Billigaste mobilabonnemang

Jämför över 150 billiga abonnemang från 15 mobiloperatörer och hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget i Augusti 2019.

Hoppa till: Billigaste mobilabonnemang med mobil / Jämför mobila bredband

Samtliga abonnemang nedanför har 0 mån bindningstid och listan uppdaterades senast i Augusti 2019.

Topp 20 med billiga mobilabonnemang

# Operatör Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
1 Hallon 4 GB Fria Fria 49kr/mån i 4 mån, därefter 99kr/mån
2 Vimla 2 GB Fria Fria 50kr/mån i 3 mån, därefter 100kr/mån
3 Hallon 8 GB Fria Fria 74kr/mån i 4 mån, därefter 149kr/mån
4 Vimla 6 GB Fria Fria 80kr/mån i 3 mån, därefter 160kr/mån
5 My beat 6 GB Fria Fria 80kr/mån i 3 mån, därefter 160kr/mån
6 Halebop 4 GB 100st 1000st 169kr/mån
7 Comviq 10 GB Fria Fria 195kr/mån
8 Vimla 15 GB Fria Fria 105kr/mån i 3 mån, därefter 210kr/mån
9 Hallon 25 GB Fria Fria 124kr/mån i 4 mån, därefter 249kr/mån
10 Halebop 8 GB Fria Fria 269kr/mån
11 Comviq 40 GB Fria Fria 295kr/mån
12 Hallon 50 GB Fria Fria 149kr/mån i 4 mån, därefter 299kr/mån
13 Vimla 50 GB Fria Fria 160kr/mån i 3 mån, därefter 320kr/mån
14 Fello 30 GB Fria Fria 172,50kr i 1 mån, därefter 345kr/mån
15 Hallon 100 GB Fria Fria 174kr/mån i 4 mån, därefter 349kr/mån
16 Halebop 30 GB Fria Fria 369kr/mån
17 Telenor 30 GB Fria Fria 379kr/mån
18 My beat 50 GB Fria Fria 195kr/mån i 3 mån, därefter 390kr/mån
19 Comhem Fri Fria Fria 99kr/mån i 3 mån, därefter 499kr/mån
20 Telenor Fri Fria Fria 569kr/mån
Totalt 20 billiga mobilabonnemang, mellan 49kr/mån till 569kr/mån.

Jämför fler abonnemang nedanför eller välj en annan typ av abonnemang ovanför topplistan för att visa fler abonnemang och operatörer.

Topplistan ovanför är en bra start för dig som snabbt vill hitta ett billigt abonnemang. Du finner där de populäraste abonnemangen här på sidan sorterade efter lägsta pris, men då behoven skiljer sig för de flesta så rekommenderar vi verkligen att du läser igenom hela prisjämförelsen nedanför där vi rankat mobiloperatörerna från toppen till botten för vilka som bör vara mest intressanta.

Jämförelserna nedanför är gjorda för att hjälp dig välja rätt operatör och innehåller lite kortfattad information om varje mobiloperatör. Vi börjar dock först med lite rekommendationer, sammanfattning samt prisexempel på populära mobiler med abonnemang.

Hallon

Bäst för dig som letar efter billiga abonnemang med fastpris! Hallon erbjuder billiga abonnemang med låga utlandspriser samt gratis sms till hela världen. Surf du inte använder upp varje månad sparas så länge du har kvar abonnemanget.

Hallon är ett dotterbolag till Tre och har exakt samma täckning som Tre (3G/4G). Med Hallon så betalar man sitt Hallon abonnemang med betal/kreditkort såsom Visa/Mastercard. Det innebär att ingen kreditupplysning görs och man kan skaffa det även med betalningsanmärkningar om man endast beställer abonnemang.

Hallon har ofta bästa abonnemanget för dig som vill ha lägst månadskostnad och kan tänka dig en lågpris operatör med ett enkelt abonnemang. Sedan November 2017 så har Hallon sänkt sina priser två gånger för attvara billigare än sina konkurrenter. När en sänkning sker så får alla kunder automatiskt de nya bättre abonnemangen och/eller lägre priserna.

Om du tänker ringa mycket till utlandet så är Hallon en av de bästa mobiloperatörerna i Sverige när det kommer till priser. Dessutom har de ingen öppningsavgift på utlandssamtal samt erbjuder fria sms till hela världen.

