Fello » Recension & omdöme av abonnemang

Läs vår recension av Fello och deras abonnemang och se vårt omdöme av Fellos mobilabonnemang, ta reda på om Fello är ett bra val för just dig.

Fello är en relativt ny operatör som startades av ett syskonpar från Göteborgsområdet. Då de hyr in sig hos Telia så är Fello ett intressant alternativ för de som är ute efter Telias täckning. Därför så har vi beställt ett abonnemang från Fello och testat under en månads tid. Vi skaffade abonnemanget via en kampanj som ni nu hittar här och det är förmodligen även bästa sättet för dig som funderar.

Den största fördelen med Fello är helt klart att man får tillgång till Telias mobiltäckning till ett betydligt lägre pris än genom Telia direkt. Täckningen är exakt samma men priserna är lägre. Testet har genomförts genom att vi testringt samtal men framförallt testat nätet genom appen Bredbandskollen.

Täckning hos Fello

I Göteborgsområdet som vi testat i så har Telia mycket god 4G-täckning och först vid samtal så skickas man över till 3G. 2G finns, men i vårt test så har det aldrig behövts då de bättre näten 4G och 3G funnits tillgängliga och därmed valts av telefonen. Hastigheterna på 4G i centrala Göteborg har varit mycket höga och i princip slagit i taket på 80 Mbit nära på varje gång. Men ute på Hisingen så har det inte varit lika höga hastigheter, dock helt acceptabla runt 30-50 Mbit även om enstaka mätningar på endast 5 Mbit har förekommit. Täckningen har hur som helst alltid funnits oavsett om vi varit inne, ute eller nere i en källare.

Det som är positivt med Telias 4G-nät är även att svarstiderna varit väldigt låga vilket gör att surfen även känns väldigt rapp. Svarstider är ju en viktig komponent av hur surfupplevelsen blir i mobilen utöver hastigheten. Den enda nackdelen egentligen att välja Fello över Telia direkt är att hos Telia så finns ingen hastighetsbegränsning medan Fello har en på 80 Mbit. En vanlig mobilanvändare märker dock i princip ingen skillnad på 10 Mbit eller 80 Mbit eller för den delen t.ex. 150 Mbit och då är det lägre priset mer avgörande enligt oss.

Att tänka på är att även om Fello går i Telias mobilnät så bör man alltid kontrollera Fellos täckningskarta där man bor och vistas mest detta då även Telias mobiltäckning har sina fläckar.

Så här beställer man Fello

Att beställa Fello är busenkelt och bästa sättet är att göra det via en kampanj som man kan hitta här t.ex. När man valt en startkampanj så väljer man surfmängd på Fellos sida och därefter får man fylla i sin e-postadress och personnummer och trycka på knappen hämta min adress.

Nästa steg är att välja ifall man vill ha ett nytt nummer eller flytta sitt nummer. Vi valde här ett nytt nummer och det är något vi inte rekommenderar då man bara blir tilldelad ett slumpmässigt nummer. Vår rekommendation blir därför att ordna ett nummer på annat håll och därefter flytta det till Fello så man därmed får ett nummer man kan vara nöjd med.

Vill man flytta sitt nummer så behöver det vara registrerat på ens personnummer och inte ha någon bindningstid hos den tidigare operatören. Är dessa villkor uppfyllda så är det bara att fylla i sitt nummer så sköter Fello allt åt en. Man behöver inte ens kontakta den gamla operatören då abonnemanget automatiskt kommer att avslutas i samband med de tar över mobilnumret.

Därefter får man välja om abonnemanget skall starta direkt eller längre fram i tiden. Sista steget är att välja hur man skall betala och där finns tre val, e-postfaktura, pappersfaktura samt kortbetalning. Fördelen med kortbetalning är ingen kreditkoll görs och det gör ju även att personer som har betalningsanmärkningar kan beställa abonnemang hos Fello.

Fello » Recension & omdöme av abonnemang

Efter beställningen och mina sidor

Vi valde att starta abonnemanget direkt och fick då ett välkomstbrev efter två dagar med ett SIM-kort. Efter detta så registrerade vi oss på Fellos sida för Mina sidor. Inne på Mina sidor så kan man göra de vanliga sysslorna som att ändra adress, lösenord och betalningssätt.

Man hittar även information om sitt abonnemang, förbrukning på detta samt sina fakturor och status på de. Själva fakturorna är i PDF-format och innehåller specifikation, momsbelopp och totalbelopp.

Utöver detta så kan man även köpa extra surf på Mina sidor samt välja att pausa eller avsluta sitt abonnemang. Däremot så kan man inte ändra sitt abonnemang, t.ex. höja eller sänka surfen, utan då måste man kontakta supporten.

Nytt är även att man kan bjuda in folk genom en personlig tipslänk. Bjuder man in någon så får man halva priset en kommande månad. Bjuder man in flera personer så läggs halva priset-månaderna på kö då endast en halva priset-rabatt kan användas per månad.

Något som vi saknar lite är en app så man snabbare kan få upp t.ex. uppgifter kring sin förbrukning. Nu är man hänvisad till Mina sidor vilket visserligen fungerar bra, men det tar ju lite längre tid varje gång man vill kolla. Lite tid kan man dock spara genom att sms:a saldo till 0766-861352. Men även detta är ett sätt som känns sämre än vad en app skulle kunna vara.

Behöver man hjälp så har supporten visat sig snabb och vänlig. Alternativen som erbjuds är mejlsupport, chattsupport och t.om. telefonsupport.

Fello mobiloperatör Fello

Så är Fello bra eller dåligt?

Fello är ett helt okej val är vårt betyg. Täckningen är världsklass då man använder sig av Telias nät. Samtidigt gillar vi kundtjänsten som kan nås via telefon och chatt bland annat. Köerna är ofta korta och man är hjälpsam. Och priserna på mobilabonnemangen, ja de är lägre än hos Telia direkt.

Det enda vi kan klaga på lite är att Fello inte säljer telefoner vilket gör att man får köpa en separat eller använda sin gamla. Vill man en ny mobil och samtidigt Telias täckning till lågt pris så rekommenderar vi att man kollar på Halebop. Är man ute efter bara abonnemang med Telias täckning så Fello ett utmärkt val.

Så vårt betyg blir 7/10 vilket är väldigt bra.
Se erbjudanden från Fello:
Recension / Barnabonnemang / Seniorabonnemang / Studentabonnemang

Fello

Fria samtal/sms

Telefonsupport

Ingen bindningstid

Upptill 100 Mbit/s hastighet

Kan endast köpas online


Erbjudanden
Se aktuella erbjudanden

Ta kontakt
Via Fellos hemsida

Företagsuppgifter
Org.nr: 556430-0142
Ägare: Telia Sverige AB

Täckningskarta
Se täckning hos Fello

Fler alternativ
Se operatörer i samma mobilnät som Fello

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här