Se alla Black week-deals!

Billigaste mobilabonnemangen

Populäraste mobilabonnemang

Billigaste mobilabonnemang

Populära mobilerbjudanden för alla

Så här väljer du rätt billigt mobilabonnemang

Så här väljer du rätt billigt mobilabonnemang

Att välja rätt billigt mobilabonnemang kan spara stora pengar men faktiskt även ge en bättre upplevelse. För dig som känner att du inte riktigt har koll på mobilabonnemang så kommer vi att gå igenom det viktigaste här nedan när du tänkt teckna ett nytt abonnemang.

Varför är valet av mobilabonnemang viktigt?

Det finns ganska många anledningar, men vi har identifierat två stora och det är kostnad och upplevelse.

Kostnad

De flesta som kommer in på den här sidan är ute efter billiga mobilabonnemang och därmed är kostnad den viktigaste faktorn. Idag är det vanligt i Sverige att man köper en mobil med abonnemang och då löper abonnemanget över 24 månader exempelvis. Efter att bindningstiden är slut övergår abonnemanget till vad vi kan kalla ett vanligt abonnemang med tillsvidarepris. Problemet här bli att tillsvidarepriset ofta är oerhört högt mot vad man istället skulle kunna betala.

Här står man inför två val. Antingen skaffar man en ny mobil med abonnemang och tar del av ett erbjudande, eller så behåller man sin nuvarande mobil. Hos de flesta operatörer så fungerar det så att du får betala för mobilen räntefritt i 24-36 månader och får du en rabatt på abonnemanget under tiden du är bunden, vilket gör det till en bra affär för dig.

Alternativ två om du är nöjd med mobilen och inte vill ha en ny är att behålla den. Men då bör du se över abonnemanget du har och byta till det billigaste mobilabonnemanget som uppfyller dina krav. Efter bindningstiden är slut så betalar du nämligen ett ordinarie pris och normalt är det mycket högre än vad som är nödvändigt. Är du supernöjd med dagens täckning och surfhastigheter, välj då en operatör i samma mobilnät som den du har idag - täckningen kommer att vara identisk och surfhastigheterna mest troligt desamma. Är du inte helt nöjd, då rekommenderar vi att du ställer in din stad här på sidan så visar vi bra alternativ att undersöka.

Upplevelse

Något många inte tänker på är att upplevelsen skiljer sig mellan olika mobiloperatörer. Då tänker vi inte på kundtjänst eller abonnemangen i sig utan användningen. Vad är då vanlig användning? För de flesta så är det ringa och smsa vilket vi tänker som täckning. Det andra är att surfa i mobilen vilket vi tänker som surfupplevelse (även om täckning så klart räknas in).

Vi börjar med täckning som är det absolut viktigaste. Är täckningen dålig eller saknas helt där du vistas så bör du testa byta operatör - ställ in din stad längre upp på sidan så får du bra alternativ. Är du i en källare långt under jord, då kan det så klart vara så att ingen mobiloperatör kommer fungera bra, men säg att du har tillgång till WiFi - då kan du välja billiga mobilabonnemang som stöder WiFi-samtal och därmed kan du ringa och ta emot samtal. Så det finns ofta en lösning, tänk inte att "så är det bara".

Det andra som kanske är ännu viktigare för de flesta är surfupplevelse. Nu för tiden är det vanligt att man skippar både dator och surfplatta och sköter allt i mobilen. Då anser vi att det är viktigt att det känns snabbt och stabilt. Känns surfen långsam, då har du antingen en gammal mobil eller en operatör som fungerar dåligt där du bor. Enligt oss är det då självklart att byta operatör och välja en mobil med nytt mobilabonnemang om nuvarande mobil är gammal. Med gammal tänker vi över 3 år, skillnaden kommer att vara enorm kan vi säga med nästan 100%-säkerhet - speciellt om du uppgraderar till 5G.

Om surfen ofta tar slut så är det ofta förmånligast att ändra sitt abonnemang till en högre mängd än att köpa till mer surf varje gång det behövs. Vanligtvis kan man som sagt ändra till en större mängd oavsett om man har bindningstid eller inte.

Vad definierar ett billigt mobilabonnemang?

Vad definierar ett "billigt" mobilabonnemang?