Hallon har abonnemang som du kan spara oanvänd surf på, som mest kan du spara ihop så du har 100 GB att använda och det gäller på samtliga abonnemang under 100 GB/mån vilket gör Hallon till bland de bästa abonnemang för dig som vill kunna spara surf.

Abonnemangen har inga uppsägningstider eller bindningstider. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt upptill 13 GB/mån i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

Se gärna även vårt test av Hallon med betyg: 9/10.

Hoppa till priser med rabatt för: Studenter, barn under 18 år, för dig som fyllt 55år eller dig med företag

Hallon abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
4 GB Fria Fria 49kr/mån i 4 mån
Därefter 99kr/mån
8 GB Fria Fria 74kr/mån i 4 mån
Därefter 149kr/mån
25 GB Fria Fria 124kr/mån i 4 mån
Därefter 249kr/mån
50 GB Fria Fria 149kr/mån i 4 mån
Därefter 299kr/mån
100 GB Fria Fria 174kr/mån i 4 mån
Därefter 349kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Vimla

Bäst för dig som vill ha ett billigt abonnemang utan mobil! Du får dessutom obegränsad surf i långsam hastighet om surfen tar slut! Surf som du inte använder upp sparas.

Beställ idag så får du Augusti månad gratis!

Vimlas mål är att vara en användarvänlig mobiloperatör och de har en supportnöjdhet på över 90%. Alla abonnemang hos Vimla är utan bindningstid och uppsägningstid.

Vimla ägs av Telenor och har därmed samma goda mobiltäckning då man har tillgång till 2G/3G samt 4G. Vimla stöder betalsätten faktura, autogiro samt betalkort. Vid beställning är faktura förvalt men du kan ändra detta direkt efter till autogiro eller till att betala med kort.

Hos Vimla sparas data som du får varje månad och inte använder upp. Totalt kan du spara upptill 100 GB i max 12 månader. Vimla erbjuder även billig extra surf genom att du kan uppgradera abonnemanget och därefter nedgradera det direkt och behålla surfen då surf sparas. Du betalar du bara mellanskillnaden mellan abonnemangen och får mycket surf för lite pengar.

Vimla erbjuder även kostnadskontroll, om du vill ha detta aktiverat så svarar du NEJ på frågan "Vill du aktivera utlandssamtal och betalsamtal?" när du beställer. Det innebär att du inte kan få extra kostnader utöver månadsavgiften. Detta går givetvis att ändra på "mina sidor" ifall du skulle ändra dig. Kostnadskontroll är perfekt ifall du som förälder även vill att ditt barn skall ha ett billigt och bra abonnemang.

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt upptill 10 GB/mån i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

Se gärna även vårt test av Vimla med betyg: 8/10.

Hoppa till priser med rabatt för: Studenter, barn under 18 år samt dig som är 55år eller äldre

Vimla abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
2GB Fria Fria 50kr/mån i 3 mån, därefter 100kr/mån
6GB Fria Fria 80kr/mån i 3 mån, därefter 160kr/mån
15GB Fria Fria 105kr/mån i 3 mån, därefter 210kr/mån
50GB Fria Fria 160kr/mån i 3 mån, därefter 320kr/mån

När datan tar slut, då kan du surfa vidare i 128 kbit/s utan begränsning. Då surfen kommer gå långsamt så kan du även köpa till surf för 45kr per 1 GB för att surfa i vanlig hastighet eller välja att själv uppgradera ditt abonnemang på Mitt Vimla.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Comviq

Bäst för dig som vill ha ny mobil med abonnemang!

Comviq utmärker sig som en av de billigaste mobiloperatörerna om du kollar på totalkostnaden för abonnemang och mobil på 24 månader. Ibland så har man erbjudanden där du betalar för "endast abonnemanget" i 24 månader och "får" en gratis telefon på köpet.

Så letar du efter operatören där mobilen ingår så kolla in Comviq. Vill du ha abonnemang med mobil på 24 månader så är Comviq generellt ett av de billigaste alternativen.

Abonnemanget har en månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget.

Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad. Upptill 10 GB surf ingår i EU/ESS.

