Billigaste fastpris

Vår guide till bästa fastpriset för dig och hur du sänker mobilkostnaden

Bästa och billigaste abonnemanget

Snabblänkar till billigaste/bästa abonnemanget generellt:
Utan mobil - Med en ny mobil.

Har du lite tid så läs gärna vår jämförelse av mobilabonnemang som vi har gjort längre ner på sidan. Då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela listan där vi rankat operatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta. Jämförelsen är gjord för att hitta bästa och billigaste abonnemanget just för dig och innehåller lite kortfattad information om varje operatör. En fördel med att beställa abonnemang på internet istället för via telefonförsäljare, försäljare eller i butik är att du oftast får bästa pris och i princip alltid slipper anslutningsavgift/startavgift. Det absolut bästa är dock att du får svart på vitt vad du beställer och därför slipper riskera att bli lurad.

På den här sidan så hittar du kampanjer, rabatter och ev. rabattkoder som du kan använda för att sänka kostnaden ännu mer när du skaffar ett abonnemang. Sidan uppdateras så snart vi har något nytt så du enklare kan göra det bästa valet.

Surf/samtal/mess som ingår i abonnemangen gäller till svenska mobilnummer och vanliga svenska fastnummer vid användning i Sverige om inget annat anges.

Samtliga operatörer här nedan erbjuder att du kan flytta ditt nummer helt gratis eller välja att få ett nytt nummer.

Intresserad av ny mobil? Hitta billigaste abonnemangen med iPhone 7, iPhone SE, Galaxy S7 samt nya Samsung Galaxy S8.

Hallon

Vimla

Bäst för dig som bara vill ha abonnemang med minifastpris! Du får dessutom obegränsad surf i långsam hastighet om surfen tar slut! Surf, samtal & mess du inte använder upp varje månad sparas i all evighet.

Beställ idag och få halva priset i 3 månader från och med Maj, resten av April betalar du inget för. Dessutom får du just nu 20 GB extradata!

Vimlas mål är att vara en användarvänlig operatör och kundnöjdheten ligger på höga 90% (Källa: Trustpilot & Smartson). Alla abonnemang hos Vimla är utan bindningstid och uppsägningstid.

Vimla ägs av Telenor och har därmed samma goda mobiltäckning då man har tillgång till 2G/3G samt 4G. Vimla stöder betalsätten faktura, autogiro samt betalkort. Vid beställning är faktura förvalt men du kan ändra detta direkt efter till autogiro eller betalkort.

Hos Vimla sparas de samtal, mess och data som du får varje månad och inte använder upp. Totalt kan du spara upptill 1000 samtal, 10000 mess och hela 100 GB och det finns ingen tidsbegräsning för hur länge du kan spara det.

Vimla erbjuder även kostnadskontroll, om du vill ha detta aktiverat så svarar du NEJ på frågan "Vill du aktivera utlandssamtal och betalsamtal?" när du beställer. Det innebär att du inte kan få extra kostnader utöver månadsavgiften. Detta går givetvis att ändra på "mina sidor" ifall du skulle ändra dig. Kostnadskontroll är perfekt ifall du som förälder även vill att ditt barn skall ha ett billigt och bra abonnemang.

 • 60 samtal / 600 mess / 2 GB
  50kr/mån i 3 mån
  Därefter 100kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (3 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 4 GB
  75kr/mån i 3 mån
  Därefter 150kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (7 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 7 GB
  100kr/mån i 3 mån
  Därefter 200kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (10 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 10 GB
  105kr/mån i 3 mån
  Därefter 210kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån
  (14 GB för studenter/under 18år/55år+)
 • 60 samtal / 600 mess / 22 GB
  125kr/mån i 3 mån
  Därefter 250kr/mån

  Obeg. samtal och mess +50kr/mån

När datan tar slut, då kan du surfa vidare i 128 kbit/s utan begränsning. Då surfen kommer gå långsamt så kan du även köpa till surf för 45kr per 1 GB för att surfa i vanlig hastighet. Surfen du köper till har precis som vanlig surf hos Vimla ingen tidsbegränsning utan du har kvar den tills du har använt upp den.

