Billigaste mobilabonnemang just nu

Se topplistan över mobilabonnemang med fria samtal/sms och minst 2 GB surf och hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för dig i November 2019.

Snabbval: Se priser med mobiler / Jämför mobilt bredband

Topp 20 med billiga mobilabonnemang

Fria samtal/sms ingår, 0 mån bindningstid

# Mobiloperatör Typ Surf Pris
1 Hallon Mobilabonnemang 4 GB
2 Vimla Mobilabonnemang 2 GB
3 My Beat Mobilabonnemang 2 GB
4 Comviq Mobilabonnemang 5 GB
5 Hallon Mobilabonnemang 8 GB
6 Vimla Mobilabonnemang 6 GB
7 Comviq Mobilabonnemang 10 GB
8 Vimla Mobilabonnemang 15 GB
9 Comviq Mobilabonnemang 20 GB
10 Hallon Mobilabonnemang 25 GB
11 My Beat Mobilabonnemang 15 GB
12 Telenor Mobilabonnemang 8 GB
13 Fello Mobilabonnemang 25 GB
14 Hallon Mobilabonnemang 50 GB
15 Vimla Mobilabonnemang 50 GB
16 Hallon Mobilabonnemang 100 GB
17 Tre Mobilabonnemang 15 GB
18 Comhem Mobilabonnemang Fri
19 Tre Mobilabonnemang Fri
Totalt 19 erbjudanden, mellan 49kr/mån till 549kr/mån

Jämför fler abonnemang nedanför eller välj en annan typ av abonnemang ovanför topplistan för att visa fler abonnemang och operatörer.

Topplistan ovanför är en bra start för dig som snabbt vill hitta ett billigt abonnemang. Du finner där de populäraste abonnemangen här på sidan sorterade efter lägsta pris, men då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela prisjämförelsen nedanför där vi rankat mobiloperatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta.

Jämförelserna nedanför är gjorda för att hjälp dig välja rätt operatör och innehåller lite kortfattad information om varje mobiloperatör.

Vilket billigt mobilabonnemang är bäst?

Detta är en svår fråga att besvara då det varierar en del, men skall vi besvara den generellt så blir resultatet enligt nedan. Vi har då vägt in flera faktorer så som pris, kundnöjdhet, täckning, prestanda och hur populär operatören är här på sidan i vår jämförelse.

Topplista med billigaste och bästa mobiloperatörer

Plats Mobiloperatör
1.Vimla
2.Hallon
3.Comviq
4.Tre
5.Halebop
6.Telenor
7.My Beat

Här nedan kommer lite kort fakta om samtliga operatörer och en motivering delvis varför de fått sina placeringar.

1. Vimla

Kampanj! Beställ idag så får du November månad gratis, därefter får du 50% rabatt i hela 3 månader!

Om du redan har en mobil eller tänker köpa en separat så är Vimla ett mycket bra val ifall du letar efter bara ett billigt mobilabonnemang som fungerar. Man är inte lika billiga som Hallon, men nästan och enligt oss så har man bättre täckning vilket gör Vimla till ett otroligt bra val.

Vimlas starka styrkor är att man erbjuder en stabil tjänst med god täckning till ett lågt pris. Utöver detta så kan man spara sin oanvända surf upptill 1 år och den är kvar även ifall du nedgraderar till ett billigare abonnemang vilket ger otroligt billig surf.

Vimla blir därför vårt toppval för dig som gärna betalar någon tia extra för bättre täckning och endast vill ha ett mobilabonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Vimla här

2. Hallon

Kampanj! Just nu har vi kampanjpriser när du beställer endast abonnemang, beställ idag och få rabatt i 3 månader!

För dig som är på jakt efter billigaste möjliga mobilabonnemang så är Hallon ett riktigt bra val. Oavsett om du endast vill ha mobilabonnemang eller köpa med mobil så ligger Hallon allt som ofta bland de billigaste mobiloperatörerna.

Fördelar med att välja Hallon utöver att de är experter på billiga mobilabonnemang är att du kan spara oanvänd surf men även att du får tillgång till Wifi-samtal.

