Hallon

Se erbjudanden för Hallon i Juli 2019 samt lär dig mer. Vi går igenom de olika abonnemangen, bredband, kontantkort samt har skrivit en recension där vi tar upp hur täckningen är i deras nät.

Hoppa till: Erbjudanden / Recension / Frågor och svar

Erbjudanden på Hallon

Skall du beställa så har vi här samlat våra bästa erbjudanden, någon rabattkod eller presentkort behövs inte för att aktivera dessa erbjudanden om du går via vår sida.

Intresserad av en ny telefon? Se erbjudanden på mobiler från Hallon.

Hoppa till mobilabonnemang för: Student - Barn - Pensionär - Företag.

Övrigt: Mobilt bredband - Mobilt bredband till företag - Kontantkort

Ovanstående abonnemang kan tecknas av alla.

Ovanstående abonnemang kan tecknas av dig som studerar och är 18 år eller äldre.

Ovanstående abonnemang har åldersgräns på 18 år, det innebär att ditt barn eller ungdom behöver vara under 18 år. Själva abonnemanget tecknas av en vuxen.

För att få teckna Hallons pensionärsabonnemang behöver du vara 55 år eller äldre.

Företagsabonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
6GB Fria Fria 99kr/mån
25GB Fria Fria 199kr/mån
100GB Fria Fria 299kr/mån

Dessa företagsabonnemang kan endast tecknas av dig som driver ett företag.

Abonnemanget ovan är för privatpersoner och är utan utrustning, se våra tips på routers och usbmodem.

Mobilt bredband för företag

Surf Välj erbjudande
2GB 49kr/mån
20GB 49kr/mån i 12 månader, därefter 149kr/mån
100GB 249kr/mån

Hallons mobila bredband för företag kommer utan utrustning, se våra tips på routers och usbmodem.

Kontantkort

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
4GB Fria Fria 99kr/mån
8GB Fria Fria 149kr/mån
25GB Fria Fria 249kr/mån
50GB Fria Fria 299kr/mån
100GB Fria Fria 349kr/mån

När du beställer kontantkort så måste du köpa en laddning samtidigt.

> Se fler erbjudanden från Hallon här.

Recension

Vi har under det senaste året testat Hallon flera gånger och för varje gång så har de varit bättre och det gäller allt från Mina sidor till täckning. De är en relativt ny operatör som ägs av 3 och kan ses som ett dotterbolag. Det innebär att man har samma täckning som ägaren 3, så har man tidigare haft Tre så kommer man ha samma mobiltäckning som innan.

Det som gör de intressant för de flesta är deras låga priser och numera har man lanserat en mängd av mobilabonnemang och har därmed en prislista som passar de flesta. Är man barn, pensionär eller student så erbjuds även riktigt förmånliga rabatter vilket innebär antingen mer surf för samma pris eller en lägre månadsavgift.

För att göra denna recensionen lite lättare så kommer vi nu dela in den i olika områden och därefter avsluta med en slutsats och betyg. Så börja läs och få svar på om Hallon är bra och hur deras täckning är eller hoppa till en del du är intresserad av.

Hoppa till: Beställningsprocess - Täckning och nät - Kundservice och mina sidor - Utomlands - Spara data - Sammanfattning och omdöme

Beställningsprocess

Att beställa är enkelt, allt sköts via deras hemsida och leveransen har alltid varit riktigt snabb i de fyra tillfällen vi testat genom åren. Du kan förvänta dig att ha simkort och/eller mobilen inom 1-3 vardagar är vår erfarenhet.

När du skaffar så rekommenderar vi starkt att du gör det via våra erbjudanden här på sidan. Vi har nämligen både unika och bättre erbjudanden regelbundet än vad som finns på deras ordinarie startsida. Se aktuella erbjudanden här.