Kort och gott så vill du ha billiga mobilabonnemang som inte kostar mer än nödvändigt och inkluderar den surf du behöver. Samtliga mobilabonnemang här på sidan inkluderar fria samtal och sms, vilket innebär att du inte behöver tänka på den aspekten - det har blivit standard för svenska billiga mobilabonnemang.

Så i grunden vill du ha tillräckligt med surf för så lågt pris som möjligt, samtidigt skall det vara en operatör som fungerar bra där du bor. För ett abonnemang som inte fungerar bra där du bor blir ett dyrt i slutändan då folk inte får tag i dig och vice versa.

Till skillnad från de flesta andra jämförelsesajterna i Sverige på mobilabonnemang så har vi försökt göra det enklare för våra besökare. Standard är att alla jämförelser går efter jämförelsepris baserat på vad du får betala om du har mobilabonnemanget i ett år. Men vill du ha en jämförelse likt andra sajter så har du valet att ändra sorteringen till efter kampanjpris eller ordinariepris. Men vi tror du sparar mer pengar generellt genom att använda det uträknade jämförpriset av oss, gå inte i fällan att det kostar några enstaka kronor i månaden första månaderna och att det sedan blir dyrt.

Använd våra topplistor så här

Du hittar tre typer av topplistor här på sidan vilket hjälper dig att välja rätt mobilabonnemang i slutändan. Topplistorna är populäraste val, jämför mobilabonnemang och jämför operatörer.

De populäraste valen uppdateras varje dag och består av upptill tre stycken mobilabonnemang som de senaste dagarna valts mest av våra besökare. Det är dessa billigaste mobilabonnemangen som ni besökare utsett till de bästa mobilabonnemangen helt enkelt. Dessa mobilabonnemangen följer de filter du ställt in.

Den andra topplistan är jämför mobilabonnemang och här har du möjlighet att ställa in i princip hur mycket som helst för att få fram en topplista med de billigaste mobilabonnemangen efter dina krav. På så vis kan du få fram ett mobilabonnemang som passar exakt dina krav och enkelt hitta det som blir billigast över ett år. Du kan även som sagt ändra till billigaste kampanjpris om du tänkt ha abonnemanget en kortare period eller välja billigaste ordinarie priser om du är intresserad av det.

Den sista topplistan hittar du längst ned på varje sida här på Billigaste Fastpris och där ser du operatörer sorterade efter populäritet som har de typer av mobilabonnemang som sidan du är inne handlar om. Genom att klicka på en operatör så kan du läsa ett kortare omdöme med fördelar och nackdel för de flesta operatörer samt få upp alla abonnemang som erbjuds av operatören. Hittar du inget intressant, så gå tillbaka en sida och leta vidare.

Viktiga faktorer att överväga

Som vi redan varit inne på så finns det några faktorer som är väldigt viktiga att du har koll på när du väljer bland billiga mobilabonnemang. Det är täckning, surfupplevelse, surf, extra funktioner och bindningstid bland annat.

Första punkten täckning har vi redan tagit upp lite men det handlar om att säkerhetsställa att operatören du väljer ha täckning där du vistas. Har du en mobiloperatör idag och är helt nöjd med täckningen så kan du riskfritt välja en annan operatör som använder samma mobilnät och vara säker på att täckningen fortsätter vara som den varit. Är du inte helt nöjd så testa en operatör i ett annat mobilnät och då rekommenderar vi att du börjar med att ställa in din stad längst upp på sidan för att se lämpliga alternativ att undersöka.

Därefter har vi punkten surfupplevelse som kan delas in i flera punkter. Men för att förenkla så nöjer vi oss med surfhastighet och 5G. Surfhastighet är hur snabb surf du får hos operatören och denna kan du kontrollera med hemsidan Bredbandskollen. Upplever du att surfen är långsam och Bredbandskollen visar under 10 Mbit/s så rekommenderar vi att du byter till en operatör i ett annat mobilnät (samt mobil om den är över 3 år). År 2024 så skall ingen i Sverige behöva uppleva detta i en stad då vi faktiskt har fyra olika mobilnät där alla har sin stad där de är bäst.