Hallon blir därför vårt toppval i kategorin billigaste abonnemang.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

3. Comviq

För dig som letar efter billiga abonnemang och samtidigt vill ha med en mobil på köpet så är Comviq en ruskigt vass utmanare till Hallon. Nästan alltid står det mellan Hallon eller Comviq i vem som är billigast när du skall köpa ny mobil.

Comviqs stora styrka är att många mobiler du beställer kan du hämta direkt på Pressbyrån eller 7-Eleven efter att du beställt på Comviqs hemsida vilket gör leveransen toksnabb. Man erbjuder även telefonsupport vilket Hallon och Vimla saknar.

Comviq är därför vårt toppval för dig som vill ha en ny billig mobil snabbt.

Se aktuella erbjudanden från Comviq här

4. Tre

Tre är en bra mobiloperatör som kan ha otroligt vassa kampanjer på mobiltelefoner till och från. Skall man bara ha abonnemang däremot så är Tre ofta rätt dyra när man jämför mobilabonnemang och då är Hallon ett betydligt bättre val.

Tres styrka är dock deras tilläggstjänster som ofta ingår gratis som fri musikstreaming, surf som kan användas i ca 80 länder och support via telefon och i butiker. Man har även WiFi-samtal som gör att man kan få täckning överallt där just WiFi finns.

Tre blir därför vårt toppval för dig som reser mycket och behöver en ny mobil.

Se aktuella erbjudanden från Tre här

5. Halebop

Precis som Comviq så är Halebop ett av toppvalen för dig som är på jakt efter billigaste möjliga mobil med abonnemang men där du har ett krav och det är Telias täckning. Halebop är nämligen en del av Telia men med generellt mycket lägre priser.

Halebops stora styrkor är att du får tillgång till Telias täckning vilket ofta kan vara ett krav om du bor i norra delarna av Sverige. Du får även tillgång till Wifi-samtal och möjlighet att spara surf.

Halebop är en solklar vinnare för dig som skall ha en ny mobil och Telias täckning.

Se aktuella erbjudanden från Halebop här

6. Telenor

Till skillnad från operatörerna ovan så är Telenor en jätte och nu börjar det handla snarare om kvalité och högre priser, för det är vad du får hos Telenor. Men du kan komma riktigt billigt undan ifall du är en familj och samlar alla abonnemang hos Telenor. Är ni 4 st så kostar det 269kr/mån per person, totalt 1076kr/mån för obegränsad surf och det är billigt just för fri surf.

Telenors styrka utöver deras familjeabonnemang är att de erbjuder WiFI-samtal vilket gör att man kan ringa överallt där det finns WiFi-täckning. Sedan så kan surf även användas i 41 länder och enligt våra erfarenheter har Telenor det bästa obegränsade abonnemanget. Precis som övriga operatörer så har man en gräns på 20 GB/dag på det obegränsade abonnemanget, men i vårt test av Telenors obegränsade mobilabonnemang så har vi sett att detta tillämpas endast i extremfall och inte automatiskt som hos andra operatörer.

Telenor är därför en solklar vinnare för dig som är ute efter obegränsad surf.

Se aktuella erbjudanden från Telenor här

7. My Beat

My Beat är en utmanare och man gör det riktigt bra. Man erbjuder billiga mobilabonnemang i Telias mobilnät till ett lågt pris. Man säljer endast abonnemang så vill du köpa med mobil så är Halebop ett bättre val.

My Beats styrka är just att man har samma mobiltäckning som Telia men att priserna är rejält lägre. Man har även en riktigt bra telefonsupport som ofta har köer under en minut när vi testat.

My Beat är därför vårt toppval för dig som endast skall ha ett abonnemang och vill ha Telias täckning.

Se aktuella erbjudanden från My Beat här

Så här väljer du rätt mobilabonnemang

När du skall välja ett nytt mobilabonnemang så behöver du ställa dig egentligen två olika huvudfrågor: Hur mycket surf kommer du använda varje månad? Vilken täckning är bäst för dig?

Att ta reda på hur mycket surf du förbrukar är inte allt för svårt, samtliga mobiloperatörer anger detta på fakturan eller på mina sidor som finns på hemsidan. Genom att logga in där och kolla så vet du snabbt ungefär hur mycket du förbrukar och då blir det lättare att välja mobilabonnemang.

