Billigaste fastpris

Guiden till bästa och billigaste mobilabonnemanget!

Comviq - Mobilabonnemang

På den här sidan kan du hitta ev. erbjudanden och rabatter samt jämföra alla mobilabonnemang med fastpris från Comviq för att välja det som passar dig bäst. Vill du veta mer om Comviq så läs längst ner på sidan.

Se erbjudanden med ny mobil hos Comviq för: Studenter - 55 år eller äldre - Alla andra.

Comviq abonnemang - Mars 2019

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
5GB Fria Fria 145kr/mån
10GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 295kr/mån

Om du uppfyller kraven nedan så kan du även ta del av Comviqs specialpriser. Studentpriset får du om du har Mecenat-kort eller är under 18 år.

Studentpriser eller under 18 år

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
8GB Fria Fria 145kr/mån
16GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 245kr/mån

För dig som är senior / över 55 år

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
8GB Fria Fria 145kr/mån
16GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 245kr/mån

Om Comviq

Comviq är en av de äldre mobiloperatörerna i Sverige och ägs sedan 1997 av Tele2. I och med att de ägs av Tele2 så använder man även samma mobilnät vilket innebär att täckningen är precis lika bra med Comviq som om man hade haft Tele2.

Comviq har alltid haft stort fokus på att vara en billig mobiloperatör och gång på gång i våra undersökningar så vinner Comviq när vi jämfört priser på mobil och abonnemang. Så Comviq är ett mycket bra val för dig som vill köpa en ny mobil på 24 månader. Speciellt är månadens mobil ofta riktigt rabatterad. Se våra bästa erbjudanden på mobil och abonnemang här.

En av de största fördelarna är även att man erbjuder support via telefon hos Comviq som man kan ringa till ifall man behöver hjälp. Detta är relativt unikt ifall man jämför med andra lågprisoperatörer.

Hos Comviq så betalar du med E-faktura, kortbetalning (även kallat autobetalning) eller med vanlig faktura.

Frågor och svar om Comviq

Comviq abonnemang - Innan du skaffat

Här hittar du frågor och svar som främst rör Comviqs mobilabonnemang och kan vara till hjälp för dig som funderar på att skaffa Comviq, en liten wiki helt enkelt.

Är Comviq bra eller dåligt?

Vårt omdöme är att Comviq är en mycket bra operatör. Att man funnits så pass länge som man gjort tycker vi även är ett bevis på det. För dig som vill ha en billig operatör så är Comviq ett mycket bra val. Vi hoppas längre fram att kunna skriva en recension.

Hur kan man kontakta Comviq?

Om du har problem och behöver hjälp kan du kontakta kundtjänst genom chatt, ringa 0772-212121 eller mejla [email protected]

Har Comviq en app?

Ja, det finns en app för både Android och iOS. I appen kan du hålla koll på saldo och data du har kvar. Du kan även tanka kontantkort och göra olika inställningar för ditt nummer.

Vilka betalsätt har Comviq?

Comviq har e-faktura och vanlig faktura som du kan betala via bank- och plusgiro. Autogiro finns inte, däremot finns något man kallar autobetalning. Autobetalning betyder att ditt abonnemang betalas automatiskt via ditt kort, t.ex. Visa eller Mastercard.

Har Comviq bredband?

Comviq har tidigare erbjudit mobilt bredband men detta gör man inte längre. Du kan hitta andra leverantörer som erbjuder mobilt bredband här.

Har Comviq abonnemang för barn eller ungdom?

Ja, även om det kanske inte är jättetydligt. Vill du beställa ett abonnemang till ditt barn eller ungdom som är under 18 år så beställer du ett studentabonnemang. Därefter anger du barnets personnummer och därefter ditt eget och trycker på beställ. Du hittar studentabonnemangen här.

Har Comviq bindningstid och uppsägningstid?

Comviq har ingen bindningstid eller uppsägningstid om du bara köper abonnemang. Köper du abonnemang och mobil så har de däremot 24 månaders bindningstid.

Kan man köpa Comviq i en butik eller affär?

När det gäller kontantkort så kan dessa köpas lite överallt hos återförsäljare, men vill du köpa abonnemang eller en mobil och abonnemang så rekommenderar vi att du gör det online på Comviqs hemsida. Vanligtvis får du då bästa pris och slipper riskera att bli lurad.

Har Comviq en webbutik?

Ja och där hittar du mobiler som Apple iPhone, Samsung och Huawei. Se alla Comviqs erbjudanden här. Vissa mobiler du beställer i Comviqs webbutik kan du sedan hämta i butik direkt (Pressbyrån eller 7-Eleven). Annars får du leverans till ditt postombud med leveranstid 2-3 arbetsdagar normalt.

