Finns det fortfarande mobilabonnemang utan surf?

Vilket mobilabonnemang utan surf skall man välja och vilka är alternativen 2020? Vi går igenom frågan och ger våra bästa tips. Läs mer här.

Vi har flera gånger fått frågan via e-post om vi kan rekommendera något mobilabonnemang utan surf. Nu ligger detta lite utanför vårt fokusområde men vi har ändå undersökt det då många efterfrågar mobiltelefonabonnemang utan surf, främst pensionärer och seniorer.

När vi frågat varför man vill ha ett så brukar skälen vara att man vill ha ett billigare eller att man ändå inte kommer använda surf eller rentav att man har en mobil som inte stöder surf och internet.

Vi har därför nu senast i Mars 2020 undersökt möjligheterna för dig som är pensionär vilka mobilabonnemang utan surf som finns. Tyvärr så är svaret att några prisvärda abonnemang har vi inte kunnat hitta.

Vi tror att det beror till stora delar att mobiloperatörer började för några år sedan att gå över till att ta betalt för surf istället för samtal/sms då helt enkelt folk surfade mer än de ringde och skickade meddelanden. Detta har gjort att de flesta mobilabonnemang nu är uppbyggda med fria samtal/meddelanden och därefter tar man betalt för surfen.

Vad innebär detta för dig som vill ha ett mobilabonnemang utan surf? Om priset är anledningen så är svaret att det vanligtvis faktiskt är billigare att ta ett abonnemang med surf än utan och istället bara skippa att använda surfen.

Samma sak, om du har en mobil som inte stöder surf eller internet så spelar det ingen roll för din del om mobilabonnemanget du väljer har surf, det kommer ändå att fungera. Visst kan det kännas onödigt med surf, men det kostar inget ”extra” för dig och du kan välja det mobilabonnemanget som är billigast oavsett vilken surf det råkar ha.

Skulle det istället vara så att du inte vill ha surf/internet för att du av någon anledning är rädd för det så rekommenderar vi att i din mobils inställningar stänga av internet. Ofta heter inställningen mobildata och stänger du av den så kommer du inte åt internet längre.

För att hitta det billigaste mobilabonnemanget för just dina behov, testa gärna vår abonnemangsväljare.

Obegränsat bredband!

Köp Huawei B818

Kampanj! Skaffa det obegränsade bredbandet från Tre och bind dig i 24 månader för 399kr/mån så ingår en 4G-router och SF Kids i 12 månader.

Visa erbjudandet

Nya iPhones!

Köp Apple iPhone 12Äntligen är nya iPhone 12-serien här!

Bästa billigaste mobilabonnemanget

Gör vårt enkla test och få fram ett personligt resultat med det billigaste och bästa mobilabonnemanget för just dig.

Starta testet

Populäraste mobilerbjudanden

Köp Apple iPhone 12 Pro

Plats 1.

Apple iPhone 12 Pro från Tre med fria samtal/sms och 999 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro Max

Plats 2.

Apple iPhone 11 Pro Max från Telenor med fria samtal/sms och 3 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 12 Pro

Plats 3.

Apple iPhone 12 Pro från Tre med fria samtal/sms och 5 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro

Plats 4.

Apple iPhone 11 Pro från Hallon med fria samtal/sms och 4 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Köp Apple iPhone 11 Pro Max

Plats 5.

Apple iPhone 11 Pro Max från Tre med fria samtal/sms och 15 GB surf/mån.

Visa erbjudandet


Topplistan ovan utgår från de mest beställda erbjudandena på sidan just nu.