Vi vill även lyfta extra funktioner som en faktor när man väljer billiga mobilabonnemang. Den vi finner som mest viktig när man väljer mobilabonnemang är spara oanvänd surf då det kan påverka mobilabonnemangets pris på ett sådant sätt många inte tänker på. Nästan alla har ojämn surfanvändning där man använder mindre surf när man jobbar, pluggar eller är hemma och då använder WiFi. Samtidigt under semestern så reser man mer och då ökar surfanvändningen för många eftersom man på resande fot inte har tillgång till WiFi lika mycket. Har du då ett abonnemang där surfen sparats så slipper du köpa till mer surf eller höja ditt mobilabonnemang till ett med mer surf vilket sparar pengar för dig.

Sist men inte minst så bör du ha koll på bindningstider. Det vanligaste är att köper du med en mobil så får du bindningstid medan skaffar du utan mobil så slipper du bindningstid. Men det finns operatörer som låter dig binda endast mobilabonnemang mot rabatt också. Men vi tror på frihet och därför är samtliga mobilabonnemang här på sidan utan bindningstid. Tänk även på att du har 14 dagars ångerrätt som privatperson (företagare har ingen ångerrätt) på allt du beställer på internet, tecknar du i butik så har du ingen lagstadgad ångerrätt!

Användarvänliga filtreringsalternativ

Användarvänliga filtreringsalternativ

Något vi satsat oerhört stort på är vårt användarvänliga verktyg för att jämföra mobilabonnemang. Här nedan går vi igenom hur du använder det och vad sådant som kanske inte är självklart innebär. Som användare har du sju val med filtreringsalternativ du kan göra.

1. Användare

Här väljer du vem som skall använda mobilabonnemanget, för att teckna mobilabonnemanget så finns det ofta vissa krav.

Vanligtvis är barnabonnemang, studentabonnemang och seniorabonnemang mer prisvärda än de billigaste mobilabonnemangen för alla men du bör alltid dubbelkolla då eventuella kampanjer kan spela roll.

2. Minsta surfmängd

Här ställer du in mängden surf som det billigaste mobilabonnemanget minst måste ha. Vi rekommenderar att du väljer en lite mindre mängd än du tror du behöver ha. Du kan alltid uppgradera mobilabonnemanget om det skulle behövas i efterhand.

3. Högsta surfmängd

För de flesta så rekommenderar vi att du lämnar denna inställning på fri surf så du ser alla alternativ, även om du inte är intresserad av obegränsad surf så kanske ett bra erbjudande gör det intressant. Men vill du se färre så ställ in ett lämpligt tak för dig.

4. Sortera pris efter

Här har du tre alternativ du kan göra för hur sorteringen av billiga mobilabonnemang skall gå till.

5. Mobilnät

Vet du att du absolut vill ha ett visst mobilnät så kan du ställa in det här. Då visas endast mobilabonnemang som är i samma nät. Det innebär att alla mobiloperatörer kommer ha samma täckning som varandra.

6. Kommun / Stad

Detta är en ganska unik funktion som vi tagit fram. Kortfattat så har vi studerat alla täckningskartor i Sverige, tittat på undersökningar kring mobilnät och prestanda och sammanställt detta för alla Sveriges kommuner. Genom att ställa in en kommun så visar vi de tre bästa mobilnäten enligt vår undersökning i centrum av kommunen. Om samtliga mobilnät fick högsta betyg vilket hänt i några enstaka fall så visar vi istället de populäraste mobilnäten utifrån våra besökares val.

7. Egenskaper

Här kan du ställa in krav som du kan tänkas ha på ditt mobilabonnemang, t.ex. att det skall gå betala via e-faktura. Vi rekommenderar att du endast ställer in krav som är totalt nödvändiga så du inte filtrerar bort för många val. De flesta val är självförklarande men några som är värda att förklara är:

Hur man byter och jämför mobilabonnemang

Hur man byter och jämför mobilabonnemang

Har du kommit så här långt i läsandet så har du förhoppningsvis blivit något klokare kring att välja mobilabonnemang. Samtidigt är det ganska mycket information att ta till sig så här kommer en enklare steg-för-steg guide till hur du jämför mobilabonnemang och beställer.

1. Ta reda på hur mycket surf du använder

Ta reda på hur mycket surf du använder varje månad. Beroende på operatör så kan du hitta det i deras app eller mina sidor. Ett smart tips är att titta på de senaste månaderna och räkna ut ett snitt. Är det ett nytt mobilabonnemang för en ny person som skall tecknas så börja med ett med lite surf - alla operatörer låter dig nämligen höja abonnemanget till ett med mer surf och ändrar du så gäller höjningen direkt.

