Tre abonnemang

Få hjälp med att hitta ett bra mobilabonnemang från Tre. Här kan du hitta ev. rabatter och finna erbjudanden. Jämför alla abonnemang med fastpris från Tre för att välja det som passar dig bäst. Vill du veta mer om Tre så läs längst ner på sidan.

Hitta ett erbjudande från Tre

Hitta ett erbjudande från 3 med abonnemang + mobil för: Erbjudanden i Juli 2019.

3 abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
5GB Fria Fria 249kr/mån
10GB Fria Fria 399kr/mån
25GB Fria Fria 449kr/mån
50GB Fria Fria 549kr/mån
Obeg.GB Fria Fria 699kr/mån

Om Tre

Tre var den första mobiloperatören i Sverige att lansera 3G och sedan dess har man byggt upp ett bra mobilnät med höga hastigheter på 3G och numera även på 4G.

Tre vänder sig framförallt till de som vill ha en trevlig surfupplevelse och man bjuder på hela 70 GB datatrafik för musikstreaming hos utvalda tjänster som Spotify, Apple Music med flera.

En av de största fördelarna med Tre är att man erbjuder WIFI-samtal. Det innebär att vistas du i en källare, miljöhus eller annan plats med dålig eller ingen mobiltäckning alls men där du har tillgång till WIFI så kan du fortfarande ringa samtal och ta emot som om det fanns mobiltäckning.

En annan stor fördel med Tre är att de ofta har riktigt vassa erbjudanden på mobil och abonnemang. Se erbjudanden från 3 här!

Frågor och svar om Tre

3 abonnemang - Innan du skaffat

Här hittar du frågor och svar som främst rör Tres mobilabonnemang och kan vara till hjälp för dig som funderar på att skaffa Tre, en liten wiki helt enkelt.

Är 3 bra eller dåligt?

3 är en bra operatör för dig som vill ha en modern mobiloperatör. Man var bland de första med 3G i Sverige och man har sedan dess byggt upp ett stabilt och snabbt 3G- och 4G-nät i Sverige. Är ny teknik och en bra surfupplevelse viktigt så bör du kolla in Tre. Vill du inte ha en ny mobil så kan det även vara bra att kolla in Hallon som ägs av Tre. Då kan du spara lite pengar men få tillgång till Tres mobilnät.

Vilka kontaktvägar finns?

Om du har problem och behöver hjälp kan du kontakta kundtjänst genom chatt eller mejla genom formuläret på deras sida.

Finns det någon app?

Ja, och appen heter Mitt3. I appen kan du se förbruking, saldo och hur mycket pengar du spenderat. Du kan även se dina fakturor och hantera tjänster såsom 3Extrasurf, 3Svar och 3Surfpass.

Vilka betalsätt finns?

Du kan betala via e-faktura kostnadsfritt. Vill du ha autogiro så kan du även betala via det. Pappersfaktura eller Kivra-faktura går även det att få, men då kostar det 49kr/faktura. Fakturorna kan du alltid även hitta på Mitt3.

Finns det bredband?

Ja, och det kallas 3Bredband. Du kan välja mellan 15 GB upptill hela 500 GB/surf per månad. Vill du köpa bredband med en router så brukar det finnas riktigt bra erbjudanden. Hoppa till sidan med: Mobila bredband.

Har 3 abonnemang för barn eller ungdom?

Nja, för barn så erbjuds inga specifika abonnemang, det gör dock 3's systeroperatör Hallon. Är man ungdom mellan 18-27 år så har 3 erbjudanden som du hittar här: 3Ungdom. Någon rabattkod behövs inte.

Har de bindningstid och uppsägningstid?

Bindningstid finns och den varierar mellan 0-24 månader beroende på vad du väljer när du beställer. Uppsägningstiden hos Tre är 1 månad.

Kan man köpa i en butik eller affär?

3kontant kan köpas hos lite olika återförsäljare. Vill du köpa mobil och abonnemang eller bara abonnemang så rekommenderar vi att du gör det i Tre.se. Där hittar du oftast de bästa erbjudandena samt slipper riskera att bli lurad av en försäljare.

Finns en webshop?

