 Tre Mobilabonnemang Fri
Totalt 20 erbjudanden, mellan 49kr/mån till 499kr/mån, idag 2020-08-04

Jämför fler abonnemang nedanför eller välj en annan typ av abonnemang ovanför topplistan för att visa fler abonnemang och operatörer.

Topplistan ovanför är en bra start för dig som snabbt vill hitta ett billigt abonnemang som kan tecknas online. Du finner där de populäraste abonnemangen här på sidan sorterade efter lägsta pris, men då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela prisjämförelsen nedanför där vi rankat mobiloperatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta.

Jämförelserna nedanför är gjorda för att hjälp dig välja rätt operatör och innehåller lite kortfattad information om varje mobiloperatör.

Vilket billigt mobilabonnemang är bäst just nu?

Här kommer en jämförelse över mobilabonnemang så du kan välja det bästa för dig. Längst upp i listan hittar du den bästa operatören baserat på deras ranking.

1. Hallon

Bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga mobilabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val då man är känd som den billigaste mobiloperatören av många. Lika så om du letar efter mest surf för pengarna. Oavsett om du endast vill ha mobilabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billiga mobilabonnemang är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hos Hallon har du ingen bindningstid eller uppsägningtid men tänk på att telefoner som endast har 2G inte fungerar då Hallon endast har 3G och 4G.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

2. Vimla

Väldigt bra täckning och lågt pris.

Ett av de populäraste valen.

Vinnare av årets mobiloperatör på Telekomgalan (Feb 2020).


Kampanj! Beställ idag så får du Augusti månad gratis, därefter får du din rabatt i 3 månader!

Många kallar Vimla för bästa lågprisoperatör för dig som är på jakt efter ett abonnemang till din mobil. Vi kan bara säga att vi håller! Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter ett billigt mobilabonnemang som bara fungerar och där du aldrig behöver göra något.

Vimla är nästan lika billiga som Hallon och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf (på abonnemang under 100 GB) upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Gillar du att surfa billigt? Skulle surfen ta slut så sänks hastigheten kraftigt men man kan surfa vidare gratis vilket Vimla är ganska ensamma. Går det för långsamt så byt mobilabonnemang till ett med mer surf på mina sidor och ändringen slår igenom direkt eller köp mer surf.

Hos Vimla har du ingen uppsägningtid eller bindningstid. Man erbjuder täckning med 2G, 3G och 4G. Däremot så gör deras system att mobiler tillverkade före 2013 med endast 2G kanske inte fungerar, så det kan vara bra att tänka på om du har en äldre mobil.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som vill ha det bästa och billigaste samtidigt, dvs resultatet när man väger samman alla faktorer.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

3. Penny

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.


Kampanj! Beställ idag så får du 40 GB extrasurf som kan sparas i 6 mån samt Penny Play (streama serier/filmer) i 12 månader utan extra kostnad!

Penny är det billiga valet för dig som redan har en mobil eller vill skaffa den separat och endast behöver ett mobilabonnemang. Priserna är bland de lägsta i Sverige.

Pennys styrka är att du helt enkelt inte betalar för onödiga saker utan du får en en enkel och avskalad tjänst med det viktigaste och med Tele2s väldigt bra täckning.

Penny tror på nöjda kunder och därför är bindningstiden 0 månader och lika så har de ingen uppsägningstid. Hos Penny får du tillgång till 2G, 3G och 4G vilket innebär att samtliga mobiler bör fungera utmärkt.

Penny är därför vårt toppval för dig som vill ha billigaste möjliga mobilabonnemang med Tele2s täckning.

Se aktuella erbjudanden från Penny här

4. Halebop

Enastående täckning till ett rimligt pris.

Ett av de populäraste valen.

Halebop är operatören med Sveriges nöjdaste kunder 2019 och har vunnit titeln flera år i rad i Svenskt Kvalitetsindex undersökning av svenska mobiloperatörer. Man är därför ett otroligt bra val för dig som vill ha en ny mobil i Sveriges bästa mobilnät. Halebop ägs 100% av Telia, men är generellt billigare än Telia.

Halebops stora styrkor är att du får exakt samma täckning som hos Telia täckning vilket ofta kan vara ett krav om du bor i norra delarna av Sverige eller helt enkelt vill ha bästa möjliga täckning generellt. Du får även tillgång till 4G-samtal, WiFi-samtal och möjlighet att spara oanvänd surf.

Halebop kör med 0-24 månaders bindningstid och 1 månads uppsägningstid. Täckning erbjuds i Telias nät med 2G, 3G och 4G.

Halebop är en solklar vinnare för dig som skall ha en ny telefon med abonnemang och vill ha Sveriges bästa mobiltäckning.

Se aktuella erbjudanden från Halebop här

5. Comviq

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett av de populäraste valen.

För dig som letar efter billiga mobilabonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil med mobilabonnemang.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Hos Comviq kan du välja mellan en bindningstid på 0-24 månader. Du får tillgång till 2G, 3G och 4G i Tele2s mobilnät.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

6. Fello

Enastående täckning och lågt pris.

Ett medelpopulärt val.