> Ta del av Vimlas erbjudande och läs mer genom att trycka här.

Halebop

Fello

Comviq

Bäst för dig som vill ha ny mobil! Dessutom rabatt för seniorer/pensionärer (över 55år) samt låga priser på samtal till utlandet!

Comviq utmärker sig som en av de billigaste operatörerna om du kollar på totalkostnaden för abonnemang och mobil på 24 månader. Så vill ha abonnemang med mobil på 24 månader så är Comviq generellt ett av de billigaste alternativen.

Abonnemanget har en månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget.

 • 200min och obeg. mess / 1 GB
  95kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  145kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 3 GB
  195kr/mån
  (145kr/mån för studenter/seniorer)
 • Obeg. samtal och mess / 7 GB
  245kr/mån
  (195kr/mån för studenter/seniorer)
 • Obeg. samtal och mess / 20 GB
  295kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller i 30 dagar från att du köper.

> Se Comviqs erbjudanden och läs mer genom att trycka här.

Tele 2

Bäst för dig som vill ha obegränsad surf i Sverige! Surf inom EU och ett extra datasim-kort ingår även.

Tele 2 är ett bra val för dig som bara vill ha abonnemang och vill ha rejält mycket surf och man erbjuder t.om. abonnemang med fri surf numera. Vill du även ha en ny mobil så är dotterbolaget Comviq bättre prismässigt, lika så om du vill ha max 20 GB surf. Läs mer om Comviq längre upp på sidan.

Hos Tele 2 så får du ett extrakort som är bundet till ditt huvudabonnemang. Extrakortet tillåter endast data och gör att du t.ex. kan använda det i din surfplatta, 4G-puck eller annan enhet som behöver data.

 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  199kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 5 GB
  249kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 15 GB
  299kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 30 GB
  349kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / Obegränad surf
  499kr/mån

OBS! På abonnemanget med obegränsad surf så stängs surfen av om du använder 5 GB på en och samma dag. Dock kan du fylla på den helt gratis med 1 GB åt gången via SMS så många gånger du vill! På övriga abonnemang så får du erbjudande att köpa mer data ifall datan tar slut. Datan du köper till gäller tills du använt upp den.

> Se Tele2s erbjudanden och läs mer genom att trycka här.

Telenor

Bäst för dig som vill kunna använda mobilen i hela EU/ESS utan extra kostnad!

Telenor utmärker som enda operatör i Sverige att med deras nya abonnemang Frihet så kan du ta emot, ringa samtal och messa gratis hem till Sverige eller inom EU/ESS-landet du befinner dig i. Du kan även använda din surf som du har i samtliga länder inom EU/ESS, dock är hastigheten då begränsad till 1 Mbps. Utanför EU så kan du använda din surf kostnadsfritt i Thailand, Malaysia samt Myanmar (Burma).

Länder du kan använda ditt abonnemang i utan kostnad är Belgien, Bulgarien, Cypern (södra), Danmark, Estland, Finland (inkl. Åland), Frankrike (inkl. Franska Guyana, Martinique, Reunion), Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike. I Thailand, Malaysia samt Myanmar (Burma) kan du enbart använda din surfpott utan kostnad.

Priserna på Telenors Frihet-abonnemang blir lägre om du väljer att binda ditt abonnemang på 24 månader. Uppsägningstiden är alltid 1 månad.

 • Obeg. samtal och mess / 1,5 GB
  249kr/mån (24 mån)
  249kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 3 GB
  249kr/mån (24 mån)
  299kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 6 GB
  299kr/mån (24 mån)
  349kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 12 GB
  329kr/mån (24 mån)
  399kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 24 GB
  379kr/mån (24 mån)
  499kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 50 GB
  429kr/mån (24 mån)
  599kr/mån (0 mån)
 • Obeg. samtal och mess / 100 GB
  549kr/mån (24 mån)
  749kr/mån (0 mån)

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Extradatan du köper till gäller tills nästa vanliga automatiska påfyllning som sker en gång i månaden (beroende på fakturans brytdatum).

