Billigaste Telia-mobilabonnemang

Hitta billigaste mobilabonnemang i Telias nät och ta del av den goda täckning Telia har, se olika mobiloperatörer i deras mobilnät i maj 2022.

Därför skall du välja Telias nät & ett billigt Telia-mobilabonnemang

Säga vad man vill om Telias mobilnät men det är välutbyggt och vinner gång på gång tester. Väljer man det billigaste Telia-mobilabonnemanget så behöver det inte heller bli så dyrt. Så varför väljer inte alla Telias mobilnät? Ja, för att även om det generellt är det bästa så innebär inte det automatiskt att det är bäst överallt.

Bor man t.ex. i en större stad så är ofta samtliga mobiloperatörer ungefär lika bra och då blir skillnaden bland annat där man vistas mest. Antingen vet man vilka mobilnät som fungerar bäst där man bor eller så får man testa sig fram. Att testa sig fram är ju inte svårt då mobilabonnemangen generellt är utan bindningstid och uppsägningstiden är på max 1 månad.

Vågar jag välja billigaste Telia-mobilabonnemang?

Ja, det bör du absolut göra så länge du väljer ett som ägs av Telia. Då kan du räkna med samma täckning men du får plötsligt fler abonnemang att välja från operatörer som Fello och Halebop som är varumärken som ägs av Telia. Jämför abonnemang från Telia, Halebop och Fello som i grunden är samma, bästa med alternativen Halebop och Fello är att samtliga abonnemang går att prova utan bindningstid om du ändå skulle vara osäker.

Men enligt oss bör du inte vara osäker, då samtliga använder Telias mobilnät - täckningen blir den samma hos Telia, Halebop och Fello med andra ord men plötsligt har du abonnemang från 95 kr/mån att välja på. Så har du idag Telia och byter till en av dessa så kan du räkna med precis lika bra täckning efter ett byte.

Att byta från Telia till Halebop eller Fello eller tvärtom är också enkelt. Du går in på nya operatörerns hemsida, väljer ett abonnemang och väljer att numret skall flyttas så tar nya operatören hand om allt och avslutar ditt gamla abonnemang hos Telia åt dig.

Vilka mobiloperatörer är bäst i Telias nät?

Och vilka mobilabonnemang använder Telias nät? Det finns flera mobiloperatörer i Telias nät och genom att titta på olika faktorer så har vi skapat följande topplista med vilka mobiloperatörer som är bäst för dig som vill ha Telias täckning.

Bästa mobiloperatörer med Telias täckning

Plats Mobiloperatör
1.Halebop
2.Fello
3.Telness
4.Telia

Listan är sorterad efter rank på den här hemsidan som är vårt sätt att utse vilka mobiloperatörer som är bäst. Ranken baseras på prisvärde, täckning, kundnöjdhet, på resan och populäritet. Du hittar fullständiga betyg och omdömen av operatörerna genom att klicka på de.

Billigaste mobilabonnemang från Telia eller i Telias nät

Vanliga frågor och svar om mobilabonnemang i Telias nät / från Telia

Här går vi igenom vanliga frågor och svar kring mobilabonnemang i Telias nät.

Hur får man det billigaste Telia-mobilabonnemanget?

För att få ett billigare Telia-mobilabonnemang så bör du välja en operatör i deras nät. Våra bästa tips är Fello och Halebop som båda två ägs av Telia vilket ger samma trygghet och täckning som om du hade valt ett vanligt Telia-mobilabonnemang. Både Fello och Halebop är två populära alternativ i Telias mobilnät som ger dig fria samtal/sms och billig surf, de har också fått goda omdömen på nätet.

Ingår fria samtal/sms/mms i alla Telias mobilabonnemang?

Nej, inte i de allra billigaste Telia-mobilabonnemangen. Hos operatörerna Fello och Halebop som Telia äger så ingår däremot fria samtal/sms/mms på alla abonnemang.

Vad ska jag tänka på när jag jämför abonnemang i Telias nät?

Täckningen kommer att vara den samma oavsett om du väljer Halebop, Telia eller Fello. Det som skiljer sig är vilken kundtjänst som erbjuds. Samtliga erbjuder chatt, men endast Fello och Telia erbjuder telefonsupport. I övrigt så är det främst priser och abonnemangsalternativ som skiljer sig. Så ha dessa egenskaper i tankarna och välj billigaste Telia-mobilabonnemanget som uppfyller dina krav.

Är de fria samtal jag har obegränsade?

Ja, men du kan bara ringa till vanliga mobilnummer och fastnät-nummer, andra nummer som t.ex. betalnummer och satellitnummer ingår inte. Du kan även endast använda dina fria samtal inom Sverige.

Vilka operatörer finns hos Telia?

Telia äger operatörerna Halebop och Fello. Fello erbjuder de billigaste Telia-mobilabonnemangen medan Halebop är ett mellanalternativ som passar dig som vill ha en ny mobil på köpet. Så välj Fello om du redan har en mobil, annars Halebop är vårt tips.

Vilka abonnemang med Telias täckning har obegränsad surf?

Fello saknar obegränsad surf, hos Halebop däremot är det möjligt att köpa till obegränsad surf under 1, 3 eller 7 dagar. Behöver du alltid obegränsad surf med Telias täckning så är det Telias egna abonnemang som gäller och då kan du välja billigt Telia-mobilabonnemang med Cmore eller ett dyrare med Cmore + Netflix.

Är det fri surf i sociala medier med Fello?

Nej, andra operatörer än Telia har inte fri surf i sociala medier även om de faktiskt är en del av Telia. Så vill du surfa fritt i sociala medier behöver du välja Telia. Samtidigt skall det sägas att den surfmängd sociala medier orsakar är ganska låg - det som drar surfmängd är främst video/streaming.

