Täckning, täckningskarta och nät hos 3 (Tre)

Vi går igenom täckning och nät hos mobiloperatören Tre. Läs om hur täckningen är, hitta täckningskarta och få reda på vilka frekvenser som används.

Tre är en huvudoperatör i Sverige som erbjuder bra täckning i tätbyggda områden. Deras stora fördel är att man erbjuder billiga mobilabonnemang samt en del intressanta tjänster som fri musikstreaming samt kostnadsfri dataroaming i 80 länder. Man erbjuder 3G, 4G (inkl. VoLTE) och 5G.

Kollar man på professionella tester från P3 Network Analytics så får Tres mobilnät och täckning betyget bra. Skulle du ha dålig täckning just där du vistas eller om du bor i en nybyggd lägenhet (som inte släpper igenom mobilsignaler bra) så stöder Tre WiFi-samtal vilket innebär att du kan ringa och smsa som vanligt så länge du har WiFi.

Se: Täckningskarta för Tre

Nät hos Tre

Teknik Nät
3G UTMSTre / Telenor
4G LTETre
5GTre

3G-nätet delas till stora delar med Telenor, men i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona har man helt eget nät. Utanför dessa städer så har man kompletterat med 900 Mhz 3G vilket medför något bättre täckning.

Frekvenser hos Tre

Teknik Frekvens Band
4G800 MHz20
3G900 MHz8
4G1800 MHz3
3G/5G2100 MHz1
4G/5G2600 MHz7, 38

Har Tre bra täckning?

Tre använder sig av Tres mobilnät vilket ger generellt höga hastigheter och bra täckning i Sverige med undantag för de norra delarna där Tres nät är sämre än konkurrenternas. Men oavsett var du bor så får du räkna med lokala skillnader och därför bör du undersöka täckningskartan innan du beställer.

Vad hittar jag täckningskartan för Tre?

Innan du skaffar Tre så bör du undersöka täckningen där du vistas mest, se täckningskarta för Tre.

Har Tre VoLTE eller 4G-samtal?

Tre stöder VoLTE eller 4G-samtal som det även kallas. Det innebär att har du en mobil med VoLTE-stöd så kan du ta del av den bättre samtalstäckningen hos Tre.

Har Tre VoWiFi eller WiFi-samtal?

Tre erbjuder WiFi-samtal vilket innebär att har du en mobil som stöder WiFi-samtal så kan du ringa och ta emot samtal som vanligt även om du inte har någon täckning till mobilnätet men under förutsättning att du är uppkopplad på ett WiFi-nätverk.

Har Tre ett 2G eller GSM-nät?

Hos Tre så har du tyvärr inte tillgång till ett 2G-nät, det innebär därför att enklare, billigare och äldre mobiler inte fungerar om de endast har 2G eller GSM.


Tre

Fria samtal/sms

Surf i 80 länder med 3Världen

WiFi-samtal och eSIM

Surf sparas inte

1 månads uppsägningstid


Erbjudanden
Se aktuella erbjudanden

Ta kontakt
Via Tres hemsida

Företagsuppgifter
Org.nr: 556619-6647
Ägare: Hi3G Holdings AB

Täckningskarta
Se täckning hos Tre

Fler alternativ
Se operatörer i Tres nät

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här