Comviq abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
5GB Fria Fria 145kr/mån
10GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 295kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller i 30 dagar från att du köper.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Halebop

Bäst för dig som vill ha ny mobil och Telias täckning! Oanvänd surf sparas även till nästa månad.

Letar du efter bästa täckning? Då är Halebop som ägs av Telia och erbjuder billiga telefonabonnemang troligen ett ypperligt val, åtminstone om du vill spara pengar. Halebop går i Telias nät och har samma täckning som Telia men ofta till ett lägre pris. Är du student så erbjuder Halebop även rabatt.

En stor fördel med Halebop är att du kan spara surf till nästa månad. Som mest kan du spara lika stor surfmängd som ditt abonnemang är på. Så har du 8 GB-abonnemanget så kan du max spara 8 GB.

En annan stor fördel med Halebop är även att du får gratis sms till hela världen samt lägre priser till utlandet på samtal.

Abonnemangen har 1 månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt upptill 10 GB/mån i EU och ESS-länder. Du kan även ringa och skicka sms/mms inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

Halebop abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
2GB 50st 500st 99kr/mån
4GB 100st 1000st 169kr/mån
8GB Fria Fria 269kr/mån
30GB Fria Fria 369kr/mån

Om datan tar slut så spärras surfen helt och då måste köpa till mer surf eller vänta till nästa månad innan du kan surfa igen.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Telenor

Bäst för dig som vill ha ett abonnemang med obegränsad surf i Sverige och mycket surf i EU/ESS!

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU, ESS, Thailand, Malaysia, USA, Schweiz, Turkiet, Andorra, Serbien, Montenegro och Burma. Har du det obegränsade abonnemanget så är surfen begränsad till 100GB/mån. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige från EU/ESS-länder utan extra kostnad.

Telenor erbjuder även "Telenor Familj" vilket ger dina familjemedlemmar fria samtal inom familjen i hela världen.

Telenor kör utan bindningstid och uppsägningstiden är alltid 1 månad.

Telenor abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
3GB Fria Fria 219kr/mån
8GB Fria Fria 269kr/mån
15GB Fria Fria 329kr/mån
30GB Fria Fria 379kr/mån
70GB Fria Fria 449kr/mån
Fri Fria Fria 569kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Extradatan du köper till gäller tills nästa vanliga automatiska påfyllning som sker en gång i månaden (beroende på fakturans brytdatum).

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

My beat

En av de operatörer som har billigast abonnemang med Telias täckning!

My beat är en relativt ny operatör i Sverige som fått fina omdömen. Man använder sig av Telias mobilnät vilket innebär att täckningen är riktigt god. Utöver detta så erbjuder man telefonsupport.

Abonnemangen har inga uppsägningstider eller bindningstider. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

My beat abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
2GB Fria Fria 50kr/mån i 3 mån
Därefter 100kr/mån
6GB Fria Fria 80kr/mån i 3 mån
Därefter 160kr/mån
15GB Fria Fria 125kr/mån i 3 mån
Därefter 250kr/mån
50GB Fria Fria 195kr/mån i 3 mån
Därefter 390kr/mån

OBS! Om datan tar slut så kan du köpa till mer surf för att surfa vidare.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Tre

Bäst för dig som strömmar mycket musik och vill ha en ny telefon! Du kan strömma upptill 70 GB/mån utan att det påverkar din övriga surf hos utvalda tjänster.

Tjänsterna du kan streama hos utan att din vanliga surf förbrukas är Spotify, Deezer, Tidal, SoundCloud och Apple Music.

Tre var först ut med 3G i Sverige har sedan dess byggt upp ett snabbt nät, numera erbjuder man även 4G på sina abonnemang. Att tänka på är dock att man inte erbjuder 2G.

Abonnemangen har 1 månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid beroende på vad du väljer när du skaffar abonnemanget. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

3 abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
5GB Fria Fria 249kr/mån
15GB Fria Fria 349kr/mån
50GB Fria Fria 449kr/mån
Fri Fria Fria 549kr/mån

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Datan du köper till gäller till sista dagen samma månad som du köper.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Fello

Bra för dig som bara vill ha abonnemang med obegränsat fastpris utan telefon! Du får Telias berömda täckning men till lägre pris.

