Billigaste fastpris

Guiden till bästa och billigaste mobilabonnemanget!

Hallon recension

Hoppa till: Hallon-erbjudanden Mars 2019 / Frågor och svar

Hallon är en relativt ny mobiloperatör och många frågar sig, vem äger Hallon och vilket nät använder de? Svaret är att Hallon ägs av Tre (3) helt och hållet vilket innebär att täckningen och mobilnät som används är identisk med Tre. Sedan starten för några år sedan så har Hallon marknadsförts hårt och fått många kunder. Så varför väljer man då Hallon?

Jo, är man ute efter en enkel och billig operatör och sällan behöver hjälp från kundtjänst och hellre sköter det mesta själv så är Hallon ett mycket bra val. Behöver man hjälp så finns det alltid möjlighet att få det snabbt via chatten som är öppen 09-16 på vardagar och är det inte så bråttom så kan man istället skicka ett mejl och få svar inom max ett par dagar.

Skaffar man Hallon så bör man absolut göra detta genom att ta del av ett erbjudande, våra bästa erbjudanden för Hallon hittar du här. Skall du skaffa Hallon så har du valet att beställa endast abonnemang och då har du varken uppsägningstid eller bindningstid.

Behöver du en ny telefon så har Hallon ett begränsat utbud av modeller. Dessa modeller brukar dock vara bland de populäraste för stunden och de brukar vara riktigt prisvärda i jämförelse med konkurrenterna.

Själva beställningen är enkel att genomföra oavsett om du endast vill beställa abonnemang eller om du vill beställa en mobil även. När du väl gjort dina val så trycker du på beställ och kommer då till en sida där du kan fylla i ditt nuvarande mobilnummer eller välja ett helt nytt. Fyller du i ditt nuvarande mobilnummer så sköter Hallon uppsägningen åt dig hos din gamla operatör och flyttar över numret till Hallon, så du behöver inte ens kontakta din gamla operatör själv utan bara vänta in flytten som normalt sker inom ett par dagar.

När du väl gjort ditt val kring att flytta numret eller välja ett nytt så fyller du bara i personnummer, din e-postadress och väljer ett lösenord. Därefter går du vidare till kassan där du får lägga till ett betalkort (Visa eller Mastercard) som din betalning varje månad skall dras från. I och med att du betalar med betalkort så görs ingen kreditkoll vilket är positivt, speciellt för dig med betalningsanmärkningar. Hallon drar därefter pengar från ditt kort den 1:e varje månad och du kan se detta på ditt bankutdrag inom ett par bankdagar från att dragningen sker.

När du väl sedan beställt så kommer du att få hem ett brev (eller paket om du beställt en telefon) med ett simkort och lite kortfattad information. Simkortet är ett 3-i-1 vilket innebär att du bryter ner det till den storleken du behöver: minisim, mikrosim eller nanosim. Om du har en gammal mobil som är låst till Tre (3) så fungerar Hallon-simkort i den utan problem. Är din mobil låst till en annan operatör så måste du i så fall låsa upp den innan du kan använda Hallon i den. Enklast då brukar vara att kontakta den gamla operatören och be om en upplåsningskod.

När du väl satt i simkortet i din telefon och slagit in pinkoden som du skrapar fram på den stora plastbiten som simkortet sitter i så är det bara att köra igång. Har du en Android-telefon eller en iPhone så kommer alla inställningar att ske automatiskt vanligtvis för t.ex. surf och mms-meddelanden.

När vi har testat täckningen så har den varit god men vi har stött på en del ställen där det faktiskt inte fungerat. Ofta har det varit i källare, parkeringshus under jord eller rent av hissar i byggnader. Det man bör tänka på är att Hallon endast använder 3G och 4G, det är både en fördel och nackdel.

Fördelen är att du t.ex. alltid kan använda surf även ifall du pratar i telefon och att surfen alltid går någorlunda snabbt till skillnad från operatörer som har 2G du kan hamna på som är väldigt långsamt. Nackdelen är att du måste ha en 3G-telefon, så billigare 2G-varianter fungerar inte alls med Hallon. En annan nackdel är att mottagning blir betydligt mer lidande i jobbigare miljöer såsom källare, hissar och i värsta fall ibland kan saknas helt. Detta händer även hos operatörer som har 2G-nät, men inte lika ofta i de tester vi gjort.

