Billigaste fastpris

Guiden till bästa och billigaste mobilabonnemanget!

Halebop

På den här sidan kan du hitta ev. erbjudanden och rabatter samt jämföra alla mobilabonnemang med fastpris från Halebop för att välja det som passar dig bäst. Vill du veta mer om Halebop så läs längst ner på sidan.

Se erbjudanden med ny mobil för: Studenter - Alla andra.

Halebop abonnemang - Mars 2019

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
2GB 50st 500st 99kr/mån
4GB 100st 1000st 169kr/mån
8GB Fria Fria 269kr/mån
30GB Fria Fria 369kr/mån

Om du uppfyller kraven nedan så kan du även ta del av Halebop specialpriser.

Priser för studenter

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
8GB Fria Fria 199kr/mån
30GB Fria Fria 299kr/mån

Om Halebop

Halebop är Telias egna lågprisoperatör och den ägs helt och hållet av Telia. Det innebär att du får precis lika bra mobiltäckning som om du hade valt Telia.

Halebop utmärker sig för att ofta ha väldigt bra priser ifall du är intresserad av att köpa mobil och abonnemang på 24 månader. Se Halebops aktuella mobilerbjudanden här.

Frågor och svar om Halebop

Halebop abonnemang - Innan du skaffat

Här hittar du frågor och svar som främst rör Halebops mobilabonnemang och kan vara till hjälp för dig som funderar på att skaffa Halebop, en liten wiki helt enkelt.

Är Halebop bra eller dåligt?

Halebop är intressant operatör, man ägs av Telia och använder sig därför av Telias nät och har samma täckning. Samtidigt är man en lågprisoperatör som inte riktigt når ner i samma priser som t.ex. Hallon och Vimla. Men vill man ha den bästa täckningen och tillgång till ett grymt bra 4G-nät så är Halebop ett av de bästa valen, det är vårt omdöme, en perfekt kombination av pris, prestanda och täckning helt enkelt! Vi hoppas att senare kunna göra en recension, så titta gärna tillbaka senare.

Hur kan man kontakta Halebop?

Om du har problem och behöver hjälp kan du kontakta kundtjänst genom chatt eller mejla genom formuläret på deras sida.

Har Halebop en app?

Ja, det finns en app både för dig som har Android eller iPhone. I appen kan du se hur mycket data du har kvar samt samtal/mess om du har ett abonnemang utan fria samtal/mess. Du hittar även saldo, fakturor, sparad surf och extrasurf.

Vilka betalsätt har Halebop?

Hos Halebop kan du betala med e-faktura eller genom papperfaktura. Har du pappersfaktura så tillkommer en fakturaavgift på 49kr/faktura. Du kan även ansöka om autogiro så att fakturorna betalas automatiskt.

Har Halebop bredband?

Japp, men bara ett mobilt bredband som har 25 GB/mån. Så passar inte det så får vi tyvärr hänvisa till vår sida med mobila bredband.

Har Halebop abonnemang för barn eller ungdom?

Nej, dessvärre så erbjuder inte Halebop några rabatterade barnabonnemang eller ungdomsabonnemang. Det närmaste man erbjuder är studentabonnemang men då krävs att man är över 18 år och har ett Mecenat-kort. Hoppa till sidan med: Mobilabonnemang för barn

Har Halebop bindningstid och uppsägningstid?

Halebop har ingen bindningstid om du bara köper abonnemang. Köper du abonnemang och mobil så har de däremot 0, 12 eller 24 månaders bindningstid beroende på vad du väljer när du beställer. Uppsägningstiden hos Halebop är 1 månad.

Kan man köpa Halebop i en butik eller affär?

Halebops kontantkort kan köpas hos lite olika återförsäljare. Men är du ute efter att köpa abonnemang och/eller mobil så rekommenderar vi att du gör det online på Halebops hemsida. Vanligtvis får du då bästa pris och slipper riskera att bli lurad.

Har Halebop en webshop?

Japp, en webshop finns och där hittar du mobiler som Apple iPhone, Samsung, Sony, OnePlus, Motorola och Huawei. Halebop utmärker sig även genom att du kan köpa begagnat och då till ett billigare pris. Leverans får du till ditt postombud med leveranstid 2-5 arbetsdagar normalt.

