Halebop

Få hjälp med att hitta ett bra mobilabonnemang från Halebop. Här kan du hitta ev. rabatter och finna ett bra erbjudande på Halebop. Jämför alla mobilabonnemang med fastpris från Halebop för att välja det som passar dig bäst. Vill du veta mer om Halebop så läs längst ner på sidan.

Hitta ett erbjudande från Halebop

Hitta ett erbjudande från Halebop med abonnemang + mobil för: Studenter - Alla andra.

Halebop abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
2GB 50st 500st 99kr/mån
4GB 100st 1000st 169kr/mån
8GB Fria Fria 269kr/mån
30GB Fria Fria 369kr/mån

Om du uppfyller kraven nedan så kan du även ta del av följande specialpriser.

Priser för dig som är student

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
8GB Fria Fria 199kr/mån
30GB Fria Fria 299kr/mån

Frågor och svar

För dig som funderar att skaffa

Är Halebop bra eller dåligt?

De är intressant operatör, man ägs av Telia och använder sig därför av Telias nät och har samma täckning. Samtidigt är man en lågprisoperatör som inte riktigt når ner i samma priser som t.ex. Hallon och Vimla. Men vill man ha den bästa täckningen och tillgång till ett grymt bra 4G-nät så är de ett av de bästa valen, det är vårt omdöme, en perfekt kombination av pris, prestanda och täckning helt enkelt! Vi hoppas att senare kunna göra en recension, så titta gärna tillbaka senare.

Vilka kontaktmöjligheter finns?

Om du har problem och behöver hjälp kan du kontakta kundtjänst genom chatt eller mejla genom formuläret på deras sida.

Finns någon app?

Ja, det finns en app både för dig som har Android eller iPhone. I appen kan du se hur mycket data du har kvar samt samtal/mess om du har ett abonnemang utan fria samtal/mess. Du hittar även saldo, fakturor, sparad surf och extrasurf.

Vilka betalsätt finns?

Du kan du betala med e-faktura eller genom papperfaktura. Har du pappersfaktura så tillkommer en fakturaavgift på 49kr/faktura. Du kan även ansöka om autogiro så att fakturorna betalas automatiskt.

Erbjuds bredband?

Nej, man erbjöd detta tidigare men har på senare tid slutat med mobilt bredband, så se gärna vår sida med mobila bredband för att hitta ett annat.

Har de abonnemang för barn eller ungdom?

Nej, dessvärre så erbjuder de inte några rabatterade barnabonnemang eller ungdomsabonnemang. Det närmaste man erbjuder är studentabonnemang men då krävs att man är över 18 år och har ett Mecenat-kort. Hoppa till sidan med: Mobilabonnemang för barn

Finns bindningstid och uppsägningstid?

Normalt sätt inte ifall du bara köper abonnemang. Köper du abonnemang och mobil så har de däremot 0, 12 eller 24 månaders bindningstid beroende på vad du väljer när du beställer. Uppsägningstiden är 1 månad.

Kan man köpa i en butik eller affär?

Kontantkorten kan köpas hos lite olika återförsäljare. Men är du ute efter att köpa abonnemang och/eller mobil så rekommenderar vi att du gör det online på Halebop.se. Vanligtvis får du då bästa pris och slipper riskera att bli lurad.

Har de en webshop?

Japp, en webshop finns och där hittar du mobiler som Apple iPhone, Samsung, Sony, OnePlus, Motorola och Huawei. De utmärker sig även genom att du kan köpa begagnat och då till ett billigare pris. Leverans får du till ditt postombud med leveranstid 2-5 arbetsdagar normalt.

Finns försäkringar för mobiler?

Ja, de erbjuder försäkring när du köper telefon. Du får 3 fria månader, låg självrisk och inget åldersavdrag. Försäkringen kostar mellan 79-129kr/mån beroende på telefon och självrisken är mellan 300-750kr. Läs mer om mobilförsäkringen här.

Kan man byta in sin gammla telefon?

Ja och det är en grej som är riktigt bra. Det fungerar som så att du väljer den telefon och abonnemang (på 24 månader) du vill beställa i webshopen och trycker på fortsätt. Du kommer då till varukorgen och lite längre ned på sidan hittar du information och trycker på "Se vad du kan spara" och följer stegen. Totalt kan du få upptill 3500kr rabatt.

Har de operatörslåsta mobiler?

Nej, telefoner köpta är inte låsta och därför slipper du tänka på att låsa upp den i framtiden om du vill använda den med andra operatörer.

Hur fungerar nummerflytt?

När du beställer på Halebop.se så kan du fylla i att ditt nummer skall flyttas. De kommer då att sköta nummerflytten åt dig och säger i samband med flytten upp din gamla operatör automatiskt. Supersmidigt, så du behöver inte ens kontakta din gamla operatör.

Fungerar Apple Watch?

Tyvärr så fungerar inte Apple Watch då man ännu inte stöder esim.

Finns VoLTE eller Wifi-samtal?

Ja, både VoLTE och Wifi-samtal finns. Tänk dock på att alla telefoner inte stöder detta och även om din telefon stöder så måste du ibland aktivera det manuellt i din mobils inställningar. På iPhone t.ex. så går du in på inställingar > Telefon > Wi-Fi-samtal och aktiverar det.

Kan man få ett guldnummer?

Nej, när du väljer att få ett nytt nummer så slumpas det dessvärre fram ett nummer för dig. Så är ett bra nummer viktigt för dig så rekommenderar vi att du besöker en butik där du kan välja och vraka bland kontantkort. Därefter köper du det och registrerar dig och när du beställer så väljer du att flytta numret som du har på ditt kontantkort.