2. Börja jämföra mobilabonnemang

Gå till vår jämförelse-sektion. Väl där väljer du den surfmängd du kom fram till i steg 1 som den lägsta medan vi rekommenderar att du väljer att lämna den högsta surfmängden oförändrad. Därefter bör du fylla i din kommun för då visar vi endast de mobilabonnemang som bör fungera bra i staden. Är du supernöjd med din mobiloperatör idag så välj det mobilnät istället som operatören använder.

Tänk på att under varje abonnemangsruta så finns en nedpil. Trycker du på den så får du fram extra detaljer om just det mobilabonnemanget som kan vara nyttiga att känna till. Och vill du veta mer om en specifik mobiloperatör så hittar du längst ned på sidan omdömen, fördelar, nackdelar och mer om operatörerna.

3. Teckna mobilabonnemanget

När du hittat det bästa och billigaste mobilabonnemanget som uppfyller dina krav så är det dags att beställa det. Du trycker då på "se erbjudande" här på sidan och kommer direkt till mobiloperatörens hemsida där du kan återbekräfta alla priser och villkor. Ser allt bra ut så trycker du beställ.

Väljer du att flytta ditt mobilnummer så kommer den nya operatören att säga upp ditt gamla mobilabonnemang åt dig, så du behöver aldrig kontakta den gamla operatören vilket är smidigt. För att det skall fungera att flytta numret så behöver det stå i ditt personnummer och får inte ha någon bindningstid kvar. Skall numret flyttas så tar det fem arbetsdagar, men du kan även välja ett senare flyttdatum vanligtvis.

Vill du ha ett nytt mobilnummer så aktiveras det direkt och har du en mobiltelefon med eSIM så rekommenderar vi att du väljer ett mobilabonnemang med stöd för eSIM för då kan du komma igång direkt efter din beställning genom att logga in på mina sidor och få fram en QR-kod som du skannar med mobilens kamera och därmed kan använda abonnemanget direkt.

Sist men inte minst så kräver de flesta mobiloperatörer att du signerar med mobilt bankID. När du gjort det så skickas simkortet hem till dig inom 2-3 dagar och har du valt att flytta numret så framgår det när du skall sätta i det nya simkortet i din mobil.

4. Börja använda nya mobilabonnemanget

Beronde på om du väljer eSIM eller vanligt simkort så kan du hoppa till rätt rubrik.

Med eSIM

Efter du beställt så går du in på mina sidor hos din mobiloperatör och letar fram eSIM. Därefter får du upp en QR-kod.

Har du iPhone så går du in på Inställningar > Mobilnät och väljer "Lägg till eSIM".

Har du Android så går du in på Inställningar > Nätverk och internet > SIM-kort och väljer "Lägg till SIM-kort".

Följ därefter instruktionerna och så fort du är klar så kan du använda ditt nya eSIM.

Med vanligt simkort

När mobilabonnemanget är aktiverat så är det bara att sätta i simkortet. Många operatörer skickar med ett simkortsverktyg men du kan även använda ett gem, örhänge eller nål (lite försiktigt) för att öppna simkortshållaren. Känner du dig osäker, så gå in på YouTube och sök på "change sim iPhone 15" där du byter ut "iPhone 15" mot den mobil du har.

Samtliga operatörer i Sverige skickar ut ett trio-simkort (vilket lite kul är felaktigt då det är fyr-simkort) som består av fullsim (hela), mini-sim (bryt ut en gång), mikro-sim (bryt ut 2 gånger) och nano-sim (bryt ut 3 gånger). Har du ett gammalt simkort i mobilen så är det enkelt att ta det och se vilken storlek du skall bryta/trycka ut simkortet till. När du bryter ut så gör det försiktigt, skulle du bryta ut för mycket så kan du nämligen trycka ihop plastdelarna igen till rätt storlek. Skulle chippet (guldiga ytan) få fingeravtryck så kan du torka av med en torr trasa.

När du väl har simkortet i rätt storlek så sätter du i det i mobilen och därefter startar mobilen. Frågar den om PIN-kod så står den på den stora plastbiten simkortet satt i.

