Billigaste fastpris

Guiden till bästa och billigaste mobilabonnemanget!

Recension av Hallon

Uppdaterad: 2018-08-15

Hallon är en relativt ny mobiloperatör och många frågar sig, vem äger Hallon och vilket nät använder de? Svaret är att Hallon ägs av Tre (3) helt och hållet vilket innebär att täckningen och mobilnät som används är identisk med Tre. Sedan starten för några år sedan så har Hallon marknadsförts hårt och fått många kunder. Så varför väljer man då Hallon?

Jo, är man ute efter en enkel och billig operatör och sällan behöver hjälp från kundtjänst och hellre sköter det mesta själv så är Hallon ett mycket bra val. Behöver man hjälp så finns det alltid möjlighet att få det snabbt via chatten som är öppen 09-16 på vardagar och är det inte så bråttom så kan man istället skicka ett mejl och få svar inom max ett par dagar.

Skaffar man Hallon så bör man absolut göra detta genom att ta del av ett erbjudande, våra bästa erbjudanden för Hallon hittar du här. Skall du skaffa Hallon så har du valet att beställa endast abonnemang och då har du varken uppsägningstid eller bindningstid.

Behöver du en ny telefon så har Hallon ett begränsat utbud av modeller. Dessa modeller brukar dock vara bland de populäraste för stunden och de brukar vara riktigt prisvärda i jämförelse med konkurrenterna.

Själva beställningen är enkel att genomföra oavsett om du endast vill beställa abonnemang eller om du vill beställa en mobil även. När du väl gjort dina val så trycker du på beställ och kommer då till en sida där du kan fylla i ditt nuvarande mobilnummer eller välja ett helt nytt. Fyller du i ditt nuvarande mobilnummer så sköter Hallon uppsägningen åt dig hos din gamla operatör och flyttar över numret till Hallon, så du behöver inte ens kontakta din gamla operatör själv utan bara vänta in flytten som normalt sker inom ett par dagar.

När du väl gjort ditt val kring att flytta numret eller välja ett nytt så fyller du bara i personnummer, din e-postadress och väljer ett lösenord. Därefter går du vidare till kassan där du får lägga till ett betalkort (Visa eller Mastercard) som din betalning varje månad skall dras från. I och med att du betalar med betalkort så görs ingen kreditkoll vilket är positivt. Hallon drar därefter pengar från ditt kort den 1:e varje månad och du kan se detta på ditt bankutdrag inom ett par bankdagar från att dragningen sker.

När du väl sedan beställt så kommer du att få hem ett brev (eller paket om du beställt en telefon) med ett simkort och lite kortfattad information. Simkortet är ett 3-i-1 vilket innebär att du bryter ner det till den storleken du behöver: minisim, mikrosim eller nanosim. Om du har en gammal mobil som är låst till Tre (3) så fungerar Hallon-simkort i den utan problem. Är din mobil låst till en annan operatör så måste du i så fall låsa upp den innan du kan använda Hallon i den. Enklast då brukar vara att kontakta den gamla operatören och be om en upplåsningskod.

När du väl satt i simkortet i din telefon och slagit in pinkoden som du skrapar fram på den stora plastbiten som simkortet sitter i så är det bara att köra igång. Har du en Android-telefon eller en iPhone så kommer alla inställningar att ske automatiskt vanligtvis för t.ex. surf och mms-meddelanden.

När vi har testat täckningen så har den varit god men vi har stött på en del ställen där det faktiskt inte fungerat. Ofta har det varit i källare, parkeringshus under jord eller rent av hissar i byggnader. Det man bör tänka på är att Hallon endast använder 3G och 4G, det är både en fördel och nackdel.

Fördelen är att du t.ex. alltid kan använda surf även ifall du pratar i telefon och att surfen alltid går någorlunda snabbt till skillnad från operatörer som har 2G du kan hamna på som är väldigt långsamt. Nackdelen är att du måste ha en 3G-telefon, så billigare 2G-varianter fungerar inte alls med Hallon. En annan nackdel är att mottagning blir betydligt mer lidande i jobbigare miljöer såsom källare, hissar och i värsta fall ibland kan saknas helt. Detta händer även hos operatörer som har 2G-nät, men inte lika ofta i de tester vi gjort.

När vi testat Hallon i Göteborgsområdet så har vi sett mycket goda hastigheter på 3G-nätet och helt acceptabla hastigheter på 4G (ofta runt 40-60 Mbit/s). På många ställen har vi även sett att 4G+ dykt upp vilket kan ge ännu högre hastigheter. Så är billigt pris och snabb surf viktigt för dig så är Hallon ett mycket bra alternativ.

Något annat som är väldigt bra med Hallon är att du kan spara oanvänd surf. Det betyder att har du surf över när månaden är slut så sparas den. Som mest så kan du spara ihop så du har 100 GB att använda. Något bäst-före-datum på surfen finns inte heller utan den gäller tills du använder upp den. Något att tänka på är dock att ifall man nedgraderar sitt abonnemang till ett med mindre surf så nollställs den sparade potten. Uppgraderar du till ett större abonnemang så behålls däremot sparad surf.