Kan man dela surf?

Nej, surfen du har kan inte delas med någon annan utan den är din egen.

Kan man spara surf?

Ja, och du kan spara maximalt så mycket surf som ditt abonnemang är på. Så har du 30 GB-abonnemanget så kan du maximalt spara 30 GB och därmed i teorin ha 60 GB att använda.

Kan man använda surfen i EU?

Ja, med abonnemangen så kan du surfa inom EU/EES som om du vore i Sverige, dvs utan extra kostnad. Tänk dock för surfen skall fungera så måste du aktivera roaming och det hittar du ofta under inställningar > dataroaming i mobilen. Så varför inte ta en dagstur till Finland eller Danmark ;)

Har de abonnemang för familjer?

Nej, några speciella abonnemang för familjer finns inte. Så var och en familjemedlem får skaffa ett eget abonnemang.

Har de abonnemang för företag?

Nej, de erbjuder bara abonnemang privat. Hoppa till sidan med: Företagsabonnemang.

Har de hemnummer i mobilen?

Nej, de erbjuder inte att du kan ha ditt hemnummer (fast telefonnummer) anslutet till ditt mobilabonnemang.

Halebop eller Telia?

Enligt oss är svaret superenkelt. Du får Telias grymma täckning till ett lägre pris, det du missar? Telefonsupport och kanske något annat du troligen inte vill betala extra för ändå.

Halebop eller Tele2?

Detta är en fråga vi fått många gånger och vår rekommendation brukar bli Halebop. Ett bättre mobilnät, generellt högre datahastigheter och rimliga priser talar för de. För Tele2, ja det vore om du behöver obegränsad surf.

Halebop eller Hallon?

Här skulle vi säga att du får välja efter billigt eller högsta kvalite. Hallon är riktigt billiga och har bra kvalite, men vill man ha Telias fina täckning och bra 4G-nät, ja då går ju Hallon bort.

Kan man skaffa med betalningsanmärkning?

Nej, tyvärr så kan du inte skaffa abonnemang och/eller mobil om du har en betalningsanmärkning. Däremot går det utmärkt att skaffa kontantkortet då.

Läs mer om Halebops och se erbjudanden här!

Främst för dig som redan har abonnemang

Kan man använda simkortet i en router?

Ja, det är inga problem alls. Tänk dock på att APN-inställingar kan behövas.

Vad kan man göra om man har ingen täckning eller dålig täckning?

Först och främst kolla täckningskartan, ibland har man sådan otur att det faktiskt inte finns täckning där man vistas. Om det skall finnas täckning där du vistas så rekommenderar vi att du skaffar en telefon som stöder 2G, 3G och 4G. Olika mobilnät täcker olika bra och därför ökar dina möjligheter till bra täckning om telefonen stöder så många nät som möjligt.

Om din telefon stöder 2G/3G/4G men ändå har dålig täckning så testa att ta ut ditt SIM-kort och sätt i en annan mobil och se om det blir bättre. Om ja, så kan det vara något fel på din mobil. Om nej, så kan det vara värt att beställa ett nytt SIM-kort och testa. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst så kan de kan felsöka.

Hur beställer man ett nytt simkort?

Logga in på mina sidor och tryck på Abonnemang > Hantera SIM och trycker på kugghjulet och beställ. SIM-kortet beställs då och leveranstiden är vanligtvis 3 arbetsdagar.

Hur kan man få dubbel surf?

Dubbel surf är en kampanj som de kör ibland och innebär att när du beställer ett nytt abonnemang så får du dubbel surf i t.ex. 4 månader. Andra kampanjer som är vanligt förekommande är att du får hörlurar eller ibland högtalare på köpet när du skaffar mobil och abonnemang på 24 månader.

Hur säger man upp?

Är du missnöjd och din bindningstid har gått ut och vill göra en uppsägning så kontakta kundtjänst. Vill du däremot flytta ditt nummer så kan du leta upp en ny billig mobiloperatör och fylla i när du beställer att ditt nummer skall flyttas. Då sköter nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang.

Kan man köpa extra surf?

Ja, 0,5 GB kostar 39kr, 1 GB kostar 59kr, 5 GB kostar 199kr och hela 15 GB kostar 299kr. Att köpa extra surf är ofta en dålig affär dock. Så om det händer ofta så bör du nog uppgradera ditt abonnemang eller undersöka alternativen, se vår lista med billiga mobilabonnemang.

Finns unlimited eller obegränsad surf?

Nej, dessvärre finns inte detta. Hoppa till: Mobilabonnemang med fri surf.

Halebop kontantkort

Hur använder man en Halebop värdekod?

Du kan ladda ditt Halebop kontantkort genom värdebevis du köpt i butiker. För att ladda det så knappar du in *125*sifferkod# där sifferkoden alltså är värdekoden på ditt värdebevis du köpt.

Vad är Halebop Rubbet?

Halebob Rubbet hette både kontantkort och abonnemang innan. Nu har dessa fått enklare namn och abonnemangen kallas bara för Mini, Liten, Mellan och Stor.

Vad för periodkort och årskort finns?

Halebop har två periodkort, ett på 3 månader för 499kr och ett på 6 månader för 949kr. Båda ger fria samtal/sms/mms och 1 GB surf per månad. Man har även årskort sms som ger 5000 SMS/mån för 479kr samt årskort surf som ger 0,5 GB/mån för 479kr.

Vad kostar ett startpaket?

Halebops startpaket i sig kostar ingenting, däremot så får du välja en laddning till ditt startpaket vid beställning och denna kostar från 99kr.

Mer om Halebop

Läs mer om Halebop och se deras erbjudanden här!