Fello är ganska nya på svenska marknaden och sedan Juli 2019 så ägs man av Telia och är lite av en ultralågprisoperatör. Man erbjuder Telias täckning men inget extra som WiFi-samtal, 4G-samtal och hastigheten är låst till max 80 Mbit/s.

Samtidigt erbjuder man telefonsupport, möjlighet att spara oanvänd data och låter en använda sin surf även inom EU. Så trots allt kanske inte så ultralågpris.

Fello har 1 månads uppsägningstid, däremot har man ingen bindningstid. Du får tillgång till 2G, 3G och 4G med Fello i Telias nät.

Så vår rekommendation blir att Fello är ett bra val för dig som främst vill ringa och smsa till lägsta pris med Telias täckning.

Se aktuella erbjudanden från Fello här

7. Katshing

Väldigt bra täckning och låga priser.

Ett medelpopulärt val.

Katshing är helt nya i Sverige när det kommer till mobilabonnemang och de utmanar verkligen med extremt prisvärda mobilabonnemang för de som behöver obegränsad surf.

Man är en virtuell operatör vilket innebär att man hyr in sig hos Tele2 och erbjuder därmed samma täckning på 2G, 3G och 4G som Tele2 gör.

Katshing har fått fina omdömen och man kör även utan bindningstid och uppsägningstid vilket innebär att vi rekommenderar alla intresserade att inte vara rädda för att prova.

Katshing är ett självklart val för dig som behöver ett mobilabonnemang med obegränsad surf då de erbjuder god täckning och bland de lägsta priserna i Sverige.

Se aktuella erbjudanden från Katshing här

8. Chilimobil

Bra täckning och låga priser.

Ett helt nytt val.


Kampanj! Beställ idag så får du 3 månader Viaplay på köpet!

Chilimobil är nya i Sverige men har funnits i Norge i flera år och där samlat på sig fina omdömen tack vare sina låga priser och höga kvalité.

Chilimobil har inget eget mobilnät utan hyr in sig hos Tre vilket innebär att man får lika bra täckning som om man hade Tre direkt. Då man tror på nöjda kunder så har man inte heller några bindningstider eller uppsägningstider.

Chilimobil blir därför vårt toppval för dig som redan har en mobil och vill ha ett mobilabonnemang med höga surfhastigheter.

Se aktuella erbjudanden från Chilimobil här

9. Comhem

Väldigt bra täckning och bra priser.

Ett medelpopulärt val.

Comhem är ganska nya inom mobiltelefoni och började erbjuda detta när Tele2 köpte upp de. Man erbjuder flera mobilabonnemang och har faktiskt ett av de billigaste med fri surf idag.

Comhems styrka är att du kan samla bredband, tv och mobiltelefoni och därmed få fördelar som extra surf eller olika rabatter.

Comhem kör inte med bindningstid däremot så har man 1 månads uppsägningstid. Man använder Tele2s nät för 2G, 3G och 4G.

Så för dig som vill samla alla tjänster på ett ställe så är Comhem ett bra val.

Se aktuella erbjudanden från Comhem här

10. Tre

Bra täckning och bra priser.

Ett medelpopulärt val.

Tre är en bra mobiloperatör som kan ha otroligt vassa kampanjer på mobiltelefoner till och från. Skall man bara ha abonnemang däremot så är Tre ofta rätt dyra när man jämför mobilabonnemang och då är Hallon ett betydligt bättre val.

Tres styrka är dock deras tilläggstjänster som ofta ingår gratis som fri musikstreaming, surf som kan användas i 80 länder och support via telefon och i butiker. Man har även WiFi-samtal som gör att man kan få täckning överallt där just WiFi finns.

Tre erbjuder abonnemang med en bindningstid på 0-24 månader med en uppsägningstid på 1 månad. Man erbjuder täckning med 3G, 4G och 5G.

Tre blir därför vårt toppval för dig som reser mycket och behöver en ny mobil.

Se aktuella erbjudanden från Tre här

Behöver du en mobil? Nedan finner du bra erbjudanden på mobiler med abonnemang.

Mobiler med billiga mobilabonnemang

Priser är inklusive abonnemang med fria samtal/sms och med 24 mån bindningstid.

Huawei Y6 2019

21

Pris: 179kr/mån

Sony Xperia L4

22

Pris: 249kr/mån

Huawei P30 Lite

23

Pris: 275kr/mån

Apple iPhone 7

24

Pris: 294kr/mån

Sony Xperia 10 II

25

Pris: 295kr/mån

Samsung Galaxy A51

26

Pris: 329kr/mån

Apple iPhone SE (2020)