När vi testat Hallon i Göteborg så har vi sett mycket goda hastigheter på 3G-nätet och helt acceptabla hastigheter på 4G (ofta runt 40-60 Mbit/s). På många ställen har vi även sett att 4G+ dykt upp vilket kan ge ännu högre hastigheter. Så är billigt pris och snabb surf viktigt för dig så är Hallon ett mycket bra alternativ.

Något annat som är väldigt bra med Hallon är att du kan spara oanvänd surf. Det betyder att har du surf över när månaden är slut så sparas den. Som mest så kan du spara ihop så du har 100 GB att använda. Något bäst-före-datum på surfen finns inte heller utan den gäller tills du använder upp den. Något att tänka på är dock att ifall man nedgraderar sitt abonnemang till ett med mindre surf så nollställs den sparade potten. Uppgraderar du till ett större abonnemang så behålls däremot sparad surf.

Tänker du använda Hallon i EU-länder eller ESS-länder så ingår roaming utan extra kostnad. Det innebär att du kan ta emot samtal från Sverige, ringa till Sverige eller ringa inom EU/ESS utan att det kostar något extra för dig. Skall du surfa så kan du max använda 13 GB/mån innan surfen spärras och du får möjlighet att köpa extra.

Eftersom Hallon inte har kundtjänst på annat vis än via chatt och mejl så har vi även testat Hallons mina sidor. Mina sidor kommer du åt genom att trycka på ikonen som ser ut som en person längst upp till höger på Hallons hemsida. Därefter fyller du i dina uppgifter som du valde när du skaffade Hallon.

På Mina sidor ser du därefter information som ditt nummer, hur mycket du ringt och hur många meddelanden du skickat. Du ser även hur mycket surf du kvar och hur stor surfpotten är. Undrar du hur samtalen förbrukats så hittar du en detaljspecifikation samt kan även se kvitton på dina betalningar.

Utöver detta så kan du aktivera kostnadskontroll vilket innebär att du inte kan få några som helst kostnader utöver månadsavgiften. Detta är perfekt för dig som är förälder och t.ex. vill skaffa ett billigt och prisvärt abonnemang till ditt barn då du slipper oroa dig för att ditt barn skall ringa dyra samtal eller annat.

Du har även möjlighet att ändra abonnemang helt själv. För att göra detta så trycker du på ändra och kan välja mellan alla Hallons olika abonnemang. Därefter väljer du ett abonnemang och trycker på ändra. Detta är perfekt ifall du ser att du inte använder upp all din surf t.ex. då du kan nedgradera till ett billigare abonnemang och skall du semestra så kanske du behöver mer surf och du uppgraderar du istället för att efter semestern kanske ändra tillbaka.

Utöver ovanstående så hittar du även praktiska funktioner som möjlighet att se PUK-kod som behövs ifall du glömt din PIN-kod. Du kan även stänga av och sätta på telefonsvararen. Ifall din mobil försvinner eller blir stulen så kan du även spärra ditt SIM-kort. Vill du avsluta abonnemanget så kan du även göra det på mina sidor helt själv och då avslutas abonnemanget så fort perioden du betalat för är slut.

Söker du efter en Hallon app, så finns det dessvärre inga officiella appar för Hallon. Däremot om du har en Android-telefon så finns det en inofficiell app som heter Hallon Saldo. Den visar hur mycket data, samtal, meddelanden du har förbrukat och hur mycket du har kvar. Något som är bra med den är att du även kan lägga den informationen som en widget. Men enligt oss så fungerar mina sidor så pass bra och snabbt så du kan lika gärna lägga ett bokmärke till mina sidor och använda den för att då och då kolla din förbrukning t.ex.

Så är Hallon bra eller dåligt?