Har Halebop försäkringar för mobiler?

Ja, Halebop erbjuder försäkring när du köper telefon hos de. Du får 3 fria månader, låg självrisk och inget åldersavdrag. Försäkringen kostar mellan 79-129kr/mån beroende på telefon och självrisken är mellan 300-750kr. Läs mer om mobilförsäkringen här.

Kan man byta in telefon hos Halebop?

Ja och det är en grej som är riktigt bra med Halebop. Det fungerar som så att du väljer den telefon och abonnemang (på 24 månader) du vill beställa i webshopen och trycker på fortsätt. Du kommer då till varukorgen och lite längre ned på sidan hittar du information och trycker på "Se vad du kan spara" och följer stegen. Totalt kan du få upptill 3500kr rabatt.

Har Halebop operatörslåsta mobiler?

Nej, telefoner köpta från Halebop är inte låsta och därför slipper du tänka på att låsa upp den i framtiden om du vill använda den med andra operatörer.

Hur fungerar nummerflytt?

När du beställer hos Halebop så kan du fylla i att ditt nummer skall flyttas. Halebop kommer då att sköta nummerflytten åt dig och säger i samband med flytten upp din gamla operatör automatiskt. Supersmidigt, så du behöver inte ens kontakta din gamla operatör.

Fungerar Apple Watch hos Halebop?

Tyvärr så fungerar inte Apple Watch hos Halebop då man ännu inte stöder esim.

Finns VoLTE eller Wifi-samtal hos Halebop?

Ja, både VoLTE och Wifi-samtal finns hos Halebop. Tänk dock på att alla telefoner inte stöder detta och även om din telefon stöder så måste du ibland aktivera det manuellt i din mobils inställningar. På iPhone t.ex. så går du in på inställingar > Telefon > Wi-Fi-samtal och aktiverar det.

Kan man få ett guldnummer hos Halebop?

Nej, när du väljer att få ett nytt nummer hos Halebop så slumpas det dessvärre fram ett nummer för dig. Så är ett bra nummer viktigt för dig så rekommenderar vi att du besöker en butik där du kan välja och vraka bland kontantkort. Därefter köper du det och registrerar dig och när du beställer Halebop så väljer du att flytta numret som du har på ditt kontantkort.

Kan man dela surf hos Halebop?

Nej, surfen du har kan inte delas med någon annan utan den är din egen.

Kan man spara surf hos Halebop?

Ja, och du kan spara maximalt så mycket surf som ditt abonnemang är på. Så har du 30 GB-abonnemanget så kan du maximalt spara 30 GB och därmed i teorin ha 60 GB att använda.

Kan man använda surfen i EU?

Ja, med Halebops abonnemang så kan du surfa inom EU/EES som om du vore i Sverige, dvs utan extra kostnad. Tänk dock för surfen skall fungera så måste du aktivera roaming och det hittar du ofta under inställningar > dataroaming i mobilen. Så varför inte ta en dagstur till Finland eller Danmark ;)

Har Halebop abonnemang för familjer?

Nej, några speciella abonnemang för familjer finns inte hos Halebop. Så var och en familjemedlem får skaffa ett eget abonnemang.

Har Halebop abonnemang för företag?

Nej, Halebop erbjuder bara abonnemang privat. Hoppa till sidan med: Företagsabonnemang.

Har Halebop hemnummer i mobilen?

Nej, Halebop erbjuder inte att du kan ha ditt hemnummer (fast telefonnummer) anslutet till ditt mobilabonnemang.

Halebop vs Telia?

Ska man skaffa Halebop eller Telia? Enligt oss är svaret superenkelt, Halebop är så självklart så. Du får Telias grymma täckning till ett lägre pris, det du missar? Telefonsupport och kanske något annat du troligen inte vill betala extra för ändå.

Halebop vs Tele2?

Halebop eller Tele2 då? Detta är en fråga vi fått många gånger och vår rekommendation brukar bli Halebop. Ett bättre mobilnät, generellt högre datahastigheter och rimliga priser talar för Halebop. För Tele2, ja det vore om du behöver obegränsad surf.

