Billigt mobilt bredband

Jämför 24 olika mobila bredband utan bindningstid. Hitta det bästa och billigaste mobila bredbandet för dig i April 2020.

Hoppa till: Bästa billiga mobila bredband

Mobilt bredband

0 mån bindningstid

# Operatör Typ Surf Pris
1 Hallon Mobilt Bredband 5 GB
2 Hallon Mobilt Bredband 20 GB
3 Telia Mobilt Bredband 10 GB
4 Telia Mobilt Bredband 20 GB
5 Tre Mobilt Bredband 15 GB
6 Universal Mobilt Bredband 40 GB
7 Hallon Mobilt Bredband 100 GB
8 Telenor Mobilt Bredband 40 GB
9 A3 Mobilt Bredband 40 GB
10 Telia Mobilt Bredband 40 GB
11 Hallon Mobilt Bredband 200 GB
12 Tre Mobilt Bredband 50 GB
13 Tele2 Mobilt Bredband 40 GB
14 Universal Mobilt Bredband 100 GB
15 Telenor Mobilt Bredband 100 GB
16 A3 Mobilt Bredband 100 GB
17 Telia Mobilt Bredband 60 GB
18 Universal Mobilt Bredband 200 GB
19 Tele2 Mobilt Bredband 100 GB
20 A3 Mobilt Bredband 200 GB
21 Tre Mobilt Bredband Fri
22 Telenor Mobilt Bredband 200 GB
23 Telia Mobilt Bredband 100 GB
24 Tele2 Mobilt Bredband 400 GB
Totalt 24 erbjudanden, mellan 44kr/mån till 499kr/mån, idag 2020-04-01

Bästa mobila bredband - April 2020

Det finns flera internetoperatörer som erbjuder mobilt bredband och genom att titta på olika faktorer så har vi skapat följande jämförelse med vilka operatörer som är bäst genom att titta på faktorer som villkor, täckning, priser, erbjudanden m.fl.

1. Tre

Helt obegränsat bredband över 4G.

Sveriges bäst presterande mobilnät.

Vinnare av utmärkelsen "Snabbaste nedladdningshastighet".

När det kommer till bredband via mobilnätet så är Tre ledande. Man erbjuder ett mobilt bredband med obegränsad surf med väldigt bra prestanda generellt.

När du beställer så kan du välja att göra det med eller utan router. Beställer du mobilt bredband utan bindningstid så ingår ingen 4G-router utan du behöver skaffa en separat men du kan givetvis ändå välja bredbandet med fri surf.

Så för dig som inte har fiber eller annat fast bredband så skulle vi säga att 3Bredband är ett otroligt bra val!

Se aktuella erbjudanden från Tre här

2. Hallon

I Sveriges bäst presterande mobilnät.

Sveriges näst nöjdaste kunder.

Ett av de billigaste valen.

Om du inte har behov av obegränsat bredband så är Hallon det billigaste valet generellt och de fungerar riktigt bra och ger vanligtvis mest surf för pengarna.

Täckningen är samma som med Tre och du kan räkna med höga hastigheter generellt sätt, någon hastighetsbegräsning finns inte utan det är din egen utrustning och mobilnätet som avgör vilken hastighet du får.

Så för dig som vill ha billigaste och bästa mobila bredband så är Hallon ett fantastiskt val.

Se aktuella erbjudanden från Hallon här

3. Telenor

Tillgång till Telenors och Tele2s 4G-nät.

Hög kvalité på 4G-nätet.

Väljer du Hallon eller Tre ovanför så går de på Tres mobilnät och skulle du bo i norra Sverige (ovanför Gävle) så kanske Telenor är ett bättre val.

Med Telenor så får du nämligen tillgång till deras och Tele2s 4G-nät som har väldigt bra täckning. Hastigheterna är ofta helt okej och du kan räkna med en stabil 4G-tjänst.

Så för dig som vill ha lite bättre täckning och en riktigt stabil tjänst så är Telenor riktigt bra, vi kan starkt rekommendera deras abonnemang med 200GB.

Se aktuella erbjudanden från Telenor här

Vad ska man tänka på när man jämför mobilt bredband?

Priset är oftast det viktigaste för folk då man är på jakt efter ett billigt mobilt bredband. Och det är faktiskt en ganska smart punkt att gå efter. De flesta mobila bredband fungerar nämligen likvärdigt ifall man bor i någorlunda tätbebyggt område. Det som skiljer är i princip hastigheten du får ut.

De mobila bredbandet här på sidan är rangordnade efter billigast pris och då samtliga är utan bindningstid så är ofta vår rekommendation att välja det billigaste som matchar ens krav på surfmängd. Skulle det inte duga så är det inte svårare än att säga upp det och beställa nästa i ordningen.

