Billigaste fastpris

Guiden till billigaste och bästa mobilabonnemanget!

Bästa och billigaste abonnemanget

På den här sidan hjälper vi dig att hitta det bästa och billigaste abonnemanget för dig. Vi börjar med topplistorna och därefter går vi igenom operatörerna mer på djupet för att hjälpa dig till det bästa valet.

Topplista mobilabonnemang utan ny mobil

# Abonnemang Surf
1 Vimla 2-22 GB
2 Hallon 2-22 GB
3 Comviq 2-20 GB
4 Halebop 1-24 GB
5 Tre 1-60 GB
6 Fello 0,5-20 GB
7 Tele2 1 GB - Obegränsad
8 Universal 0-30 GB
9 Alltele 0-40 GB
10 Telenor 1,5 GB - Obegränsad

Topplista mobilabonnemang med en ny mobil

# Mobil och abonnemang Surf
1 Samsung Galaxy S8 med Tre 1-60 GB
2 Apple iPhone 7 med Hallon 2-22 GB
3 Samsung Galaxy S7 med Tre 1-60 GB
4 Apple iPhone SE med Halebop 1-24 GB
5 Samsung Galaxy S8 Plus med Comviq 1-20 GB
6 Samsung Galaxy S7 Edge med Halebop 1-24 GB
7 Huawei Honor 8 med Hallon 2-22 GB

Då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela listan nedanför där vi rankat operatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta. Jämförelsen är gjord för att hitta bästa och billigaste abonnemanget just för dig och innehåller lite kortfattad information om varje operatör. En fördel med att beställa abonnemang på internet istället för via telefonförsäljare, försäljare eller i butik är att du oftast får bästa pris och i princip alltid slipper anslutningsavgift/startavgift. Det absolut bästa är dock att du får svart på vitt vad du beställer och därför slipper riskera att bli lurad.

På den här sidan så hittar du kampanjer, rabatter och ev. rabattkoder som du kan använda för att sänka kostnaden ännu mer när du skaffar ett abonnemang. Sidan uppdateras så snart vi har något nytt så du enklare kan göra det bästa valet.

Surf/samtal/mess som ingår i abonnemangen gäller till svenska mobilnummer och vanliga svenska fastnummer vid användning i Sverige om inget annat anges.

Samtliga operatörer här nedan erbjuder att du kan flytta ditt nummer helt gratis eller välja att få ett nytt nummer.

Intresserad av ny mobil? Hitta billigaste abonnemangen med iPhone 7, iPhone SE, Galaxy S7 samt Galaxy S8.

Vimla

Bäst för dig som bara vill ha abonnemang med minifastpris! Du får dessutom obegränsad surf i långsam hastighet om surfen tar slut! Surf, samtal & mess du inte använder upp varje månad sparas i all evighet.

Beställ idag och få halva priset i 3 månader från och med September, resten av Augusti betalar du inget för. Dessutom får du just nu 20 GB extradata!

Vimlas mål är att vara en användarvänlig operatör och de har en supportnöjdhet på över 90%. Alla abonnemang hos Vimla är utan bindningstid och uppsägningstid.

Vimla ägs av Telenor och har därmed samma goda mobiltäckning då man har tillgång till 2G/3G samt 4G. Vimla stöder betalsätten faktura, autogiro samt betalkort. Vid beställning är faktura förvalt men du kan ändra detta direkt efter till autogiro eller betalkort.

Hos Vimla sparas de samtal, mess och data som du får varje månad och inte använder upp. Totalt kan du spara upptill 1000 samtal, 10000 mess och hela 100 GB och det finns ingen tidsbegräsning för hur länge du kan spara det.

Vimla erbjuder även kostnadskontroll, om du vill ha detta aktiverat så svarar du NEJ på frågan "Vill du aktivera utlandssamtal och betalsamtal?" när du beställer. Det innebär att du inte kan få extra kostnader utöver månadsavgiften. Detta går givetvis att ändra på "mina sidor" ifall du skulle ändra dig. Kostnadskontroll är perfekt ifall du som förälder även vill att ditt barn skall ha ett billigt och bra abonnemang.