Halebop vs Hallon?

Om man väljer mellan Halebop eller Hallon då? Här skulle vi säga att du får välja efter billigt eller högsta kvalite. Hallon är riktigt billiga och har bra kvalite, men vill man ha Telias fina täckning och bra 4G-nät, ja då är Halebop ett givet val.

Kan man skaffa Halebop med betalningsanmärkning?

Nej, tyvärr så kan du inte skaffa abonnemang och/eller mobil om du har en betalningsanmärkning. Däremot går det utmärkt att skaffa Halebops kontantkort då.

Halebop abonnemang - Efter du skaffat

Dessa frågor och svar är främst till hjälp för dig som redan har Halebop.

Vilka APN-inställningar har Halebop?

För att kunna surfa och använda MMS så behöver du ställa in åtkomstpunkt eller APN. Detta görs normalt automatiskt på mobiler sålda i Sverige, men har du t.ex. en telefon från utlandet så måste du göra det själv. Här är inställningarna:

  • APN: halebop.telia.se

  • FÖR MMS:
  • APN: mms.telia.se
  • MMS center: http://mmss/
  • MMS proxy: 193.209.134.132
  • MMS port: 80

Övrigt kan du lämna blankt.

Kan man använda simkortet i en router?

Ja, det är inga problem alls. Tänk dock på att APN-inställingar kan behövas och de ser du ovan.

Hur stänger man av mobilsvar?

För att enklast stänga av röstbrevlådan ring 147, tryck 2 och sedan 5. Din telefonsvare är nu avstängd.

Var hittar man sin pukkod?

Den står på plastkortet som du fick med simkortet. Annars kan du även logga in på "Mitt Halebop" och hitta den där.

Kan man pausa sitt abonnemang?

Nej, hos Halebop kan man varken pausa eller frysa sitt abonnemang. Så ett alternativ kanske kan vara att göra om det till ett kontantkort.

Hur kan man ändra till student abonnemang?

För att göra det så behöver du vara över 18 år och ha ett Mecenat-kort. Om du uppfyller det så kontakta kundtjänst för hjälp.

Vad kan man göra om man har ingen täckning eller dålig täckning?

Först och främst kolla täckningskartan, ibland har man sådan otur att det faktiskt inte finns täckning där man vistas. Om det skall finnas täckning där du vistas så rekommenderar vi att du skaffar en telefon som stöder 2G, 3G och 4G. Olika mobilnät täcker olika bra och därför ökar dina möjligheter till bra täckning om telefonen stöder så många nät som möjligt.

Om din telefon stöder 2G/3G/4G men ändå har dålig täckning så testa att ta ut ditt SIM-kort och sätt i en annan mobil och se om det blir bättre. Om ja, så kan det vara något fel på din mobil. Om nej, så kan det vara värt att beställa ett nytt SIM-kort och testa. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst så kan de kan felsöka.

Hur aktiverar man ett SIM hos Halebop?

När du hämtat ut ditt SIM-kort så aktiveras det automatiskt inom 24 timmar. Tänk dock på att du måste starta om mobilen med jämna mellanrum för att se om det aktiverats. Om det inte fungerar efter 24 timmar så bör du kontakta kundtjänst hos Halebop för hjälp.

Hur beställer man ett nytt simkort hos Halebop?

Logga in på Mitt Halebop och tryck på Abonnemang > Hantera SIM och trycker på kugghjulet och beställ. SIM-kortet beställs då och leveranstiden är vanligtvis 3 arbetsdagar.

Kan man byta nummer hos Halebop?

Om du av någon anledning vill byta mobilnummer på ditt Halebop abonnemang så kan du göra det genom att kontakta kundtjänst. Du betalar då 250 kr för att få ett nytt nummer.

Finns dolt nummer hos Halebop?

Ja, och du aktiverar det genom att logga in på Mitt Halebop, därefter hittar du det under "abonnemang" > "hemligt nummer". Numret blir då dolt för alla samtal du ringer.

Hur kan man få dubbel surf?