Många tror att de får bättre hastighet eller täckning för att bredbanden är dyrare. Ja, så kan det vara någon gång, men oftast inte. Det är nämligen otroligt individuellt vilken operatör som fungerar bäst och bara genom att flytta 4G-routern t.ex. 10 meter så kan resultaten vara helt annorlunda och en helt annan operatör bäst.

Vad är skillnaden på billiga mobila bredband och dyra?

I grunden så är skillnaden ingen alls, du väljer en mängd och därefter är det mobilnätet som avgör hur snabbt och stabilt det fungerar. Väljer du t.ex. Hallon eller 3 så använder sig båda av samma mobilnät vilket innebär att täckning och hastighet kommer att vara den samma.

Så varför skall man välja en dyrare operatör. Ja ofta är det så att du behöver mer hjälp med att komma igång och då kan få support via telefon eller t.om. genom att besöka en butik. Väljer du en billigare operatör så får du istället chatta med supporten eller möjligen skicka mejl. För vissa fungerar detta bra och för andra så kanske man t.om. föredrar denna typ av support och då är det bara att välja efter pris och surfmängd.

Något att tänka på är även att väljer du de billigaste mobila bredbanden så ingår sällan utrustning utan det då får är som sagt ett SIM-kort. Har du sedan tidigare en surfplatta, 4G-router eller 4G-puck som du tänkt använda det i så spelar det så klart ingen roll. Men behöver du detta så kan det vara värt att kolla på bredbandspaket där utrustning ingår.

Vilken surfmängd behöver man?

Detta är en halvsvår fråga att svara på då förbrukning är väldigt individuell. Men vi ska försöka göra det bästa ändå.

5-10 GB räcker för dig som inte använder internet så mycket. Du kanske betalar gör bankärenden, kolla e-posten och surfar runt lite.

10-20 GB är för dig som även använder sociala medier och kanske ser på lite bilder och någon enstaka video då och då.

20-50 GB borde räcka för dig som även kollar runt en timme varannan dag på YouTube/Netflix och liknande tjänster.

50-200 GB behöver du troligen ifall du kollar desto mer på tjänster som YouTube/Netflix. Det är just strömmande video nämligen som tar riktigt mycket surf.

Tänk på att surfmängderna utgår från en person, så skall bredbandet användas av flera så behöver du räkna ut surfen för det.

Det absolut bästa är dock att väljer du ett abonnemang med för lite surf så kan du alltid uppgradera det till ett större. Inte ens om du har bindningstid så brukar det vara ett problem.

Vilken utrustning behövs?

När du skaffar ett mobilt bredband utan bindningstid så får du normalt inte med någon utrustning. Vi går därför igenom tre olika alternativ på utrustning som du kan köpa ifall du väljer ett mobilt bredband utan utrustning.

Först ut är ett klassiskt USB-modem som sätts i en USB-port på din dator och så kan du surfa. Detta är billigaste lösningen men den innebär även att du endast kan ha internet till en dator åt gången. En nackdel är även att utbudet ofta är begränsat och topphastigheterna lägre än med de andra lösningarna.

Nästa typ är en 4G-puck som vi kallar det. Det är en enhet som påminner om en mobil och den är enkel att ta med och kan därmed användas överallt. Fördelen med en puck utöver att du lätt kan ta med den är att den kan dela internet till runt 5-10 enheter samtidigt.

Sist men inte minst har vi lite större 4G-routrar. Dessa har vanligtvis bäst prestanda och tillåter många enheter samtidigt. Nackdelen är dock att de kräver ett strömuttag och därmed inte är lika bärbara. Men skall du ha bredbandet främst på ett ställe så rekommenderar vi starkt att välja en fullstor 4G-router.

Du kan köpa utrustningen hos Webhallen som har ett stort och bra utbud samt fri frakt från 500kr. Alternativt kan vi rekommendera mobilt bredband där utrustning ingår mot att du binder dig i 24 månader, jämför bredbandspaket.

Kan man använda mobilt bredband i en mobil?

Ja, om du har en gammal och bra mobil så använd mobilen som modem. Då slipper du köpa 4G-router, puck eller en sticka. Själva processen är enkel, i en iPhone sätter du SIM-kortet i telefonen och startar upp den. Därefter går du in på Inställningar > Internetdelning och aktiverar internetdelning. Lösenord och instruktioner ser du längre ned, lämna fliken öppen och anslut din dator samtidigt och så är det klart! Har du en Android så går du in på Inställningar > Nätverk och internet > Hotspot och Internetdelning och slår på det där.