Vi har testat Hallon vid tre tillfällen de senaste två åren under ca 2-3 månaders tid varje gång och kan bara säga att Hallon blivit bättre och bättre för varje gång vi testat. Abonnemangen har blivit billigare, surfen har blivit snabbare och täckningen har blivit bättre för varje gång. Nu i den senaste testomgången som skett under juli-augusti 2018 så är vi riktigt nöjda med Hallon som helhet.

Skall du ha en ny mobiltelefon och modellen finns hos Hallon så är det ett oerhört bra val. Detta då du får telefonen och abonnemanget till ett riktigt fördelaktigt pris samtidigt som du kommer dra nytta av Hallons goda surfupplevelse.

Om du redan har en telefon och endast är ute efter ett abonnemang så är Hallon numera ett solklart val. Även om konkurrensen är större här så erbjuder Hallon ett otroligt enkelt och billigt abonnemang där allt bara fungerar och där du har möjligheten att snabbt och enkelt administrera det mesta via Mina sidor.

Så för att sammanfatta det, vill du ha en ny mobiltelefon så är Hallon vanligtvis det bästa och billigaste valet om de säljer modellen du är ute efter.

Vill du endast ha ett abonnemang så är även då Hallon ett solklart alternativ utifrån vår erfarenhet av Hallon om du är ute efter en enkel och billig operatör där allt bara fungerar. Att Hallon dessutom har de bästa nykundserbjudandena vanligtvis gör det ännu trevligare. Erbjudandena hittar du nedanför här.

Vårt slutliga betyg blir 9/10.

Hallon-erbjudanden Mars 2019

Intresserad av att skaffa Hallon och ny mobil samtidigt? Se Hallons erbjudanden på telefoner här.

Vill du endast skaffa abonnemang så hittar du våra bästa erbjudanden här nedan. Tryck på ett för att läsa mer om det.

Hoppa till erbjudanden för: Studenter - Barn under 18 år - För dig som fyllt 55år - För dig med företag - Mobilt bredband - Mobilt bredband till företag

Om du uppfyller kraven nedan så kan du även ta del av Hallons specialpriser.

Seniorer och pensionärer som är minst 55 år

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
6GB Fria Fria 49kr/mån i 4 månader, därefter 99kr/mån
10GB Fria Fria 74kr/mån i 3 månader, därefter 149kr/mån
25GB Fria Fria 99kr/mån i 3 månader, därefter 199kr/mån
50GB Fria Fria 124kr/mån i 3 månader, därefter 249kr/mån
100GB Fria Fria 149kr/mån i 3 månader, därefter 299kr/mån

Hallon företagsabonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
2GB Fria Fria 49kr/mån i 3 mån, därefter 99kr/mån
10GB Fria Fria 99kr/mån i 3 mån, därefter 199kr/mån
100GB Fria Fria 149kr/mån i 3 mån, därefter 299kr/mån

Hallon mobilt bredband till företag

Surf Välj erbjudande
2GB 49kr/mån
20GB 149kr/mån
100GB 249kr/mån

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Frågor och svar om Hallon

Hallon abonnemang - Innan du skaffat

Här hittar du frågor och svar som främst rör Hallons mobilabonnemang och kan vara till hjälp för dig som funderar på att skaffa Hallon, en liten FAQ eller wiki helt enkelt.

Är Hallon bra eller dåligt?

Som vi konstaterar i recensionen ovan så är Hallon rikigt rikigt bra. Du får bland de billigaste mobilabonnemangen, bra support och helt okej täckning hos Hallon. Hallon får därför det högsta betyget vi delat ut.

Kollar man på åsikter hos Trustpilot så ser även det bra ut i jämförelse med andra mobiloperatörer! Vårt omdöme blir därför att letar du efter ett billigt mobilabonnemang så är Hallon valet för dig.

Hur kan man kontakta Hallon?

Om du har problem och behöver support kan du kontakta kundservice genom chatt eller mejla [email protected] Du kan även skriva i deras forum och där få hjälp från andra användare och/eller Hallons support.

Har Hallon en app?