Ja, och i webshopen hittar du riktigt många modeller från varumärken som Apple, Samsung, Sony, Huawei och Motorola. Leverans får du till ditt postombud med leveranstid 2-3 arbetsdagar normalt.

Erbjuds försäkringar för mobiler?

Ja, och den kallas för 3Försäkring och kostar mellan 29-119kr/mån beroende på vilken telefon du har. Försäkringen har ingen bindningstid och du kan läsa mer här: 3Försäkring

Har Tre operatörslåsta mobiler?

Ja, telefoner köpta från Tre är vanligtvis låsta. Det gör att du t.ex. måste låsa upp din iPhone eller annan telefon om du vill använda den med andra operatörer. Du kan ta bort operatörslåset gratis efter 12 månader här: Lås upp din 3Mobil

Hur fungerar nummerflytt?

När du beställer hos Tre och har valt mobil/abonnemang så kommer du till en sida där du kan välja om du vill behålla ditt nummer eller ha ett nytt. Väljer du att behålla det så sköter 3 allt åt dig och säger upp din gamla operatör automatiskt i samband med att numret flyttas till 3.

Fungerar Apple Watch ?

Ja, detta tackvare att de stöder esim. Det krävs dock att du har ett vanligt 3Abonnemang som då klockan läggs till på. Läs mer på: 3s hemsida

Finns VoLTE eller Wifi-samtal hos Tre?

Ja, både VoLTE och Wifi-samtal finns. Tänk dock på att alla telefoner inte stöder detta och även om din telefon stöder så måste du ibland aktivera det manuellt i din mobils inställningar. På iPhone t.ex. så går du in på inställingar > Telefon > Wi-Fi-samtal och aktiverar det.

Kan man få ett guldnummer?

Nej, tyvärr så blir du tilldelad ett nummer automatiskt om du väljer att få ett nytt nummer på hemsidan. Så ett tips är att du skaffar ett nummer hos en annan operatör och i så fall flyttar det till 3. Hos Vimla t.ex. så kan du trycka på "Jag letar efter ett speciellt nummer" och fylla i t.ex. 999. Då får du upp nummer som är lediga och innehåller 999 och som kan beställas hos Vimla.

Kan man dela surf?

Ja, och det är en ganska unik funktion. För att dela surf ladda ned appen 3Skicka Surf.

Kan man spara surf?

Nej, surfen du har hos 3 kan inte sparas. Vid varje månadsskifte börjar du om på den surfmängden du har varje månad.

Kan man använda surfen i EU?

Ja, för några år sedan kunde man bara göra det gratis i Danmark. Men numera kan du använda surfen i ditt 3Abonnemang i hela EU/EES utan extra kostnad. Tänk dock för att surfen skall fungera så måste du aktivera roaming och det hittar du ofta under inställningar > dataroaming i mobilen. Har du mobilt bredband så fungerar dock endast vissa av dessa utomlands.

Finns abonnemang för familjer?

Nej, några speciella abonnemang för familjer finns inte lägre, förut fanns ett som hette 3Familj men detta går inte att beställa längre. Så varje familjemedlem får skaffa det abonnemanget som passar bäst för denne: Hitta billigaste mobilabonnemanget

Finns abonnemang för företag?

Ja, du kan skaffa både privat abonnnemang samt företagsabonnemang, 3 Företag. Hitta billigaste företagsabonnemanget.

Finns hemnummer i mobilen?

Ja, för privatkunder heter tjänsten 3Hemnummer och för företagsabonnemang så heter den istället 3FrontOffice Small. Du beställer och aktiverar det via kundtjänst.

Tre vs Hallon?

Ska man skaffa Tre eller Hallon? Detta är den vanligaste frågan vi brukar få och svaret är ganska enkelt. Behöver du inte kundtjänst via telefon samt ha möjligheten att gå till 3Butiker och bara vill ha ett billigt abonnemang så är Hallon ett billigare val. Vill du ha en ny mobiltelefon på köpet eller ha möjlighet till support via annat än chatt/e-post så kör på Tre. Täckningen kommer att vara identisk då båda använder samma mobilnät.

Tre vs Telia?