Har Comviq försäkringar för mobiler?

Nej, Comviq själva erbjuder inga försäkringar för mobiler man köper. Ett bra alternativ är att kontakta sitt försäkringsbolag där man har hemförsäkringen. För några hundralappar per år så kan du ofta teckna en drulleförsäkring som gäller din mobil och andra elektroniska prylar.

Har Comviq operatörslåsta mobiler?

Nej, Comviq låser inte sina mobiler och därmed finns inget behov för att låsa upp de.

Hur fungerar nummerflytt?

När du beställer hos Comviq så kan du fylla i att ditt nummer skall flyttas. Comviq sköter då flytten åt dig och du behöver inte ens kontakta din gamla operatör. I samband med flytten så sägs din gamla operatör upp automatiskt.

Fungerar Apple Watch hos Comviq?

För att kunna använda Apple Watch direkt med Comviq krävs esim och det är något Comviq i skrivande stund inte erbjuder.

Finns VoLTE eller Wifi-samtal hos Comviq?

Ja, numera finns stöd för det. Tänk dock på att alla modeller inte stöds än.

Kan man få ett guldnummer hos Comviq?

Nja, när du beställer så får du upp förslag på telefonnummer du kan välja. Så har du tur kanske det dyker upp ett riktigt bra nummer.

Vad är surfkollen?

Surfkollen är en tjänst/abonnemang som Comviq har där du betalar 95kr/mån i två månader och därefter flyttas du över till det abonnemang med den surfmängd som passar dig bäst.

Kan man dela surf hos Comviq?

Nej, surfen du har kan inte delas med någon annan utan den är din egen.

Kan man spara surf hos Comviq?

Nej, surfen kan tyvärr inte sparas. Så varje månad börjar den om på den mängden du valt. Om spara surf är viktigt kanske Hallon eller Vimla är bättre val.

Kan man använda surfen i EU?

Ja om du har abonnemangen fastpris för 145kr/mån till och med 295kr/mån så kan du använda surf i EU-länder utan extra kostnad. Har du däremot fastpris mini så fungerar det inte utomlands. Tänk dock på att du måste slå på "roaming" eller "dataroaming" i din mobils inställningar för att surfen skall fungera. Perfekt med andra ord om du t.ex. åker till Danmark.

Har Comviq abonnemang för familjer?

Nej, Comviq har inga speciella abonnemang för familjer. Däremot så kan givetvis varje person i familjen ha sitt eget abonnemang hos Comviq.

Har Comviq abonnemang för företag?

Nej, de har de tyvärr inte. Comviq erbjuder bara abonnemang privat. Hoppa till sidan med: Företagsabonnemang.

Comviq vs Tele2?

Skall man skaffa Comviq eller Tele2. Eftersom Comviq är en del av Tele2 så rekommenderar vi Comviq helt klart. Du får samma täckning men till ett lägre pris.

Comviq vs Telia?

Comviq är billigare och Telia betydligt dyrare. Täckningen är väldigt bra hos båda, men i norra Sverige så är Telia vinnare. Vi rekommenderar därför att du kollar Comviqs täckningskarta och om det ser bra ut beställer ett Comviq abonnemang och testar det där du vistas mest.

Comviq vs Hallon?

Här är Comviq och Hallon båda billiga operatörer och vårt tips är att du testar dig fram. Kolla täckningskartan, ser allt bra ut så beställer du och testar dig fram.

Comviq vs Telenor?

Comviq delar 2G och 4G-nät med Telenor så täckningen blir den samma i dessa nät. Däremot så har de olika 3G-nät och vårt råd blir därför att testa sig fram.

Comviq abonnemang - Efter du skaffat

Dessa frågor och svar är främst till hjälp för dig som redan har Comviq.

Vilka APN-inställningar har Comviq?

För att kunna surfa och använda MMS så behöver du ställa in åtkomstpunkt eller APN. Detta görs normalt automatiskt på mobiler sålda i Sverige, men har du t.ex. en OnePlus från utlandet så måste du göra det själv. Så här är inställningarna:

  • APN: 4g.tele2.se
  • MMS center: http://mmsc.tele2.se
  • MMS proxy: 130.244.202.30
  • MMS port: 8080

Övrigt kan du lämna blankt.

Kan man använda simkortet i en router?

Ja, det går utmärkt. Däremot kan du behöva fylla i APN-inställningar i din router och de hittar du ovanför här.

Hur stänger man av mobilsvar?

För att enklast stänga av röstbrevlådan logga in på Mitt Konto och tryck på inställningar och välj "mitt nummer" och leta upp "telefonsvarare".

