Så här byter du mobiloperatör

Förr eller senare så vill man ofta byta mobilabonnemang och behöver därför säga upp sitt abonnemang. Därför har vi skrivit ihop allt som är bra att tänka på när du byter mobiloperatör.

Att byta mobiloperatör är busenkelt numera då operatörerna enligt lag måste tillåta en att flytta med sitt mobilnummer från en operatör till en annan. I denna guide så går vi igenom steg för steg hur du går tillväga och ev. frågor som kan dyka upp längst vägen.

1. Hitta en mobiloperatör att byta till

Detta steget kan ta en liten stund, men var inte orolig! Billigaste Fastpris handlar om att guida dig rätt och vi har därför en riktigt stor jämförelse av mobilabonnemang där du enkelt kan hitta billiga mobilabonnemang men även de bästa billiga abonnemangen. Behöver du en ny mobil, då är det istället vår stora jämförelse med billiga mobiler och priser du skall se på.

När väl gjort ditt val så är det dags att beställa, men innan du gör det så tänkte vi ta upp lite saker du bör ha koll på för att minimera ev. problem som kan uppstå annars.

* Se till att ditt abonnemang inte har någon bindningstid kvar. Skulle du ha bindningstid men ändå vilja byta så kommer du vara tvungen att kontakta din nuvarande operatör och upplysa de om du vill avsluta abonnemanget och därmed få en slutfaktura. Det är även viktigt att du upplyser att ditt nummer skall vara öppet för flytt till annan operatör.

* Se till att ditt mobilnummer är registrerat på ditt personnummer, har du haft abonnemang innan så kommer detta inte vara något problem. Men har du haft kontantkort och inte registrerat det innan så behöver du göra det innan ditt nummer kan flyttas.

Är ovanstående i ordning så är det bara beställa.

2. Beställ hos nya mobiloperatören

När du beställer så väljer du ett mobilabonnemang och ev. mobil. Du får då uppge dina personuppgifter samt ditt nuvarande mobilnummer. I de allra flesta så kommer då den nya mobiloperatören skicka ett sms med en kod till numret du vill ha flyttat. Fyll i koden och följ instruktionerna, som ett slutgiltigt steg så har numera de flesta mobiloperatörer att du även får godkänna beställningen med mobilt bankID.

3. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Efter din beställning så tar det normalt 2-3 arbetsdagar innan du får ett paket att hämta ut på ditt postombud. Detta innehåller vanligtvis lite information, ditt simkort och den mobil du valt. Har du endast beställt mobilabonnemang utan mobil så skickas det ofta istället som brev och hamnar då direkt i din brevlåda.

Så snart du fått simkortet och din ev. mobil så kan du köra igång att använda det. Tänk dock på att du normalt då kommer att ha ett tillfälligt nummer. Först när datumet för din nummerflytt inträffar så kommer det tillfälliga numret att försvinna och bli ersatt av ditt vanliga.

I samband med att numret flyttas så sägs din gamla mobiloperatör upp automatiskt och du kommer att få en sista faktura från din gamla mobiloperatör där de ev. Lagt på en månadsavgift som är för uppsägningstiden (som maximalt enligt lag får vara 1 månad för abonnemang tecknade efter 2014 och för privatpersoner).

Har du tur så har du däremot en operatör utan uppsägningstid och då är nummerflytten helt gratis. Men annars så får du se det som så att du hädanefter kommer att spara rejält med pengar då du troligen bytt till en billigare mobiloperatör och kanske fått ta del av ett riktigt fint starterbjudande.

Du kan byta mobiloperatör så ofta du vill

Det enda som hindrar dig från att byta mobiloperatör är bindningstid, annars kan du byta mobiloperatör så ofta du vill. Då branschen förändras snabbt så kan ett abonnemang snabbt bli dyrare än ett likvärdigt. Att byta idag är snabbt och enkelt och kräver inte ens att du kontaktar din gamla operatör, hitta bara ett nytt billigt mobilabonnemang och lägg en beställning.
Skulle nya mobiloperatören inte uppfylla dina krav som att du inte är nöjd med täckningen så kan du lika enkelt byta vidare (under förutsättning att du inte bundit upp dig).

Obegränsat bredband!

Köp Huawei B818

Kampanj! Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår en 4G-router och SF Kids i 12 månader.

Visa erbjudandet

Nya iPhones!

Köp Apple iPhone 12Äntligen är nya iPhone 12-serien här!

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 12 Pro

Plats 1.

Apple iPhone 12 Pro från Tre med fria samtal/sms och 999 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro Max

Plats 2.

Apple iPhone 11 Pro Max från Telenor med fria samtal/sms och 3 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 12 Pro

Plats 3.

Apple iPhone 12 Pro från Tre med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 4.

Apple iPhone 11 Pro från Hallon med fria samtal/sms och 4 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro Max

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro Max från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.