27

Pris: 329kr/mån

Doro 8080

28

Pris: 339kr/mån

Xiaomi Mi Note 10

29

Pris: 369kr/mån

Sony Xperia 5

30

Pris: 389kr/mån

Huawei P30

31

Pris: 389kr/mån

Huawei P30 Pro

32

Pris: 399kr/mån

Apple iPhone XR

33

Pris: 419kr/mån

Samsung Galaxy S10

34

Pris: 429kr/mån

OnePlus 8

35

Pris: 469kr/mån

Apple iPhone XS

36

Pris: 475kr/mån

Samsung Galaxy S20 5G

37

Pris: 475kr/mån

Apple iPhone 11

38

Pris: 479kr/mån

Huawei P40

39

Pris: 495kr/mån

Xiaomi Mi 10

40

Pris: 535kr/mån

Sony Xperia 1 II

41

Pris: 565kr/mån

OnePlus 8 Pro

42

Pris: 579kr/mån

Samsung Galaxy S20+ 5G

43

Pris: 595kr/mån

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

44

Pris: 595kr/mån

Huawei P40 Pro

45

Pris: 599kr/mån

Apple iPhone 11 Pro

46

Pris: 625kr/mån

Samsung Galaxy Note 10+

47

Pris: 645kr/mån

Apple iPhone 11 Pro Max

48

Pris: 689kr/mån

Samsung Galaxy Z Flip

49

Pris: 795kr/mån

Så här väljer du rätt mobilabonnemang

Det finns många olika abonnemang och när du jämför telefonabonnemang och skall välja ett nytt mobilabonnemang så behöver du ställa dig egentligen två olika huvudfrågor: Hur mycket surf kommer du använda varje månad? Vilken täckning är bäst för dig?

Att ta reda på hur mycket surf du förbrukar är inte allt för svårt, samtliga mobiloperatörer anger detta på fakturan eller på mina sidor som finns på hemsidan. Genom att logga in där och kolla så vet du snabbt ungefär hur mycket du förbrukar och då blir det lättare att välja mobilabonnemang.

Den andra frågan är lite svårare att besvara, men är du nöjd med din täckning idag så kan du göra det enkelt för dig och välja ett nytt mobilabonnemang från en valfri mobiloperatör som har samma täckning. Det finns nämligen 4 st olika kombinationer av mobilnät i Sverige och i dessa fyra finner man samtliga mobiloperatörer. Se tabellen här nedanför.

Vilka mobiloperatörer använder vilka nät?

Mobilnät Operatörer
Tres nätHallon och Tre.
Telenors nätVimla, Telenor, A3 och Universal.
Tele2s nätComviq, Penny, Tele2 och Comhem.
Telias nätHalebop, Fello och Telia.

Genom att välja ett telefonbolag som använder samma nät som idag så vet du att du kommer få identiskt täckning. Det som kommer skilja sig är främst vem du betalar pengar till samt hur kundtjänsten fungerar. Vi har testat en hel del mindre mobiloperatörer och kan säga att generellt så har dessa betydligt bättre kundtjänst även om den ofta har mer begränsande öppettider.

Väljer du en mobiloperatör i ett nytt mobilnät än du tidigare använt så är det alltid bra om du kollar täckningskarta innan vilket du enkelt hittar genom att trycka på operatörernas namn på vår sida. Men även om du skulle gå på pris så behöver du inte vara orolig, tecknar du nämligen ett mobilabonnemang utan bindningstid vilket alla på denna sida är så kan du lika enkelt som du bytte till den operatören byta till nästa.

Det finurliga är nämligen att byter du mobiloperatör via vår sida och flyttar ditt nummer så behöver du inte kontakta din gamla mobiloperatör så länge din bindningstid har gått ut och mobilnumret står på ditt personnummer. Den nya mobiloperatören kommer nämligen i samband med att numret tas över automatiskt avsluta ditt gamla mobiltelefonabonnemang hos din före detta mobiloperatör.

Vad skall man då göra om man valt fel surfmängd? Ja, du behöver inte vara orolig. På de flesta mobiloperatörernas hemsidor så finner du mina sidor och där kan du enkelt ändra din surfmängd till en större eller mindre. Om denna funktionalitet inte finns på mina sidor så är det inte svårare än att kontakta kundtjänst. Detta är en fördel med att ha ett mobilabonnemang utan bindningstid, du kan ändra ditt mobilabonnemang som du vill men även byta mobiloperatör efter tycke.

Vad är skillnaden på dyra och billiga mobilabonnemang?

Vem vill inte ha billig telefoni? Detta är en fråga som vi får allt oftare och den är ganska svår att besvara. Men skall vi göra det förenklat så är skillnaden ofta att de billiga telefonabonnemangen endast finns på internet medan de dyrare även har butiker. Genom att inte ha butiker så minskar man ju sina kostnader och därmed kan erbjuda lägre priser. I Sverige finns det flera billigare mobiloperatörer varav de stora jättarna äger flera av dem.

Vilka mobiloperatörer äger andra operatörer?

Mobiloperatör Äger
TreHallon
TelenorVimla
Tele2Comviq och Comhem.
TeliaHalebop och Fello.

Så vår rekommendation är alltid att välja de mindre mobiloperatörerna. Du kan räkna med samma kvalitativa mobiltäckning samtidigt som du sparar pengar.

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 11

Plats 1.

Apple iPhone 11 från Halebop med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 7

Plats 2.

Apple iPhone 7 från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 40 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 4.

Apple iPhone 11 från Halebop med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S20 5G

Plats 5.

Samsung Galaxy S20 5G från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.