Allt fungerar som vanligt

När du kommit igång med ditt nya simkort så kommer mobilen att ställa in alla inställningar för nya simkortet helt automatiskt. Vissa appar som WhatsApp kanske kräver att du återbekräftar ditt mobilnummer och då är det bara trycka OK så fungerar allt som vanligt. Appar som mobilt BankID och Swish kommer även de fungera som vanligt förutsatt att du inte bytt till en ny mobil (då måste de läggas in på nytt).

Så mycket har våra besökare sparat

Så mycket har våra besökare sparat

Nedan har vi räknat ut hur mycket våra besökare har sparat på att välja billigast mobilabonnemang. Du kan givetvis räkna på det själv, men här är några vanliga exempel.

Nu till det galnaste! Samtliga operatörer i exemplet äger varandra och går därmed i samma mobilnät och har exakt samma täckning. Det vill säga, det spelar ingen roll om du väljer Telenor eller Vimla, din räkning betalas till samma företag och täckningen är den samma, enda som skiljer sig är namnet.

Varje månad så byter hundratals personer mobilabonnemang genom att först jämföra på Billigaste Fastpris och sedan beställa hos operatörerna. Det gör att vi hjälper svenska mobilanvändare att spara hundratusentals kronor varje år totalt sett. Tack vare att vi har så mycket besökare så kan vi därmed stundtals ha unika erbjudanden som du inte kan hitta någon annanstans.

Vanliga misstag att undvika

Här tar vi upp några vanliga misstag som användare enkelt gör, antingen på grund av stress eller helt enkelt okunskap. Genom att läsa igenom de så undviker du förhoppningsvis att göra samma misstag när du letar efter ett billigt abonnemang.

1. Teckna abonnemang när en telefonförsäljare ringer

Detta kan låta självklart och även om du kanske någon gång kan göra en bra affär så vågar vi säga att i 99/100 fall så gör du en dålig affär. När du ska hitta det billigaste mobilabonnemanget så handlar allt om att jämföra mobilabonnemang och därefter beställa.

En telefonförsäljare ringer från en operatör och kommer inte låta dig välja konkurrenterna. Du kan inte heller lita på att försäljaren är helt ärlig, antingen för att denna kan ljuga eller troligare för att försäljaren endast kan sina egna produkter som denne säljer.

Får du ett riktigt bra erbjudande så be om att få återkomma själv alternativt säg att du beställer på operatörens hemsida. Får du till svar att det inte är möjligt, ja då kan du nog själv räkna ut hur bra det erbjudandet faktiskt var.

2. Teckna abonnemang i en butik

Återigen, att hitta det billigaste abonnemanget är inget du gör om du går in i en butik. Problemet ligger i att frågar du vilket mobilabonnemang är billigast så får du svaret bland de abonnemangen de säljer. Detta gäller oavsett om du går in i en mobiloperatörsbutik eller en butik som säljer mobiler och inte tillhör en mobiloperatör.

Anledning till det är att de billigare mobilabonnemang som finns endast säljs på respektive operatörs hemsida. Tittar vi bland de billigaste mobilabonnemangen så ser vi att Vimla, Hallon, Chilimobil, Fello, Halebop, Tellus mobil och My Beat endast säljs via respektive hemsida.

3. Välja en okänd mobiloperatör

På senare år har det kommit och gått mobiloperatörer. Att starta en mobiloperatör har blivit allt enklare och det fungerar som så att man startar ett företag och sedan kan man hyra in sig hos de stora jättarna som Telia, Telenor, Tele2 och Tre. Det har gjort att det kommit en del oseriösa aktörer, ofta med höga priser och/eller bindningstider.

Innan vi lägger upp en mobiloperatör här på Billigaste Fastpris så granskar vi alltid operatören. För oss är det super viktigt att de billigaste mobilabonnemangen skall erbjudas utan bindningstid och att mobiloperatören i sig verkar seriös när vi gör våra kontroller. Det innebär att du kan vara säker på att samtliga val i vår jämförelse är seriösa.

