Bästa mobiloperatören 2019

Svenskt Kvalitetsindex genomför varje år en undersökning för att ta fram den bästa mobiloperatören. Här är resultaten från den senaste undersökningen publicerad 15:e Oktober 2018. Undrar du vilken mobiloperatör är bäst 2019? Ja, enligt senaste undesökningen så är svaret enligt följande.

Bästa mobiloperatör 2019

Plats Mobiloperatör Kundnöjdhet
1 Halebop 79,1%
2 Vimla 78,1%
3 Hallon 77,0%
4 Comviq 73,4%
5 Tele2 70,8%
5 Telia 70,6%
6 Telenor 68,3%
7 Övriga 66,3%
8 Tre 59,8%

Vår analys av resultatet

Det märks att de mindre och nyare mobiloperatörna har lyckats väl. Från förra året så ökar Halebop och Vimla rejält i kundnöjdhet, Hallon som är nya på listan plancerar in sig på en 3:e plats vilket vi inte är förvånade över.

Både Halebop, Hallon, Vimla och Comviq utmärker sig dessutom att vara billiga operatörer vilket gör resultaten väldigt spännande. Normalt sätt hade man kunnat tänka sig att de billigare operatörerna skulle få lägre betyg då support och liknande skulle kunna vara sämre. Men detta verkar inte påverka som sagt, det verkar helt enkelt som man lyckas även på dessa sidor. Och ja, mobiltäckningen är ju samma som hos dess ägare.

För den som är intresserad så kan du läsa mer på vår sida med de billigaste mobilabonnemanget om varje operatör under topplistan.

Vill du veta mer?

Du hittar hela pressmeddelandet här: SKI - Svenskt Kvalitetsindex.

1. Halebop

Halebop bäst.

Halebop blir bäst och det förvånar oss inte helt. Låga priser och Telias täckning är ett bra och svårslagen kombination!

Läs mer om Halebop2. Vimla

Halebop näst bäst.

Inte heller att Vimla blir näst bäst förvånar oss! Vimla har gjort en fantastisk resa och erbjuder verkligen bra och billiga mobilabonnemang.

Läs mer om Vimla3. Hallon

Hallon tredje bäst.

Hallon kommer på tredje plats och det gör de välförtjänt enligt oss. Man har på senare tid förbättrat sina abonnemang och fortsätter med vassa mobilerbjudanden.

Läs mer om Hallon