Var hittar man sin pukkod?

Den står på plastkortet som du fick med simkortet. Annars kan du även logga in på "Mitt Konto" och trycka på "info" och sedan "visa info".

Kan man pausa sitt abonnemang?

Ja, men för att göra det så måste du kontakta kundtjänst.

Hur kan man ändra till student abonnemang?

Kontakta kundtjänst så hjälper de dig.

Vad kan man göra om man har ingen täckning eller dålig täckning?

Först och främst kolla täckningskartan, ibland har man sådan otur att det faktiskt inte finns täckning där man vistas. Om det skall finnas täckning där du vistas så rekommenderar vi att du skaffar en telefon som stöder 2G, 3G och 4G. Olika mobilnät täcker olika bra och därför ökar dina möjligheter till bra täckning om telefonen stöder så många nät som möjligt.

Om din telefon stöder 2G/3G/4G men ändå har dålig täckning så testa att ta ut ditt SIM-kort och sätt i en annan mobil och se om det blir bättre. Om ja, så kan det vara något fel på din mobil. Om nej, så kan det vara värt att beställa ett nytt SIM-kort och testa. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst så kan de kan felsöka.

Hur aktiverar man ett SIM hos Comviq?

Om du beställt ett nytt abonnemang så aktiveras SIM-kortet automatiskt efter 5 arbetsdagar efter att du beställt. I annat fall kan du aktivera det på Mitt Konto under "Aktivera SIM".

Hur beställer man ett nytt simkort hos Comviq?

Logga in på Mitt konto så kan du under "Frågor och svar" välja valet "Beställ nytt SIM-kort". Du får då ett trippel-SIM som du bryter loss så det passar just din mobil.

Kan man byta nummer hos Comviq?

Om du av någon anledning vill byta mobilnummer på ditt Comviq abonnemang så kan du göra det genom att kontakta kundtjänst. Du betalar då 100 kr för att få ett nytt nummer.

Finns dolt nummer hos Comviq?

Ja, och du aktiverar det genom att logga in på mitt konto hos Comviq, därefter hittar du det under inställningar. Numret blir då dolt för alla samtal du ringer.

Hur kan man få dubbel surf?

Dubbel surf var en kampanj Comviq körde men som till slut ledde till att abonnemangen helt enkelt ändrades och alla fick mer surf.

Hur säger man upp Comviq?

Är du missnöjd med Comviq och din bindningstid har gått ut och vill göra en uppsägning så kan du ringa till Comviq. Vill du däremot flytta ditt nummer så kan du leta upp en ny billig mobiloperatör och fylla i när du beställer att ditt nummer skall flyttas. Då sköter nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang.

Vad för garanti har man på mobiler man köper?

När du köper en mobil så får du minst 1 års garanti samt 3 års reklamtionsrätt. Behöver du en reperation så kontakta kundtjänst, lika så om du vill göra en retur eller ångra ditt köp.

Kan man köpa extra surf?

Ja, 1 GB kostar 55kr, 5 GB kostar 155kr och hela 15 GB kostar 255kr. Att köpa extra surf är ofta en dålig affär dock. Så om det händer ofta så bör du nog uppgradera ditt abonnemang eller undersöka alternativen, se vår lista med billiga mobilabonnemang.

Finns unlimited eller obegränsad surf hos Comviq?

Nej, dessvärre finns inte detta hos Comviq. Hoppa till: Mobilabonnemang med fri surf.

Finns Comviq datakort?

Nej, dessvärre kan man inte få extrasim eller tvillingkort hos Comviq. Kanske är ett mobilt bredband vad du behöver istället för dubbla simkort?

Comviq kontant

Här hittar du frågor och svar som främst rör Comviqs kontantkort.

Vad är Comviq Amigos?

Comviq Amigos är ett populärt värdebevis du kan tanka på ditt kontantkort och det är lämpligt för dig som vill ha låg minutkostand när du ringer utomlands. Amigos har en giltighetstid på 30 dagar från att du fyllt på och därefter får du prisplan bas som är ganska dyr.

Vad är Comviq Kompis?

Comviq Kompis är en påfylling som gör att du ringer gratis till Comviq och Tele2-nummer. Laddningen gäller i 30 dagar från att du tankat den.

Finns det värdebevis som gäller mer än 30 dagar?

Ja, värdebeviset standard gäller i ett år och är därför ett bra val för dig som sällan ringer.

Vad är dela tank?

Dela tank innebär att du kan föra över pengar från ett kontantkort till ett annat inom Comviq. För att skicka pengar ring *144# och följ instruktionerna.

Mer om Comviq

Läs mer om Comviq och se deras erbjudanden här!