4. Gå helt efter pris och glömma bra täckning

Något som vi såg som ett jätteproblem när vi gjorde om Billigaste Fastpris inför vårt 10 års jubileum var hur man väljer billigaste mobilabonnemang med bra täckning. Det korrekta svaret är givetvis att studera alla täckningskartor som finns, läsa rapporter om mobilnäten och dra slutsatser. Något som är fullständigt orimligt med tanke på hur lång tid tar för varje person att göra.

Så vi valde helt enkelt att gå igenom allt detta åt er och ha med det som en faktor när man filtrerar abonnemang. Värt att notera är att vi fokuserar på största staden/orten i varje kommun och även där kan det vara lokala skillnader. Men vi tror att vår undersökning i de allra flesta fall kommer att leda till ni besökare väljer ett bättre val när det kommer till god täckning.

5. Inte jämföra innan du beställer

Det är väldigt enkelt att vara lat och gå till den mobiloperatörs hemsida som man redan har och snöa in sig på att det är alternativen. Det är inte vägen till billigaste abonnemang kan vi säga med säkerhet även om du kanske kan ha tur i undantagsfall. Vi har gjort det så enkelt som möjligt genom vår sida att jämföra billigaste mobilabonnemang, så ta dig tiden, vi lovar att det inte skadar!

Skall du köpa en ny mobil med abonnemang så är det faktiskt ännu viktigare att du jämför priser och villkor. Detta då du kommer binda dig på exempelvis 24 månader och därmed vara fast med ditt val. Likt denna sida så har vi tagit fram vår sida med billigaste mobiler med abonnemang där du kan jämföra priser.

Sammanfattning för den late av billiga mobilabonnemang

Sammanfattning för den late

Att välja rätt mobilabonnemang är super viktigt, både för att spara pengar och för att få en bra användarupplevelse. Två stora grejer att tänka på är kostnaden och hur bra abonnemanget funkar i praktiken. Många väljer ett abonnemang när de köper ny mobil, men när bindningstiden tar slut kan det bli dyrt. Så du kan antingen skaffa en ny mobil med abonnemang eller byta till ett billigare abonnemang om du redan gillar mobilen du har. Viktigt är att den nya operatören har bra täckning där du bor.

Vidare är användarupplevelsen mer än bara priset och täckningen. Det handlar om hur väl allt funkar när du ringer, skickar SMS eller surfar. Om täckningen är dålig där du hänger mest eller om surfen känns seg, då kan det vara dags att byta operatör. Vissa abonnemang erbjuder även WiFi-samtal som en backup om täckningen är kass. Plus om din mobil är gammal och seg då kan en uppgradering till en ny mobil med 5G göra stor skillnad.

Slutligen, att hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget kräver lite efterforskning. Undvik snabba beslut baserade på försäljares snack eller erbjudanden i butiker – då det sällan är bästa valet. Jämför istället alternativen själv online här på sidan där du kan se alla erbjudanden och välja det som passar dig bäst. Kom ihåg att även täckning är lika viktigt som priset. Och sist men inte minst, att jämföra abonnemang är inte så tråkigt som det låter, det kan faktiskt vara rätt kul när du inser hur mycket pengar du plötsligt sparar!

Vanliga frågor och svar om billiga mobilabonnemang

Här går vi igenom vanliga frågor och svar när du överväger att skaffa ett nytt mobilabonnemang.

Jag vågar inte byta mobilabonnemang?

Det borde du göra! Du kommer troligen spara stora pengar samtidigt som det är busenkelt. Kan du använda mobilt bankID, så kan du byta mobilabonnemang. Är du osäker så se vår steg-för-steg-guide. Kortfattat tar den nya operatören hand om allt åt dig. Det enda du behöver göra själv är att byta simkort när det är dags.

Vad händer om jag ångrar mig?

Har du beställt på internet så är det bara att kontakta den nya operatören och använda sin ångerrätt som privatperson på 14 dagar. Har bytet redan skett så skulle vi rekommendera starkt att du bara beställer ett nytt abonnemang hos operatören du vill byta tillbaka till, på så vis undviker du problem med nummerflytten och din gamla operatör sköter allt inkl. uppsägning åt dig.

Den nya operatören var inte så bra?

Är du missnöjd med nya mobiloperatören så är det bara att leta fram nästa och byta. Eftersom du redan gjort ett byte så vet du att processen är oerhört enkel. Visst, det tar några dagar men till slut lär det bli superbra och kommer att spara dig pengar.

