Hallon » Recension & omdöme av abonnemang

Läs vår recension av Hallon och deras abonnemang och se vårt omdöme av Hallons mobilabonnemang, ta reda på om Hallon är ett bra val för just dig.

Vi har under det senaste året testat Hallon flera gånger och för varje gång så har de varit bättre och det gäller allt från Mina sidor till täckning. De är en relativt ny operatör som ägs av 3 och kan ses som ett dotterbolag. Det innebär att man har samma täckning som ägaren 3, så har man tidigare haft Tre så kommer man ha samma mobiltäckning som innan.

Det som gör de intressant för de flesta är deras låga priser och att man alltid har fria samtal och sms, dvs abonnemang med fast pris. Numera har man en mängd av mobilabonnemang och har därmed en prislista som passar de flesta. Abonnemangen är även enkla att förstå, så inga krångliga fakturor att förstå sig på. Är man barn, pensionär eller student så erbjuds även riktigt förmånliga rabatter vilket innebär antingen mer surf för samma pris eller en lägre månadsavgift.

För att göra denna recensionen lite lättare så kommer vi nu dela in den i olika områden och därefter avsluta med en slutsats och betyg. Så börja läs och få svar på om Hallon är bra och hur deras täckning är eller hoppa till en del du är intresserad av.

Hoppa till: Beställningsprocess - Täckning - Kundservice och mina sidor - Utomlands - Spara data - Sammanfattning och omdöme

Beställningsprocess

Att beställa är enkelt, allt sköts via deras hemsida och leveransen har alltid varit riktigt snabb i de fyra tillfällen vi testat genom åren. Du kan förvänta dig att ha simkort och/eller mobilen inom 1-3 vardagar är vår erfarenhet.

När du skaffar så rekommenderar vi starkt att du gör det via våra erbjudanden här på sidan. Vi har nämligen både unika och bättre erbjudanden regelbundet än vad som finns på deras ordinarie startsida. Se aktuella erbjudanden här.

När du väl valt ett erbjudande så trycker du beställ och får därefter fylla i dina uppgifter. Du har därefter möjlighet att välja om du skall flytta ditt nummer eller välja ett nytt. Väljer du att flytta ditt nummer så kommer de automatiskt att göra det åt dig samt säga upp ditt gamla abonnemang vid flyttdatumet. Du behöver alltså inte ens kontakta din gamla operatör utan de sköter allt, detta förutsätter att mobilnumret inte har någon bindningstid samt är registrerat på dig.

När du fyllt i dina uppgifter och gjort val kring mobilnumret så kommer du till betalningsbiten. Där är de moderna och betalning sker via bankkort som Mastercard eller VISA. Har du tjänster som Spotify, Netflix eller Viaplay så betalar du troligen på samma vis och kommer att känna igen dig. Kort och gott så uppger du dina kortuppgifter och sedan kommer de i varje månadsskifte att dra pengar från ditt kort.

En fördel med att kortbetalning används är att du som råkat ut för betalningsanmärkningar och därför har svårt att skaffa mobilabonnemang faktiskt kan få ett ändå.

Täckning

Detta är troligen det viktigaste punkten för de flesta och vi har genom åren testat vid fyra tillfällen och kan bara säga att ägaren 3 inte ligger på latsidan. Täckningen har blivit bättre med tiden och nätet är riktigt stabilt och snabbt vilekt gör att du kan räkna med trygg surf i 3's nät för det mesta. Vilket nät som är bäst är alltid svårt att säga, men vi har definitivt hittat ställen kring Göteborg där de (och 3) definitivt har bäst täckning.

Men eftersom alla operatörer är olika bra på olika ställen och en operatör kan vara bäst på ett ställe och 50 meter bort så är en annan operatör bäst så rekommenderar vi att man studerar Hallons täckningskarta innan man beställer.

En stor fördel är att de inte har någon uppsägningstid eller bindningstid på sina mobilabonnemang, så du kan avsluta när du vill ditt abonnemang. Det innebär att vi bedömer det som helt riskfritt att testa, är man inte nöjd så kan men lika enkelt byta vidare till en annan operatör. Därför anser vi att man faktiskt bör testa även om man är tveksam, risken är nämligen väldigt liten och är man nöjd så har man plötsligt kanske börjat spara massa pengar varje månad då priserna ofta är lägre än hos andra operatörer.

Är man intresserad av Hallons bredband så kan vi konstatera efter egna tester att hastigheter runt 80-100 Mbit är fullt rimliga att kunna uppnå även om det vanligaste i våra tester här i Göteborg har inneburit hastigheter på 40-60 Mbit/s. Samtidigt har vi sett andra användare som uppnått hastigheter på hela 260 Mbit/s.

Men precis som med täckning så skiljer sig hastigheter väldigt mycket på olika ställen. I vårt fall så testade vi i en lägenhet med en mobil 4G-router. Lägenheten har fönster åt norr samt söder, mot norr så fick vi runt 30 Mbit/s. Medan placerade vi routern mot söder så låg det på runt 50 Mbit. Eftersom routern har Wifi som ändå täcker hela huset/lägenheten vanligtvis oavsett placering så är vårt tips att alltid experimentera med olika placeringar för att uppnå högsta hastighet.