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt upptill 7 GB/mån i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

 • 60 samtal / 600 mess / 2 GB
  50kr/mån i 3 mån
  Därefter 100kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (3 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 4 GB
  75kr/mån i 3 mån
  Därefter 150kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (7 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 7 GB
  100kr/mån i 3 mån
  Därefter 200kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (10 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 10 GB
  105kr/mån i 3 mån
  Därefter 210kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (14 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 22 GB
  100kr/mån i 4 mån
  Därefter 250kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån

När datan tar slut, då kan du surfa vidare i 128 kbit/s utan begränsning. Då surfen kommer gå långsamt så kan du även köpa till surf för 45kr per 1 GB för att surfa i vanlig hastighet eller välja att själv uppgradera ditt abonnemang på Mitt Vimla. Surfen du köper till har precis som vanlig surf hos Vimla ingen tidsbegränsning utan du har kvar den tills du har använt upp den.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Hallon

Bäst för dig som bara vill ha abonnemang med minifastpris! Du får lägre utlandspriser samt gratis SMS till hela världen.

Riktigt bra kampanj! Få 50 GB extradata när du tecknar de minsta eller största Hallon-abonnemangen. Eller teckna det största med 22 GB och betala endast 99kr/mån de 4:a första månaderna.

Hallon är ett dotterbolag till Tre och har exakt samma täckning som Tre (3G/4G). Med Hallon så betalar man sitt abonnemang med betal/kreditkort såsom Visa/Mastercard. Det innebär att ingen kreditkontroll görs och man kan skaffa det även med betalningsanmärkningar.

Om du tänker ringa mycket till utlandet så är Hallon en av de bästa operatörerna i Sverige när det kommer till priser. Dessutom har de ingen öppningsavgift på utlandssamtal samt erbjuder fria SMS till hela världen.

Hos Hallon kan du även spara oanvänd surf, som mest kan du spara ihop 100 GB och det gäller på samtliga abonnemang.

Abonnemangen har inga uppsägningstider eller bindningstider. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt upptill 7 GB/mån i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Comviq

Bäst för dig som vill ha ny mobil! Dessutom rabatt för seniorer/pensionärer (över 55år) samt låga priser på samtal till utlandet!

Riktigt bra kampanj! Beställ idag och få dubbel surf under resten av 2017.

Comviq utmärker sig som en av de billigaste operatörerna om du kollar på totalkostnaden för abonnemang och mobil på 24 månader. Så vill ha abonnemang med mobil på 24 månader så är Comviq generellt ett av de billigaste alternativen.

Abonnemanget har en månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget.

Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad. För surfbegränsningar i EU/ESS se nedan.

 • 200min och 2000 mess / 2 GB
  Utlandsanvändning spärrad
  95kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 2 GB
  Max 2 GB surf i EU/ESS
  145kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 4 GB
  Max 4 GB surf i EU/ESS
  195kr/mån
  (145kr/mån för studenter/seniorer)
 • Obeg. samtal och mess / 8 GB
  Max 8 GB surf i EU/ESS
  245kr/mån
  (195kr/mån för studenter/seniorer)
 • Obeg. samtal och mess / 20 GB
  Max 8 GB surf i EU/ESS
  295kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller i 30 dagar från att du köper.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Halebop

Tre

Bäst för dig som strömmar mycket musik med Spotify! Du kan strömma upptill 70 GB/mån utan att det påverkar din övriga surf.

Tre utmärker sig med att ditt abonnemang kan användas som vanligt även i Danmark när du använder deras danska nät. Du kan då ringa/smsa och surfa som om du vore i Sverige utan att det kostar extra.

Abonnemangen har 1 månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  229kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 3 GB
  279kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 6 GB
  329kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 15 GB
  399kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 30 GB
  479kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 60 GB
  579kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller till sista dagen samma månad som du köper.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Fello

Tele 2

Bäst för dig som vill ha obegränsad surf i Sverige! Surf inom EU och ett extra datasim-kort ingår även.