Nej, Hallon har tyvärr ingen app. Till Android så finns en inoffciell däremot. Men att Hallon saknar appar gör inte så mycket då man istället satsat rejält på Mina Sidor där man kan få svar på frågor som "hur mycket surf har jag kvar" och därmed se data kvar. Man kan även göra förändringar av sitt abonnemang. Har man ett kontantkort så kan man även kolla saldo på Mina sidor.

Vilka betalsätt har Hallon?

Hallon vill vara en enkel operatör och erbjuder endast betalning via bankkort (Visa och Mastercard). Det fungerar som så att du lägger in ditt bankkort och så dras månadsavgiften den 1:a varje månad helt automatiskt. Om du inte har ett betalkort eller inte vill betala med ett betalkort så kan vi rekommendera att du tittar på Vimla som är lika Hallon, men erbjuder fler betalsätt såsom faktura och autogiro.

Vilket nät använder Hallon? Vilken operatör använder Hallon?

Hallon är en del av 3 och använder sig av samma mobilnät och nätverk. Du kan därför förvänta dig samma hastigheter och mobiltäckning som med Tre. Se Hallons täckningskarta.

Har Hallon bredband?

Ja, Hallon erbjuder mobilt bredband och precis som på mobilabonnemang så har man bland de billigaste bredbanden. När du köper internet från Hallon så får du endast ett SIM-kort, så router får du fixa själv. Vi har på vår billigaste mobilt bredband-sida gjort en jämförelse där du även hittar bra utrustning till ditt Hallon bredband.

Har Hallon abonnemang för barn eller ungdom?

Ja för barn under 18 år så finns det otroligt prisvärda mobilabonnemang, tänk dock att du som vuxen blir ansvarig för abonnemanget då åldergräns på 18 år finns för den som skall vara ansvarig. Ungdomsabonnemang däremot har man inte, däremot har man ett studenterbjudande men då måste du vara student.

Har Hallon bindningstid och uppsägningstid?

Både och! I normala fall så har Hallon ingen bindningstid eller uppsägningstid. Därmot så kan du även köpa mobil hos Hallon och då blir bindningstiden på denna 24 månader.

Kan man köpa Hallon i en butik eller affär?

Kontantkort kan du köpa lite överallt såsom på Coop, ICA och andra återförsäljare, men vill du skaffa ett abonnemang med eller utan mobil så rekommenderar vi att du gör det online på Hallons hemsida. Normalt får du då bästa pris och slipper riskera att bli pålurad saker du inte behöver.

Har Hallon en webbutik? Kan man köpa mobil?

Ja och där hittar du mobiler som Apple iPhone och Samsung Galaxy, tidigare har även Huawei funnits. Se Hallons erbjudanden på mobiler. Leverans är gratis till ditt postombud och leveranstid är normalt 2-3 arbetsdagar.

Fungerar operatörslåsta mobiler med Hallon?

Är den låst till Tre så fungerar den vanligtvis med Hallon, annars måste du kontakta operatören mobilen köptes via för att den skall bli upplåst. Normalt är upplåsningen gratis om du haft mobilen i minst 1 år.

Hur fungerar nummerflytt och att överföra nummer till Hallon?

När du valt ett mobilabonnemang hos Hallon så kommer du till en sida där du har valet att flytta nummer. Kryssa i rutan och fyll i ditt nummer så tar Hallon hand om flytten åt dig helt gratis. Du behöver inte ens kontakta din gamla operatör då din gamla operatör sägs upp automatiskt utav Hallon i samband med flytten.

Fungerar Apple Watch hos Hallon?

Nej, Apple Watch kräver esim och det är något Hallon i nuläget inte stöder.

Finns VoLTE eller Wifi-samtal hos Hallon?

VoLTE har börjat lanseras, tänk dock på att inte alla telefoner stöds än. För Wifi-samtal så finns däremot ingen tidpunkt om/när en lansering kommer att ske.

Kan man få ett guldnummer hos Hallon?

Ja, när du beställer hos Hallon och har valt det mobilabonnemang du vill ha så kommer du till en sida, välj "Välj ett nytt nummer" och se efter i listan. Duger inte numren, så ladda om sidan så laddas nya nummer in. Upprepa tills du hittat guldnumret du söker efter.

Kan man dela surf hos Hallon?

