Comviq

Få hjälp med att hitta ett bra mobilabonnemang från Comviq. Här kan du hitta ev. rabatter och finna erbjudanden. Jämför alla abonnemang med fastpris från Comviq för att välja det som passar dig bäst. Vill du veta mer om Comviq så läs längst ner på sidan.

Hitta ett erbjudande från Comviq

Hitta ett erbjudande från Comviq med abonnemang + mobil för: Studenter - 55 år eller äldre - Alla andra.

Comviq abonnemang

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
5GB Fria Fria 145kr/mån
10GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 295kr/mån

Om du uppfyller kraven nedan så kan du även ta del av följande specialpriser. Studentpriset får du om du har Mecenat-kort eller är under 18 år.

Studentpriser eller under 18 år

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
8GB Fria Fria 145kr/mån
16GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 245kr/mån

För dig som är senior / över 55 år

Surf Samtal SMS Välj erbjudande
8GB Fria Fria 145kr/mån
16GB Fria Fria 195kr/mån
40GB Fria Fria 245kr/mån

Fakta

De är en av de äldre mobiloperatörerna i Sverige och ägs sedan 1997 av Tele2. I och med att de ägs av Tele2 så använder man även samma mobilnät vilket innebär att täckningen är precis lika bra som om man hade haft Tele2.

De har alltid haft stort fokus på att vara en billig mobiloperatör och gång på gång i våra undersökningar så vinner de när vi jämfört priser på mobil och abonnemang. Så de är ett mycket bra val för dig som vill köpa en ny mobil på 24 månader. Speciellt är månadens mobil ofta riktigt rabatterad. Se våra bästa erbjudanden på mobil och abonnemang här.

En av de största fördelarna är även att man erbjuder support via telefon som man kan ringa till ifall man behöver hjälp. Detta är relativt unikt ifall man jämför med andra lågprisoperatörer.

När det gäller att betala så kan du göra det med E-faktura, kortbetalning (även kallat autobetalning) eller med vanlig faktura.

Frågor och svar

För dig som funderar att skaffa

Är Comviq bra eller dåligt?

Vårt omdöme är att de är en mycket bra operatör. Att man funnits så pass länge som man gjort tycker vi även är ett bevis på det. För dig som vill ha en billig operatör så är de ett mycket bra val. Vi hoppas längre fram att kunna skriva en recension.

Vilka kontaktsätt finns?

Om du har problem och behöver hjälp kan du kontakta kundtjänst genom chatt, ringa 0772-212121 eller mejla [email protected]

Har de en app?

Ja, det finns en app för både Android och iOS. I appen kan du hålla koll på saldo och data du har kvar. Du kan även tanka kontantkort och göra olika inställningar för ditt nummer.

Vilka betalsätt har de?

De erbjuder e-faktura och vanlig faktura som du kan betala via bank- och plusgiro. Autogiro finns inte, däremot finns något man kallar autobetalning. Autobetalning betyder att ditt abonnemang betalas automatiskt via ditt kort, t.ex. Visa eller Mastercard.

Erbjuds bredband?

Innan har man erbjudit mobilt bredband men detta gör man inte längre. Du kan hitta andra leverantörer som erbjuder mobilt bredband här.

Finns abonnemang för barn eller ungdom?

Ja, även om det kanske inte är jättetydligt. Vill du beställa ett abonnemang till ditt barn eller ungdom som är under 18 år så beställer du ett studentabonnemang. Därefter anger du barnets personnummer och därefter ditt eget och trycker på beställ. Du hittar studentabonnemangen här.

Vilken bindningstid och uppsägningstid gäller?

De har ingen bindningstid eller uppsägningstid om du bara köper abonnemang. Köper du abonnemang och mobil så har de däremot 24 månaders bindningstid.

Kan man köpa i en butik eller affär?

När det gäller kontantkort så kan dessa köpas lite överallt hos återförsäljare, men vill du köpa abonnemang eller en mobil och abonnemang så rekommenderar vi att du gör det online på Comviq.se. Vanligtvis får du då bästa pris och slipper riskera att bli lurad.

Har de en webbutik?

Ja och där hittar du mobiler som Apple iPhone, Samsung och Huawei. Se alla Comviqs erbjudanden här. Vissa mobiler som du beställer i webbutiken kan du sedan hämta i butik direkt (Pressbyrån eller 7-Eleven). Annars får du leverans till ditt postombud med leveranstid 2-3 arbetsdagar normalt.

Finns försäkringar för mobiler?

Nej, de själva erbjuder inga försäkringar för mobiler man köper. Ett bra alternativ är att kontakta sitt försäkringsbolag där man har hemförsäkringen. För några hundralappar per år så kan du ofta teckna en drulleförsäkring som gäller din mobil och andra elektroniska prylar.

Har de operatörslåsta mobiler?

Nej, de låser inte sina mobiler och därmed finns inget behov för att låsa upp de.

Hur fungerar nummerflytt?

När du beställer hos Comviq så kan du fylla i att ditt nummer skall flyttas. De sköter då flytten åt dig och du behöver inte ens kontakta din gamla operatör. I samband med flytten så sägs din gamla operatör upp automatiskt.

Fungerar Apple Watch?

För att kunna använda Apple Watch krävs esim och det är något de i skrivande stund inte erbjuder.

Finns VoLTE eller Wifi-samtal?

Ja, numera finns stöd för det. Tänk dock på att alla modeller inte stöds än.

Kan man få ett guldnummer?

Nja, när du beställer så får du upp förslag på telefonnummer du kan välja. Så har du tur kanske det dyker upp ett riktigt bra nummer.