> Se Telenors erbjudanden och läs mer genom att trycka här

Billigaste mobiltelefon och abonnemang

Har du råd att betala telefonen på en gång så kan du många gånger spara pengar samt att du slipper vara bunden till en operatör. Detta är ofta mer förmånligt även än att förlänga ett abonnemang.

Om detta är något för dig så rekommenderar vi att du beställer abonnemang direkt efter du beställt telefonen. Då får du allt på samma gång för det mesta.

Nedan ser du jämförelsepriser baserat på 24 månader och dessa kan du använda för att jämföra mot operatörers erbjudanden som är just på 24 månader.

Vi har valt Vimla minifastpris 2 GB (3 mån halva priset) som exempel, väljer du ett annat abonnemang så kan du själv räkna ut priset genom att ta månadskostnaden gånger 24 samt lägga till mobilkostnaden. Därefter delar du allt på 24 och då får du jämförpriset.

Läs mer om mobilerna genom att trycka på de ovan. Hitta därefter ett bra abonnemang här på sidan.


Tre

Bra för dig som vill ha en mobil "på köpet" och Tres täckning!

Tre utmärker sig med att ditt abonnemang kan användas som vanligt även i Danmark när du använder deras danska nät. Du kan då ringa/smsa och surfa som om du vore i Sverige utan att det kostar extra.

Abonnemangen har 1 månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget.

 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  229kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 3 GB
  279kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 6 GB
  329kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 15 GB
  399kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 30 GB
  479kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 60 GB
  579kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller till sista dagen samma månad som du köper.

> Läs mer om Tres abonnemang genom att trycka här

Telia

Generellt sätt så är Telias dotterbolag Halebop billigare oavsett om du bara vill ha abonnemang eller om du vill ha abonnemang med en mobil. Så vi rekommendrar starkt att du kollar på Halebop högre upp på sidan.

Hos Telia så får du obegränsat med samtal och meddelanden med fastpris-abonnemanget Telia Mobil Komplett. Dessutom ingår Roaming i EU, Fri surf i utvalda sociala medier samt Telia Wifi. Från och med 20 GB-abonnemanget så ingår även möjligheten att spara upptill 100 GB surf på surfen du inte förbrukar varje månad.

 • Obeg. samtal och mess / 1 GB
  199kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 6 GB
  339kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 20 GB
  439kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 40 GB
  539kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 60 GB
  639kr/mån
 • Obeg. samtal och mess / 100 GB
  739kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller i 31 dagar från att du köper.

> Se Telias erbjudanden och läs mer genom att trycka här.

Läs mer: << Vilken operatör är bäst i Göteborg? eller Bästa kontantkortet >>

Priser med mobil

Superbillig Android-telefon! Sony E5 med Hallon 2 GB för 181kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Superbillig iPhone-telefon! iPhone 5s med Hallon 2 GB för 199kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Huawei Honor 8 med Hallon 2 GB för 289kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Samsung Galaxy A5 med Hallon 2 GB för 309kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

Samsung Galaxy S7 med Hallon 2 GB för 379kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

iPhone 7 med Hallon 2 GB för 389kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.

iPhone 7 Plus med Hallon 2 GB för 429kr/mån i 24 månader.
> Läs mer och beställ.Snabbast surf

Följande operatörer erbjuder surf utan hastighetsbegränsning:

 • Vimla i 2G/3G/4G-nätet
 • Hallon i 3G/4G-nätet
 • Comviq i 2G/3G/4G-nätet
 • Tre i 3G/4G-nätet
 • Tele 2 i 2G/3G/4G-nätet

Övriga operatörer kan ha begränsningar på sina eller vissa abonnemang.Studentpriser

Följande operatörer erbjuder studentpriser på sina abonnemang:

Läs om abonnemangen här på sidan och klicka dig vidare för att se de lägre priserna om du är student.