Tre eller Telia då? Bor du i norra Sverige så är kanske inte Tre bästa valet då täckningen inte är lika utbyggd, men i resten av Sverige så kan du troligen spara en hel del pengar på att välja 3 och upplevelesen kan mycket väl bli bättre.

Tre vs Comviq?

Mellan Tre eller Comviq så är det desto jämnare. Båda mobilnäten är bra och båda operatörerna brukar vara bland de billigaste när det kommer till mobil och abonnemang. Se: Mobilerbjudanden

Kan man skaffa Tre med betalningsanmärkning?

Nej, tyvärr så kan du inte skaffa abonnemang och/eller mobil om du har en betalningsanmärkning. Däremot kan du skaffa 3Kontant alternativt abonnemang via Hallon och då betala via betalkort.

Efter du skaffat

Dessa frågor och svar är främst till hjälp för dig som redan har Tre.

Vad kan man göra om man har ingen täckning eller dålig täckning?

Först och främst kolla täckningskartan, ibland har man sådan otur att det faktiskt inte finns täckning där man vistas. Om det skall finnas täckning där du vistas så rekommenderar vi att du skaffar en telefon som stöder 2G, 3G och 4G. Olika mobilnät täcker olika bra och därför ökar dina möjligheter till bra täckning om telefonen stöder så många nät som möjligt.

Om din telefon stöder 2G/3G/4G men ändå har dålig täckning så testa att ta ut ditt SIM-kort och sätt i en annan mobil och se om det blir bättre. Om ja, så kan det vara något fel på din mobil. Om nej, så kan det vara värt att beställa ett nytt SIM-kort och testa. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst så kan de kan felsöka.

Hur beställer man ett nytt simkort hos Tre?

Du kan beställa ett nytt simkort kostnadsfritt via Mitt 3. Logga in, tryck på abonnemang och välj ett abonnemang. Välj sim-kort och tryck på beställ nytt simkort.

Hur säger man upp Tre?

Är du missnöjd med Tre och din bindningstid har gått ut och vill göra en uppsägning så kontakta Tre. Vill du däremot flytta ditt nummer så kan du leta upp en ny billig mobiloperatör och fylla i när du beställer att ditt nummer skall flyttas. Då sköter nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang.

Vad för garanti har man på mobiler man köper?

När du köper en mobil så får du minst 1 års garanti samt 3 års reklamtionsrätt. Behöver du en reperation så kontakta kundtjänst, lika så om du vill göra en retur eller ångra ditt köp enligt din ångerrätt.

Kan man köpa extra surf?

Ja, du kan köpa mellan 0,2 GB till 20 GB surf i olika steg och det kallas 3Extrasurf. Tänk dock på att köpa till surf är dyrt och ofta väldigt olönsamt. Så om det händer ofta så bör du nog uppgradera ditt abonnemang eller undersöka alternativen, se vår lista med billiga mobilabonnemang.

Finns unlimited eller obegränsad surf hos Tre?

Ja, numera finns obegränsad eller fri surf hos Tre. Läs mer om 3s obegränsade abonnemang.

Finns Tre datakort?

Ja, och det heter 3Extra-SIM hos Tre och ger dig ett extra surf-sim med möjlighet för samtal/sms, dvs en form av tvillingkort. Perfekt för dig som behöver ett extrasim till din iPad. Kortet kostar 49kr/mån. Du kan beställa genom att kontakta kundtjänst.

3Kontant

Här hittar du frågor och svar som främst rör Tres kontantkort.

Hur använder man en Tre värdekod?

Du kan ladda ditt Tre kontantkort genom värdebevis du köpt i butiker. För att ladda det så knappar du in *123*sifferkod# där sifferkoden alltså är värdekoden på ditt värdebevis du köpt.

Hur fyller man på sitt 3Kontant?

Du kan fylla på det via 3Fyll på-appen, swish, internetbank eller via värdebevis.

Vad kostar ett startpaket?

Tres startpaket i sig kostar ingenting och du får faktiskt hela 0,5 GB surf som gäller i 7 dagar så du kan testa täckningen. Beställ startpaket gratis här!

Mer om 3

Läs mer om Tre och se deras erbjudanden här!