Vad är surfkollen?

Surfkollen är en tjänst/abonnemang som de har där du betalar 95kr/mån i två månader och därefter flyttas du över till det abonnemang med den surfmängd som passar dig bäst.

Kan man dela surf?

Nej, surfen du har kan inte delas med någon annan utan den är din egen.

Kan man spara surf?

Nej, surfen kan tyvärr inte sparas. Så varje månad börjar den om på den mängden du valt. Om spara surf är viktigt kanske Hallon eller Vimla är bättre val.

Kan man använda surfen i EU?

Ja om du har abonnemangen fastpris för 145kr/mån till och med 295kr/mån så kan du använda surf i EU-länder utan extra kostnad. Har du däremot fastpris mini så fungerar det inte utomlands. Tänk dock på att du måste slå på "roaming" eller "dataroaming" i din mobils inställningar för att surfen skall fungera. Perfekt med andra ord om du t.ex. åker till Danmark.

Finns abonnemang för familjer?

Nej, de har inga speciella abonnemang för familjer. Däremot så kan givetvis varje person i familjen ha sitt eget abonnemang.

Finns abonnemang för företag?

Nej, de har de tyvärr inte. De erbjuder bara abonnemang privat. Hoppa till sidan med: Företagsabonnemang.

Comviq eller Tele2?

Eftersom de är en del av Tele2 så rekommenderar vi de över Tele2. Du får samma täckning men till ett lägre pris.

Comviq eller Telia?

De är billigare och Telia betydligt dyrare. Täckningen är väldigt bra hos båda, men i norra Sverige så är Telia vinnare. Vi rekommenderar därför att du kollar Comviqs täckningskarta och om det ser bra ut beställer ett abonnemang och testar det där du vistas mest.

Comviq eller Hallon?

Här har vi två billiga operatörer och vårt tips är att du testar dig fram. Kolla täckningskartan, ser allt bra ut så beställer du och testar dig fram.

Comviq eller Telenor?

De delar 2G och 4G-nät med Telenor så täckningen blir den samma i dessa nät. Däremot så har de olika 3G-nät och vårt råd blir därför att testa sig fram.

Främst för dig som redan har abonnemang

Kan man använda simkortet i en router?

Ja, det går utmärkt. Däremot kan du behöva fylla i APN-inställningar.

Vad kan man göra om man har ingen täckning eller dålig täckning?

Först och främst kolla täckningskartan, ibland har man sådan otur att det faktiskt inte finns täckning där man vistas. Om det skall finnas täckning där du vistas så rekommenderar vi att du skaffar en telefon som stöder 2G, 3G och 4G. Olika mobilnät täcker olika bra och därför ökar dina möjligheter till bra täckning om telefonen stöder så många nät som möjligt.

Om din telefon stöder 2G/3G/4G men ändå har dålig täckning så testa att ta ut ditt SIM-kort och sätt i en annan mobil och se om det blir bättre. Om ja, så kan det vara något fel på din mobil. Om nej, så kan det vara värt att beställa ett nytt SIM-kort och testa. Om täckningen fortfarande är dålig så rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst så kan de kan felsöka.

Hur beställer man ett nytt simkort?

Logga in på Mitt konto så kan du under "Frågor och svar" välja valet "Beställ nytt SIM-kort". Du får då ett trippel-SIM som du bryter loss så det passar just din mobil.

Hur kan man få dubbel surf?

Dubbel surf var en kampanj de körde men som till slut ledde till att abonnemangen helt enkelt ändrades och alla fick mer surf.

Hur säger man upp?

Är du missnöjd och din bindningstid har gått ut och vill göra en uppsägning så kan du ringa till kundtjänst. Vill du däremot flytta ditt nummer så kan du leta upp en ny billig mobiloperatör och fylla i när du beställer att ditt nummer skall flyttas. Då sköter nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang.

Vad för garanti har man på mobiler man köper?

När du köper en mobil så får du minst 1 års garanti samt 3 års reklamtionsrätt. Behöver du en reperation så kontakta kundtjänst, lika så om du vill göra en retur eller ångra ditt köp.

Kan man köpa extra surf?

Ja, 1 GB kostar 55kr, 5 GB kostar 155kr och hela 15 GB kostar 255kr. Att köpa extra surf är ofta en dålig affär dock. Så om det händer ofta så bör du nog uppgradera ditt abonnemang eller undersöka alternativen, se vår lista med billiga mobilabonnemang.

Finns unlimited eller obegränsad surf?

Nej, dessvärre finns inte detta. Hoppa till: Mobilabonnemang med fri surf.

Finns datakort?

Nej, dessvärre kan man inte få extrasim eller tvillingkort. Kanske är ett mobilt bredband vad du behöver istället för dubbla simkort?

Comviq kontantkort

Vad är Amigos?

Det är ett populärt värdebevis du kan tanka på ditt kontantkort och det är lämpligt för dig som vill ha låg minutkostand när du ringer utomlands. Amigos har en giltighetstid på 30 dagar från att du fyllt på och därefter får du prisplan bas som är ganska dyr.

Vad är Kompis?

Kompis är en påfylling som gör att du ringer gratis inom operatören och Tele2-nummer. Laddningen gäller i 30 dagar från att du tankat den.

Finns det värdebevis som gäller mer än 30 dagar?

Ja, värdebeviset standard gäller i ett år och är därför ett bra val för dig som sällan ringer.

Vad är dela tank?

Dela tank innebär att du kan föra över pengar från ett kontantkort till ett annat inom operatören. För att skicka pengar ring *144# och följ instruktionerna.

Läs mer och se erbjudanden här!