När du väl valt ett erbjudande så trycker du beställ och får därefter fylla i dina uppgifter. Du har därefter möjlighet att välja om du skall flytta ditt nummer eller välja ett nytt. Väljer du att flytta ditt nummer så kommer de automatiskt att göra det åt dig samt säga upp ditt gamla abonnemang vid flyttdatumet. Du behöver alltså inte ens kontakta din gamla operatör utan de sköter allt, detta förutsätter att mobilnumret inte har någon bindningstid samt är registrerat på dig.

När du fyllt i dina uppgifter och gjort val kring mobilnumret så kommer du till betalningsbiten. Där är de moderna och betalning sker via bankkort som Mastercard eller VISA. Har du tjänster som Spotify, Netflix eller Viaplay så betalar du troligen på samma vis och kommer att känna igen dig. Kort och gott så uppger du dina kortuppgifter och sedan kommer de i varje månadsskifte att dra pengar från ditt kort.

En fördel med att kortbetalning används är att du som råkat ut för betalningsanmärkningar och därför har svårt att skaffa mobilabonnemang faktiskt kan få ett ändå.

Täckning och nät

Detta är troligen det viktigaste punkten för de flesta och vi har genom åren testat vid fyra tillfällen och kan bara säga att ägaren 3 inte ligger på latsidan. Täckningen har blivit bättre med tiden och nätet är riktigt stabilt och snabbt för det mesta. Vilket nät som är bäst är alltid svårt att säga, men vi har definitivt hittat ställen kring Göteborg där de (och 3) definitivt har bäst täckning.

Men eftersom alla operatörer är olika bra på olika ställen och en operatör kan vara bäst på ett ställe och 50 meter bort så är en annan operatör bäst så rekommenderar vi att man studerar Hallons täckningskarta innan man beställer.

En stor fördel är att de inte har någon uppsägningstid eller bindningstid på sina mobilabonnemang. Det innebär att vi bedömer det som helt riskfritt att testa, är man inte nöjd så kan men lika enkelt byta vidare till en annan operatör. Därför anser vi att man faktiskt bör testa även om man är tveksam, risken är nämligen väldigt liten och är man nöjd så har man plötsligt kanske börjat spara massa pengar varje månad då priserna ofta är lägre än hos andra operatörer.

Är man intresserad av Hallons bredband så kan vi konstatera efter egna tester att hastigheter runt 80-100 Mbit är fullt rimliga att kunna uppnå även om det vanligaste i våra tester här i Göteborg har inneburit hastigheter på 40-60 Mbit/s. Samtidigt har vi sett andra användare som uppnått hastigheter på hela 170 Mbit/s.

Men precis som med täckning så skiljer sig hastigheter väldigt mycket på olika ställen. I vårt fall så testade vi i en lägenhet med en mobil 4G-router. Lägenheten har fönster åt norr samt söder, mot norr så fick vi runt 30 Mbit/s. Medan placerade vi routern mot söder så låg det på runt 50 Mbit. Eftersom routern har Wifi som ändå täcker hela huset/lägenheten vanligtvis oavsett placering så är vårt tips att alltid experimentera med olika placeringar för att uppnå högsta hastighet.

Så nätet är som sagt väldigt bra och det finns möjlighet till höga hastigheter, oavsett om du är ute efter ett mobilabonnemang eller mobilt internet så anser vi att de är väl värda att prova.

Kundservice och mina sidor

Kundservice erbjuds endast via digitala kanaler. Det innebär att behöver du ha support så kan du ta kontakt genom deras forum, chatt eller e-post. Har du bråttom så rekommenderar vi alltid att du använder deras chatt. Vi har testat den vid två tillfällen och då har kön för att få chatta bara varit några minuter.

Det som är deras styrka dock är mina sidor. Där kan du nämligen göra det mesta själv som rör ditt eller dina abonnemang. Först och främst hittar du information som kan vara bra att ha, som t.ex. hur mycket du förbrukat. Du kan även se detaljspecifikationer samt se kvitton på dina betalningar.