Så nätet är som sagt väldigt bra och det finns möjlighet till höga hastigheter, oavsett om du är ute efter ett mobilabonnemang eller mobilt internet så anser vi att de är väl värda att prova.

Kundservice och mina sidor

För dig som vill få hjälp så erbjuds kundservice endast via digitala kanaler. Det innebär att behöver du ha support så kan du ta kontakt genom deras forum, chatt eller e-post. Har du bråttom så rekommenderar vi alltid att du använder deras chatt. Vi har testat den vid två tillfällen och då har kön för att få chatta bara varit några minuter.

Det som är Hallons styrka dock är mina sidor och Hallons app så se till att ladda ner Hallons app. Där kan du nämligen göra det mesta själv som rör ditt eller dina abonnemang. Först och främst hittar du information som kan vara bra att ha, som t.ex. hur mycket du förbrukat. Du kan även se detaljspecifikationer samt se kvitton på dina betalningar. Så bästa och enklaste sättet att hålla koll på dina abonnemang är att ha Hallons app i mobilen.

Om abonnemanget är avsett för ett barn eller ungdom så kan vi även rekommendera funktionen kostnadskontroll. Slår man på den så spärras abonnemanget för avgifter utöver månadsavgiften. Det innebär t.ex. att utlandssamtal, utlandsanvändning och betalsamtal slutar att fungera.

Vill du byta mobilabonnemang så kan du även göra det helt själv båda upp och ner i storlek. Något som kan vara användbart om du t.ex. skall semestra och därför använda mer surf tillfälligt. Eller märker du att du har ett stort abonnemang där du aldrig använder upp all surf så kan du lika enkelt nedgradera till ett billigare och därmed få en lägre månadsavgift.

Annars så finns funktioner som se PIN, PUK samt möjlighet att göra inställningar för telefonsvararen. Du kan även avsluta ditt abonnemang på mina sidor ifall du önskar det.

Hallon » Recension & omdöme av abonnemang

Utomlands

Skall du till utlandet så erbjuds bra villkor, speciellt inom Europa. Surfen kan du använda utan extra kostnad inom EU/ESS, men mängden du kan använda utomlands är begränsad och som mest kan du använda 25 GB av surfen per månad om du har 100 GB-abonnemanget - se Hallons hemsida för övriga gränser. Att ta emot samtal är alltid gratis när du befinner dig inom EU/ESS. När det kommer till att ringa samtal så kan du göra det utan extra kostnad till Sverige samt inom EU/ESS-landet du befinner dig i.

För att du skall kunna använda roaming och ringa utomlands så måste du se till att detta är aktiverat på mina sidor samt vill du använda surf så behöver du slå på dataroaming i din mobils inställningar.

Spara data

Något annat som är bra är att du kan spara oanvänd surf varje månad. Som mest kan du spara ihop 100 GB surf. Det innebär konkret att om du har ett abonnemang med 50 GB surf och bara använder 25 GB på en månad så kommer du nästa månad ha 50 GB + 25 GB, dvs 75 GB att använda. För många är det svårt att välja surf då man undrar hur långt räcker surfen och vad behöver man? Hos Hallon är det lättare då du som sagt kan spara oanvänd surf.

Riktigt bra är även att det finns ingen tidsbegränsning på hur länge din sparade surf gäller utan den finns kvar så länge du har kvar ditt abonnemang eller tills du använt upp den. En liten varning är dock att ifall du nedgraderar ditt abonnemang till ett med lägre surf per månad så börjar din sparade surf om på noll.

Hallon mobiloperatör Hallon

Vårt omdöme av Hallon och deras abonnemang

Vi gillar Hallon skarpt, man är en riktigt bra operatör med god täckning och vettiga abonnemang. Det finns många skäl att välja Hallon men skall vi nämna tre skäl att välja Hallon så är det priserna, det snabba mobilnätet och friheten som man får då ingen bindningstid eller uppsägningstid finns. Att hitta en mer prisvärd operatör just nu tror vi blir svårt och priserna börjar från 99 kr/mån där fria samtal/sms ingår. I kombination med de riktigt vassa nykundserbjudandena så levererar man helt enkelt ett i princip oslagbart erbjudande. Tänk dock på att nykundspriserna kan vara 49 kr/mån men att priset gäller i 3 månader och därefter 99 kr/mån.

Oavsett om du är ute efter endast ett mobilabonnemang eller vill köpa med mobil så är det hos Hallon du skall se efter vad som erbjuds. Man erbjuder ett enkelt och billigt mobilabonnemang med god täckning helt enkelt. Att komma igång är busenkelt och det viktigaste kan man själv göra genom mina sidor.

Så vårt betyg blir 9/10 vilket är det högsta vi delat ut till en operatör.
Hallon

Fria samtal/sms

Spara surf

Wifi-samtal

Dyr surf utanför EU

Kan endast köpas online


Erbjudanden
Se aktuella erbjudanden

Ta kontakt
Via Hallons hemsida

Via post:
hallon
c/o HI3G Access AB
Lindhagensgatan 98
Box 30213
SE-104 25 Stockholm

Företagsuppgifter
Org.nr: 556593-4899
Ägare: HI3G Holdings AB

Täckningskarta
Se täckning hos Hallon

Jämför abonnemang från Hallon

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Läs mer här