Vimla » Recension & omdöme av abonnemang

Läs vår recension av Vimla och deras abonnemang och se vårt omdöme av Vimlas mobilabonnemang, ta reda på om Vimla är ett bra val för just dig.

Vimla är en relativt ny operatör på den svenska marknaden med intressanta priser och därför har vi valt att testa den. I vårt fall så har testet genomförts under flera år och är faktiskt forfarande pågående. Det innebär att denna recension uppdaterades regelbundet vid förändringar.

Först och främst så är man inget dotterbolag till Telenor, utan en del av Telenor och har därmed samma goda täckning som Telenor. Sedan ett par år tillbaka så delar man och bygger 2G och 4G-nät med Tele2/Comviq. 3G-nät har man eget i storstäderna samtidigt som man utanför storstäderna delar med Tre.

Täckningen är riktigt bra

Våra tester som framförallt skett i Göteborgsområdet visar på att det nät Vimla använder helt klart håller toppklass och allt annat än 4G är mycket ovanligt på vår iPhone. Under samtal hoppar dock telefonen generellt till 3G vilket gör att man kan fortsätta surfa i bakgrunden av ett samtal vilket är väldigt trevligt. Anledningen att den hoppar till 3G beror på att samtal över 4G-nätet ännu inte stöds.

Erbjudande vid nytt abonnemang

Bästa sättet att skaffa är att göra det via ett erbjudande som man kan hitta här till exempel. På så vis får man en bra start när man blir kund. Att tänka på är att man aldrig binder upp sig då både bindningstid och uppsägningstid inte finns. Positivt är även att du kan välja att betala med betalkort, faktura (ingen fakturaavgift) eller autogiro.

Spara obegränsat med surf

När man väl skaffat sitt abonnemang så är en riktigt bra sak att man kan spara surf som blir över efter månadsskiftet och du kan spara hur mycket som helst. Det innebär att sparar du ihop mycket surf så kan resultatet bli att du mer eller mindre sitter på ett abonnemang som kan jämföras mot ett med fri surf. Din oanvända surf har du kvar så länge du inte använt upp den eller tills du ändrar/avslutar ditt abonnemang.

Det mesta går att göra på själv

När man väl är kund eller medlem som de föredrar att kalla det så finns ”Mitt Vimla”. Det är en sida där du kan logga in och t.ex. se vad din nästa betalning kommer att vara på eller hur mycket surf du har kvar. Tänk dock på att surfen uppdateras endast en gång per dygn och det på natten. Du ser även trafikspecifikation så du i detalj kan se vilka du ringt, messat och hur mycket surf du använt varje dag. Du kan även på "Mitt Vimla" själv ändra abonnemangsform och hur mycket surf du vill ha varje månad. Uppgraderar du så slår förändringen igenom direkt, nedgraderar du så gäller den från nästa månad.

Utöver "Mitt Vimla" så finns en numera en app till iPhone samt Android-telefoner. I appen kan du göra samma saker som på "Mitt Vimla" men du hittar även fina grafer över din användning samt snabbt och enkelt kan göra inställningar på ditt mobilabonnemang såsom att stänga av och sätta på telefonsvararen/röstbrevlådan.

På ”Mitt Vimla” hittar du även en annan unik sak och det är att du kan tipsa vänner och därmed få rabatt på din månadsavgift. Det fungerar som så att du får en speciell adress som du kan skicka vidare till dina vänner eller t.ex. dela på facebook. Det finns ingen gräns på hur många du kan värva vilket innebär att du faktiskt om du är duktig kan komma ner till 0kr i månadsavgift.

Vimla » Recension & omdöme av abonnemang

Dela med idéer i forumet

Ytterligare än unik sak är att de har ett forum där alla är välkomna att dela med sig av idéer, rapportera buggar och i allmänhet diskutera med Vimla och andra besökare. Som ett exempel så är deras ”spara oanvänd data och surf tills du använt upp det” resultatet av en idé som kom upp i deras forum. Så att skicka in idéer lönar sig!

Kostnadskontroll finns

Något annat som är bra att tänka på är deras kostnadskontroll. När man beställer ett abonnemang så får man frågan ifall man vill tillåta betalsamtal/utlandssamtal. Detta kan man sedan ändra när man vill. Men det viktiga att tänka på är att ifall man väljer nej så kommer telefonen inte att fungera utomlands, då får man bara ”ingen service”! Fördelen med att välja nej är dock att man vet att räkningen aldrig kan bli högre än den valda månadsavgiften, så vill man låta sina barn ha abonnemang så är detta en väldigt bra funktion.

Fri EU-roaming

Sedan några år sedan så man även fri roaming inom EU med mycket generösa villkor. När man är i ett EU-land så kan man ringa/messa utan extra kostnad inom landet samt till Sverige. När det kommer till surf så kan man surfa upptill 22 GB/mån och surfen dras då från den vanliga månadspotten i första hand och därefter från sparad och extrasurf. Det gör att man med t.ex. 6 GB-abonnemanget även utomlands i EU kan surfa 22 GB/mån om man har sparad eller extrasurf.

Support via chatt och e-post

Något annat att tänka på att de endast erbjuder support via chatt, e-post och deras forum under arbetstider. Detta i sig är generellt inget problem då det nästan alltid går att få hjälp på deras forum av andra medlemmar. De gånger man kontaktar supporten då forumet inte räcker till så är alltid bemötandet på topp och de ser verkligen till att lösa ärendet och följa upp det. Så även om supporten blir lite mer begränsad då man inte kan ringa in så känns den både effektivare och snabbare på många sätt på att faktiskt lösa de problem som uppstår.

Vimla mobiloperatör Vimla

Så är Vimla bra eller dåligt?

Efter att ha använt de i snart 5 år så kan jag konstatera att de är lite av drömoperatören. Man kan dela med sig av sina ideér och få feedback på de. Själva mobilnätet är stabilt och driftsäkerheten känns på topp. Har man familj/barn så kan man även få rabatt genom att man värvar sig själv (vilket är fullt tillåtet) och därmed få familjerabatt på de redan förmånliga priserna.

Så för att sammanfatta det så detta ett mycket bra val! Och med nya plattformen som är på gång så ser det ännu mer lovande ut. Däremot så bör du läsa igenom vår recension av Hallon innan du gör ditt val. Hallon är väldigt lika och det som skiljer främst är att de har något bättre täckning och villkor enligt oss, medan Hallon i vissa fall kan vara billigare.

Vårt slutliga betyg blir 8/10.
Se erbjudanden från Vimla:
Recension / Barnabonnemang / Seniorabonnemang / Studentabonnemang

Vimla

Fria samtal/sms

Spara surf

Ingen bindningstid

Ingen telefonsupport

Kan endast köpas online


Erbjudanden
Se aktuella erbjudanden

Ta kontakt
Via Vimlas hemsida

Företagsuppgifter
Org.nr: 556421-0309
Ägare: Telenor Sverige AB

Täckningskarta
Se täckning hos Vimla

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här