Tele 2 är ett bra val för dig som bara vill ha abonnemang och vill ha rejält mycket surf och man erbjuder t.om. abonnemang med fri surf numera. Vill du även ha en ny mobil så är dotterbolaget Comviq bättre prismässigt, lika så om du vill ha max 20 GB surf. Läs mer om Comviq längre upp på sidan.

Hos Tele 2 så får du ett extrakort som är bundet till ditt huvudabonnemang. Extrakortet tillåter endast data och gör att du t.ex. kan använda det i din surfplatta, 4G-puck eller annan enhet som behöver data.

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU och ESS-länder. Har du det obegränsade abonnemanget så är gränsen 30 GB/mån. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  199kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 5 GB
  249kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 15 GB
  299kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 30 GB
  349kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / Obegränad surf
  499kr/mån

OBS! På abonnemanget med obegränsad surf så stängs surfen av om du använder 20 GB på en och samma dag. Dock kan du fylla på den helt gratis med 5 GB åt gången via SMS så många gånger du vill! På övriga abonnemang så får du erbjudande att köpa mer data ifall datan tar slut. Datan du köper till gäller tills du använt upp den.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Universal

Bäst för dig som vill ha Telenors täckning och behöver telefonsupport!

Just nu så slipper du startavgiften och får första månadsavgiften gratis.

Universal är en operatör som använder sig av Telenors nät, det innebär därför att du har exakt samma täckning som med Telenor. Precis som med Telenor så erbjuder man gratis telefonsupport.

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU/ESS. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige från EU/ESS-länder utan extra kostnad.

Uppsägningstiden är alltid 1 månad hos Universal. Väljer du abonnemanget med 0 GB så betalar du 2kr/MB om du använder surf.

 • Obeg. samtal och mess / 0 GB
  99kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  179kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 4 GB
  219kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 10 GB
  259kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 15 GB
  299kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 30 GB
  369kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Alltele

Bäst för dig som vill ha Telenors täckning och en ny mobil!

Just nu så slipper du startavgiften och får första månadsavgiften gratis.

Alltele använder sig av Telenors nät vilket gör att du får samma täckning som med Telenor. Tillskillnad från Universal ovan så erbjuder man även ett litet sortiment av mobiler och telefonsupport vilket gör det till ett ypperligt alternativ.

Surf kan användas inom EU/ESS utan extra kostnad. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige från EU/ESS-länder utan några extra kostnader.

Uppsägningstiden är alltid 1 månad hos Alltele. Väljer du abonnemanget utan surf så betalar du istället 2kr/MB om du använder surfen.

 • Obeg. samtal och mess / 0 GB
  109kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  189kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 5 GB
  239kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 10 GB
  279kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 20 GB
  339kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 40 GB
  429kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Telenor

Bäst för dig som vill ha helt obegränsad surf i Sverige och mycket surf i EU/ESS!

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU, ESS, Thailand, Malaysia samt Burma. Har du det obegränsade abonnemanget så är surfen begränsad till 100GB/mån. Du kan även ringa/messa inom EU/ESS samt hem till Sverige från EU/ESS-länder utan extra kostnad.

Telenor erbjuder även "Telenor Familj" vilket ger fria samtal inom familjen i hela världen.

Priserna på Telenors Frihet-abonnemang blir lägre om du väljer att binda ditt abonnemang på 24 månader. Uppsägningstiden är alltid 1 månad.

 • Obeg. samtal och mess / 1,5 GB
  249kr/mån (24 mån)
  249kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 3 GB
  249kr/mån (24 mån)
  299kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 6 GB
  299kr/mån (24 mån)
  349kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 20 GB
  329kr/mån (24 mån)
  399kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 40 GB
  379kr/mån (24 mån)
  499kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 60 GB
  429kr/mån (24 mån)
  599kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / Obegränad surf
  549kr/mån (24 mån)
  749kr/mån (0 mån)

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Extradatan du köper till gäller tills nästa vanliga automatiska påfyllning som sker en gång i månaden (beroende på fakturans brytdatum).

