Så här bra är Telenors obegränsade mobilabonnemang som bredband

Vi har testat att använda Telenors obegränsade mobilabonnemang som bredband då alternativen är ganska få. Läs om hur det fungerar och hur bra vi tycker det är.

Vi har många gånger fått frågan om det finns något bra mobilt bredband med obegränsad surf och svaret är nja. Det som finns är obegränsade mobilabonnemang och efter att ha undersökt dessa lite närmare så valde vi att testa ett Telenor-mobilabonnemang med obegränsad surf och att använda det som mobilt bredband i en 4G-router.

I Sverige finns det flera mobiloperatörer nämligen som erbjuder just mobilabonnemang med obegränsad surf. De har dock en skrivelse att om man förbrukar mer än 20 GB/dag så måste man skicka ett SMS för att fylla på med 5 GB åt gången. Nu är 20 GB/mån rejält mycket och motsvarar ca 600 GB/mån, men är man en familj som delar på ett mobilt bredband eller kanske själv streamar mycket Netflix så kan man slå i taket.

Efter att ha läst på om operatörerna så valde vi att testa Telenor. Utifrån tidigare tester så har vi nämligen korat Telenors nät till vinnare då det är väl utbyggt och ofta erbjuder goda hastigheter. Då Telenor numera även slopat bindningstiden på alla sina abonnemang så är även det ett plus. Den stora anledningen till att vi valde Telenor är dock för att vi läst att 20 GB per dag gränsen bara tillämpas vid behov. Dvs vi såg flera rapporter som tydde på att till skillnad från konkurrenterna så är Telenor snällare på denna punkt, dvs man kan gå över 20 GB per dag utan att få anslutningen avstängd tills man skickar ett SMS.

Så vi skaffade oss ett obegränsat mobilabonnemang med surf från Telenor och satte detta i en 4G-router. I vårt fall så hittade även 4G-routern alla inställningar automatiskt och det var i stort sett bara att köra igång. I vårt fall så uppmätte vi hastigheter på runt 80 Mbit/s dagtid i utkanten av Göteborg. Detta är hastigheter som är otroligt bra enligt vår erfarenhet. Enligt vad vi hittat så tycks Telenors nät klara hastigheter upptill 300 Mbit/s, men det är inget man skall räkna med. Får man en hastighet på över 30 Mbit/s så bör man vara nöjd.

Det man själv kan göra för att förbättra hastighet, stabilitet och latens/ping-tider är att se till att ha bra utrustning. Vår rekommendation är att man köper en egen router och vår favorit och bästa 4G-router vi testat är Netgear Nighthawk M1 som klarar hastigheter upptill 1000 Mbit/s på 4G och därmed är framtidssäker. För bästa resultat så bör man även skaffa en 4G-antenn och då gärna en utomhusantenn, detta är speciellt viktigt ifall man bor långt ifrån en 4G-mast.

Men för att återgå till testet av Telenor, vi fick som sagt väldigt fina hastigheter. Latens/ping-tiderna var helt okej även de. De hoppade en hel del men för det mesta så låg de mellan 20-50 ms vilket är helt ok. Det man bör tänka på är att ifall man har många anslutningar uppe samtidigt dock så ökar Latens/ping-tiderna vilket kan ställa till med problem ifall man är flera som delar på ett mobilt bredband och t.ex. vill spela spel som kräver låg ms. Men för surf, Netflix, Youtube och annat så det inget problem alls, man märker inte det i stort sett.

I vårt test så gick vi även över 20 GB på en dag för att se ifall bredbandet skulle stängas av. Det gjorde det inte, så det vi läst om på nätet tycks stämma. Men om du skaffar Telenors obegränsade mobilabonnemang så bör du ändå ha i åtanke att det är 20 GB/dag som gäller och att det stängs av. Görs inte det så se det som en bonus!

Vår gissning är helt enkelt att ifall man ofta går över 20 GB/dag så kommer man få det avstängt i väntan på att man skickar ett sms för att aktivera det. Nu är påfyllningen gratis så sätt, men det är ett störande moment att internetuppkopplingen bryts och man måste skicka ett sms. Hur som helst så är detta ett rejält plus för Telenor gentemot konkurrenter som alltid bryter uppkopplingen när 20 GB/mån uppnåtts på en dag.

Vårt betyg


Vi ger Telenors obegränsade mobilabonnemang full pott. I vårt fall får vi fantastiska hastigheter och uppkopplingen är stabil och latens/ping-tider helt i linje med vad vi förväntar oss på en 4G-uppkoppling och allt detta till ett vettigt pris.

Att beställa och få hem det går på några dagar och Telenor har ingen bindningstid eller startavgift om du beställer via deras hemsida och därför enligt oss ett perfekt val. Skulle du inte vara nöjd så är det ju bara att säga upp det direkt.

Vårt slutliga betyg blir 10/10. Något bättre alternativ har vi helt enkelt inte stött på samt provat.

Läs mer, se erbjudanden och beställ Telenors obegränsade mobilabonnemang här.

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här

Nya iPhone

Nya iPhone 11 är här

Äntligen är de nya iPhone-mobilerna här, se alla priser!

Välj en modell:

Billigaste iPhone 11

Billigaste iPhone 11 Pro

Billigaste iPhone 11 Pro Max

Billigaste Android

Köp

Y6 är en av de bästa Android-mobilerna bland lågprismobilerna. Just nu kan du köpa den med fria samtal/sms och 5 GB surf för endast 179kr/mån.

Visa erbjudandet

Obegränsat bredband!

Köp

Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår 4G-routern Huawei B525.

Visa erbjudandet

Månadens mobil

Köp

Köp mobilen som blivit utsedd till bästa kameramobil i flertalet tester. Just nu från 395kr/mån.

Visa erbjudandet