Den andra frågan är lite svårare att besvara, men är du nöjd med din täckning idag så kan du göra det enkelt för dig och välja ett nytt mobilabonnemang från en valfri mobiloperatör som har samma täckning. Det finns nämligen 4 st olika kombinationer av mobilnät i Sverige och i dessa fyra finner man samtliga mobiloperatörer. Se tabellen här nedanför.

Vilka mobiloperatörer använder vilka nät?

Mobilnät Operatörer
Tres nätHallon och Tre.
Telenors nätVimla, Telenor, A3 och Universal.
Tele2s nätComviq, Tele2 och Comhem.
Telias nätMy Beat, Halebop, Fello och Telia.

Genom att välja en mobiloperatör som använder samma nät som idag så vet du att du kommer få identiskt täckning. Det som kommer skilja sig är främst vem du betalar pengar till samt hur kundtjänsten fungerar. Vi har testat en hel del mindre mobiloperatörer och kan säga att generellt så har dessa betydligt bättre kundtjänst även om den ofta har mer begränsande öppettider.

Väljer du en mobiloperatör i ett nytt mobilnät än du tidigare använt så är det alltid bra om du kollar täckningskarta innan vilket du enkelt hittar genom att trycka på operatörernas namn på vår sida. Men även om du skulle gå på pris så behöver du inte vara orolig, tecknar du nämligen ett mobilabonnemang utan bindningstid vilket alla på denna sida är så kan du lika enkelt som du bytte till den operatören byta till nästa.

Det finurliga är nämligen att byter du mobiloperatör via vår sida och flyttar ditt nummer så behöver du inte kontakta din gamla mobiloperatör så länge din bindningstid har gått ut och mobilnumret står på ditt personnummer. Den nya mobiloperatören kommer nämligen i samband med att numret tas över automatiskt avsluta ditt gamla mobiltelefonabonnemang hos din före detta mobiloperatör.

Vad skall man då göra om man valt fel surfmängd? Ja, du behöver inte vara orolig. På de flesta mobiloperatörernas hemsidor så finner du mina sidor och där kan du enkelt ändra din surfmängd till en större eller mindre. Om denna funktionalitet inte finns på mina sidor så är det inte svårare än att kontakta kundtjänst. Detta är en fördel med att ha ett mobilabonnemang utan bindningstid, du kan ändra ditt mobilabonnemang som du vill men även byta mobiloperatör efter tycke.

Vad är skillnaden på dyra och billiga mobilabonnemang?

Detta är en fråga som vi får allt oftare och den är ganska svår att besvara. Men skall vi göra det förenklat så är skillnaden ofta att de billiga telefonabonnemangen endast finns på internet medan de dyrare även har butiker. Genom att inte ha butiker så minskar man ju sina kostnader och därmed kan erbjuda lägre priser. I Sverige finns det flera billigare mobiloperatörer varav de stora jättarna äger flera av dem.

Vilka mobiloperatörer äger andra operatörer?

Mobiloperatör Äger
TreHallon
TelenorVimla
Tele2Comviq och Comhem.
TeliaHalebop

Så vår rekommendation är alltid att välja de mindre mobiloperatörerna. Du kan räkna med samma kvalitativa mobiltäckning samtidigt som du sparar pengar.

Black friday

Nu närmar sig black friday!

Vi har därför skapat en sida där vi samlat de bästa erbjudandena från operatörerna så du enkelt kan hitta något som passar dig.

Se black friday-erbjudanden här.

Billigaste mobilen

Köp

Y6 är en av de bästa Android-mobilerna bland lågprismobilerna. Just nu kan du köpa den med fria samtal/sms och 4 GB surf för endast 179kr/mån i 24 mån.

Visa erbjudandet

Obegränsat bredband!

Köp

Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår 4G-routern Huawei B535.

Visa erbjudandet

Månadens mobil

Köp

Köp den populära Galaxy S10+ som fått riktigt fina betyg i flertalet tester. Just nu från 495kr/mån.

Visa erbjudandet