Fungerar alla mobiler med alla operatörer?

Nej, om du har en mobil som endast stöder 2G så fungerar det inte med mobiloperatörer i Tres mobilnät: Tre, Hallon och Chilimobil. Men utöver dessa 3 operatörer så kan du välja valfri operatör till valfri mobil här på hemsidan.

Besökarnas frågor om mobilabonnemang

Här svarar vi på frågor om mobilabonnemang som du kan tänkas ha. Skicka in din egen fråga, så försöker vi besvara den så snart vi hinner. För att se svaret på en fråga, tryck på den.

Frågor och svar

Du kan skicka in din fråga nedan. Tänk på att inte uppge några personliga uppgifter och att namnet eller smeknamnet du skriver kommer att publiceras.

Fyller du i en e-postadress så kommer du få ett mejl när din fråga är besvarad, din e-postadress kommer inte att användas till något annat eller synas för andra och tas bort direkt från vår databas efter mejlet är skickat.

Att skicka in sin fråga och få svar är helt gratis, men vi förbehåller oss rätten att ändra eller ta bort frågor enligt eget tycke.

0 / 300 tecken

Fråga inskickad av Sofia


Svar:

Ja, samtliga abonnemang här på sidan erbjuder roaming inom EU/EES utan extra kostnad men det finns ofta en surfgräns. Du kan se den genom att trycka på nedpilen under varje abonnemang här på sidan. För resor utanför EU så kostar det pengar och du kan se priserna på operatörernas hemsidor.


Besvarad den 2024-10-01 15:54:23 av Michael

Fråga inskickad av Lisa


Svar:

Ja, eSIM blir alltmer populärt och flera operatörer har nu börjat erbjuda detta i sina abonnemang. Se listan med alla operatörer på vår sida med mobilabonnemang med eSIM.


Besvarad den 2024-08-15 10:55:20 av Michael

Fråga inskickad av Erik


Svar:

Jag personligen är väldigt nöjd med Vimla som låter en använda upp till 33 GB/mån så länge man har tillräckligt med surf eller sparad surf. Men du kan jämföra själv genom att trycka på nedpilen under varje abonnemang här på sidan.


Besvarad den 2024-07-12 14:54:16 av Michael

Fråga inskickad av Gunnar S


Svar:

Som pensionär kan du dra nytta av abonnemang med seniorrabatter. Dessa pensionärsabonnemang är anpassade efter ett lägre användande och erbjuder både bra priser och tillräckligt med surf.


Besvarad den 2024-05-06 15:54:01 av Michael

Fråga inskickad av Oscar


Svar:

För dig som vill ha snabb mobildata rekommenderas abonnemang som stödjer 5G. Tänk på att välja en operatör som har god 5G-täckning i ditt område för bästa upplevelse. Ett tips är att ställa in kommun, 5G och snabb maxfart under egenskaper längre upp på sidan så ser du alla abonnemang som passar dina krav.


Besvarad den 2024-05-03 08:26:47 av Michael

Fråga inskickad av Sara


Svar:

Om du vet att alla operatörer fungerar dåligt, så ställ ändå in din kommun längre upp på sidan. Därefter bör du kryssa i WiFi-samtal under egenskaper, då kan du använda din mobil som vanligt hemma eller på jobbet så länge du är uppkopplad på ett WiFi.


Besvarad den 2024-04-17 08:11:55 av Michael

Fråga inskickad av Erik


Svar:

Täckningen kan variera mycket i norra Sverige. Då norra Sverige är stort så rekommenderar jag att du ställer in din kommun längre upp på sidan för att se bra val.


Besvarad den 2024-04-15 09:03:45 av Michael

Fråga inskickad av Magnus


Svar:

Ja, vissa operatörer tillåter dig att pausa ditt abonnemang under en tid, ofta max 12 månader. En operatör som gör det är Vimla.


Besvarad den 2024-04-11 09:26:00 av Michael

Fråga inskickad av Björn Larsson


Svar:

Flera operatörer erbjuder abonnemang med obegränsad surf. Priset varierar så jag rekommenderar att jämföra på vår sida med mobilabonnemang med obegränsad surf. Något att se upp med är maxhastigheten som kan vara låg på de billigaste valen.


Besvarad den 2024-04-09 10:39:53 av Michael