Nej, surfen hos Hallon kan du varken dela eller ge bort.

Kan man spara surf hos Hallon?

Ja, och det är en riktigt bra grej med Hallon. Du kan spara upptill 100 GB surf så länge du vill på alla mobilabonnemang under 100 GB/mån. Däremot om du nedgraderar ditt mobilabonnemang så börjar din sparade surf om från noll, så tänk på det.

Kan man använda surfen i EU?

Ja, det är inga problem och är helt utan extra kostnad. Du kan använda upptill 13 GB surf per månad när du befinner dig utomlands men inom EU/ESS. För att surfen skall fungera så måste du slå på dataroaming i din mobils inställningar. Tänk på att stänga av den när du inte längre behöver surfen så du slipper riskera att ha igång den nästa gång du reser och då till ett land utanför eu där surf kostar. Du kan även ta emot samtal utan extra kostnad inom EU/ESS samt ringa till svenska nummer och inom EU-landet utan att det kostar extra. Detta gäller Hallons abonnemang.

Har Hallon abonnemang för familjer?

Nej, men då Hallon är otroligt billiga så behövs inte det. Har man ett familjeabonnemang idag så bör man jämföra kostnaden för det mot t.ex. vad fyra separata abonnemang kostar hos Hallon. I många fall kan fyra separata abonnemang faktiskt kosta väldigt mycket mindre.

Har Hallon abonnemang för företag?

Ja, Hallon har nyligen lanserat företagsabonnemang och de är riktigt prisvärda. Se vår sida med företagsabonnemang så kan du snabbt jämföra Hallon med andra abonnemang.

Hallon vs Vimla?

Skall man skaffa Hallon eller Vimla. Detta är den vanligaste frågan vi brukar få när det kommer till frågor med Hallon och svaret är att båda är riktigt bra, så därför tycker vi du kan börja med att testa Hallon eller Vimla. Skulle du inte vara nöjd så finns ingen bindningstid eller uppsägningstid och då är det bara att byta till den andra. Skillnaderna vi upplevt mellan dessa är att Hallon ofta är något billigare medan Vimla kan ha något bättre täckning.

Hallon vs Halebop?

Hallon eller Halebop då? Här är Hallon billigare, båda har spara oanvänd data men Hallons villkor för spara surf är bättre. På täckning så vinner dock Halebop, speciellt i Norrland då man använder Telias nät. Men bor man i ett någorlunda tätbebyggt område så är ofta skillnaden minimal och då anser vi att Hallon är ett bättre val baserat på att de är billigare.

Hallon vs Comviq?

Hallon eller Comviq är en annan fråga. Båda är lågpris operatörer med bra täckning, Hallon har dock att man kan spara oanvänd surf vilket inte Comviq har. Då Hallon även ofta är billigare så tycker vi Hallon är värt att testa.

Hallon vs Telia?

Hallon eller Telia då? Här blir svaret lite som med Halebop ovanför, Halebop är ju en del av Telia. Så se Hallons täckningskarta och ser det bra ut så rekommenderar vi dig att testa Hallon.

Hallon vs Tele2?

Hallon eller Tele2 är en annan fråga. Båda har bra täckning och som vi ser det så är Tele2 ett bättre val om du behöver obegränsad surf, klarar du sig däremot på 100 GB som är Hallons maxtak så tycker vi du skall testa Hallon som då ofta är billigare.

Hallon vs Tre?

Hallon eller Tre då? Då Hallon är en del av 3 så kan du förvänta dig exakt samma täckning och hastigheter i mobilnätet. Så är du nöjd idag med Tre men gärna vill spara lite pengar så testa på Hallon tycker vi.

Hallon hastighet?

Hos Hallon surfar du i maxhastighet, dvs någon begränsning finns inte. Det i sig innebär att hastigheten styrs av din mobil/router eller annan hårdvara, mobilmasterna och hur många som använder de samtidigt. Vi har sett bilder på folk som kommit upp i 170 Mbit/s, men själva i våra tester så ligger rekordet på ca blygsamma 70Mbit/s i Bredbandskollen. Hallon själva skriver att förväntade hastigheter bör vara på 7-34 MBit/s, men det tycker vi i våra tester faktiskt är i underkant.