Går det att kontakta Telia facebook/instagram/messenger?

Ja, men det är mest lämpligt för generella frågor. Behöver du hjälp med något mer specifikt så bör du överväga att ringa eller chatta.

Hur fungerar fri surf hos Halebop?

Du köper obegränsad surf i 1, 3 eller 7 dagar och under den tiden så används inte din vanliga pott. Så man kan säga att den obegränsade surfen blir som ett extra paket på surfen du redan har. Behöver du endast obegränsad surf ibland så är detta troligen ett bättre alternativ än att välja ett abonnemang där du alltid har fri surf rent ekonomiskt. Men behöver du konstant fri surf så är det billigaste Telia-mobilabonnemanget från Telia som gäller och det är inte jättebilligt tyvärr.

Vilken operatör med Telias täckning har mobilt bredband?

I skrivande stund så är det endast Telia själva som har det. Men det finns inget som hindrar dig från att köpa billigaste mobilabonnemang från Fello eller Halebop och använda det som ett mobilt bredband.

Varför är mobilabonnemang hos Telia dyra?

Det är ett känt varumärke och folk tenderar att fortsätta betala mer om det alltid fungerat bra. Vill man spara pengar så väljer man en operatör som Halebop eller Fello som också ägs av Telia och får samma täckning till billigare pris.

Vad gör man ifall man behöver mer surf än Fello erbjuder?

Vår rekommendation är att byta till Halebop. Båda ägs av Telia men Halebop erbjuder mobilabonnemang med mer surf är Fello samtidigt som valet av ett Halebop-mobilabonnemang är billigare än ett billigt Telia-mobilabonnemang. Det är först främst när du behöver obegränsad surf som Telia är ett bättre val.

Har Telia bra täckning?

Generellt så har Telia sveriges bästa täckning i många av de undersökningar som görs och Telia är därför populära just när man pratar bäst täckning. Men lokala skillnader är stora och det är inte nödvändigtvis så att Telia har samma goda täckning på just din plats. Har du aldrig testat Telias nät så välj ett av de billigaste Telia-mobilabonnemangen så som Fello och testa, Fello har varken uppsägningstid eller bindningstid.

Kan jag använda min surf i hela EU?

Ja, du kan använda surf kostnadsfritt inom EU när du reser med abonnemang från Halebop, Fello och Telia. Tänk dock på att mängden du får använda kostnadsfritt kan vara mindre än den du har i Sverige beroende på abonnemang.

Kan man ta med sitt nummer från ett kontantkort till ett billigt Telia-mobilabonnemang?

Ja, det är inga problem! Men du kan behöva kontakta din nuvarande operatör för att registrera ditt kontantkort. När det väl är gjort så väljer du ett billigt mobilabonnemang i Telias nät från exempelvis Fello och fyller i att numret skall flyttas så sköter Fello allt. Tänk på att använda upp eventuella pengar på kontantkortet för de går upp i rök i samband med flytten.

Följer min surfpott med vid en flytt till ett nytt mobilabonnemang?

Nej, byter du operatör så kommer du bli av med surfpotten i samband med att ditt gamla abonnemang avslutas. Så använd upp surfen innan du byter om det är viktigt för dig.

Vilket av de billigaste Telia-mobilabonnemangen ger en mobil på köpet?

Det varierar och ibland kan Telia ha att du får en mobiltelefon på köpet, men bästa tipset är att ta ett billigt Telia-mobilabonnemang genom deras varumärke Halebop. Där är det ganska vanligt att man kan välja en mobil som man får köpet i samband med att man binder sig på exempelvis 24 månader.

Vilka mobilabonnemang från Telia är billigast?

Topplista - just nu är de billigaste Telia-mobilabonnemang från deras varumärken:

 • Fello 2 GB surf
  Pris: 47,50 kr/mån i 4 mån, därefter 95 kr/mån med fria samtal och sms
 • Halebop 2 GB surf
  Pris: 129 kr/mån med fria samtal och sms
 • Fello 7 GB surf
  Pris: 72,50 kr/mån i 4 mån, därefter 145 kr/mån med fria samtal och sms
 • Fello 14 GB surf
  Pris: 97,50 kr/mån i 4 mån, därefter 195 kr/mån med fria samtal och sms
 • Halebop 6 GB surf
  Pris: 209 kr/mån med fria samtal och sms
 • Telia 3 GB surf
  Pris: 229 kr/mån med fria samtal och sms
 • Fello 22 GB surf
  Pris: 122,50 kr/mån i 4 mån, därefter 245 kr/mån med fria samtal och sms
 • Halebop 20 GB surf
  Pris: 319 kr/mån med fria samtal och sms
 • Halebop 50 GB surf
  Pris: 369 kr/mån med fria samtal och sms
 • Telia 15 GB surf
  Pris: 389 kr/mån med fria samtal och sms
 • Halebop 100 GB surf
  Pris: 429 kr/mån med fria samtal och sms
 • Telia 40 GB surf
  Pris: 489 kr/mån med fria samtal och sms
 • Telia fri surf
  Pris: 609 kr/mån med fria samtal och sms

Jämför abonnemang från Comviq

75 % rabatt hos Comviq!

Nu kan du skaffa ett mobilabonnemang från Comviq där du får 75 % rabatt dina 3 första månader.

T.ex. mobilabonnemanget med 4 GB surf/mån för endast 31 kr/mån i 3 månader, därefter 125 kr/mån.

Se alla erbjudanden här

Populäraste mobilerbjudandenTopplistan ovan utgår från de mest beställda mobilerna på sidan just nu.