Dubbel surf är en kampanj som Halebop kör ibland och innebär att när du beställer ett nytt abonnemang så får du dubbel surf i t.ex. 4 månader. Andra kampanjer som är vanligt förekommande hos Halebop är att du får hörlurar eller ibland högtalare på köpet när du skaffar mobil och abonnemang på 24 månader.

Hur kan man skaffa Spotify på sitt Halebop?

Om du vill skaffa Spotify Premium så kan du beställa det via Halebop och då läggs månadskostnaden på din Halebop-faktura. För att beställa skicka ett SMS till 4433 med texten SPOTIFY. Spotify Premium kostar för närvarande 99kr/mån.

Hur säger man upp Halebop?

Är du missnöjd med Halebop och din bindningstid har gått ut och vill göra en uppsägning så kontakta Halebop. Vill du däremot flytta ditt nummer så kan du leta upp en ny billig mobiloperatör och fylla i när du beställer att ditt nummer skall flyttas. Då sköter nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang.

Vad för garanti har man på mobiler man köper?

När du köper en mobil så får du minst 1 års garanti samt 3 års reklamtionsrätt. Behöver du en reperation så kontakta kundtjänst, lika så om du vill göra en retur eller ångra ditt köp enligt din ångerrätt.

Kan man köpa extra surf?

Ja, 0,5 GB kostar 39kr, 1 GB kostar 59kr, 5 GB kostar 199kr och hela 15 GB kostar 299kr. Att köpa extra surf är ofta en dålig affär dock. Så om det händer ofta så bör du nog uppgradera ditt abonnemang eller undersöka alternativen, se vår lista med billiga mobilabonnemang.

Finns unlimited eller obegränsad surf hos Halebop?

Nej, dessvärre finns inte detta hos Halebop. Hoppa till: Mobilabonnemang med fri surf.

Finns Halebop datakort?

Ja, hos Halebop kan du få ett extra surf-sim, dvs en form av tvillingkort men där du endast kan surfa på kortet. Perfekt för dig som behöver ett extrasim till din iPad. Kortet kostar 39kr/mån. Du kan beställa det när du tecknar ett nytt abonnemang, om du redan har ett så kontaktar du kundtjänst för att beställa.

Halebop kontant

Här hittar du frågor och svar som främst rör Halebops kontantkort.

Hur använder man en Halebop värdekod?

Du kan ladda ditt Halebop kontantkort genom värdebevis du köpt i butiker. För att ladda det så knappar du in *125*sifferkod# där sifferkoden alltså är värdekoden på ditt värdebevis du köpt.

Vad är Halebop Rubbet?

Halebob Rubbet hette både kontantkort och abonnemang innan. Nu har dessa fått enklare namn och abonnemangen kallas bara för Mini, Liten, Mellan och Stor.

Vad är Halebop Go?

Halebop Go är superenkelt kontantkort där du laddar med pengar och därefter kan ringa samtal för 2kr/st oavsett längd till svenska nummer.

Vad är Halebop Hallå?

Halebop Hallå var ett värdebevis eller laddning som gjorde att du fick gratis sms samt kunde ringa för 19öre/min med 99 öre i öppningsavgift. Denna påladdning finns inte längre kvar för nya kunder. Laddningen gällde i 31 dagar, därefter fick man en dyrare prisplan Hallå bas.

Vad är Halebop Vänner?

Halebop vänner var en påfylling som gjorde att du ringde gratis till andra med Halebop. Laddningen gällde i 31 dagar från att du tankat den men den finns numera inte kvar.

Vad för periodkort och årskort finns?

Halebop har två periodkort, ett på 3 månader för 499kr och ett på 6 månader för 949kr. Båda ger fria samtal/sms/mms och 1 GB surf per månad. Man har även årskort sms som ger 5000 SMS/mån för 479kr samt årskort surf som ger 0,5 GB/mån för 479kr.

Vad kostar ett startpaket?

Halebops startpaket i sig kostar ingenting, däremot så får du välja en laddning till ditt startpaket vid beställning och denna kostar från 99kr.

Mer om Halebop

Läs mer om Halebop och se deras erbjudanden här!