Skulle du uppleva Hallon som långsamt så beror det ofta på att master används av många samtidigt. Du kan då testa Hallon vid en annan tidpunkt eller på en annan plats för att se om det blir bättre. Är det alltid dåligt så kan det vara din mobil/router eller sim-kort som begränsar hastigheten eller inte klarar snabbare. Just vilken utrustning du själv använder är väldigt avgörande och nyare mobiler får ofta rejält snabbare hastigheter då de kan koppla upp sig på flera master/frekvenser samtidigt. Så vill du ha absolut snabbaste uppkoppling så bör du använda en toppmodell från t.ex. Apple eller Samsung Galaxy.

Vilka är Hallons priser utomlands?

Hallon erbjuder förmånliga utlandspriser samt priser till utlandet. Surfpriserna varierar dock per land och inom EU/EES ingår det utan extra kostnad upptill 10GB/mån. Se alla: Hallons kostnader utomlands

Hallon abonnemang - Efter du skaffat

Dessa frågor och svar är främst till hjälp för dig som redan har Hallon.

Vilka APN-inställningar har Hallon?

För att kunna surfa och skicka/taemot MMS så behöver du ställa in åtkomstpunkt eller APN. Detta sker normalt automatiskt, men har du en telefon från utlandet, t.ex. OnePlus så kan detta behöva göras manuellt. Här är inställningarna:

  • APN: data.tre.se

  • FÖR MMS:
  • APN: data.tre.se
  • MMS center: http://mms.tre.se
  • MMS proxy: mmsproxy.tre.se
  • MMS port: 8799

Övrigt kan vanligtvis lämnas blankt.

Kan man använda simkortet i en router?

Ja, inga problem! Behöver du fylla i APN så ser inställningar här ovan.

Hur stänger man av röstbrevlåda?

För att enklast stänga av telefonsvararen gör en login på Mina sidor och gå till "Mitt paket" som ligger ner till höger. Leta upp "mobilsvar" och tryck på "ändra".

Var hittar man sin puk kod?

Den står på plastkortet som du fick med simkortet. Annars så kan du logga in på Mina sidor och under "Mitt Paket" i menyn välja "PIN/Puk-kod" och visa.

Kan man pausa sitt abonnemang?

Ja, du gör detta genom att gå in på Mina sidor och under "Mitt paket" trycka på ändra. Därefter gör du om ditt abonnemang till ett kontantkort. När du gör om det till ett kontantkort får du göra en påfyllning och därefter kan numret ligga vilande upptill 12 månader innan du måste göra en ny påfyllning.

Hur kan man ändra till student abonnemang?

Detta är något kundservice gör åt dig.

Hur kan man överlåta ett abonnemang?

Nej, hos Hallon kan du inte göra någon överlåtelse av abonnemanget.

Var hittar man Hallon driftinformation?

Driftstörningar är ovanliga och normalt märker du inte dessa då telefonen automatiskt kan byta till en mast som fungerar eller rentav hoppa mellan 3G/4G. Om du inte hittar nät så testa sök nät manuellt i telefonen. Annars kolla Hallons driftstatus.

Vad kan man göra om man har ingen täckning eller dålig täckning med Hallon?

Börja med att kolla täckningskartan så det faktiskt skall finnas täckning där du är. Om det finns täckning så rekommenderar vi att du använder en modern mobil som klarar 3G/4G. Desto nyare mobil, desto större chans att den klarar fler 3G/4G-frekvenser och därmed ger bättre täckning och bättre hastigheter. Det är viktigt att du har en mobil som klarar dessa då olika frekvenser tar sig fram olika långt och olika bra genom byggnader t.ex.

Har du en modern telefon som stöder många frekvenser och ändå dålig täckning så bör du testa mobilen på olika platser. Om täckningen är dålig oavsett plats så testa simkortet i en annan telefon. Tänk på att telefonen du testar i måste stöda minst 3G, då Hallon inte har något 2G. Om simkortet har bättre täckning i den andra telefonen så är problemet förmodligen din mobil, om täckningen är lika dålig så kan det vara värt att beställa ett nytt simkort från Hallon och testa med. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundservice så kan de kan felsöka med dig.