Om abonnemanget är avsett för ett barn eller ungdom så kan vi även rekommendera funktionen kostnadskontroll. Slår man på den så spärras abonnemanget för avgifter utöver månadsavgiften. Det innebär t.ex. att utlandssamtal, utlandsanvändning och betalsamtal slutar att fungera.

Vill du byta mobilabonnemang så kan du även göra det helt själv båda upp och ner i storlek. Något som kan vara användbart om du t.ex. skall semestra och därför använda mer surf tillfälligt. Eller märker du att du har ett stort abonnemang där du aldrig använder upp all surf så kan du lika enkelt nedgradera till ett billigare och därmed få en lägre månadsavgift.

Annars så finns funktioner som se PIN, PUK samt möjlighet att göra inställningar för telefonsvararen. Du kan även avsluta ditt abonnemang på mina sidor ifall du önskar det.

Utomlands

Skall du till utlandet så erbjuds bra villkor, speciellt inom Europa. Inom EU/ESS så kan du använda upptill 13 GB surf per månad. Att ta emot samtal är alltid gratis när du befinner dig inom EU/ESS. När det kommer till att ringa samtal så kan du göra det utan extra kostnad till Sverige samt inom EU/ESS-landet du befinner dig i.

För att du skall kunna använda roaming och ringa utomlands så måste du se till att detta är aktiverat på mina sidor samt vill du använda surf så behöver du slå på dataroaming i din mobils inställningar.

Är du i Sverige och vill ringa till utlandet så erbjuds relativt bra priser. Se Hallons utlandspriser.

Spara data

Något annat som är bra är att oanvänd surf sparas varje månad. Som mest kan du spara ihop 100 GB surf. Det innebär konkret att om du har ett abonnemang med 50 GB surf och bara använder 25 GB på en månad så kommer du nästa månad ha 50 GB + 25 GB, dvs 75 GB att använda.

Riktigt bra är även att det finns ingen tidsbegränsning på hur länge din sparade surf gäller utan den finns kvar så länge du har kvar ditt abonnemang eller tills du använt upp den. En liten varning är dock att ifall du nedgraderar ditt abonnemang till ett med lägre surf per månad så börjar din sparade surf om på noll.

Sammanfattning och omdöme

Vi gillar Hallon skarpt, man är en riktigt bra operatör med god täckning och vettiga abonnemang. Att hitta en mer prisvärd operatör just nu tror vi blir svårt. I kombination med de riktigt vassa nykundserbjudandena så levererar man helt enkelt ett i princip oslagbart erbjudande.

Oavsett om du är ute efter endast ett mobilabonnemang eller vill köpa med mobil så är de det bästa alternativt generellt som vi hittat. Man erbjuder ett enkelt och billigt mobilabonnemang med god täckning helt enkelt. Att komma igång är busenkelt och det viktigaste kan man själv göra genom mina sidor.

Så vårt betyg blir 9/10 vilket är det högsta vi delat ut till en operatör.

Frågor och svar om Hallon

Här hittar du frågor och korta svar på ev. funderingar du kan ha. Lite som en wiki och frågorna består delvis av sådant vi fått mejlat in till oss. Vi börjar med de populäraste frågorna som ofta handlar om hur Hallon står sig mot de olika operatörerna, annars kan du använda snabbmenyn nedanför:

Jämför Hallon mot: Vimla (Telenor) / Comviq (Tele2) / Halebop (Telia) / Tre

Hoppa till: Nummerflytt / Betalsätt / Utomlands / Vid dålig täckning / Routers / Uppsägning

Jämförelse mot Vimla (och Telenor)

Detta är vår vanligaste fråga, skall man välja Hallon eller Vimla. Kort och gott så är båda riktigt bra operatörer. Vår bild är att Hallon är lite billigare men har marginellt sämre täckning. Sägas skall de båda har till stora delar gemensamt 3G-nät. 4G-näten skiljer sig dock och när det kommer till 2G så är det bara Vimla som har det utav dessa två. Vår rekommendation blir att börja med Hallon och byta till Vimla därefter om inte Hallon duger.