Fello är en ny mobiloperatör i Sverige som går på Telias nät. Tillskillnad från många andra lågprisoperatörer så erbjuder Fello även telefonsupport.

För dig som surfar lite eller vill ha ett abonnemang utan surf och endast ringer samtal så är Fellos minsta abonnemang ett väldigt bra val. Du får lite surf samtidigt som du får tillgång till Telias mobilnät men betalar under hundralappen.

Abonnemangen har inga uppsägningstider eller bindningstider. Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU och ESS-länder. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

OBS! Om datan tar slut så stängs surfen av helt och du får ett sms där du kan köpa mer data. Köper du till surf så gäller den i 31 dagar.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Tele2

Tele2 är ett bra val för dig som bara vill ha ett abonnemang och vill ha rejält mycket surf och man erbjuder t.om. abonnemang med fri surf numera.

Surfen du har kan du använda kostnadsfritt i EU och ESS-länder. Har du det obegränsade abonnemanget så är gränsen 30 GB/mån. Du kan även ringa/smsa inom EU/ESS samt hem till Sverige utan extra kostnad.

Tele2 abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
1GB Fria Fria 199kr/mån
5GB Fria Fria 249kr/mån
15GB Fria Fria 299kr/mån
30GB Fria Fria 349kr/mån
Fri Fria Fria 499kr/mån

OBS! På abonnemanget med obegränsad surf så stängs surfen av om du använder 20 GB på en och samma dag. Dock kan du fylla på den helt gratis med 5 GB åt gången via sms så många gånger du vill! På övriga abonnemang så får du erbjudande att köpa mer data ifall datan tar slut. Datan du köper till gäller tills du använt upp den.

> Läs mer om dessa erbjudanden eller beställ här.

Saker som kan vara bra att känna till

En fördel med att beställa abonnemang på internet istället för via telefonförsäljare, försäljare eller i butik är att du oftast får bästa pris och i princip alltid slipper anslutningsavgift/startavgift. Det absolut bästa är dock att du får svart på vitt vad du beställer och därför slipper riskera att bli lurad.

På den här sidan så hittar du kampanjer, rabatter och ev. rabattkoder som du kan använda för att sänka kostnaden ännu mer när du skaffar ett abonnemang. Sidan uppdateras så snart vi har något nytt så du enklare kan göra det bästa valet.

Surf/samtal/sms som ingår i abonnemangen gäller till svenska mobilnummer och vanliga svenska fastnummer vid användning i Sverige om inget annat anges.

Samtliga mobiloperatörer här nedan erbjuder att du kan flytta ditt nummer helt gratis eller välja att få ett nytt nummer.

Telia

Generellt sätt så är Telias dotterbolag Halebop billigare oavsett om du bara vill ha abonnemang eller om du vill ha abonnemang med en mobil. Så vi rekommendrar starkt att du kollar på Halebop högre upp på sidan.

Telia abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande:
2GB Fria Fria 219kr/mån
6GB Fria Fria 369kr/mån
30GB Fria Fria 469kr/mån
Fri Fria Fria 589kr/mån

Bästa valet

Bild på iPhone XS Max på bästa och billiga mobilabonnemang sidan

Vi har testat flera olika mobiloperatörer och utsett Hallon till bästa val! Varför?

Jo, vare sig du behöver ny telefon eller inte så ligger Hallon allt som oftast lågt i pris.

Du kan även spara surf (max 100 GB), mina sidor gillar vi starkt och erbjudandena för nya kunder är bland de bästa.

Se Hallons erbjudanden här.Fler bra val

Näst populäraste mobiloperatör på sidan är Vimla som går i Telenors nät och har riktigt bra priser.

För dig som kanske bor i Norrland och därmed behöver Telias mobiltäckning så är populäraste valen Halebop och My Beat.

Och sist men inte minst, är du på jakt efter en ny mobil så bör du kolla in våra mobilerbjudanden.Riktigt bra deal!

Mate 20 pro kampanj

Köp Huawei Mate 20 Pro från 519kr/mån i 24 månader och få surfplattan Huawei MediaPad T5 på köpet (värde 2 190 kr).

Se erbjudandet här.För dig med företag!

Du har väl inte missat vår nya sida för alla med företag? Jämför abonnemang från 99kr/mån.

Se företagsabonnemang