Kan man använda mobilt bredband utomlands?

Om du vill kunna använda ditt mobila bredband utomlands så kolla upp så din operatör stöder det. Hos vissa operatörer så fungerar endast korten inom Sverige, hos andra kan du använda en begränsad mängd inom EU utan kostnad. Utanför EU så är det oftast väldigt dyrt att använda sitt mobila bredband, så har du tänkt att göra det så undersök kostnaderna på förhand.

Fungerar mobila bredband till spel?

För det mesta ja, men räkna med en ostabil ping och att pingen med 4G kommer att ligga som lägst på runt 30-50ms, med 3G runt 50-150ms. Så beroende på vilka spel du tänker spela så kan det fungera utmärkt.

Finns rabatt för pensionär?

Om du är en pensionär eller senior så surfar du kanske mindre, dvs du streamar inte film på Netflix och liknande tjänster och då är mobilt bredband ofta extremt passande för dig eftersom du kan spara stora pengar mot att ha ett dyrt fast bredband. Billigaste bredbandet från Hallon eller Tele2s specifika mobila bredband för seniorer är då ofta bästa valen.

Finns rabatt för student?

Är du student så är du troligen ganska mobil av dig och då är ett fast bredband en dålig idé ofta. Ibland är man i skolan, ibland på något café och sedan åker man hem. Då är det vettigt med ett bra och billigt mobilt bredband. Vår rekommendation blir bredbandet från Hallon som ger 100 GB/mån i surfmängd alternativt Tele2s mobilt bredband student. Behöver du mer eller mindre så kan du alltid ändra det på "Mina sidor".

Vilket bredband till surfplattan?

Har du en surfplatta med stöd för mobilt internet så är det bara att teckna valfritt abonnemang av de billigaste mobila bredbanden och njuta av 4g surf, välj ett mobilt bredband i listan längst upp och få simkortet hemskickat inom några dagar. Simkorten är av formen trippelsim och du bryter då loss simkortet till den storlek du behöver och sätter in det i surfplattan. Därefter startar du surfplattan och den hittar alla inställningar vanligtvis automatiskt. Därefter är det bara att surfa var du än är i princip, superenkelt helt enkelt!

Vilka surfhastigheter kan man förvänta sig med trådlöst bredband?

Detta är extremt beroende på vilken utrustning du har, hur täckningen ser ut i ditt område samt hur många som använder mobilmasten samtidigt. Vårt tips för absolut högsta hastighet är skaffa en bra 4G-router, t.ex. Netgear Nighthawk M1. Den stöder upptill 1 Gbit/s och är bärbar vilket gör att du kan testa den på olika ställen i din lägenhet/hus för att se var hastigheten är som bäst.

Vårt andra tips är att testa dig fram med mobiloperatörerna genom att skaffa abonnemang utan bindningstid. Vill du då testa de olika mobilnäten (vissa operatörer delar ju) så rekommenderar vi att du börjar med Hallon, därefter kan du testa Telenor och slutligen Telia.

För att besvara frågan, vi har testat i utkanten av centrala Göteborg med Telenor och så här kan en dag se ut: Kl 07-16: Runt 50-100 Mbit/s, Kl 16-22: Runt 30-60 MBit/s, Kl 22-07: Runt 150-200 Mbit/s. Dessa hastigheter anser vi är mycket bra och definitivt över ett snittet på vad man kan förvänta sig. Men bor du på rätt ställe, har rätt operatör och rätt utrustning så kan du mycket väl slå de också.

Finns mobilt bredband som kontantkort?

Ja, det finns från bland annat Hallon. Fördelen med kontantkort är att du kan skaffa en mobil 4g-router och ett kort som du sedan fyller på endast vid behov. När du fyller på ditt mobila bredband så får du ett antal GB i surfmängd som gäller i ett antal dagar, ofta 7-30 dagar. Vi rekommenderar då Hallon som erbjuder mobilt bredband i olika storlekar.

Jämför abonnemang från Vimla

Årets mobiloperatör har utsetts på Telekomgalan nu i Februari 2020 och är Vimla.

Vimla vinner för 3:e året i rad och är även en av våra favoriter då man har bland de bästa och billigaste mobilabonnemangen med avseende på kundnöjdhet och täckning.

Hos Vimla kan du spara oanvänd surf upptill ett helt år, mina sidor och appen gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 11

Plats 1.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 40 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 2.

Apple iPhone 11 från Telenor med fria samtal/sms och 3 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11

Plats 3.

Apple iPhone 11 från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Plats 4.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro från Comviq med fria samtal/sms och 10 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.