Tänker du använda Hallon i EU-länder eller ESS-länder så ingår roaming utan extra kostnad. Det innebär att du kan ta emot samtal från Sverige, ringa till Sverige eller ringa inom EU/ESS utan att det kostar något extra för dig. Skall du surfa så kan du max använda 10 GB/mån innan surfen spärras och du får möjlighet att köpa extra.

Eftersom Hallon inte har kundtjänst på annat vis än via chatt och mejl så har vi även testat Hallons mina sidor. Mina sidor kommer du åt genom att trycka på ikonen som ser ut som en person längst upp till höger på Hallons hemsida. Därefter fyller du i dina uppgifter som du valde när du skaffade Hallon.

På Mina sidor ser du därefter information som ditt nummer, hur mycket du ringt och hur många meddelanden du skickat. Du ser även hur mycket surf du kvar och hur stor surfpotten är. Undrar du hur samtalen förbrukats så hittar du en detaljspecifikation samt kan även se kvitton på dina betalningar.

Utöver detta så kan du aktivera kostnadskontroll vilket innebär att du inte kan få några som helst kostnader utöver månadsavgiften. Detta är perfekt för dig som är förälder och t.ex. vill skaffa ett billigt och prisvärt abonnemang till ditt barn då du slipper oroa dig för att ditt barn skall ringa dyra samtal eller annat.

Du har även möjlighet att ändra abonnemangsform helt själv. För att göra detta så trycker du på ändra och kan välja mellan alla Hallons olika abonnemang. Därefter väljer du ett abonnemang och trycker på ändra. Detta är perfekt ifall du ser att du inte använder upp all din surf t.ex. då du kan nedgradera till ett billigare abonnemang och skall du semestra så kanske du behöver mer surf och du uppgraderar du istället för att efter semestern kanske ändra tillbaka.

Utöver ovanstående så hittar du även praktiska funktioner som möjlighet att se PUK-kod som behövs ifall du glömt din PIN-kod. Du kan även stänga av och sätta på telefonsvararen. Ifall din mobil försvinner eller blir stulen så kan du även spärra ditt SIM-kort. Vill du avsluta abonnemanget så kan du även göra det på mina sidor helt själv och då avslutas abonnemanget så fort perioden du betalat för är slut.

Söker du efter en Hallon app, så finns det dessvärre inga officiella appar för Hallon. Däremot om du har en Android-telefon så finns det en inofficiell app som heter Hallon Saldo. Den visar hur mycket data, samtal, meddelanden du har förbrukat och hur mycket du har kvar. Något som är bra med den är att du även kan lägga den informationen som en widget. Men enligt oss så fungerar mina sidor så pass bra och snabbt så du kan lika gärna lägga ett bokmärke till mina sidor och använda den för att då och då kolla din förbrukning t.ex.

Så är Hallon bra eller dåligt?

Vi har testat Hallon vid tre tillfällen de senaste två åren under ca 2-3 månaders tid varje gång och kan bara säga att Hallon blivit bättre och bättre för varje gång vi testat. Abonnemangen har blivit billigare, surfen har blivit snabbare och täckningen har blivit bättre för varje gång. Nu i den senaste testomgången som skett under juni-juli 2017 så är vi riktigt nöjda med Hallon som helhet.

Skall du ha en ny mobiltelefon och modellen finns hos Hallon så är det ett oerhört bra val. Detta då du får telefonen och abonnemanget till ett riktigt fördelaktigt pris samtidigt som du kommer dra nytta av Hallons goda surfupplevelse.

Om du redan har en telefon och endast är ute efter ett abonnemang så är Hallon numera ett solklart val. Även om konkurrensen är större här så erbjuder Hallon ett otroligt enkelt och billigt abonnemang där allt bara fungerar och där du har möjligheten att snabbt och enkelt administrera det mesta via Mina sidor.

Så för att sammanfatta det, vill du ha en ny mobiltelefon så är Hallon vanligtvis det bästa och billigaste valet om de säljer modellen du är ute efter.

Vill du endast ha ett abonnemang så är även då Hallon ett solklart alternativ enligt oss om du är ute efter en enkel och billig operatör där allt bara fungerar. Att Hallon dessutom har de bästa nykundserbjudandena vanligtvis gör det ännu trevligare. Erbjudandena hittar du nedanför här.

Vårt slutliga betyg blir 9/10.

Hallon-erbjudanden

Vill du skaffa Hallon med ny telefon samtidigt, tryck här för erbjudanden.

Vill du endast skaffa abonnemang så hittar du våra bästa erbjudanden här nedan. Tryck på ett för att läsa mer om det.

Kampanj! Beställ idag och få 25 GB extra data när du tecknar 4, 8 eller 25 GB-abonnemanget.

Hoppa till priser med rabatt för: Studenter - Barn under 18 år - Seniorer och pensionärer som är 55+

Om du uppfyller kraven nedan så kan du även ta del av Hallons specialpriser.

Seniorer och pensionärer som är minst 55 år

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
6GB Fria Fria 49kr/mån i 3 månader, därefter 99kr/mån
10GB Fria Fria 74kr/mån i 3 månader, därefter 149kr/mån
25GB Fria Fria 99kr/mån i 3 månader, därefter 199kr/mån
100GB Fria Fria 149kr/mån i 3 månader, därefter 299kr/mån

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Hallon

Hallon logo

Hallon är en relativt ny operatör i Sverige som ägs av 3.