Jämförelse mot Comviq (och Tele2)

Här anser vi att det är ett enklare val rent prismässigt. Hallon är billigare generellt oavsett om du skall bara ha mobilabonnemang eller vill köpa med ny mobil. Den stora skillnaden är dock mobiltäckningen som kommer att skilja sig. De båda operatörerna använder nämligen helt olika mobilnät.

Jämförelse mot Halebop (och Telia)

Kollar man på pris så är Hallon en rejäl vinnare oavsett om du skall köpa med mobil eller endast abonnemang. Kollar man på täckning så använder Halebop Telias berömda mobilnät. Det i sig är riktigt bra men det kommer med en rejäl prisökning och bor man i någorlunda i tätbebyggt område så lär skillnaderna vara små. Det kan t.om. vara så att Hallon har bättre täckning detta då man använder helt olika mobilnät.

Jämförelse mot Tre

Har du Tre idag så kommer täckningen vara den samma som med Tre. Det som skiljer är abonnemangen och deras priser. Är du ute efter någon specifik tjänst så kanske inte den finns hos Hallon, men är du ute efter lågt pris så lär du hitta det hos Hallon.

Kan man flytta sitt nummer?

Ja, när du beställer så fyller du bara i att numret skall flyttas. Hallon kommer därefter att flytta numret på datumet du väljer samt avsluta ditt gamla mobilabonnemang. Du behöver därför inte ens kontakta din gamla operatör under förutsättning att numret står på dig samt det inte finns några hinder för nummerflytten som bindningstid.

Vilka betalsätt finns?

Du kan betala genom kortbetalning, dvs med ett VISA eller Mastercard. Autogiro erbjuds inte och faktura erbjuds endast för företagsabonnemang.

Kan man använda abonnemanget utomlands?

Ja det går alldeles utmärkt. Men tänk på att kolla på mina sidor så utland är aktiverat. Inom EU/ESS kan du använda upptill 13 GB surf per månad och ta emot samtal kostnadsfritt. Läs mer om utland här.

Vad gör man om man har dålig täckning på sitt abonnemang?

Börja med att kolla täckningskartan så det faktiskt skall finnas signal där du är. Om det finns täckning så rekommenderar vi att du använder en modern mobil som klarar 3G/4G. Desto nyare mobil, desto större chans att den klarar fler 3G/4G-frekvenser och därmed ger bättre täckning och bättre hastigheter. Det är viktigt att du har en mobil som klarar dessa då olika frekvenser tar sig fram olika långt och olika bra genom byggnader t.ex.

Har du en modern telefon som stöder många frekvenser och ändå dålig täckning så bör du testa mobilen på olika platser. Om täckningen är dålig oavsett plats så testa simkortet i en annan telefon. Tänk på att telefonen du testar i måste stöda minst 3G, då man inte har något 2G. Om simkortet har bättre täckning i den andra telefonen så är problemet förmodligen din mobil, om täckningen är lika dålig så kan det vara värt att beställa ett nytt simkort och testa med. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundservice så kan de kan felsöka med dig.

Vilken router kan man använda?

Det finns många routrar och USB-modem som fungerar till Hallon mobilt bredband. Se vår sida med bra 4G-routrar och modem för tips.

Hur gör man en uppsägning?

Om det ännu inte gått 14 dagar sedan du beställde så kan du använda din ångerrätt, då behöver du kontakta kundtjänst. Ifall det gått över 14 dagar så har du två alternativ, vill du flytta ditt nummer så kan du hitta ett nytt mobilabonnemang här och då sköter den nya operatören uppsägningen av Hallon åt dig. Om du inte vill ha kvar mobilnumret så kan du istället logga in på mina sidor och välja att säga upp det där.

Läs ännu mer om Hallon här!  1. Alla mobiloperatörer
  2. Hallon