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Billigaste mobiltelefon och abonnemang

Har du råd att betala telefonen på en gång så kan du många gånger spara pengar samt att du slipper vara bunden till en operatör. Detta är ofta mer förmånligt även än att förlänga ett abonnemang.

Om detta är något för dig så rekommenderar vi att du beställer abonnemang direkt efter du beställt telefonen. Då får du allt på samma gång för det mesta.

Nedan ser du jämförelsepriser baserat på 24 månader och dessa kan du använda för att jämföra mot operatörers erbjudanden som är just på 24 månader.

Vi har valt Vimla minifastpris 2 GB (3 mån halva priset) som exempel, väljer du ett annat abonnemang så kan du själv räkna ut priset genom att ta månadskostnaden gånger 24 samt lägga till mobilkostnaden. Därefter delar du allt på 24 och då får du jämförpriset.

Läs mer om mobilerna genom att trycka på de ovan. Hitta därefter ett bra abonnemang här på sidan.

Telia

Generellt sätt så är Telias dotterbolag Halebop billigare oavsett om du bara vill ha abonnemang eller om du vill ha abonnemang med en mobil. Så vi rekommendrar starkt att du kollar på Halebop högre upp på sidan.

Hos Telia så får du obegränsat med samtal och meddelanden med fastpris-abonnemanget Telia Mobil Komplett. Dessutom ingår Roaming i EU, Fri surf i utvalda sociala medier samt Telia Wifi. Från och med 20 GB-abonnemanget så ingår även möjligheten att spara upptill 100 GB surf på surfen du inte förbrukar varje månad.

 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  199kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 6 GB
  339kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 20 GB
  439kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 40 GB
  539kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 60 GB
  639kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 100 GB
  739kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller i 31 dagar från att du köper.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Läs mer: << Vilken operatör är bäst i Göteborg? eller Bästa kontantkortet >>

Priser med mobil

Samsung Galaxy S8

Supererbjudanden just nu:

Billigaste iPhone-telefonen! iPhone 5S med Hallon 2 GB för 199kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Billigaste Android-telefonen! Sony Xperia L1 med Halebop 2 GB för 169kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Månadens mobil! Samsung Galaxy S8 Plus med Comviq 2 GB för 375kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

De populäraste telefonerna just nu:

Samsung Galaxy S8 med Tre 1 GB för 349kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Apple iPhone 7 med Comviq 2 GB för 395kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Samsung Galaxy S7 med Tre 1 GB för 299kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Apple iPhone SE med Halebop 1 GB för 289kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Samsung Galaxy S7 Edge med Halebop 1 GB för 389kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Huawei Honor 8 med Hallon 2 GB för 289kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Apple iPhone 7 Plus med Comviq 2 GB för 435kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Sony Xperia X Compact 32GB med Halebop 1 GB för 279kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Apple iPhone 6s med Comviq 2 GB för 355kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Samsung Galaxy A5 2017 med Halebop 1 GB för 279kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Samsung Galaxy A3 2017 med Halebop 1 GB för 239kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Huawei P10 med Comviq 2 GB för 325kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Sony Xperia XZ Premium med Comviq 2 GB för 395kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.Snabbast surf

Följande operatörer erbjuder surf utan hastighetsbegränsning:

 • Vimla i 2G/3G/4G-nätet
 • Hallon i 3G/4G-nätet
 • Comviq i 2G/3G/4G-nätet
 • Tre i 3G/4G-nätet
 • Tele 2 i 2G/3G/4G-nätet

Övriga operatörer kan ha begränsningar på sina eller vissa abonnemang.Studentpriser

Följande operatörer erbjuder studentpriser på sina abonnemang:

Läs om abonnemangen här på sidan och klicka dig vidare för att se de lägre priserna om du är student.

Copyright 2014-2017 Billigaste-Fastpris.se | Vimla tipslänk | Kontakta oss | Vi reserverar oss för eventuella informationsfel | Senast uppdaterad: Augusti 2017