Hur aktiverar man ett SIM hos Hallon?

Beställer du ett nytt abonnemang så är simkortet aktiverat vid leverans. Har du beställt ett nytt simkort av någon anledning så behöver du kontakta Hallons kundservice så de kan aktivera det.

Hur beställer man ett nytt simkort hos Hallon?

Gå in på Mina sidor och under "Mitt Paket" leta upp "Nytt Sim-kort" och tryck på beställ. Simkortet får du inom 1-3 arbetsdagar i brevlådan och det kostar 99kr.

Finns dolt eller hemligt nummer hos Hallon?

Ja, för inte visa ditt nummer behöver du ändra i din mobils inställningar. På iPhone gå till Inställningar > Telefon > "Visa mitt nummer" och ändra det. Stänger du av det så visas inte ditt nummer när du ringer.

Hur kan man tipsa om Hallon?

Nja, när du blir kund hos Hallon så kan du ibland få en presentkod som du kan ge bort till någon. Presentkoden ger då en liten återbäring eller rabatt till nästa person som skaffar Hallon. Men det finns inget system för att värva flera personer.

Hur säger man upp Hallon?

Om du inte är nöjd med Hallon så kan du enkelt säga upp det via Mina sidor. Men vill du flytta ditt nummer så kan du leta upp en ny billig mobiloperatör och beställa samt fylla i att ditt nummer skall flyttas. Då sköter nya operatören uppsägningen av ditt gamla mobilabonnemang hos Hallon. Har du precis skaffat Hallon så kan du även använda din ångerrätt genom att kontakta kundtjänst.

Kan man köpa extra surf?

Ja du kan köpa surf, du väljer om det skall vara en engångspåfyllning eller återkommande påfyllning. Du gör detta på Mina sidor och där ser du även aktuella paket som finns just nu. Att köpa mer surf är ofta dyrt dock och därmed en dålig idé. Så om det händer ofta så bör du nog ändra abonnemang på mina sidor eller undersöka alternativen, se vår lista med billiga mobilabonnemang.

Finns unlimited eller obegränsad surf hos Hallon?

Nej, Hallon har inget obegränsat abonnemang. Det högsta man erbjuder är 100 GB/mån vilket i och för sig säkert kan kännas som obegränsat för många. Men behöver du ett obegränsat abonnemang så se: Mobilabonnemang med fri surf.

Finns Hallon datakort eller extra sim?

Nej, dessvärre kan du inte få extrasim eller tvillingkort hos Hallon. Så ett mobilt bredband kanske kan vara ett alternativ istället för dubbla sim kort?

Hallon kontant

Här hittar du frågor och svar som främst rör Hallons kontantkort.

Hur kan jag tanka på mitt Hallon?

Enklast är via Mina sidor på Hallons hemsida. Men du kan även tanka på via värdebevis som du köpt på Mina sidor.

Finns det någon ussd kod?

Ussd-koder används för att kolla saldo, dvs *120# och liknande koder. Tyvärr så stöder ej Hallon dessa så du får helt enkelt kolla Saldo via Mina sidor istället.

Vad innebär Hallon fastpris?

Fastpris innebär att du kan ringa/smsa så mycket du bara vill och orkar inom Sverige till vanliga nummer. Alla kontantkort och för den delen abonnemang är fastpris hos Hallon. Det enda du väljer är vilken surfmängd du önskar ha.

Mer om Hallon

Läs mer om Hallon och se deras erbjudanden här!

Om Hallon

Hallon logo

Hallon är en relativt ny operatör i Sverige som ägs av 3.

Kontakta Hallon
Via Hallon.se


Via post:
hallon
c/o HI3G Access AB
Lindhagensgatan 98
Box 30213
SE-104 25 Stockholm

Företagsuppgifter Hallon
Org.nr: 556593-4899
Ägare: HI3G Holdings AB

Täckningskarta Hallon
Se täckningskarta