Täckning, täckningskarta och nät hos Comviq

Comviq använder samma mobilnät som Tele2 och har samma täckning därmed. Comviq är ett bra val för dig som vill ha bra täckning men samtidigt ett prisvärt mobilabonnemang. Hos Comviq får du 2G, 3G, 4G och 5G.

Kollar man på professionella tester från Umlaut så får Comviqs mobilnät och täckning ett bra betyg. Skulle du ha dålig täckning just där du vistas eller om du bor i en nybyggd lägenhet (som inte släpper igenom mobilsignaler bra) så kan ett tips vara att välja en mobiltelefon som klarar alla eller så många frekvenser som syns nedan för Comviq då det kan göra stor skillnad.

Nät hos Comviq

Teknik Nät
2G GSMTelenor / Tele2
3G UTMSTelenor / Tre
4G LTETelenor / Tele2
5G NRTelenor / Tele2

3G-nätet är till stora delar gemensamt mellan Tele2 och Telia (SUNAB). 2G, 4G och 5G-nätet är helt gemensamt mellan Tele2 och Telenor (Net4Mobility).

Frekvenser hos Comviq

Teknik Frekvens Band
4G/5G700 MHz28
4G800 MHz20
2G/4G900 MHz8
2G/4G1800 MHz3
3G2100 MHz1
4G2600 MHz7
5G3500 MHzn78

Frågor och svar om täckningen hos Comviq

Comviq använder sig av Tele2s mobilnät vilket ger väldigt bra täckning i hela Sverige inklusive de mer norra delarna av landet. Lokala skillnader kan förekomma och därför är det bra att undersöka täckningskartan innan du beställer.

Innan du skaffar Comviq så bör du undersöka täckningen där du vistas mest, se täckningskarta för Comviq.

Comviq stöder VoLTE eller 4G-samtal som det även kallas. Det innebär att har du en mobil med VoLTE-stöd så kan du ta del av den bättre samtalstäckningen hos Comviq.

Comviq erbjuder WiFi-samtal vilket innebär att har du en mobil som stöder WiFi-samtal så kan du ringa och ta emot samtal som vanligt även om du inte har någon täckning till mobilnätet men under förutsättning att du är uppkopplad på ett WiFi-nätverk.

Med Comviq så har du även tillgång till 2G eller GSM vilket innebär att du kan använda även enklare mobiltelefoner.

Läs mer på Comviqs hemsida

Populäraste erbjudanden just nu

Populäraste mobilerbjudanden just nu